Dodaj do ulubionych

Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata domu

04.02.09, 20:30
Witam serdecznie.
Nie wiem czy moja prośba o wróżbę zostanie zaakceptowana ponieważ mam jedynie
10 postów na forum "szkółka tarota",mimo to zaryzykuję...
Jest to dla mnie bardzo ciężki okres,wraz z rodziną uwikłaliśmy się w spore
kłopoty finansowe,mamy kredyt którego aktualnie nie jesteśmy w stanie
spłacać(utrata pracy),jest spore ryzyko że nasz jedyny dach nad głową-dom
rodzinny,zostanie wkrótce przejęty przez bank.
To jest nasza wielka tragedia,z którą nie potrafimy się uporać chociaż staramy
się ze wszelkich sił.
Usiłujemy samodzielnie sprzedać dom,ale kryzys daje o sobie poważnie
znać,będzie bardzo ciężko tego dokonać.
W tej chwili wszyscy jesteśmy zrozpaczeni.
Mam wielką prośbą do wróżek,jeśliby któraś znalazła odrobinę czasu i pomogła
znaleźć odpowiedzi na kilka nurtujących pytań-będę bardzo wdzięczna.
Oczywiście zapłatę prześlę bezzwłocznie na maila.

-jak dalej potoczy się ta sytuacja?
-czy uda nam się korzystnie sprzedać dom?
-czy uda nam się kupić w zamian jakieś choćby małe mieszkanie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olga.78 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 04.02.09, 21:10
      > Nie wiem czy moja prośba o wróżbę zostanie zaakceptowana ponieważ mam jedynie
      > 10 postów na forum "szkółka tarota",mimo to zaryzykuję...

Ja znalazłam 134 Twoje posty ogółem - a tak się liczy smile
      • okwilk Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 04.02.09, 21:56
        olga.78 napisała:

> > Nie wiem czy moja prośba o wróżbę zostanie zaakceptowana ponieważ mam jed
        > ynie
        > > 10 postów na forum "szkółka tarota",mimo to zaryzykuję...
        >
        > Ja znalazłam 134 Twoje posty ogółem - a tak się liczy smile

A to dziwne bo ja znalazłem 129 postów. W wyszukiwaniu korzystamy z pola Autor -
        pozwala to wykluczyć błędne naliczanie w wyniku cytowania postów smile.

Tak czy inaczej spełniasz wymogi regulaminu i nie ryzykujeszsmile Jedyne ryzyko
        jakie ponosisz to to czy wróżki zechcą Ci powróżyć i czy będą miały na to czassmile.

Poza tym w celu wyjaśnienia. W regulaminie widnieje zapis o postach na portalu
        Gazeta.pl a nie szkółce tarota w wyłączności smile. Tak więc liczymy wszystkie
        posty, nie ważne na jakim forum były napisanesmile.

Jeżeli miałaś 10 postów na szkółce - to jeszcze lepiej dla Ciebie (oczywiście
        pod warunkiem, że nie były obraźliwe wink)

Pozdrawiam,
        Oktawiusz.
        • bianka213 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 04.02.09, 22:06
          W takim razie ponawiam moją prośbę o wróżbę i pozdrawiam wszystkich bardzo
          serdeczniesmile
          • bianka213 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 05.02.09, 18:09
            Bardzo proszę o pomoc,przepraszam że ponaglam,ale naprawdę nie wiem co robićsad
            • magiaann Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 05.02.09, 18:38
              Bianko!

Niestety nie postawię Ci kart, bo nie umiem.
              Ale wiem jak się czujesz, bo jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Też nie
              mam pracy i masę rachunków do zapłaty. Jest to bardzo ciężka sytuacja i nie do
              pojęcia przez osoby nie mające takich problemów. Będę trzymać mocno za Ciebie
              kciuki i mieć nadzieję w sercu, że wszystko nam się ułoży. Z całego serca Ci
              tego życzę.
              A jeśli chodzi o wróżbę, poczekaj cierpliwie. Na pewno znajdzie się ktoś chętny
              do postawienia Ci kart. Tylko to nocne marki są wink
              Trzymaj się cieplutko!
              • bianka213 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 05.02.09, 18:45
                Magiaann,bardzo dziękuję Ci za ciepłe i serdeczne słowa,podniosły mnie na
                duchusmile Ja również trzymam za Ciebie kciuki i życzę zakończenia kłopotów,mam
                nadzieję że wszystko się dobrze ułoży chociaż na razie tak ciężko...Pozdrawiam
                ciepłosmile
    • krolowa.mieczy rozkład 05.02.09, 21:22
      Bianko, postawiłam Ci karty. Pytania o syt finans i sprzedaż domu
      zamknęłam w roku 2009.

Arcus Arcanum, tylko proste.

Wszystkich czytających którzy czują potzrebę dodania czegoś od siebie
      baaardzo proszę, bo ta sprawa jest poważna i nie chciałabym wygłaszac
      "ostatecznych prawd", które Bianka sobie zakoduje...

Krzyż celtycki

1 - sytuacja wyjściowa 8 monet
      2 - zew impuls który może wspomagac, uzupełniac ale równiez zakłocac
      - 2 kijów
      3 - do czego pytający świadomie dąży - Mag
      4 - nieświadoma siła - Królowa Monet
      5 - niedaleka przeszlosc; co doprowadzio do zadania pyt i wskazówka
      przyczyny lub tła sytuacji - król pucharów
      6 - pierwsza prognostyczna karta, to nastąpi jako pierwsze - Kapłanka
      7 - nastawienie pytajacego do problemu - Cesarz
      8 - otoczenie - 5 kijów
      9 - nadzieje i obawy - 5 pucharów
      10 - długoterminowe perspektywy na przyszłosc - Głupiec

Karty wyszły w większości mocne bo z AW...
      Zacznę od przyczyn twojej sytuacji. Jak zobaczyłam króla puch i 5
      puch to pierwsza myśl moja była taka, że jakoś niefrasobliwie
      podchodziliście/podchodziłaś do sytuacji finansowej swojej rodziny.
      Stąd teraz rozczarowania, żale, może kłótnie, zrzucanie win na drugą
      osobę... Hmmm, jeśli tak jest to chyba trzeba powiedziec sobie to
      głośno i przyznac sie do błędów.
      Cóż, sytuacja wymaga podjęcia wysiłku w każdym tego słowa znaczeniu.
      Dostaliście nauczkę. Wg mnie 2 kijów pokazuje zagrożenie czy
      utrudnienie w wyjściu z sytuacji, bo "każdy sobie rzepkę skrobie" tzn
      zamiast połączyc siły z partnerem coś tam robicie ale każdy na własną
      rękę. Dobrze by było ustalic wspólnie plan działania.
      Wiesz dobrze że trzeba ostro działac - Mag jest mocnym podkreśleniem
      8 monet. A zanim wcieli sie plan (sprzedaży domu) w życie trzeba
      zdobyc informacje: pytac, szukac odpowiedzi, zorientowac sie ile
      obecnie jest dom wart, co z kredytem (zakłądam że jest), jakie jest
      zainteresowanie potencjalnych klientów. Mag to też aktywne
      poszukiwanie pracy! Nie zniechcac sie - masz predyspozycje,
      umiejetnosci; wystarczy tylko dobrze sie sprzedac.
      Hmmm, jakis cichy wewn glos (krolowa monet) popiskuje ci ze wcale nie
      chcesz sprzedac tego domu, prawda? Chcialabys miec ciastko i zjesc
      ciastko. Dobrze sie tam czujesz... I Cesarz to potwierdza - pani na
      włościach. Czujesz sie odpowiedzialna za rodzine, dom, rachunki,
      chcesz stabilnosci, pewnosci jutra. Zaczaruj teraźniejszośc (mag),
      działaj.
      Myślę, że może byc sporo chetnych na kupno domu (jakby jeden drugiego
      przelicytowywał)a sytuacja może stac sie gorączkowa (np monity
      banków, naciski członków rodziny itp). Może okazac sie ze dom szybko
      zostanie sprzedany tzn nie za tydzien ale jak oferta którejś osoby
      przypasuje wam to szybko zostanie sfinalizowana transakcja.
      Karty prognostyczne to Kapłanka i Głupiec. Hmm, Kapłanka. Najpierw
      jakbys sie pogodziła w sobie z Nowym. Zrozumiała że aby coś zyskac
      trzeba coś poświęcic. Jak już "przerobisz" lekcję Kapłanki będziesz
      gotowa na rozpoczęcie wszystkiego od nowa, od zera. I to nie będzie
      męczące, jakbys porzuciła przeszłośc i nieobciążona nia wyruszyła
      zupełnie nową drogą. Tylko nie zapominaj o lekcji jaką dało ci życie
      - nie bądź drugi raz lekkomyslna.

Uff, ciężko było.

• okwilk Re: rozkład 06.02.09, 00:21
        To może i ja też spróbuje zinterpretować ten rozkład.
        Zwrócę jednak uwagę na fakt, że moja interpretacja oparta będzie na talii Rider
        Waite, mogą więc występować różnice w symbolice i tym samym - interpretacji.

Waszą ogólną sytuację/pozycję można by opisać jako "ludzi na dorobku". Nie
        macie jeszcze stabilnej sytuacji finansowej, kilku samochodów, willi i kilkuset
        tysięcy na koncie które gwarantowałyby wam spokojny żywot. Jesteście raczej w
        tym momencie kiedy człowiek musi pracować aby móc coś mieć, by móc zapewnić
        sobie przyszłość i realizować te podstawowe plany każdego człowieka - jak zakup
        domu, auta, wychowanie dzieci(z czasem jeżeli jeszcze nie macie) i godne życie.
        To praca napędzała wasze życie doczesne i plany na przyszłość... i w chwili
        obecnej jest dla was niezbędna.

Sytuacja w której teraz się znaleźliście zmusiła was do przemyślenia, do
        planowania tego co będzie za chwilę. To co się dzieje teraz to wojna przeciwko
        przeciwnością losu - nie macie pojęcia skąd może zostać przypuszczony atak. Czy
        będzie to bank, czy kolejny rachunek, czy może stanie się jeszcze coś
        niezaplanowanego...
        W tej chwili najważniejsze jest Planowanie i Przewidywanie. Nie możecie sobie
        pozwolić na to by życie zaskakiwało was raz po raz doprowadzając na skraj
        rozpaczy i co gorsza - bankructwa.

Chciałabyś móc zmienić sytuację w której się znajdujesz. Pstryknąć palcami i
        sprawić, że wszystko się naprawi. Na tym właśnie skupia się Twoja świadomość.
        Podczas podświadomego zamartwiania się o swoją sytuację finansową. Zastanów się
        w jaki sposób traktowałaś pieniądze? Czy nie przychodziły Ci zbyt lekko? - Może
        Cię dziwić że o to pytam, jednak sytuacja w której się znajdujesz ma Ciebie/Was
        czegoś nauczyć...

Jako przyczynę problemu karty pokazują mężczyznę. Być może chodzi tutaj o
        utratę pracy przez męża/partnera, jego nie najlepsze nastawienie do pieniędzy -
        lekką rękę lub nieumiejętność przeliczania. Tak czy inaczej wasza teraźniejszość
        zapoczątkowana była przez tego mężczyznę.

Rada jaką możesz dostać to zastanowienie się nad tym co się stało, co było
        tego przyczyną? Postaraj się odnaleźć spokój i siłę w sobie do zmian. Zrób krok
        - z Maga który przygotowuje swój umysł i czaruje swój świat przejdź dalej - do
        zrozumienia podstawy problemu, do odkrycia tajemnic które razem przed sobą
        chowaliście. To powinno być waszym planem na najbliższą przyszłość... przestać
        się zamartwiać i zrozumieć popełnione błędy - przyjąć naukę i zastosować by móc
        pójść dalej...

Tak na prawdę Ty nie chcesz sprzedać swojego domu, traktujesz to jako
        swoistego rodzaju ostateczność - jest to zupełnie zrozumiałe, w końcu nie po to
        się dom kupuje żeby go po chwili sprzedawać - zwłaszcza kiedy nie ma się innego
        własnego miejsca.
        Wydaje mi się jednak, że Ty sama jesteś zbyt ospała. Czy nie ma czegoś co
        mogłabyś zrobić żeby zażegnać problem? Czy nie pora wstać z tronu i ruszyć za
        pracą? Czy aby przypadkiem Twój wlepiony w ziemię wzrok nie ignoruje jakiejś
        innej szansy / pomocy?

Nie łatwo jest dzisiaj o pieniądze, pracę i pomoc. Ludzie walczą o
        przetrwanie, wielu z nich traci pracę w wyniku "kryzysu finansowego". Trzeba
        szukać, walczyć, zmagać się i nie dopuszczać do siebie wątpliwości.

Perspektywy na przyszłość - wyglądają mi na zatoczenie koła... rzucenie się w
        kolejną przygodę... nie do końca przemyślaną, zaplanowaną, przeliczoną
        przygodę... Wydaje mi się że nawet jeżeli uda się wam znaleźć pracę i wydrapać
        się z tego dołka - bez sprzedawania domu, to nie weźmiecie tej nauczki aż tak do
        siebie...
        Powiecie raczej:"no widzisz... udało się..." i zamiast skorzystać z tego czego
        mogło to was nauczyć, wpakujecie się w kolejne tarapaty...

Pamiętaj tylko że to wcale nie musi się tak skończyć... - to Wasze decyzje i
        działania stworzą waszą przyszłość... Pamiętaj też że przyszłość zaczyna się
        dziś - miejcie oczy otwarte na możliwości jakie podsunie wam życie - nie
        odrzucajcie od razu tego co wyda się wam mało interesujące...

Pozdrawiam,
        Oktawiusz.

Ps. Nie bierz tego do siebie jako proroctwa - weź to do siebie jako temat do
        przemedytowania... - a po medytacji zrób z tym co uznasz za stosowne...

• ma_ewa01 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 06.02.09, 09:55
      1Syt wyjściowa - 8 monet
      Na ten moment bardzo potrzebujecie pieniędzy i najważniejszym problemem jest ich
      zdobycie. Nie idzie jak z płatka. Każdy z osobna stara się coś robić w tym
      kierunku. Wszystko jest podporządkowane tej idei.

2 Zew.. 2 kijów
      Odbija się to na waszym związku, któreś z Was odczuwa szczególnie mocno presję
      odpowiedzialności za te sytuację Ta karta mówi o pójściu za ta osobą, o
      realizowaniu jej pomysłów i sposobów, uznania jej sposobu myślenia, dawania
      wsparcia.

3- Do czego dąży- Mag
      Oczywiście do rozwiązania tej sytuacji, do poradzenia sobie z nią samodzielnie
      z jak najlepszym efektem.

4. Nieswiadoma siła- Królowa monet-
      Tu karty pokazały Ciebie. Twoją troskę o sprawy materialne, zapobiegliwośc. Ale
      chyba również Wasza podświadomośc utrzymującą wizje dobrobyu materialnego,
      życia w dostatku. To sprzyja losowi i może przyciągać dogodne okazje i sytuacje
      korzystne dla Was. Nie jest Wam pisana bieda!

5. Niedaleka przeszłość – król pucharów
      Zanadto komuś zaufaliście, zbyt polegaliście na jakiejś osobie, idei, pomyśle,
      które okazały się złudne. Dużo myślenia życzeniowego, pięknych nierealnych
      planów, obiecanki cacanki, złote góry , mało konkretów, mało pieniędzy. Może też
      przeinwestowanie.

6. co nastąpi jako pierwsze- kapłanka

Trzeba się pozbyć złudzeń, uświadomić sobie sytuację- zdaje się, że to już
      nastąpiło i szukać sposobów rozwiązania problemu. To karta ochronna.
      Znajdziecie sposób.

7 nastawienie pytającego – Cesarz
      Znasz wartośc domu i chcesz za niego swoja cenę. Nie oddasz go za pół darmo.
      Wkurza Cie ta cała sytuacja. Nie wyobrażasz sobie ciasnego mieszkania, gdzies w
      bloku. To nie dla Was.
      ( razem z kr monet, niezła perspektywa)

8. Otoczenie 5 kijów
      Będą przychodzić oglądacze, targować się, wynajdować mankamenty domu, ale na
      razie nic z tego nie wyniknie. Zawracanie głowy.

9 nadzieje obawy- 5 pucharów
      Boicie się zostać bez dachu nad głową . Nie godzicie się na te sytuację.

10. Dalsza przyszłość – Głupiec

Zaczniecie wszystko od początku. Przeszłośc zostanie zamknięta. Załatwicie
      wszystkie sprawy ( dom się w końcu sprzeda). Odetchniecie, zrzucając z siebie
      ten balast
      Z nowa nadzieją rozpoczniecie zupełnie nowe życie. Wszystko jeszcze przed Wami.
      Msmile
      • bianka213 Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 06.02.09, 10:58
        Bardzo,bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i wróżbę. Niesamowite że aż tyle można
        wyczytać z kart,prawie wszystko się zgadza...i daje nadzieję na pozytywne
        rozwiązanie problemu. Biorę się w garść i robię co w mojej mocy żeby sprostać
        tej sytuacji,przesyłam również na pocztę "zapłatę" za wróżbę. Pozdrawiam
        serdecznie! smile
        • magiaann Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 06.02.09, 11:07
          I tak trzymaj, kochana!!! smile
          A my będziemy Cie wspierać duchowowink
        • krolowa.mieczy Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 06.02.09, 12:07
          dziękuję - zapłata dotarła smile

• okwilk Re: Ogromna prośba o wróżbę-duże kłopoty,utrata d 06.02.09, 18:09
          > Bardzo,bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i wróżbę. Niesamowite że aż tyle możn
          > a
          > wyczytać z kart,prawie wszystko się zgadza...i daje nadzieję na pozytywne
          > rozwiązanie problemu. Biorę się w garść i robię co w mojej mocy żeby sprostać
          > tej sytuacji,przesyłam również na pocztę "zapłatę" za wróżbę. Pozdrawiam
          > serdecznie! smile

Powodzenia smile.

Z promykiem dla Was.
          Oktawiusz Wilk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka