Dodaj do ulubionych

Zmienny jak Ksiezyc

08.05.04, 14:10
Proponuje zebysmy popisali sobie o Ksiezycu w horoskopie urodzeniowym w
roznych domach horoskopu: pozakladam od razu podwatki dla Ksiezyca w
poszczegolnych domach. Zeby watek sie kleil to wszystkie of topiki piscie w
osobnych watkach.

Jezeli bedziecie pisac o konkretnych przykaldach to piszcie tez znak Ksiezyca
i jego aspekty.
Obserwuj wątek
    • anahella Ksiezyc w I domu 08.05.04, 14:11

• potrek Re: Ksiezyc w I domu 09.05.04, 19:54
        anahella napisała:

> Robiłem kilku bardzo ładnym kobietom radix które miały koniunkcje Księżyca z
        Asc a opozycje do 7d i zawsze miałem wrazenia ze jest w nich jakiś smutek i
        chłód. Ale to może moja podświadomość szwankuje a moze to ze jestem Koziorożcem.
        • pyza-pyzaczek Re: Ksiezyc w I domu 10.05.04, 17:40

potrek napisał:

> anahella napisała:
          >
          > > Robiłem kilku bardzo ładnym kobietom radix które miały koniunkcje Księżyca
          > z
          > Asc a opozycje do 7d i zawsze miałem wrazenia ze jest w nich jakiś smutek i
          > chłód.

Mam koleżankę z księzycem na Asc w skorpionie (kwadrat do słonca w wodniku)
          ładna, szczupła urokliwa brunetka , ale sama zawsze mówi że mężczyżni sie jej
          boją,(buduje dystans, byc może z powodu przeszłości, co facet to życiowa
          kraksa), jest miła ale i powściągliwa (nie wobec mnie),chyba coś w tym jest ten
          smutek..hmmm. Pamiętliwa, ale nie mściwa.

• zaden1 Re: Ksiezyc w I domu 13.05.04, 09:10
            znam taka osobe , problem z matka i zawsze prezenty w postaci kosmetykow
        • dori7 Re: Ksiezyc w I domu 10.05.04, 23:09
          Mam ksiezyc w 1 domu, ale nie na asc i chwalic Boga nie lapie sie ani na
          emanacje smuteczkiem, ani na wyjatkowa urode tongue_out
          • jz2004 Re: Ksiezyc w I domu 11.05.04, 20:06
            A ja z kolei otrzymalem ksiezyc w 1 domu ale jest juz w Byku. Niestety mimo
            usilnych staran smutek przechodzi mi do otoczenia i coraz czesciej ludzie
            pytaja sie mnie skad on pochodzi. Jest to smutek konstruktywny - wyzwalajacy
            chec pracy nad soba. Mimo to jest on przewlekly i wyniszczajacy. Nie zycze
            nikomu takiego ukladu szczegolnie majac stelium w 7 domu. Moze pozytywnym jego
            aspektem jest to ze latwo dostrzegac kazde drobne przejawy dobra, zla, roznych
            stanow emocjonalnych.

Tymczasem,
        • saillormoon Re: Ksiezyc w I domu 27.09.04, 15:24
          mam ksiezyc w raku na asc. i napewno nie jestem smutna,chociaz niektorzy uwazaja
          ze mam taki wyraz twarzy troche smutny ,tajemniczy itp.....A co do chlodu do
          zdecydowanie ,wrecz przeciwnie..smile
      • rosemarybaby Re: Ksiezyc w I domu 27.09.04, 12:07
        u mężczyzny koniunkcja ksieżyc/uran w skorpionie - anahella napisała w jednym z
        wątków, że taka osoba przybiera maskę aby nie dać sie zranić, coś w tym jest ,
        szczególnie, że za zadne skarby nie chce wchodzić w bliższe emocjonalne
        związki, myśle ze własnie z tego powodu, do tego ksieżyc ten w kwadracie do
        słonca w lwie , inne aspekty to słabe kwintyle z neptunem i plutonem, chyba
        taki mocno pokaleczony ten księżyc.
    • anahella Ksiezyc w II domu 08.05.04, 14:11

• mucha102 Re: Ksiezyc w II domu 09.05.04, 19:36
        Potrzebuje poczucia emocjonalnego spokoju, by funkcjonować dobrze. Opiekuńczy i
        pielęgnujący. Domator, skryty. Troskliwy, podlegający silnym emocjom. Skłonny
        do poświęceń.
        W Byku, opoz. Neptun, Trygon Merkury, Pluton, Uran
      • astrei Re: Ksiezyc w II domu 11.05.04, 08:01
        POwściągliwy w wyrażaniu uczuć, wytrwały.
        Stara sie ukryc swoje prawdziwe uczucia , nigdy nie chce ich dać po sobie
        poznać i chce uchodzić za osobę twardą na zewnątrz i zdystansowaną.

Chętnie i dobrze się uczy i lubi także rozmawiać.
        Stabilna sytuacja psychiczna. Dokładnie rozważa wszystkie okolicznosci
        porównując je ze starymi doświadczeniami.
        Wierny, pewny siebie oszczędny.
        Posiada gwałtowne reakcje intuicyjne.

KSIĘZYC w KOZIOROŻCU- daje pesymistyczne mysli, które uaktywniaja sięz wiekiem
        ale wszystko zalezy od aspektów z innymi planetami.

ASPEKTY:
        Księzyc w sekstylu do MERKUREGO, w kwinkusie do MARSA, trygonie do SATURNA,
        sekstylu do Urana, półsekstylu do NEPTUNA,kwadraturze do PLUTONA I w kwinkusie
        do węzła księzycowego północnego.

• anucha78 Re: Ksiezyc w II domu 19.06.04, 18:21
          kocha "mieć" niezalenie czy sa to piniadze czy stare prezenty od najblizszych
          fantazjuje na temat swojego stanu posiadania i czesto nie umie ocenic realnej
          strony tej dziedziny zycia
          w strzelcu daje feministyczne zapedy staje sie to jego filozofia zyciowa i
          potencjalem
          koniunkcja z Neptunem i kwadratura do Marsa
    • anahella Ksiezyc w III domu 08.05.04, 14:11

• graag Re: Ksiezyc w III domu 10.05.04, 12:08
        w baranie, dk baran, ds rak
        sekst. jowisz(s), chiron(a); tryg. uran(s), slonce(a), mars(a); kwink. mc;
        poltorakwadr. saturn(s), merkury(a)
        ---

mama w ogole ma bardzo duzy wplyw w moim zyciu, a jesli chodzi o ten dom to
        szczegolnie smile. podobnie jak ona (choc u mnie ksiezyc jest bardziej zabarwiony
        baranem) mowie szybko, duzo, czesto glosno i bardzo lubie rozmawiac, potrafie
        sie czasem zagadac godzinami, czesto w tym czasie spacerujac i pokonujac latem
        nawet kilka do kilkunastu kilometrow :>. w ogole uwielbiam chodzic, nawet uczac
        sie musze chodzic; nie lubie sie przemieszczac z miejsca na miejsce, bo
        niecierpliwi mnie sam proces przechodzenia, dlatego czesto wole pobiegnac. przez
        cala szkole podstawowa i czesc sredniej nauka grala dla mnie bardzo duza role,
        uczylem sie tez bardzo dobrze (mama miala duzy wplyw na moja poczatkowa
        edukacje); jestem dosc asertywny, raczej dyplomatyczny.

tyle jako poczatkujacemu udalo mi sie napisac
        za ew. sprostowania bede bardzo wdzieczny smile

pozdrawiam

graag
      • virridi Re: Ksiezyc w III domu 28.09.04, 10:47
        Księżyc w III domu, Skorpion, w koniunkcji z Wenus i z Merkurym.....Mężczyzna.
        Napiszę jedno - jestem pod wrażeniem......

• anahella Ksiezyc w IV domu 08.05.04, 14:12

• dori7 Re: Ksiezyc w IV domu 09.05.04, 23:41
        To ja o ksiezycu w czwartym domu, czyli naturalnym raka smile

Taki czlowiek bedzie zawsze mnostwo czasu spedzal w domu i jego sprawy
        traktowal jako bardzo wazne, choc oczywiscie sposob bedzie rozny w zaleznosci
        od znaku.

U znajomego z ksiezycem na IC w Baranie objawia sie to ciaglym wynajdywaniem
        sobie roznych prac remontowo-budowlanych w domu i ogrodku, najszczesliwszy byl
        kopiac lopata calkiem pokazny stawik tongue_out

Z kolei inny znajomy z ksiezycem na IC w skorpionie w trygonie do 11-domowej
        wenus w raku uparcie szukal idealu kobiety... no tak, w typie mamusi,
        skorpionicy wcielonej (choc solarny byk), lacznie z tym, ze po okolicy chodza
        plotki, ze jest czarownica tongue_out I w koncu znalazl! Zeby bylo smieszniej, panna mu
        domyka wielki trygon w wodzie swoim ksiezycem w rybach, ktory aspektuje mu
        jednoczesnie 7 dom i siedzi mu jeszcze swoim saturnem na jego ksiezycu.
        Ciekawe, czy bedzie slub tongue_out Na razie mieszkaja razem i panna powiela dokladnie,
        choc chyba nieswiadomie (choc nie zaloze sie o to), zachowanie tesciowej in
        spe, facet krancowo zachwycony tongue_out

Tak zupelnie juz serio, to u kazdego znanego mi czwartodomowca-ksiezycowca w
        domu rodzinnym matka jest osoba bardzo wyrazista i nadajaca ton calemu zyciu
        rodzinnemu... chocby ojcu zdawalo sie inaczej. Znam taka rodzine, w ktorej
        pozornie to ojciec bryluje i jest ta dominujaca osobowoscia, ale w
        rzeczywistosci to matka nei tylko utrzymuje cala rodzine, ale i wywiera
        najwiekszy wplyw na wszystskie sprawy domowe oraz oczywiscie na zycie swoich
        doroslych juz teraz dzieci, ktore wciaz sa z nia nadzwyczaj silnie zwiazane-i
        corka, i syn maja mocny ksiezyc w 4 domu.
        • mucha102 Re: Ksiezyc w IV domu 10.05.04, 06:58
          Przywiazany do mamy ponad wszystko, fakt. Tu również malkontent nienasycony -
          jakby szlaban na szczęście miał. Uczuciowy.
          We Lwie, kwadr. Wenus
      • rencle Re: Ksiezyc w IV domu 10.05.04, 19:52
        umieja zrobic cos z niczego,dobrze gotuja ,nawet jesli ksiezyc ma nieciekawe
        aspekty
        • neptus Re: Ksiezyc w IV domu 13.05.04, 02:18
          He, he... coś w tym jest. Moja córka mawiała, że najlepsze żarcie to jest u nas
          wtedy, kiedy w domu nie ma nic do jedzenia. smile
          • cassadaga3 Re: Ksiezyc w IV domu 11.06.04, 17:06
            Ja mam księżyc w IV domu no i co jaki ze mnie domator?? Zanudziłabym się na
            śmierć no chyba że jest interenet, dobra herbata, dobre towarzystwo i coś na "p"
            • neptus Re: Ksiezyc w IV domu 11.06.04, 17:23
              cassadaga3 napisała:

> Ja mam księżyc w IV domu no i co jaki ze mnie domator?? Zanudziłabym się na
              > śmierć no chyba że jest interenet, dobra herbata, dobre towarzystwo i coś
              na "p
              > "

Pozostaje kwestia znaku, aspektów Księzyca i pozostałej obsady tego domu. Musi
              być coś dodatkowego, co z tego domu wygania, np. 4-domowego Skorpiona może
              wyganiać z domu hałaśliwa rodzina.
              • tellyjelly Re: Ksiezyc w IV domu 30.09.04, 17:44
                ksiezyc w czwartym domu, w koziorozcu, moja mama, moj dom b. wazny dla mnie,
                moja mama jest koziorozcem.
    • anahella Ksiezyc w V domu 08.05.04, 14:13

• rencle Re: Ksiezyc w V domu 10.05.04, 19:48
        prawie wszystkie kobiety,ktorym robilam horoskop byly bi a faceci mieli bogate
        zycie seksualne
        • all2 Re: Ksiezyc w V domu 10.05.04, 19:54
          hmmm wrrr wink
          • mmk7 Re: Ksiezyc w V domu 10.05.04, 20:16
            Zdecydowanie nie mozna przyjmować tego jako reguły.
            • rencle Re: Ksiezyc w V domu 10.05.04, 20:30
              to tylko taka ciekawostka,zreszta kto sie do tego przyzna?smile))
              • dori7 Re: Ksiezyc w V domu 11.05.04, 00:25
                a czy to jakies przestepstwo, ze trzeba sie "przyznawac" ? smile))
                • rencle Re: Ksiezyc w V domu 11.05.04, 00:32
                  wrecz przeciwniesmile))zeby zycie mialo smaczek raz dziewczynka raz chlopaczek...
                  • dori7 Re: Ksiezyc w V domu 11.05.04, 09:43
                    raz zwierzaczek? tongue_out
      • katharis Re: Ksiezyc w V domu 28.09.04, 08:32
        Znajoma z Księzycem w Baranie w V domu w opozycji do Neptuna w Wadze i
        kwadracie do koniunkcji Jowisz-Uran w Raku, w VIII d. - ma 5 dzieci, poza tym
        pisze wiersze i opowiadania (głównie dla dzieci).
        • mmk7 Re: Ksiezyc w V domu 28.09.04, 12:39
          Czy to by znaczyło, że osoba z Ksieżycem w V, która nie przepada za dziećmi i
          niespecjalnie chce mieć własne, jest jakimś ewenementem? Poza tym tu nie musi
          koniecznie chodzić o dzieci. Czytałam u Arroyo, że taka osoba ma potrzebę
          pozostawienia czegoś własnego po sobie - dla jednego będą to dzieci, dla innego
          szeroko rozumiana twórczosć. Ktoś taki chce zaistnieć, stać się w pewnym sensie
          ważny i szuka potwierdzenia w sprawach lub osobach, w których, jak to ujął
          Arroyo, widzi swoje odbicie (i tu łączony także z V domem wątek przygód
          miłosnych - ktoś szuka swojego odbicia w oczach innej osoby, sprawdza, czy jest
          godny pokochania).
          • katharis Re: Ksiezyc w V domu 28.09.04, 13:50
            ...Poza tym tu nie musi koniecznie chodzić o dzieci...

Wydaje mi się, że nie musi.
            W przypadku tej kobiety akurat tak to się przejawia. Księzyc w domu piątym daje
            przede wszystkim zainteresowania twórcze - może to być twórczość artystyczna,
            erotyczna, itp, prokreacja to też twórczość.
    • anahella Ksiezyc w VI domu 08.05.04, 14:13

• pyza-pyzaczek Re: Ksiezyc w VI domu 10.05.04, 18:00
        księżyć w wodniku (opozycja do śłonca i wenus w lwie, kwadrat do Mc (byk),
        trygon do marsa (waga)
        Błyskotliwy umysł, angażuje sie uczuciowo we wszystko co robi, praca, dom,
        niezwykła umiejętnośc pozyskiwania sobie sympatii otoczenia i podtrzymywania
        przyjacielskich relacji,(bynajmniej nie pochlebia ludziom, ale potrafi zdobyć
        przychylność), nie pracuje na pokaz, niemniej nieprzewidywanie okresowo humory,
        pobudliwość i konflikty, Zawodowo wolny strzelec - nie lubi sie
        podporządkowywać przełożonym, najlepiej odpowiada mu pozycja "szarej eminencji"
        (niby bez dużej pozycji, ale decyzyjny i "pociąga za sznurki")
      • potrek Re: Ksiezyc w VI domu 13.05.04, 00:45
        Księżyc w Skorpionie - praca z kobietami na rzecz kobiet. Duże wyczucie
        nastojów i przewrażliwienie często męczące. ( kwadratura Merkury z Wodnika)
      • anucha78 Re: Ksiezyc w VI domu 15.07.04, 21:57
        w rybach
        to duzo wrazliwosci na innych taki typ do rany przyloz to szybko sie zagoi
        ale jak ulega nalogom to falami i tylko silna osobowosc moze go z tego wyciagnac
    • anahella Ksiezyc w VII domu 08.05.04, 14:13

• ggossia Re: Ksiezyc w VII domu 11.06.04, 17:22
        hm jedyne co wiem, a co wyczytalam w innym watku duzy wplyw kobiet na zycie
        posiadacza ksiezyca w VII domu i z tym sie zgdzam chociaz nie zawsze moze sie
        na pozcatku wydawac takie oczywiste.....
      • ggossia Re: Ksiezyc w VII domu 11.06.04, 17:27
        z tego co wiem, a wlasciwie co wyczytalam w innym watku to ksiezyc w VII domu
        moze oznaczac duzy wplyw kobiet(matki?) na zycie posiadacza ksiezyca w VII
        domu, co sie moim zdaniem w wielu przypadkach sprawdza choc niezawsze wydaje
        sie to takie oczywiste.......
        • dori7 Re: Ksiezyc w VII domu 18.06.04, 22:57
          ggossia napisała:

> z tego co wiem, a wlasciwie co wyczytalam w innym watku to ksiezyc w VII domu
          > moze oznaczac duzy wplyw kobiet(matki?) na zycie posiadacza ksiezyca w VII
          > domu,

Znam taki przypadek - dziewczyna z samotnym (neiaspektowanym) ksiezycem na
          desc. cale jej zycie zwiazkowo-uczuciowe jest pod wplywem matki (sa b. blisko
          zwiazane), ktora w bardzo negatywny sposob ksztaltuje te sfere zycia corki,
          przekazujac jej swoje leki, zahamowania i rozczarowania oraz mocno dziwne
          poglady nt. relacji kobieta-mezczyzna.
          • mrgodot Re: Ksiezyc w VII domu 27.06.04, 17:42
            ja też mam Kiężyc (Ryby) w VII domu na Dsc (Wodnik)ale nie zgodziłabym się z
            tym, że kobiety mają duży wpływ na moje życie. Mój związek z matką był i jest
            zupełnie normalny - bez odchyleń w żadną stronę. Podobnie jeżeli chodzi o inne
            kobiety - koleżanki, znajome. Szczerze mówiąc niegdy nie było ich zbyt wiele,
            przeważnie otaczali mnie jednak różni mężczyźni. Istotne wydaje mi się
            natomiast to, że z tym Księżycem trudno jest mi żyć samotnie, bez związków i
            przyjaźni. Właściwie całe życie nastawiałam się na przebywanie z ludźmi,
            szukałam wszelkiego rodzaju towarzystwa. Z księżycem na Dsc trudno jest żyć
            samotnie.
    • anahella Ksiezyc w VIII domu 08.05.04, 14:15

• lakisuper Re: Ksiezyc w VIII domu- ??? 18.06.04, 19:08
        czy ktoś wie jaki jest księżyc w czystej postaci w VIII domu?? Mam księżyc w
        VIII domu ale nie mogę nic napisać na jego temat gdyż władował się między
        plutona i urana w ścisłej koniunkcji więc jest pod ich totalnym wpływem. A co
        dziwniejsze mój syn też ma księżyc w VIII domu tyle tylko , że w ścisłej
        koniunkcji z neptunem uranem i saturnem !!
        • astrei Re: Ksiezyc w VIII domu- ??? 18.06.04, 19:54
          Więc jesli jest on pozytywny to:
          "Zysk przyniesie WH spadek lub małżeństwo; śmierć innych otwiera mu drogę do
          awanssu oraz kariery; posiada zainteresowania oraz uzdolnienia okultystyczne."

Gdy jest negatywnei aspektowany:

"wg. tradycji:zagorżenie fizyczne przy aspektachz MARSEM, SATURNEM i URANEM;
          dyspozycja do wypadków;małżęńśtweo bez posagu z Saturnem takze powolna, bolesna
          smierć z NEPTUNEM smierćz nałogó, z odurzenia".

POdałam to z ksiązki "INTERPRETACJA HOROKSOPU" Alexandra Von Pronaya jednak
          lepiej jest gdy mozna porównac na konkretnych horoskopach osób które się zna i
          kóre mają taką pozycję księżyca i zkonfrontować to z tym opisem.
    • anahella Ksiezyc w IX domu 08.05.04, 14:16

• mucha102 Re: Ksiezyc w IX domu 09.05.04, 19:27
        Lubi zmiany, podróże i poznawanie. To, co czuje musi rozumieć. Nie jest
        opiekuńczy ani troskliwy, może dla tego, że wierzy w dobroczynność zmian i nie
        jest pewien, czy chronić kogoś przed doświadczeniem/zmianą jest dobrze.
        ogólnie nastawiony do wewnątrz - poznać, przemyśleć, zrozumieć. Silnie
        emocjonalne podejście do ludzi.
        (w Byku, kon. Saturn/Wenus)
        • mucha102 Re: Ksiezyc w IX domu 10.05.04, 07:00
          Jeszcze bałaganiarz straszny i obżartuch czasowy. nastroje skrajne nierzadkie.
          • pyza-pyzaczek Re: Ksiezyc w IX domu 10.05.04, 17:28
            Księżyc w strzelcu (dom IX w strzelcu),[(w trygonie do Słonca i Asc w baranie,
            kwadrat do wenus(ryby), sekstyl do saturna(wodnik)]
            zalety? - niezalezny, poszukujący, ciekawy świata, wiele zainteresowań, nie
            lubi ograniczeń, ale tolerancyjny również dla innych, wiele wybacza sobie i
            innym (prawie wszystko) i szybko zapomina urazy, chojny dla tych dla których
            chce, niepoprawny optymista, chętnie pomaga w kategoriach duchowych, dobry
            kompan, szczery i uczciwy do granic (wręcz patologiczniewink w dzisiejszych
            czasach) i oczekuje tego od innych, z poczuciem chumoru
            wady? - słomiany ogień, wiele rzeczy zaczyna i nie kończy, szybko sie nudzi,
            powie, coś obieca w przypływie uczuć i często wytarcza mu sił na dotrzymanie
            słowa, bałaganiarz,uwielbia porządek ale nie znosi sprzątać, wogołe nie lubi
            prac domowych, jak już posprzata w porywie to i tak ma zaraz "atrystyczny
            nieład", bo wszystko potrzebne, nie lubi sie poświęcać, bez nutki społecznej
            ogólnie pojętej, kochliwy oj!,
    • anahella Ksiezyc w X domu 08.05.04, 14:16

• rencle Re: Ksiezyc w X domu 11.05.04, 00:39
        niesie popularnosc a czasami nawet slawe ,podobno czesty u aktorow
        • neptus Re: Ksiezyc w X domu 13.05.04, 02:15
          Także częste zmiany pracy lub profesji. Rozwiązaniem jest znalezienie takiej
          pracy, która sama ciągle się zmienia, np. aktorstwo.
          • pyza-pyzaczek Re: Ksiezyc w X domu 13.05.04, 10:23
            księzyc w pannie (zawodowa perfekcjonistka???)
            praca związana z togólnie pojęta twórczością i sztuką (mam nadzieję że tak
            będzie, bo na razie kśięzyc jest jeszcze mały - 7 lat, ale talenta wykazuje
            ogromnesmile)))), odbiera niestety jeden tylko aspekt - trygon od merkurego
            należącego do szerokiego steilium w 3 domu (MERKURY, WENUS, NEPTUN koziorożec,
            JOWISZ, URAN, SŁONCE w wodniku)
            • neptus Re: Ksiezyc w X domu 13.05.04, 21:08
              Przy Księżycu w Pannie w X domu kariera mnoże sie rozbijać o drobiazgi lub
              przesadny perfekcjonizm. Jest to zawsze emocjonalny stosunek do spraw 10-
              domowych, w Pannie byle drobiazg może urosnąć do rangi problemu.
              Dobre by zostać np. dietetyczką albo hipohondrykiem.
      • pyza-pyzaczek Re: Ksiezyc w X domu 14.05.04, 14:53
        księzyć w byku (praca dla korzyści materialnych?)
        faktem jest ze kobieta sama od kilku lat finansowo utrzymuje cały dom.
        Generalnie jest solidna i obowiązkowa. Księżyc jest w opozycji do steilium
        (merury, słońce ostanie stopnie w skorpionie i saturn w pierwszych stopniach
        strzelca), to wszystko razem z ASC i DSC tworzy wielki krzyż w znakach
        stałych . Może dlatego nie traktuje pracy jak pasji, hm???) (jestem tu od
        niedawna, mam tycią wiedzę na temat astrologii, stąd tyle znaków zapytania, i
        czasami może nieco naiwne pytania i wypowiedzi ale mam nadzieje na
        wyrozumiałośc z waszej stronysmile))))
        pozdrawiam Pyza
    • anahella Ksiezyc w XI domu 08.05.04, 14:17

• all2 Re: Ksiezyc w XI domu 10.05.04, 19:57
        strasznie dużo ideałów dotyczących ogólnego uszczęśliwiania wszystkich, ale
        potrafi zupełnie nie zauważać konkretnych potrzeb kogoś kto jest obok
        • cytryna76 Re: Ksiezyc w XI domu 19.06.04, 18:38
          Jestem typem społecznika. Lubię coś robić dla innych. W dodatku straszna ze
          mnie idealistka ( ksieżyc w strzelcu)
          • aarvedui Re: Ksiezyc w XI domu 21.06.04, 01:47
            me too! tyle,ze ( w rybach
    • anahella Ksiezyc w XII domu 08.05.04, 14:17

• rencle Re: Ksiezyc w XII domu 10.05.04, 20:01
        czesto cos z psychika szwankuje
      • dori7 Re: Ksiezyc w XII domu 10.05.04, 22:24
        Ksiezyc czesto czuje sie jak w klatce albo opuszczony.

Ksiezyc w rybach w 12 domu, nieodbierajacy zadnego pozytywnego aspektu,
        kwadratury merkury, wenus, neptun: osoba bardzo gleboko emocjonalna, ale skryta
        i z zahamowaniami, co widac dopiero w bliskiej znajomosci, gdyz pozornei jest
        pogodna, otwarta, taka byczo-blizniacza i bezproblemowa. Ksiezyc ten wlada 4
        domem - w dziecinstwie smierc matki.
        • zaden1 Re: Ksiezyc w XII domu 03.10.04, 11:14
          Dori ten Księżyc w XII Domu i smierc matki w dzieciństwie to w opisanym
          indywidualnym przypadku czy uznajesz to za wskaźnik na podstawie własnego
          horoskopu, popatrz na sytuacje gdzie podaję namiary Księżyca w XII Domu w
          Baranie,
    • zaden1 Re: Zmienny jak Ksiezyc 13.05.04, 09:04
      Prosze bardzo Ksiezyc 7:12 Baraba w koniunkcji z Jowiszem 4:20 Baraba w XII
      Domu opozycja do Marsa O7:30 Wagi i Saturna 12:59 Wagi VI Dom. Ksiezyc
      cierpiacy , nierozumiany , częstotliwosc ataków z zewnątrz stosowna co
      cykliczości Ksieżyca . Koniunkcja MArsa z Vertexem. Kto bywa ogniskiem zapalnym
      tych konfiktów
    • zaden1 Re: Zmienny jak Ksiezyc 13.05.04, 09:09
      ów Ksiezyc ma jeszcze kwadrature do Urana a ten opozycje do Merkurego
    • lilith0 Re: XII czy I ? 27.09.04, 18:58
      Księżyc w koniunkcji z Asc w strzelcu Księżyc 24'44 strzelec; ASC 24'46 strzelca
      w trygonie do słonca i plutona, sekstylu do neptuna i kwadraturze do wenus w
      rybkach.
      Brak psychicznych odchyleń, sporo niepewności, ale też hart ducha i siła do
      zmagań ze soba i światem, problemy okazją do zdobywania doswiadczenia i rozwoju
      samoswiadomosci
      • zaden1 Re: XII czy I ? 03.10.04, 11:18
        To Księzyc jeszcze w XII Domu, i koniukcje nalezy rozpatrywac jako wychodząca z
        XII Domu .ale jak wiadomo gra tu role bardzo dokładna rektyfikacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka