16.02.14, 16:43
Mam do Was pytanie:
Dlaczego robiąc rozkład kart Tarota oznaczacie każdą katę i interpretujecie każdą osobno (jako oddzeilenie pytanie w danej sytuacji), a nie czytacie całego układu, jako wskazówki, coś w rodzaju słów w księdze, które tworzą zdanie?
Obserwuj wątek
    • niwa1 Re: Dlaczego? 21.02.14, 15:37
      Różne są rozkłady kart.
      Możesz wyciągnąć szereg kart równorzędnych, które nie mają pozycji w rozkładzie - a więc odpowiadają całościowo na twoje pytanie lub też chronologicznie - zależy to od twojej umowy z kartami, zanim je rozłożysz.

Są też rozkłady, które same w sobie mają pozycję, która ma odpowiedzieć na dane pytanie w danej pozycji karty.
      W takim układzie z pozycjami/pytaniami - zwraca się również na całokształt wszystkich kart, które się pokazały w rozkładzie - tu ważne są połączenia kart, zwracamy uwagę na AW, karty bramy, mosty itp. ... - tu jest cała masa możliwości, które można brać pod uwagę, -
      - ale zawsze liczy się to, co pod uwagę bierze osoba rozkładająca karty i jaką ma umowę ze swoimi kartami.
      • misboaa Re: Dlaczego? 23.02.14, 14:18
        oraz dlatego, że jest to Szkółka Tarota i nasze wróżenie ma służyć przede wszystkim nauce, a ten sposób jest bardziej czytelny dla zrozumienia początkującym. Tym którzy stawiają pierwsze kroki czasami i tego nie udaje się odczytać (chodzi mi o sens wszystkich kart) i wtedy łatwiej jest wypełnić lukę lub po wypełnieniu się wróżby sprawdzić gdzie ktoś zrobił błąd.
        Fajne pytanie zadałaś smile
        • lukrusia Re: Dlaczego? 25.02.14, 10:36
          Rzeczywiście ciekawy temat BRAWO!! , zawsze jak ktoś nowy wchodzi to przypominam sobie o swoim początku kiedy miałam karty przed sobą i czytałam, do każdej znaczenie ....smile
          Wiesz dla początkujących dobrym sposobem jest oznaczenie karty , jej interpretacja taka szeroka aby uczący wiedział co i jak w każdym razie tutaj ci pomogą w nauce .
          Wiesz ja zaczynałam od czytania starych postów i spisywania ich , drukowałam sobie wątki interpeetacje i odrazu było łatwiej w nauce.
          Taroka jest fajna w nauce poszukaj w necie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka