Dodaj do ulubionych

FORUMOWE "KARTY ONLINE"

23.05.16, 21:16
Jest to watek glownie dla *Tarocistow (na roznych poziomach zaawansowania), w ktorym mozna poprosic o karty drugiego Tarociste - niekoniecznie o ich interpretacje, bo to duzo pracy...a tylko o karte, lub karty do konkretnego rozkladu..smile W prosbie dobrze podac ilosc kart i/lub pytania do rozkladu, a wyciagajacy karty powinien podac nazwe talii, z ktorej korzysta. Dodatkowe kwestie wyjda pewno w praktyce..smile

Nie jest to watek "darmowe wrozby", a tarotowa samopomoc smile

Zaprasza(my)

*plec obojetna wink
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 23.05.16, 22:12
      Świetny pomysł Apre! smile
    • tabularasa22 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 23.05.16, 22:13
      Ojć Apre nie wiem co cie podkusiło, mam tu mnóstwo zapytań z zakresu pracy , bo mi karty fiksują, za bardzo je przemaglowałam, albo nie chcę zaakceptować tego co mi mówią. Mam klasyczną sprzeczność między sercem a rozumem.

Bardzo proszę o wyciągnięcie dla mnie kart, rozkład Decyzja HB
      1 jaka będzie moja przyszłość finansowo - zawodowa na najbliższe pół roku, jeśli podtrzymam współpracę z dotychczasowym wieloletnim głównym partnerem - zleceniodawcą
      2 jaka będzie moja przyszłość finansowo - zawodowa na najbliższe pół roku, jeśli wycofam się na amen, rzucę to w diabły, powiem cześć i czapka, i będę szukać zupełnie na własną rękę zleceń.

• aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 23.05.16, 22:27
      Dziekuje Beatko smile

Tabularaso, Twoja przyszlosc finansowa..na najblizsze pol roku..to chyba kwestia dla Tarocisty, ktory bedzie miec Twoje dane (imie, date urodzenia), a nie kwestia nadajaca sie na forumowe "karty online"...ale moze tylko ja to tak widze..? Moze dobrze, jakbys wybrala odpowiednia osobe tu z Forum, ktora ma na tak wazki temat losowac Ci karty i moze dobrze by bylo, zebys wybrala, czy tylko proste, czy w obu pozycjach? Ja wlasnie "rzucam w diably", to wiem, ze to jest kawal decyzji, a mowienie, ze sie nie bede sugerowac, czy cos, tez nie zawsze do konca wychodzi..smile
      • tabularasa22 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 23.05.16, 23:09
        nie Apre , bez przesady. Wątek dla tarocistów, więc niech każdy kto chce określi sam swoją moc w tym temacie. Chcę to zobaczyć innym okiem. Proste czy takie i odwrócone - jak się czuje tarocista. To tez będzie informacja dla mnie.
        Proszę więc powtórnie smile
    • aprepope Karty dla Tabularasy 24.05.16, 11:42
      Tabulo, jesli Ty tak traktujesz te kwestie (choc nie twierdze, ze to zle), to ja sprobuje tez w takim duchu wyciagnac Ci karty - co Ty z tym zrobisz, to juz Twoje smile

Karty proste, talia Golden Dawn. Ulozylam wg rozkladu - podaje wylosowane karty:

Karta wyjsciowa: Ksiaze mieczy

Opcja 1: 2 bulaw, Krolowa monet, 6 monet

Opcja 2: 10 mieczy, Ksiaze monet, XI. Sprawiedliwosc

------------------------------------------------------------------------
      Jak bedziesz miec jakies pytania, to wal. Pozdrowionka smile
      • tabularasa22 Re: Karty dla Tabularasy 24.05.16, 12:12
        Bardzo Ci dziękuję Apre, o to chodziło. Karty znakomite ! Muszę poanalizować, pomedytować i poczytać teraz trochę o tym szczególnym temacie. Najbardziej frapująca jest dla mnie Sprawiedliwość.
    • amaranta44 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 24.05.16, 15:11
      Gratuluje plagiatu, niby fajny pomysł, tylko że już zaistniał na innym forum miesiąc temu.
    • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 24.05.16, 15:32
      Dziekuje za gratulacje, Amaranta..? Rozumiem, ze na innym Forum pomysl byl calkiem orginalny, zastrzezony w urzedzie i nie inspirowany innym Forum lub innymi karcianymi aktywnosciami..?
      Portali z kartami online jest wiele, ale brakowalo mi zawsze mozliwosci dowolnego doboru kart - moje ulubione Forum (s.p. Hajo Banzhafa) nie oferuje online kart odwroconych...a inne Forum z kartami odwroconymi ma maly wybor rozkladow...
      Mam nadzieje, ze bedziesz dalej sledzic "plagiaty" we wszystkie strony - znalazlo by sie tego troche..
      Pozdrawiam smile
    • lilijova Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 24.05.16, 23:15
      To jak komuś się chce to chętnie przytulę karty na pytanie czy skończę w tym roku studia? Weryfikacja najprawdopodobniej we wrześniu niestety smile Karty proste, odwrócone obojętnie. Pytanie raczej z ciekawości, bo tak to olałam, że szanse na poziomie 10%...
      • aprepope Karty dla Lilijova 26.05.16, 17:46
        Moze nie tyle weryfikacja, bo nie interpretuje tych kart dla Ciebie, a tylko wyciagam (patrz 1. post), ale informacja zwrotna po wakacjach bedzie oczywiscie mile widziana i czekamy smile
        Talia Golden Dawn Tarot, tylko pozycje proste. Nie podalas ile kart sobie zyczysz i do tego pytanie zaczynajace sie od "czy", ale wylosowalam na te okolicznosc:
        8 mieczy, 2 bulaw, 6 monet.

Pozdrawiam smile
        • lilijova Re: Karty dla Lilijova 26.05.16, 21:00
          Bardzo dziękuję! Strasznie podoba mi się 6 denarów na końcu bo jedyne co mnie może uratować to żebranie smile
          • aprepope Re: Karty dla Lilijova 26.05.16, 21:14
            hahaha, dobre! wink
            bardzo prosze - nie ma za co wink
            no...z dwoch kart Bram (8 mieczy, 6 monet), to fajnie, ze nie ta pierwsza byla na koncu wink
            bierzesz pod uwage powtarzanie roku?
            • lilijova Re: Karty dla Lilijova 26.05.16, 21:20
              Brałabym ale nie będzie technicznie możliwości (przynajmniej w następnym). Chyba, że zaliczę rok jako taki i zostanie mi tylko obrona.
    • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 26.05.16, 20:34
      Ale fajny pomysl. Ja tez mam zapytania:
      1. jaka bedzie moja przyszlosc zawodowa w ciagu najbliszego polrocza, zostane czy odejde?
      2. jaka bedzie moja przyszlosc sercowa w najblizszym polroczu?
      • aprepope Do Rrrozsypana 26.05.16, 20:53
        Hej, na tym watku sa tylko wyciagane karty, przez Tarocistow dla Tarocistow, bez wzgledu na poziom zaawansowania - moze napisz jakie to maja byc karty (pozycje proste, w obu pozycjach), po 3 karty na problem, czy jakies konkretne rozklady? Nie bedzie to jednak gotowa wrozba, ale to pewno wyczytalas w 1. poscie.
        Powodzenia smile
      • tabularasa22 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 26.05.16, 22:52
        hej rozsypana. To ja na życie wyciągnęłam na życie zawodowe, bo mi bliskie te tematy ostatnio smile
        Karty proste, talia CM Gilded , rozkład - autorski
        1. Twoja obecna sytuacja w pracy - 10 Mieczy
        2. Tak jesteś postrzegana - 10 buław
        3. Co przemawia za tym aby w pracy zostać - As Mieczy
        4. Co przemawia za tym aby odejść - VIII Moc
        5. To postanowi pracodawca - Król Buław
        6. Takie będą konsekwencje zawodowe dla ciebie - 5 monet (odwrócona) , co znamienne bo nie używam odwróconych.
        • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 26.05.16, 23:19
          We wtorek (31.05.) lece "na miasto" - marze "zaliczyc" wiele spraw..wyciagnie mi ktos mily 1 karte? smile Pozdrawiam, Anna
          • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 00:36
            Prosze bardzo. Talia Initiatory Golden Down -pozyczona wiec nie wiem czy mi sie z nia dobrze pracuje czy pasuje do mojej reki. Pozycja prosta. Umiarkowanie
            • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 10:51
              Dzieki za karte - nie wiem, jak w innych sprawach, ale do mnie przemowila calkowicie - zastanawialam sie, czy Tarot "da rade" pokazac to wszystko na raz i jednak...bo dla mnie Umiarkowanie, to czesto takie "nie wiadomo gdzie rece wlozyc", a szczegolnie w tej talii, gdzie w tle erupcja wulkanu, jedna noga na ladzie, druga na wodzie, co oznacza czesto chec pogodzenia paru kwestii na raz, przelewanie bez uronienia ani jednej kropli, a naczynia waskie i jeszcze dobrze by bylo samemu nie wybuchnac, a zachowac stoicki spokoj, wszystko pogodzic - anielskie skrzydla obiecuja pewne anielskie wsparcie..smile Dzieki jeszcze raz.
              • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 17:33
                Wiesz z tym umiarkowaniem to roznie to bywa ja to odczytuje jako takie mimo wszystko zapanowanie nad sytuacja i nie wybuchanie. Zachowanie spokoju o cos w tym guscie. Jestem dobrej mysli smile
        • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 00:44
          Hej Tabula. Mocny rozklad znaczy ze jestem mocno przeciazona. Postrzegaja mnie jako osobe na ktorej barki mozna zwalic duzo a i tak sie nie ugnie. Co przemawia za tym zeby zostac no najwyraźniej nic bo karty mowia odetnij sie. Co za odejsciem jestes silna dasz rade. Co zrobi pracodawca ano wyglada na to, ze wyladuje na dywaniku i bedzie kara. Konsekwencje czysty zysk bo odwrocona karta ubostwa. Czyli nic tylko szukac nowej pracy. Dzieki Tabula
          • tabularasa22 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 09:14
            Oj mocny. Bardzo jednoznaczny. Dzięki za rozwinięcie smile
          • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 04.06.16, 12:05
            Tabula wczoraj byl dywanik. Krol bulawiany spelnil sie dokładnie. Jeszcze mojej przelozonej nie widziałam w takiej akcji. Nawet nie pozostawila mi miejsca na dodanie czegokolwiek. Ech ale ze racja byla po jej stronie i wina byla moja to pochylilam czoło i jakos to znioslam.
    • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 12:38
      Rrrozsypana, jak znajdziesz odpowiedni dla Ciebie rozklad milosny, to chetnie wyciagne Ci na to karty smile
      • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 27.05.16, 17:41
        Wymyslilam rozklad mojego autorstwa na moje potrzeby w takim razie. Pociagnij z kart normalnych bo w odwwroconych sie troche gubie. Wiec tak 1 karta na sytuacje obecna 2 na moje odczucia 3. Odczucia jego 4. Co mozna zmienic 5. Czego zmienic sie nie da 6. Rezultat. Dzieki
        • aprepope Karty dla Rrrozsypana 28.05.16, 12:14
          (Talia Golden Dawn)

1. Sytuacja obecna: XV. Diabel
          2. Twoje odczucia: 2 kielichow
          3. Odczucia jego: XVII. Gwiazda
          4. Co mozna zmienic: 2 bulaw
          5. Czego zmienic sie nie da: 6 mieczy
          6. Rezultat: 5 kielichow

--------------------------------------------------
          a bardzo prosze i pozdrowiam.
          • rrrozsypana Re: Karty dla Rrrozsypana 28.05.16, 12:32
            Aprope matko kochana jaki trudny rozklad. Musze to przemyslec zeby dopasowac. Odezwe sie jak przetrawie
            • aprepope Re: Karty dla Rrrozsypana 28.05.16, 12:37
              bo i sytuacja pewno jest trudna - jak nie dasz rady przetrawic, to otworz watek, przetrawimy z Toba wink
    • tabularasa22 Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 28.05.16, 14:03
      Działa wam szkółka ? Nie mogę wejść na stronę główną sad(( tylko na stare wątki zachowane w historii. przekierowuje mnie na stronę główną gazety sad(( u was też tak czy tylko u mnie ??
      • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 28.05.16, 14:38
        Tabulo, wczoraj nie moglam wejsc wcale, na czym bardzo skorzystal moj blog wink a dzis nie mam problemow - uzywam mozilla firefox, jak cos..
    • aprepope UWAGA! 29.05.16, 00:54
      Watek inspirowany:

- moja kolezanka, ktora posiada talie Tarota i jak poprosze, to wyciagnie, ale sama na Tarocie sie nie zna, choc talie ma...jest zawsze bardzo ciekawa, co to znaczyc i trzeba tlumaczyc, a nie zawsze sie chce..ale karty ciagnie dosc ciekawe.

- watkiem "Pogotowie tarotowe" z Forumka ABC Tarota w sensie, zeby odrazu zaznaczyc to, co tam bylo chyba za slabo zaakcentowane - stad nieporozumienia i jako inspiracja, ze na Szkolce takiego watku brakuje.

- okolo 1,5 roku wczesniej widzialam watek "samopomoc" na szwajcarskim Forum Tarotowym, gdzie jedna osoba wyciagala, a w razie watpliwosci i checi kilkoro pomagalo w interpretacji.

To wyjasnienie, zeby sie ludziom cisnienie za mocno nie podnosilo..smile
    • aprepope Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 01.06.16, 23:09
      Rozsypana, spiesze doniesc, ze Umiarkowanie z talii Golden Dawn spelnilo sie mi tak:
      nastroj iscie umiarkowany - ani nie smutny, ani nie wesoly, a tego dnia wypelnialam dokumenty likwidujace dzialalnosc gosp., wiec ten nastroj obojetnosci bardzo sie mi przydal smile Na miasto wypadu nie bylo, bo likwidacje zalawilam listownie (doczytalam w necie, ze tak mozna), a ze tego dnia jest w Niemczech ostatni dzien skladania pit-ow, a ja jestem nmistrzyni w robieniu wszystkiego na ostatnia chwile..wiec moj chlop byl tego dnia jak ten wulkan wybuchajacy z tla karty - obrywalo sie mi slownie co chwile, ale calkiem slusznie...a ja zachowywalam stoicki spokoj, jakby niemal nigdy nic wink No, ale z planowanego wypadu rozrywkowo-zakupowego w rezultacie nici (co mnie wyszlo bardzo...gratis, co ma obecnie swoje zalety - Umiarkowanie nazywane jest tez Powsciagliwosc..), ALE rowniez w mysl XIV. Arkanu..co sie odwlecze, to nie uciecze wink Dzieki i pozdrawiam smile
    • rrrozsypana Re: FORUMOWE "KARTY ONLINE" 02.06.16, 00:19
      Czyli jednak sama kwintesencja umiarkowania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka