21.09.16, 23:31
Ta dammm - jestem. Otóż byłam w kinie !
Moi kochani dla chętnych pytania :
- treść filmu, może tytuł, coś o bohaterach - słowem co widziała Tabula big_grin
Proszę podać karty, interpretację.
Dla uczestników w nagrodę - zwyczajowe dziękuję lub 1 karta na dowolne pytanie z jednej z moich talii : CM Gilded, Archeon ,Epic lub Golden Universal smile
Miłej zabawy !
Obserwuj wątek
    • rrozsypana80 Re: Zagadka 22.09.16, 07:35
      Voila co widziala Tabula?
      Krol kielichow - Krol denarow - 8 mieczy

Nooo sporo tych krolow i ta smetna 8ka normalnie powiedzialabym ze ogladalas dramat jakis. Moze Smolensk? Ale cos mi podpowiada nie, nie, nie... kto ma nieustanne dylematy pomiedzy krolami? No kto? Brigitte Jones wink

O ludzie jestem wariatem wink
      • tabularasa22 Re: Zagadka 22.09.16, 11:22
        mhmhhhmm big_grin
    • rrozsypana80 Re: Zagadka 22.09.16, 18:25
      No niechze ktos jeszcze sie wypowie bo mnie nurtuje czy moje wariacje interpretacyjne poranne sie sprawdzaja smile
      • adoptowany Re: Zagadka 22.09.16, 21:15
        sprawdzaja sie, nie mam kart pod reka, ale to Brigit Jones, w tym filmie sa wlasnie dwaj krolowie
        • adoptowany Re: Zagadka 22.09.16, 22:00
          oto moje karty, Krolowa Mieczy , 3 Bukawy, VI Kochankowie,..

to musi byc B.Jones, piekny trojkacik , az milo patrzec..8)
    • tabularasa22 Re: Zagadka 22.09.16, 22:37
      To nie jest Bridget Jones tongue_out

• adoptowany Re: Zagadka 23.09.16, 11:27
        o!! Tabula, dobrze z tytulem poleglismy,a co z fabula??
        • rrozsypana80 Re: Zagadka 23.09.16, 15:59
          Dobra to jesli nie Brigitte to Smolensk obstawiam.... uwiklanie w tej 8 mieczy no nie ma bata!
    • tabularasa22 Re: Zagadka 24.09.16, 14:46
      No dobra. Widzę że chętnych więcej nie ma a rozpisywać się interpretacyjnie bardziej nie chcecie więc. . Rozwiązaniem jest " komuna" duński film reżysera którego nazwiska teraz nie pamiętam big_grin
      Rozsypko - karty wyniosły cie w pole bo owszem jest romans ale pan jeden a panie dwie plus komuna podstarzalych hipisow w tle jako remedium na zbytnia stabilizację w życiu. To może ta 8 mieczy na tą zamknięta w dużym domu grupę.
      Adopto - twoje karty rewelacja. Główną bohaterka to istna królowa mieczy. Inteligentna starsza prezenterka tv. Rzuca się pewna siebie w przygodę z komuna, ale mąż nawiązuje romans co prowadzi ja do gwałtu na samej sobie i w konsekwencji do zalamania. Brawo!
      A teraz co państwo sobie życzą i z jakiej talii 😊
      • rrozsypana80 Re: Zagadka 24.09.16, 15:19
        O zesz Ty karty przewrotne. Pokazaly na odwrot. Ale zmylka! 8 mieczy po opisie scenariusza trafiona chyba byla.
        To ja poprosze karte na pytanie czy uda mi sie osiagnac zamierzony cel? Nie moge powiedziec jaki bo to
        • rrozsypana80 Re: Zagadka 24.09.16, 15:21
          top secret narazie wink zeby nie zapeszyc. A talie wybieram Archeon. Dzieki Tab za zagadke !
      • adoptowany Re: Zagadka 24.09.16, 16:28
        hmm,. ale to polowiczny sukces,bo tytul nie trafiony,a ja poprosze o trzy karty o przyszlosc mojego brata, finanse i zdrowie, talia dowolna,THX,...8)
        • adoptowany Re: Zagadka 24.09.16, 16:53
          a jak juz jestesmy przy filmach, wczoraj obejrzalem w tvn-ie produkcje sensac. z 2014 p. tyt. NON STOP ,polecam historia gliniarza z problemami, kobieta u kresu zycia i mala dziewczynka wedrujaca miedzy matka w n.yorku a ojcem w londynie,calosc rozgrywa sie podczas lotu do londynu,kiedy nagle szaleniec losowo zaczyna zabijac. film w innej konwencji niz jemu podobne wczesniej. bodajze dzis o 23.40 jest powtarzany.
          • adoptowany Re: Zagadka 24.09.16, 16:59
            okreslenie szaleniec uzyte celowo, zeby nie zdradzic zakonczenia.
    • tabularasa22 Re: Zagadka 24.09.16, 18:12
      Ok, karty jutro wieczorem , bo dziś mam imprezę smile
      miłej soboty !
      • rrozsypana80 Re: Zagadka 24.09.16, 20:20
        Oj Tab milej zabawy! smile
    • tabularasa22 Re: Zagadka 25.09.16, 22:37
      Dla rozsypki - czy uda się osiągnąć zamierzony cel.
      Uwaga - X Koło Fortuny ! Na karcie z talii Archeon widać symbole monet oraz pawie pióra. Czyżby przedsięwzięcie o charakterze finansowym ? dotyczące materii ? jakaś inwestycja ?
      Wszystko w rękach losu. Uważam, że nie znasz jeszcze wszystkich elementów układanki. Uda się z z przytupem lub zrezygnujesz sama wobec nowo ujawnionych okoliczności. Sprawa zostanie rozstrzygnięta przede wszystkim pomyślnie dla ciebie, choćby nawet sam cel został zweryfikowany.

• rrozsypana80 Re: Zagadka 25.09.16, 23:24
        Bardziej wartosci niematerialne i prawne smile w sensie zadne srodki trwale ale inwestycja owszem i czasu i wiedzy. No nic zdajmy sie na slepy los w tym kole fortuny. Wiesz te pawie piora sa takie optymistyczne. Oby nie okazalo sie, ze przesadzilam z duma smile
    • tabularasa22 Re: Zagadka 25.09.16, 23:03
      Adoptowany - karty na przyszłość twojego brata. Obrałam okres do końca roku.
      Talia Archeon Tarot.
      Finanse - VII Rydwan. No proszę, od razu AW smile Czyżby planował coś ? Rydwan w finansach kojarzy mi się z dużym przepływem pieniądza, inwestycjami, ryzykiem, koniecznością wydatków. Karta niezwykle dynamiczna, konie stają dęba, trudno je okiełznać. Myślę, że swoje plany powinien dokładnie przemyśleć, nie łapać dwóch srok za ogon. Opanować pierwszy impuls i nie dać się "ponieść".
      Zdrowie - XIII Śmierć. Widziałam też tą kartę w trakcie tasowania. Nie bez powodu się pojawiła. Jeśli na coś choruje i dlatego pytasz - ma szansę na wyzdrowienie, zaleczenie choroby. Zasadniczo nie stawiam kart na zdrowie , ale kiedyś postawiłam dla bliskiej osoby w trakcie choroby. Pojawiła się karta Śmierci. Z trudnościami i przez duży ból - ale udało się wyzdrowieć. Wyzdrowienie czy też leczenie nie koniecznie będzie łatwe i szybkie, ale nastąpi trwała pozytywna zmiana w tej materii. Trudniej jeśli aktualnie tryska zdrowiem. Zalecałabym w najbliższym czasie komplet badań lekarskich. Zwracanie uwagi na styl odżywiania, używki, bo coś może się rozwijać i w niedługo dać o sobie znać.
      Jako trzecią wyciągnęłam kartę - niespodzianka od losu smile 10 Monet smile - może spotkanie w szerszym gronie rodzinnym ? Trzeba będzie omówić parę spraw, przypomnieć sobie o co poniektórych. Piękna karta , brama. W tej talii niezwykle oniryczna, mało ma wspólnego z typowymi monetami. Bardziej przypomina marzenie o pałacu, o siedzibie, o domu. Pragnienie spokoju wśród chaosu. Jest szansa na zbliżenie, pogłębienie więzi. Brat będzie dużo myślał o bliskich.

• adoptowany Re: Zagadka 25.09.16, 23:16
        Dzieki Tabulo, jest tak jak piszesz,on nosi sie z zamiarem sprzedania swojego mieszkania i brnie w klopoty od samego poczatku,scigaja go wierzyciele,za spora kwote. mi przez ostatnie pol roku wychodzily podobne rozklady.Obawiam sie ze nie bedzie mial gdzie mieszkac,jesli zablokuja mu hipoteke mieszkania, ale nie mam juz zadnego wplywu, glupio zrobil przyjmujac testament po ojcu,swego czasu proponowalem zeby scedowal na mnie, a wtedy nikt go by nie wyrzucil, ale nie ma zaufania do mnie i mojej zony, jego wola,oj tak bedzie duzo rozmyslal o rodzinie i szukal wsparcia,bo obecnie jest sam.Natomiast co do zdrowia, bardzo niezdrowy tryb zycia prowadzi,... alkohol.Szukalem potwierdzenia, bo jak wiesz najtrudniej interpretowac dla siebie.THx..8)
        • rrozsypana80 Re: Zagadka 25.09.16, 23:27
          Ta smierc w polaczeniu z 10 denarow mnie tu nieco niepokoi. I to całkiem mocno.
          • adoptowany Re: Zagadka 25.09.16, 23:29
            i mnie,bo juz kiedys straszyl ojca,ze sie zabije, hmmm przykre przeciez to stary chlop.
            • rrozsypana80 Re: Zagadka 25.09.16, 23:35
              Alkohol robi swoje. Stary chlop ale wiesz nie znaczy, ze madry.
              Ja nie wiem ale ja te karty jakos smutno widze. Jak przeczytalam to poczulam dreszczyk niemily na plecach. I ten rydwan do tego. Mam wrażenie, ze on sie stoczy mocno po rowni pochylej.
              • adoptowany Re: Zagadka 25.09.16, 23:45
                od lat to tak wygladalo,bo gdzie nie pojawil sie, tam prawie zaraz robil sobie klopoty.Jego byla zona nie chce go widziec,po tym co jej zafundowal, wcale jej sie nie dziwie, moja tez go nie toleruje,tylko jego dzieci go czasem odwiedzaja.
                • tabularasa22 Re: Zagadka 26.09.16, 09:02
                  Witaj adopto. Przykro mi z powodu brata. Znam problem od podszewki - niestety. Bliskim jest bardzo trudno w takich sytuacjach. Bezsilność jest dobijająca.
                  Karty nie tchną optymizmem faktycznie, ale chciałabym rozwinąć tą 10 monet w kontekście. Miałam wczoraj sporo przemyśleń na temat tej karty, na podstawie tego jak wygląda w tej talii.
                  http://thumbnails115.imagebam.com/50652/f860d1506515104.jpg
                  widać ?
                  Jak wspomniałam jest bardzo oniryczna. Kojarzy mi się z marzeniem, celem. Zamkiem w otoczeniu lawy, płynnego morza ognia. Monety są podzielone na 5+4+1 . Analizując ten zestaw widać, że karta odsłania biedę i trud, fiasko w życiu, a jednocześnie zamknięcie ( 4). Niechęć do dzielenia się , na zasadzie poradzę sobie sam, to moje i koniec. Jedna moneta , większa niż inne widnieje jako "As nadziei" na szczycie wieży pałacu.
                  Więc najpewniej będzie tak jak sam wiesz, brat w skrytości ducha będzie myślał o rodzinie , o tym co zawalił, co zaniedbał, i jak odkręcić ten bałagan, jak poprosić was o pomoc.
                  Nie wiem czy do tego dojdzie, ale przy 10 monet myślę, że ewentualna decyzja o pomocy jeśli zechcesz powinna być gremialna - wspólnie z innymi członkami rodziny (np. dziećmi) .
                  Nieleczeni alkoholicy to urodzeni manipulatorzy. Jak trwoga to do boga i gotowi są obiecać wszystko , i nawet coś zrobić, ale tylko do momentu jako takiego ogarnięcia sytuacji i scedowania odpowiedzialności na innych.
                  Mądrości i równowagi życzę smile
                  • adoptowany Re: Zagadka 26.09.16, 10:04
                    dlugo nie spalem tej nocy,caly czas mam zle przeczucia, ze oto wlasnie otwiera sie ostatni akt dramatu z nim w roli glownej. Ja tutaj,a on w kraju, sam niewiele moge,mam zwiazane rece wlasna sytuacja zdrowotna i co za tym idzie finansowa, a i moja pani trwa w mocnym postanowieniu,ze palcem nie kiwnie, aby mu pomoc,teraz praktycznie jedynie moze liczyc na dzieci i jakis cud.Tylko,ze zal mi go, mimo wszystko w koncu to jedyny mlodszy brat, glupi bo glupi ale brat..8( Bezsilnosc i tyle. jeszcze raz dziekuje serdecznie interpretacja Wasza jest 200 procentowa, nic dodac nic ujac,THx..
                    • rrozsypana80 Re: Zagadka 26.09.16, 11:24
                      Wiesz Adopto ja tez długo o tym myslalam wczoraj. Trudne to kwestie. Mowi się, ze alkoholik musi spasc na dno, zostac sam żeby mieć możliwość podniesienia się. Dopóki ma wsparcie to sie nie podniesienie. Jednak z drugiej strony kloci sie to z moim pojeciem człowieczeństwa. Tak bardzo chciałabym przekazac Ci jakas odrobinę nadziei i promieni słonecznych. Nie wiem jednak czy potrafię. Myslami jestem z Toba i wiesz co trzymaj sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka