Dodaj do ulubionych

Dom pod wynajem

27.05.21, 16:02
Chce kupic dom pod wynajem, jako inwestycje. Znalazlam nieruchomosc z juz tam mieszkajacym najemca. Zapytalam sie , czy ten dom bedzie dla mnie dobry jako inwestycja? Odwrocona osemka monet, as monet, paz pucharow. Gdyby osemka byla w pozycji prostej , odpowiedz bylaby prosta: tak. Moze nie jakis wielki zwrot, ale w porzadku dlugoterminowa inwestycja. Ale tu jest odwrocona.
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Dom pod wynajem 28.05.21, 10:26
      Moja oferta została odrzucona. Pewnie dałam za mało ( paź kielichów ). Szukam dalej.
    • sevrena Re: Dom pod wynajem 05.06.21, 08:16
      Nie wiem,ale ośmieliłam się po paru miechach sprawdzić jednak, zwabiona troską o ...znajomków, z czasów szkolnych, tkwiących w Anglii. Z rodziną, czy nie ,nie była to decyzja łatwa, ale w jednym miesiącu jest to jedyne wyjście z kryzysu,a w innym, zwłaszcza przy labilności rynkowej bzdura.
      W twoim przypadku zapytałam o powodzenie twojej oferty i inwestycji... Nie jest tak, że chcesz na kredyt? I dlaczego nie mówią,nie cieszą się na widok klienta?Brak kontaktowania się widać jak na dłoni jak również niewielką sugestię karcianą, że nieprędko się przeprowadzisz do nowego domku.A może wcale, jeśli to prawda "z kantem"
      Wypadł Rycerz Buław, ale odwrócony.
      Znasz jego energię i siłę ,zresztą b. dobrze, bo pamiętam cię z "zagadek" - tu on się "zatrzymał" .
      Powód jeszcze "podało" -2 Buław. Prosto.Skromnie zbyt mało, ostrożnie ,nie z impetem który sugeruje prawdziwe zainteresowanie. Ale może i karma tzw.?
      Na widok słówka "karma" karty uśmiechnęły się - Gwiazda, nie masz teraz aspektów i basta. Rytmy zresztą bywają świńskie, to prawda.
      • andgie Re: Dom pod wynajem 05.06.21, 10:40
        Hi! Dom ma byc pod wynajem, ja mieszkam w swoim wlasnym domu. Nie napisalam, co sie stalo pozniej. Otoz pojawil sie na rynku inny dom, w lepszej lokalizacji i nieco drozszy. Zlozylam oferte i zostala ona przyjeta. W miedzyczasie oddzwoniono do mnie, ze jednak przyjmuja oferte na pierwszy dom, za troche wieksza kwote. Czyli zaakceptowano ofert na dwa domy. Dom faktycznie chce wziac na kredyt. Ten drugi dom mi bardziej odpowiada ze wzgledu na lokalizacje i troche lepszy stan techniczny. Teraz czekam na wiesci od prawnika i brokera.
        • sevrena Re: Dom pod wynajem 06.06.21, 13:50
          Widzisz? Gwiazdy ...mówią czasami ;D
          • andgie Re: Dom pod wynajem 06.06.21, 14:14
            Dzięki 🙂 Teraz niecierpliwie czekam na wieści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka