11.05.07, 11:15
rozkład partnerski.
ukazuje co obecnie dzieje się w relacji / związku oraz mówi dokąd ta relacja
prowadzi - jaka będzie jej przyszłość.
zadałam pytanie jak potoczy się moja wirtualna znajomość z pewnym mężczyzną.
A - ja
B - on

1 co ma w głowie ?
A - 9 mieczy
B - król mieczy

2 co w sercu ?
A - diabeł
B - rycerz mieczy

3 co pokazuje na zewnątrz ?
A - 6 mieczy
B - 8 mieczy

4 co wnosi do związku / relacji ?
A - as mieczy
B - wisielec

5 karta wspólna dla A i B
koło fortuny

6 najbliższa przyszłość relacji
10 mieczy

7 trzy karty podpowiadające dalszą przyszłość
rycerz kielichów
król buław
8 buław

zapraszam do interpretacji
pozdrawiam kopalinka
Obserwuj wątek
    • romanticca Re: zapraszam 11.05.07, 14:14
      Spróbowałam. Mój system jest taki, że notuję sobie każdą kartę a przedstawiam
      tylko ogólną interpretację. Jednak w tym przypadku tak mnie to wyprało, że już
      nie mam siły na podsumowania więc w linku to co wypociłam. Bez żadnej obróbki,
      ale wnioski łatwo można samemu wyciągnąć smile
      Dodam jeszcze, że przerobiłam przy tej okazji prawie wszyskie miecze hehe.. a
      miałam się uczyć tylko AW.. proszę, jak to los czasem decyduje za nas smile
      Pozdrawiam.
      Kopalinka, ciekawa jestem Twojej interpretacji oraz innych oczywiście.

acha. Nie wiem czy interesuje Cię jedynie "znajomość" lub "przyjaźń" czy też
      coś więcej. Rozkład nie narzuca niczego, a w interpretacji to ja dla własnego
      ułatwienia użyłam słowa "związek".

img145.imageshack.us/img145/494/kopalinkalh9.jpg
      • kopalinka Re: zapraszam 11.05.07, 16:29
        romanticco ale się uśmiałam z tego że przerobiłaś wszystkie miecze !! dobre smile)
        mojej interpretacji do tego rozkładu nie ma bo to nie mój rozkład chociaż
        rozłożony dla mnie przez ifyso.
        za jej zgodą pokazuję go Wam. korzyść obopólna - ja chcę wiedzieć o tym
        rozkładzie jak najwięcej a Wy - jest to szkółka tarota - chcecie rozwijać swoje
        umiejętności więc do roboty wink
        dziękuję Ci romanticco że zdałaś sobie trud. Twoja interpretacja zwłaszcza co
        do moich odczuć w tej relacji muszę przyznać bardzo trafiona smile

pozdrawiam kopalinka
        • amazonka_00 Re: zapraszam 11.05.07, 19:58
          Mam marne opisy kart a malych arkan tez nieznam bo stosuje tylko duze arkana.

Co ma w glowie

9 mieczy - lek przed utrata niezaleznosci
          K mieczy - jest nauczycielem pokazuje innego postrzegania spraw, uczy i obdarza
          wolnoscia i tu mysle dobrze sie mozecie uzupelniac.

co w sercu

diabel - mysle ze strach ze ten zwiazek Cie zniewoli lub ograniczy.

rycerz mieczy - potega slowa i umyslu, pewnosc uczuc.

Co pokazuje na zewnatrz
          6 mieczy- chaos, niezdecydowanie, lek

8 mieczy- odwaga, pewnosc, osoba aktywna w dzialaniu, dazeniu do celu.

Co wnosi do zwiazku / relacje

As mieczy - jestes swiadoma tego co sie dzieje, nie zawsze umiesz wprowadzic w
          zycie to co chcesz lub korzystac z wlasnych umiejetnosci w pelni? np wspolne
          zainteresowania.

wisielec - patrzy na pewne sprawy inaczej od Ciebie i chce nauczyc tego Ciebie
          jakby byl wyzej duchowo Ty mocno stapasz po ziemi.

karta wspolna

kolo fortuny - to tak jakbyscie ciagli kazde w swoja strone, to trzeba
          dopracowac

Najblizsza przyszlosc

10 mieczy - obecna sytuacja sie nie zmieni, potrzeba czasu na przemyslenia i
          rozwianie obaw, lekow. To co bylo bedzie przecwiczone az do bolu.

Dalsza przyszlosc
          Rycerz kielichow - to aktywna karta a zakochana osoba popchnie wszystko do
          przodu tak jak zechce.

Krol bulaw - bardzo pozytywnie nastawiony do podjetych krokow rycerza

8 bulaw - to karta budowania i pokonywania wszelkich przeszkod, pozytywny
          rozwoj spraw.

Jestem ciekawa innych interpretacji prosze o dystans smile
          Pozdrawiam smile
          • ifyso Re: zapraszam 11.05.07, 20:13
            Dziękuję Wam Dziewczyny za interpretacje. Za włożoną w nie pracę i Waszą
            energię.
            Takie słowo w myślach mi się pojawiło: wzbogacenie (duchowe). Bardzo wiele
            wnosicie do tego rozkładu. Dzięki.
    • mysza012 Re: zapraszam 12.05.07, 14:47
      Ostatnio w moim zyciu jest bardzo duzo mieczy, stad tez gdybym to ja wyciagnela
      takie karty to moja interpretacja nie bylaby taka optymistyczna. Z mojego
      doswiadczenia miecze oznaczaja bol, rozczarowanie, niepewnosc, zwatpienie. Krol
      Mieczy w swoich decyzjach kieruje sie wylacznie glowa a nie sercem. Zreszta
      widac, ze w sercu ma chaos a nie uczucie. Trudno ci sie z nim porozumiec,
      blokuje on rozwoj tego zwiazku. 10 mieczy oznacza rozstanie. I tu mnie
      zastanawiaja te 3 karty podpowiadajace dalsza przyszlosc. Czy te karty
      oznaczaja ciag dalszy tego samego zwiazku czy tez moze ciag dalszy twojego
      zycia? Tak czy siak karty te oznaczaja albo wasze ponowne dosyc nieoczekiwane
      spotkanie albo kogos zupelnie nowego w twoim zyciu. Ten ktos bedzie w tobie
      zakochany, typowy romantyk, ale niestety bedzie to osoba nieodpowiedzialna.
      Wniesie duzo zamieszania w twoje zycie. Jesli juz wyladujecie w lozku to ty
      bedziesz musiala pamietac o zabezpieczeniu sie. Osoby nieodpowiedzialne w razie
      ewentualnej wpadki miewaja tendencje do ulatniania sie.
      • ezoviola Re: zapraszam 12.05.07, 17:22
        Gratuluję Ci świetnej interpretacji dla tego rozkładu!Trafiłaś w samo
        sedno.(Dla Myszysmile)
        • ifyso Re: zapraszam 12.05.07, 17:43
          Wiesz...niesamowite...Ja przekazałam Kopalince bardzo, ale to baaaardzo
          zbliżoną do Twojej interpretację. I też się zastanawiałam, czy romansowe
          zakochanie dotyczyć będzie tego mężczyzny, czy pojawi się ktoś nowy.
          Niesamoite prawda!!!!
          • kopalinka Re: zapraszam 12.05.07, 19:12
            tak niesamowite !
            podobna była interpretacja ifyso. dużo mieczy i wszystko się zgadza bo tak jest
            teraz.
            chciałabym jednak poznać wasze opinie dotyczące tych trzech kart na dalszą
            przyszłość. pytanie było jak potoczy się moja znajomość z tą konkretną osobą
            więc można raczej przypuszczać że właśnie o tym mówią te trzy ostatnie karty.
            nie pytałam o moją przyszłość ogólnie a o przyszłość tej znajomości. dlaczego
            więc sądzicie że może tu chodzić o innego faceta ?
            dziękuję wam dziewczyny smile
            pozdrawiam kopalinka
            • ezoviola Re: zapraszam 12.05.07, 20:57
              W moich interpretacjach, o nowym związku mówi 8- ka Kijów.Pewnie dlatego mamy
              takie domysłysmile
              • ifyso Re: zapraszam 13.05.07, 12:37
                Ech, byłoby zbyt łatwo gdyby Tarot pozostawiał nas bez żadnych niedomówień i
                niejasności i pewnego niedosytu. I zbyt nieciekawie, gdybyśmy mieli przyszłość
                konkretnie podaną na talerzyku wink))
                Mnie w tym rozkladzie za nową znajomością też przemawiały 8 Buław i Rycerz
                Kielichów.
                • mysza012 Re: zapraszam 13.05.07, 14:04
                  U mnie to bylo tez 8 Bulaw. Tzn w kartach. Mysle, ze gdyby to mial byc ten sam
                  facet to karty bylyby inne, bardziej stonowane. Pokazalyby poczatek uczuc,
                  rozwiewanie sie watpliwosci w tamtym zimnym facecie, a tutaj wyszla nagle jakas
                  eksplozja uczuc. Taka nagla zmiana charakteru jest malo mozliwa. 8 Bulaw to
                  nowa, dosyc nieoczekiwana znajomosc, milosc. To moze byc np tak, ze idziesz na
                  impreze i tam spotykasz jakegos super faceta, ktory od tej pory juz ciebie nie
                  odstepuje na krok. Albo spotykasz przypadkiem znajomego/znajoma z jakims swoim
                  kolega/bratem i to jest to. Nie sugeruj sie prosze, ze to musi byc koniecznie
                  jeden z 2 wymienionych wyzej przypadkow. To moze sie stac w jakikolwiek inny
                  nagly i dosyc nieoczekiwany sposob.
                  • romanticca Re: zapraszam 13.05.07, 14:16
                    Zgadzam się, że żadnych namiętności w rozkładzie nie widać (dlatego nawet nie
                    wiedziałam czy chodzi o związek czy zwykłą przyjaźń). Widać natomiast
                    (oczywiście wg mnie - bardzo jednak niedoświadczonej osoby) dążenie do celu
                    tego faceta. Myślę, że w jakiś sposób mu zależy.
                    A skoro te trzy karty odpowiadają na pytanie o ten konkretny związek to czy nie
                    mogą jednak jego dotyczyć? Jest to w końcu znajomość internetowa, w realu może
                    facet zobaczy dziewczynę i spłonie z miłości? wink
                    • amazonka_00 Re: zapraszam 13.05.07, 18:13
                      Ciekawe smile
                      Ja kiedy robilam rozklad staralam sie wyciagnac z kart to co mowia,
                      ale kiedy potem pisalam to na forum intuicja mowila mi zupelnie co innego.
                      Ze on ma 100 mysli na minute zyje w swoim mentalnym swiecie i niespecjalnie sie
                      stara. Kiedy doszlam do wisielca potem to pojawilo sie - nic nie zrobi?
                      ciekawe ale dalo mi to do myslenia. Czekam na ksiazki zobaczymy jak uzupelnie
                      wiedze smileTam bedzie ktos nowy wink
                      Pozdrawiam smile
    • romanticca Re: zapraszam 13.05.07, 19:09
      Ja zazwyczaj mam tak samo. Robię sobie taki opis kart jak załączyłam, a w
      momencie gdy przekazuję opisowo rezultat - wychodzi coś innego. Kto wie, może
      tym razem też by tak było, gdybym zabrała się za podsumowanie smile
      • kopalinka Re: zapraszam 13.05.07, 23:01
        witam Was dziewczyny serdecznie smile
        dziękuję za tak duże zaangażowanie.
        parę rzeczy chciałabym wyjaśnić :
        karty zostały mi postawione w bardzo trudnym momencie tej znajomości i pokazały
        obecną sytuację i dlatego mnie osobiście wcale taka ilość mieczy w rozkładzie
        nie zdziwiła. to ja ograniczyłam kontakty wirtualne i telefoniczne bo tak
        zdecydowałam. on jednak się nie poddaje. nic jeszcze nie jest tak do końca
        przesądzone. nie prawda że między nami nic nie ma - żadnych namiętności - choć
        to może wydać się komuś dziwne jest pożądanie i tęsknota. i nieprawdą jest że
        on jest zimnym facetem dał mi bardzo dużo ciepła jak na wirtualną znajomość aż
        za dużo. problem w tym że właśnie jest zbyt dużo emocji między nami i
        niespełnienie - dlaczego - nie wnikajmy wink
        myślę że gdybym poprosiła o rozłożenie kart w innym okresie naszej znajomości
        pokazałyby co innego. ten rozkład jak mówi ifyso jest na trzy miesiące. to
        pewnie też ma znaczenie. i jak słusznie zauważyła romanticca nie wiadomo co by
        było gdybyśmy się spotkali. ale na razie nie możemy się spotkać. może w
        przyszłości. myślałam że karty mi coś powiedzą ale może jeszcze za wczaśnie na
        to ?
        jeszcze raz dzięki !
        pozdrawiam kopalinka
        • ezoviola Re: zapraszam 14.05.07, 07:58
          Moim skromnym zdaniem, nie tylko w Tarocie, ale także i w życiu jest tak, że
          niewyjaśnione sprawy stawia się jasno.Tarot lubi konkrety i nie ma mowy o
          jakichś tajemnicach, niedopowiedzianych pewnie konkretach.Wiadomo wtedy, że
          Wróżba nie jest miarodajna.Prosisz o pomoc, a potem "pokazujesz język" i
          mówisz,że nie wiemy o konkretach i tak nie jest.Ok.Uczymy się dopiero.Jeśli
          wiesz już że ten układ nie dojdzie do konsumpcji, to nie pytaj kart.Wszystko w
          życiu tak naprawdę zależy tylko i wyłącznie od NAS.Pozdrawiam Cię
          serdecznie.Jeśli potrzebujesz profesjonalnej wróżby, mogę podać Ci maila i nr
          tel do Edyty Ostrowskiej.
          • kopalinka Re: zapraszam 14.05.07, 11:44
            witam Cię ezoviolo
            myślę że gdybym opowiedziała Wam konkretnie całą historię tej znajomości jej
            przebieg i to w jakim położeniu obecnie się znajdujemy sprawiłoby że żadnej
            wróżbie nie mogłabym "uwierzyć". przepraszam jeśli Cię urażę ale sądzę że
            byłyby to bardziej sugestie narzucone przez odczucia osoby stawiającej karty
            jej poglądy i przypuszczenia wysnute pod wpływem zapodanych informacji.
            a ja chciałam zobaczyć co karty mają do powiedzenia w tej sprawie.
            padło konkretne pytanie. tarot idealnie opisał obecną chwilę i myślę że dał też
            odpowiedź jak może potoczyć się ta znajomość dalej.
            najważniejszą informacją - moim zdaniem - potrzebną do interpretacji było to że
            znajomość jest wirtualno - telefoniczna i o tym powiedziałam.
            ja nie pokazuję języka bo już jestem dużą dziweczynką wink przykro mi że tak to
            odebrałaś.
            wszystkie analizy rozkładu przeczytałam bardzo uważnie - dały mi szerszy pogląd
            na sprawę - jestem pod wielkim wrażeniem że zechciałyście dziewczyny poświęcić
            mi swój czas. a ponieważ jest to też forma nauki od siebie mogę Wam powiedzieć
            jak bardzo rtafiona jest Wasza interpretacja. niestety to się nie dotyczy tych
            trzech ostatnich kart bo tego nie mogę wiedzieć dlatego tak byłam ciekawa co mi
            o nich powiecie.
            i dlatego ezoviolo że nie wiem co będzie za rok dwa nie mogę też powiedzieć że
            jak to nazwałaś nie dojdzie do konsumpcji smile to już chyba właśnie zadanie
            tarota prawda ? to on jest specjalistą od przyszłości nie tylko od
            psychologicznej analizy. tak uważam.

napisałaś :
            Wszystko w
            > życiu tak naprawdę zależy tylko i wyłącznie od NAS.

a ja powiem - wszystko to na co mamy wpływ. reszta zapisana w gwiazdach -
            nazywam to przeznaczeniem smile

bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i dziękuję za Twoją opinię.
            pisz jeśli tylko chcesz - chętnie porozmawiam.
            kopalinka
            • mysza012 Re: zapraszam 14.05.07, 14:58
              Najwazniejsza jest zawsze interpretacja osoby, ktora stawia karty a nie nasze
              tutaj domysly. Kazdy widzi troche inaczej te same karty. Ale jesli juz wychodza
              ci niezbyt korzystne karty to mysle, ze warto jest poprosic Tarota o rade co
              zrobic aby uzdrowic sytuacje i ta rade pozniej zastosowac. Zgadzam sie z tym,
              ze nic tutaj nie jest z gory przesadzone i wiele bedzie zalezalo od was samych
              jak sie wasze losy dalej potocza a nie tylko od tego co powiedzialy karty.

Co do rozwoju zwiazku czy tez jego braku to byc moze jestem zbyt staroswiecka,
              ale dla mnie same rozmowy poprzez urzadzenia wspolczesnej techniki, z ich
              mniejsza badz wieksza czestotliwoscia, to nie jest rozwijajacy sie zwiazek a
              tylko zwiazek, ktory utknal i stoi w miejscu. Dla mnie kolejnymi etapami
              rozwoju takiego zwiazku byloby przejscie do reala, zamieszkanie razem, dalej
              malzenstwo, dzieci itd. Slowa sa i owszem wazne, ale czyny rowniez.
              Co do reszty twoich wyjasnien to szczerze mowiac nie jestem nimi zdziwiona, a
              wrecz spodziewalam sie takiej wlasnie odpowiedzi wczesniej wink
              Pozdrawiam
              • romanticca Re: zapraszam 14.05.07, 19:33
                mysza012 napisała:

> Najwazniejsza jest zawsze interpretacja osoby, ktora stawia karty
                Zgadzam się w 100%. Te karty wylosowała ifyso pod swoje ich postrzeganie.

> dla mnie same rozmowy poprzez urzadzenia wspolczesnej techniki, z ich
                > mniejsza badz wieksza czestotliwoscia, to nie jest rozwijajacy sie zwiazek a
                > tylko zwiazek, ktory utknal i stoi w miejscu. Dla mnie kolejnymi etapami
                > rozwoju takiego zwiazku byloby przejscie do reala, zamieszkanie razem, dalej
                > malzenstwo, dzieci itd.

Zapewniam, że prawdziwa miłość przez internet jest jak najbardziej możliwa wink
                ale rzeczywiście kolejne etapy, o których napisałaś są potrzebne, bez nich i
                największe uczucie w końcu umrze.
        • romanticca Re: zapraszam 14.05.07, 13:21
          Hej,
          rany jak się cieszę, że to napisałaś. Dokładnie tak widziałam tę sytuację (jego
          determinację, Twoje zwątpienie i strach), a po opisach dziewczyn trochę
          zwątpiłam wink
          Źle napisałam, że nie ma namiętnośći - fakt. Źle się wyraziłam. Po prostu nie
          wiedziałam o co pytasz - miłość czy przyjaźń, a miłości jako takiej w tych
          kartach nie widać. Myślę, że sama miłość (ta przez duże M) byłaby pokazana
          przez inne karty.
          Nadal natomiast upieram się, że te trzy ostatnie karty oznaczające Waszą
          przyszłość to właśnie narodziny (powolne i niełatwe) takiej Miłości.
          smile

PS. Choćby za rok czy za dwa - koniecznie powiedz jak to wyszło smile
          • amazonka_00 Re: zapraszam 14.05.07, 14:38
            Ja dokladnie rozumiem Cie Kopalinko, bo mam bardzo podobna sytuacje tyle ze
            moja z wirtualnej przeniosla sie w koncu w astralna i tez sytuacja jest dosc
            trudna. Tymbardziej ze niewiem jak dalej sie to potoczy, jesli jest mozliwosc
            odkrycia tajemnicy aby uspokoic wlasne wnetrze i zachowac harmonie i
            ustosunkowac sie do sytuacji to uwazam ze powinno sie pytac aby niebladzic.
            Mi tez trudno jest samej odpowiedziec sobie na stawiane pytania bo znam sprawe i
            jest wiele sugestii, co bardzo utrudnia wlasciwy odczyt kart.sad
            Trzymam kciuki za ulozenie sie Twoich spraw jak najlepiej smile
            Pozdrowka smile
            • kopalinka Re: zapraszam 17.05.07, 12:09
              dzięki amazonko smile
              Tobie też życzę wszystkiego dobrego !
              niech Ci się poukłada
          • kopalinka Re: zapraszam 17.05.07, 12:06
            dziękuję romanticco za dobrą energię i wiarę
            pięknie to napisałaś :
            > Nadal natomiast upieram się, że te trzy ostatnie karty oznaczające Waszą
            > przyszłość to właśnie narodziny (powolne i niełatwe) takiej Miłości.

niełatwe ... nawet się nie domyślasz jak bardzo !

wczoraj sama sobie rozłożyłam karty ( tylko AW ) i na pytanie : co przyniesie
            nam przyszłość wyciągnęłam cesarza - sąd - kochanków - gwiazdę
            i o ile wróżąc samej sobie mogę nieobiektywnie interpretować o tyle nie mam
            żadnego wpływu na wyciągane karty.
            a te chyba mówią same za siebie prawda ?
            pozdrawiam Cię gorąco
            kopalinka

ps. dam znać obiecuję wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka