Dodaj do ulubionych

Chodakowska?

06.06.16, 16:15
Popatrzyłam i się zmęczyłam..
Któraś ćwiczyła? Efekty są po miesiącu tortur? Które lepsze skalpel czy killer? A może katowanie mięśni brzucha według Mel B w ciągu 10 min? ...
Chyba założę się z jedną panią z forum suspicious i obie weźmiemy się do roboty, bo tak samej bez motywacji to się nie chce, ale pewnie i tak nie wytrzymam dłużej jak 1 raz o ile w ogóle dupę ruszę z kanapy tongue_out

Mnie dołuje to, że choć ćwiczę to waga stoi, owszem gubię gabaryty, ale waga ni huhu się ruszyć w dół nie chce.
A może któraś kartę mi wyciągnie jedną na to jaka będę po Chodakowskiej? wink
Obserwuj wątek
    • niki.ix Re: Chodakowska? 06.06.16, 16:37
      U mnie jest tak, że wszystko idzie w uda. A to tylko ćwiczeniami można "zbić".
      Szukając tych odpowiednich trafiłam na Chodakowską ale to nie moja bajka.
      Efekty były i owszem ale na chwilę. Jak przestałam ćwiczyć, to efekty znikły sad
      Teraz mam rolki i rower. Jest nieźle, nawet po przerwie zimowej było dobrze.

Jaka będzie Algaria po Chodakowskiej ? - 4 mieczy
      Będziesz jak igła tongue_out
      • algaria Re: Chodakowska? 06.06.16, 17:18
        niki.ix napisał(a):

>
        > Jaka będzie Algaria po Chodakowskiej ? - 4 mieczy
        > Będziesz jak igła tongue_out
        Raczej zdechnę. po 10 minutach killera padłam big_grin big_grin
        • niki.ix Re: Chodakowska? 06.06.16, 18:40
          Ja Cię tylko chciałam zmotywować tą interpretacją tongue_out

ps. a badałaś tarczycę ? Przy niedoczynności tak jest, że pomimo ćwiczeń czy diety waga stoi w miejscu
          • algaria Re: Chodakowska? 06.06.16, 19:02
            Nie, a się wybieram i się wybrać do lekarza nie mogę... To mnie teraz zmotywowałaś do ćwiczeń big_grin... najpierw zbadam tarczycę, a potem się wezmę za Chodakowską czy inny Callanetix - bikini poczeka
            • free.hugs Re: Chodakowska? 06.06.16, 21:09
              A dietę stosujesz? Podobno dieta to 70% sukcesu, a ledwie 30 % ćwiczenia. Schudłam 15 kg na Monitgnacu i trzymam już rok, wcale nie ćwiczyłam. Dopiero teraz zaczęłam chodzić na fitness i lecę dalej z tym koksem wink
              • algaria Re: Chodakowska? 06.06.16, 21:22
                Na diecie byłam pół roku po operacji i nie schudłam nawet kilograma, a wiem, że ludzie na tej diecie potrafią zgubić nawet 10 - 15 kg
                Musze przebadać tarczycę
                • free.hugs Re: Chodakowska? 07.06.16, 05:51
                  No to koniecznie do lekarza, ja badałam ale zdrowa jak ryba a już myślałam, że zwalę winę na hormony tongue_out
    • meda08 Re: Chodakowska? 06.06.16, 20:43
      Algario gdy bardzo chcę potrafie schodnąc ok 8 kg w 2 miesiące. Nie katuje sie dietami bo żle na mnie wpływaja, na moja psychike. Działają wręcz odwrotnie. Nie ćwiczę z Chodakowską ani z Lewandowską. Najwazniejsze w tym wszystkim to motywacja i cierpliwość. Chcesz to Cie odchudzę smile
      • algaria Re: Chodakowska? 06.06.16, 21:24
        Pewnie - jak bez diety i katorgi to jestem zwarta i gotowa smile
    • babowa Re: Chodakowska? 06.06.16, 20:49
      jesssu
      jetem pol godz z chodakowska
      w głowie mi sie kreci od tych oddechow i czuje ramiona i nogi
      dobrze ze blisko mialam na krzesło:d
      tak, to moj kolejny zryw przedwakacyjnybig_grin

dawaj meda ten cud na schudniecie:0
      • meda08 Re: Chodakowska? 06.06.16, 20:54
        Nie ma cudu. Wszystkow twoich rekachsmile Cała tajemnica to dopasować wszsytko do danej osoby aby rezulatat był spekatkularnu smile
        • algaria Re: Chodakowska? 06.06.16, 21:26
          Ty się nie mundrzyj babowa bos se wybrała czołganie po dywanie a nie jak ja podskoki i kopanie się w tyłek, z moim biustem to se mało zębów nie wybiłam, a jak Chodakowska kazała się położyć na dywan to jak padłam to nie wstałam big_grin..
          Ale i tak Ci gratuluje tych 30 minut
          • babowa Re: Chodakowska? 06.06.16, 22:05
            powinno byc tu - lubie to !
            • rozmaryn_1 Re: Chodakowska? 07.06.16, 20:08
              Medo tajemnicza, to zdradzisz sekret? smile
              • meda08 Re: Chodakowska? 08.06.16, 10:24
                zdradze, ile chcesz zrzucic?
                • bronxi Re: Chodakowska? 08.06.16, 11:21
                  Mi to by się marzyło tak z 10 kg na początek? Ja tez ciekawa jestem jak to zrobić.
                  • meda08 Re: Chodakowska? 08.06.16, 12:50
                    dziewczyny moge was odchudzic, ale to w waszych rekach. Potrzeba na to troche czasu, konsekwencji i duzo informacji na temat waszych nawyków zywieniowych oraz nawyków życiowych smile

• bronxi Re: Chodakowska? 08.06.16, 12:55
                      To ja się piszę na coś takiego, może e-mailowo się skontaktujemy, żeby dowiedzieć się jak to przebiega?
                      • meda08 Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:12
                        ok
                        napisz mi maila to odpisze do ciebie
                        • bronxi Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:15
                          gumisiekster@gmail.com mój e-mail.
                          • meda08 Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:50
                            odezwe sie niebawem-dzisiaj bądź jutro
                • algaria Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:25
                  10 do 15 kg, ale i 5 by mnie uszczęśliwiło choć w minimum wink
                • rozmaryn_1 Re: Chodakowska? 08.06.16, 19:35
                  Maksymalnie 1 kg big_grin Chyba nie opłaca Ci się angazować i tracic czas. Bylam ciekawa tak na przyszłość, jakby mi się odmieniło. A tak ogólnie nie da się opisac?
    • inguszetia_2006 Re: Chodakowska? 07.06.16, 22:26
      Witam
      Zostaw Chodakowską w cholerę. To są ćwiczenia dla "czubków";-P Już tłumaczę - Bojarska mówiła, że ćwiczenia Chodakowskiej są kiepsko dobrane, przeciążające, robisz na własne ryzyko, można się ponadrywać, kolanko łupnie, szyja etc. Ona się na tym zna, ja to wiem.
      Czy to warto tak się przeciążać? Nastolatki giętkie i sprężyste niech sobie robią, ale my, kobiety w wieku balzakowskim?big_grin Ha, ha, ha.... Teraz siłownie niektóre mają fajna ofertę dla leni - trening 36 minutowy, jakoś tak. Najpierw jest wywiad i badanie masy mięśniowej, tłuszczu, pla, pla, pla... (jakiego tłuszczu, głupi jacyś?;-P), a potem dobierane ćwiczenia. Obejrzyj też sobie Tabatę. Trening krótki, 4 - minutowy, a treściwy, rozgrzewką może być odkurzaniewink Phi... Chodakowską zostaw dla swojej spokojności, zdrowia i dobrego samopoczucia psychicznego.
      Pzdr.
      Ing
      • niki.ix Re: Chodakowska? 08.06.16, 00:26
        Inga ma rację smile
        Odpuść sobie Chodakowską.

Z tego co kojarzę, to masz ogród.
        Spróbuj tego. Zmęczenia za bardzo nie odczujesz a zabawa świetna smile

wformie24.poradnikzdrowie.pl/zajecia-i-treningi/cwiczenia-na-trampolinie-10-przykladow-cwiczen-odchudzajacych-wideo_42338.html

ps. sprzęt tylko dopasuj do Twoich wymiarów i będzie ok.
        • algaria Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:26
          Nie mogę skakać, ani biegać, bo mi noga odpadnie wink
      • algaria Re: Chodakowska? 08.06.16, 13:24
        Mnie wiekowo bliżej do Rubensa niż Balzaka tongue_out ale wiem o co Ci chodzi Ing.. O Bojarskiej też myślałam, bo ona od zawsze (znalazłam w necie jej Callanetoix z początku lat 90) prowadziła zajęcia fitness itp. Tabata? Nie słyszałam, ale obejrzę.
    • babowa Re: Chodakowska? 08.06.16, 15:11
      sie czepiły chodakowskiej chude doopy
      ja tam dzis sieknelam, udo i tylek czuje, pot mnie letko zalal i jestem zadowolona:d
      nie wiem, jak dlugo pociagne bom leniwa ale moze akurat cos drgniebig_grin
      • algaria Re: Chodakowska? 08.06.16, 23:06
        Ja dziś pociągnęłam cały skalpel i lepszy jest, spokojniejszy od killera, zostanę na razie przy nim.
    • ag_at5 Re: Chodakowska? 08.06.16, 18:42
      no daje efekty spektakularne, powiedziałabym.
      Tylko podejście jest ważne. Nie ma, że spróbuję, że dzisiaj mi się nie chce, że za ciężko, że nie dam rady. Robić codziennie i już.
      Ja niestety nie mam motywacji tak silnej, póki co.
      • inguszetia_2006 Re: Chodakowska? 08.06.16, 20:26
        Witam
        Codziennie? Po 40-tce? Nie, nie, nie!!!! Ja jestem byłym sportowcem, to się znam i "mówię, jak jest". Kolanko mam tytanowebig_grin Po tym poznasz sportowca, że ma tytan gdzieś, w kolanku lub tu i tam;-P Nie idźcie tą drogą. Spacery z kijami, basen, rower, lekkie ćwiczonka - tak. Chodakowska - nie. Oprócz zbijania wagi jest jeszcze zdrowie.
        Pzdr.
        Ing
        • niki.ix Re: Chodakowska? 08.06.16, 20:58
          Inga, Mel jest po 40 i zobacz od jakiej figury "startowała" wink
          • inguszetia_2006 Re: Chodakowska? 08.06.16, 21:18
            Witam
            Nikix, Mel jest rozćwiczona od trzydziestkiwink Poza tym ma dietetyka, na 100% i zapewne lekarza prowadzącego, który bada jej ciśnienie, tętno i takie tam, co dzień, lub co kilka dni. To zupełnie coś innego niż zrywy czterdziestek przed sezonem letnim.
            Ja nikogo nie zniechęcam do ruchu, tylko ruch ma być zdrowy. Uwielbiam się ruszać, więc jeżdżę rowerem i pływam i koszę trawę czasami;-P
            Pzdr.
            Ing
            • babowa Re: Chodakowska? 08.06.16, 21:49
              To zupełnie coś innego niż zrywy czterdziestek przed sezonem letnim.

inga, nie pomagasz:0
            • niki.ix Re: Chodakowska? 08.06.16, 22:20
              Inga, tak między nami wink
              Myślisz, że długo wytrzymają. Tak mniej więcej po 3 - 4 dniach jak się zakwasy odezwą, to sobie odpuszczą. Niech sobie przynajmniej te 3 czy 4 dni dziewczyny poćwiczą wink
              Krzywdy sobie wielkiej nie zrobią.
              • babowa Re: Chodakowska? 08.06.16, 22:28
                ojesuuuu, ale jestescie !

tak nisko oceniacie nasze sampozapacie
                ja zakwasy juz mam:d
                ale to jest fajne, dobre zmeczenie
                ja nie schudne bo ja zre i pepsi litrami pochlaniam
                ale chociaz miesnie zrusze:d

no niee
                ale tej wiary w nas - nie zapomne

big_grin
                • algaria Re: Chodakowska? 08.06.16, 23:13
                  No właśnie zamiast wspierać tulić, kołysać, to wy kopa.. a na złość wam wytrzymam tongue_out Zakwasy to miałam po rytach.. zresztą ja tak co roku o tej porze się zrywam więc w jakiś sposób rozruszana jestem, to nie jest tak że ja 44 lata na kanapie, a teraz jak się upasłam to mi się chce być wiotka, zgrabna i powabna, nie, ja się ruszam, ale nie tak intensywnie..
                  Normalnie mnie zawiodłyście tongue_out
                  • niki.ix Re: Chodakowska? 08.06.16, 23:56
                    Z mojej strony to jest tylko motywacja tongue_out

Frien­ds are an­gels who lift us to our feet when our win­gs ha­ve troub­le re­mem­be­ring how to fly
                    • algaria Re: Chodakowska? 09.06.16, 11:51
                      To tak jak ja babową - powiedziałam jej że nigdy się z kanapy nie ruszy, że jest leń i będzie tylko jęczeć że się trzęsie, ale nic z tym nie zrobi.. a ona? Ona wstała i się wygina wink
      • ag_at5 Re: Chodakowska? 09.06.16, 17:43
        Przez wieki całe piramida żywieniowa też była nie do ruszenia.
        Nie będę wnikała w biomechanikę, ale Jej ćwiczenia dają efekty, kobiety nie są po nich kalekami.

Po czterdziestce... zważywszy na to, że pracować mamy do siedemdziesiątki, to jesteśmy młode kozy.
        Chyba jednak znalazłam motywację, żeby zacząć ćwiczyć smile W końcu jestem dopiero po 50 smile
        • niki.ix MOTYWACJA :) 09.06.16, 21:31
          Dziewczyn, Pani na tym zdjęciu ma lat 80.
          Można ? Można.

i.wp.pl/a/f/jpeg/34655/ernestine_shepherd_facebook8.jpeg

PS. Przy Chodakowskiej trzeba tylko uważać na stawy - czyli dieta bogata w kwas hialuronowy albo tabletki z kwasem.
          • ag_at5 Re: MOTYWACJA :) 10.06.16, 16:15
            i kolagen smile
            • leda-is-one Re: MOTYWACJA :) 15.06.16, 19:41
              Jaki kolagen polecasz Aga? Kilka lat temu mialam serie kolagenu w ampulkach, zapomnialam jednak nazwy i producenta. Chetnie byn kupila, zwłaszcza ze jade do domu i nasze ceny sa przystepniejszesmile
          • rozmaryn_1 Re: MOTYWACJA :) 15.06.16, 22:12
            Jesteś pewna, że ona ma 80 lat???
            • niki.ix Re: MOTYWACJA :) 16.06.16, 10:45
              Tak, bo trochę o nie poczytałam wink
    • leda-is-one Re: Chodakowska? 09.06.16, 06:01
      Ja tez , to ja też się pochwale co robię, ja mocno przechodzona 40tka 2 dekady temu tongue_out
      Jeżdżę na rowerze codziennie, dla przyjemności jeżdżę, min 5km a bywa ze i ponad 15 km.
      Zdarza mi się chodzić z kijami, ale tu jestem na równinie jako dziwo postrzegana taka maszerująca. Robie codziennie pokłon słońcu kilkadziesiąt razy. Ryty mi niektóre tytan w plecach blokuje, nie byłam nigdy sportowcem, jeno zaliczyłam lot z drabiną która mnie nie chciała. No i od lat omijam skomplikowane przepisy, desery ponad wszystko omijam,, jem dużo warzyw i sałaty, nie pije słodkich napoi, makarony jadam sporadycznie, pieczywa tez niewiele.
      Przed kilkoma laty schudłam na Dukanie ponad 20kg , potem zmieniłam jakoś samoistnie, bez problemów nawyki żywieniowe. Trzymam się plus minus w jednej wadze od kilku lat, ale.. jadę do domu w tym miesiącu i znowu będzie kilkukilogramowy problem przywieziony, po przyjęciach i goscinnosci rodziny.
      Nie jest lekko,,eh,,, trzymam za was kciuki, ale same ćwiczenia bez zmiany nawyków żywieniowych nic nie zdziałają.
      Ja wójt wam to mówię tongue_out
      Pozdrawiam jeszcze z nad Adriatyku smile

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
      • algaria Re: Chodakowska? 09.06.16, 11:54
        Ty to laszcze jesteś mimo wieku, nie jedna młoda by Ci figury pozazdrościła... przychodzi czas by utrzymać to co się kiedyś wypracowało i robisz to świetni.. a to co z domu przywieziesz szybko zrzucisz nad Adriatykiem..
        Pozdrawiam znad Smugu i Zimnej Wody (nie mylić z wódą) tongue_out
      • ag_at5 Re: Chodakowska? 09.06.16, 18:17
        Ja też się mniej więcej trzymam. Schudłam dzięki Tobie, Ledo. Jakoś uwierzyłam, że mogę smile
        Zima jest gorsza, ale wiem jak wrócić do normy.
        Wnerwia mnie tylko, że tu i ówdzie mi wisismile Spróbuję poćwiczyć, ale w moim wieku nie liczę na wiele.
        • algaria Re: Chodakowska? 09.06.16, 21:18
          Leda zna sposób na wisząca skórę - coś z olejkiem rycynowym. Może tu rano zajrzy to napisze. smile
      • leda-is-one Re: Chodakowska? 10.06.16, 06:37

Laszcze...hahaha..oj Algaria, ale mi przykadziłaś, miłe to słowa, dziękismile
        Wóda musi być zimna a woda nie zawsze, kaczory tam są? tongue_out

Aga smile ciesze się że pomogłam, bardzo się ciesze, pamiętam dokładnie Twoje zmagania i widzisz, dałaś radę. Ja tez miewam huśtawki, każdy je ma, ale jak mówisz wiem też jak zgubić nadwyżki.
        Zmagam się dodatkowo z objawami upływu czasu ale pewnie lepiej to zaakceptować, w końcu w środku zawsze jestem piękna.

Olejek rycynowy o którym mówi Algaria jest świetnym panaceum na skóre i to co pod skórą w brzuchu też. Podgrzany, wmasowywany, wnika w skórę szybciej i podobno w głąb , ma działanie wręcz cudowne. Ujędrnia ciało i przy okazji załatwia rożne wewnętrzne niedomogi w naszym brzuszku, poprawia perystaltykę jelit etc. Olejek ten był, jest ceniony w medycynie ludowej od starożytności. Zwisów mi wszystkich nie zalatwil ale 2/3 zdecydowanie tak. Schudłam 28 kg , juz po 50tce schudłam i na powłokach brzusznych widać to tylko jak jestem bez bielizny, bo przydałoby się jednak żelazko. Masaże robiłam sobie sama, wcześniej trochę z koleżanką wzajemnie, cierpliwie, codziennie prawie, ale chyba ok 20tu tylko..Trzeba samemu, bo profesjonalnie robione są drogie. Czas dowolny, do godziny nawet, okrężnymi ruchami, zgodnie z ruchem wskazówek zegara i przeciwnie, kształtujemy sobie skórę ładnie i równo. Dobra muzyczka w tle i mamy dodatkowo świetny relaks.
        Polecam wszystkim, bez zwisów też, dla jędrnosci, zdrowotnosći i relaksu.
        Dodam jeszcze ze własnie teraz robie, wspieram odchudzanie naszej rodzaczki, oscylującej wiekiem w okolicy 50tki, jest zdziwiona efektami , m.innymi tym ze jej rozstępy pociązowe znikaja.
        Sle wam serdeczności na dobry dzień smile
        • algaria Re: Chodakowska? 10.06.16, 12:17
          leda-is-one napisała:

>
          > Laszcze...hahaha..oj Algaria, ale mi przykadziłaś, miłe to słowa, dziękismile
          > Wóda musi być zimna a woda nie zawsze, kaczory tam są? tongue_out

Przecież wiadomo, że nie ma nic gorszego niż ciepła wódka na stole i zimny facet w łóżku wink

Kaczory są z żonami i potomstwem wink
        • meda08 Re: Chodakowska? 10.06.16, 20:34
          Olejek argoowy jest jeszcze cudowny na twarz smile Swietnie działa
      • ag_at5 Re: Chodakowska? 10.06.16, 16:14
        Dziękuję Algario, dziękuję Ledo.
        Spróbuję smile
    • niki.ix Re: I jak... 14.06.16, 23:35
      ćwiczycie ? Jakie efekty ?

Pozazdrościłam Wam i dziś zaczęłam "ekstra figurę" .
    • nagietek123 Re: Chodakowska? 15.06.16, 08:03
      Dziewczyny! Ogród, mój ogród, a w nim: koszenie trawy, plewienie, hakanie - dieta cud wink Zapraszam wink
      • leda-is-one Re: Chodakowska? 15.06.16, 19:35
        a co to Nagietku to hakanie? ja ze wsi...
        • nagietek123 Re: Chodakowska? 15.06.16, 22:02
          Hakanie, czyli operowanie haczką - inaczej motyką wink
          • rozmaryn_1 Re: Chodakowska? 15.06.16, 22:05
            Takie wczasy też mogę zaoferować wink Tylko trzeba miec niewrazliwy kregosłup do tego schylania się... tongue_out Poza tym nie zauważylam efektów odchudzających, jedynie uspokaja psychicznie smile
    • babowa Re: Chodakowska? 15.06.16, 19:55

;d
      ja tam grzecznie dygam
      i mam satysfakcje
      bo tak jak nie moglam utrzymac pozycji, rownowagi i robilam wszystko na pol gwizdka tak teraz piekne stoje, oddycham, i na boki nie lece
      nie schudlam, bo jak?
      ja normalnie jem, pepsi sie racze ale czuje sie zwarta, czuje w koncu miesnie brzucha, ud, zarysował mi sie miesien na przedramieniubig_grin
      nie do wiarybig_grin
      sie babowa zorganizowała:p
      grartuluj
      gratuluje sobie samej
      nie wróze sobie sukcesu bo ja krotkometrazowa jestem i zaraz mi przejdzie ale mam radoche ze sie przymuszam, robie coraz lepiej i pot mi oczy zalewa
      • niki.ix Re: Chodakowska? 15.06.16, 20:48
        Gratuluję i trzymam kciuki, żebyś wytrwała w boju wink

• rozmaryn_1 Re: Chodakowska? 15.06.16, 22:08
        Gratuluje Babowa i obyś zaskoczyła samą siebie swoją konsekwencją smile A długo trzeba tak ćwiczyć dziennie? Jak niedługo, to i ja bym spróbowała smile
        • babowa Re: Chodakowska? 16.06.16, 00:13
          roz, to dyganie czyli popularny skalpel zamuje okolo 40 min. to malo , patrzac na caly dzien ale sa momenty ze mi pot oczy zaleje
          lubie sie meczyc o dziwo big_grin
          sprobuj, to fajne jest
          i nigdzie wychodzic nie trzebabig_grin
          • niki.ix Re: Chodakowska? 17.06.16, 15:38
            Ja mam za sobą trzeci dzień. I jestem w szoku. Sporo ćwiczę i nigdy nie narzekałam na kondycję.
            Ale dzisiaj o mało sobie zębów nie wybiłam przy tych podskokach. Od jutra chyba muszę ćwiczyć w kasku. Killer i skalpel były w miarę spoko. Po ekstra figurze nie mogę chodzić ani siedzieć na doopie. Masakra jakaś.
            • babowa Re: Chodakowska? 17.06.16, 16:43
              big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka