czaszka00 17.03.09, 13:10 dlaczego nie widać tu na forum , kto aktualnie tu jest ? a na innych forach widać ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 13:32 Trzeba to włączyć w opcjach forum. Może zrobić to właściciel lub admin z prawami właściciela. Jeśli forum ma to włączone, a ktoś nie chce być pokazywany, musi sobie to włączyć na swoim koncie. Opcje są dostępne od niedawna, więc pewnie nie wszyscy o tym jeszcze wiedzą. Odpowiedz Link
czaszka00 Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 15:17 No to ja jestem za tym by Ines taką opcję włączyła kto jeszcze ????? )))))))) Odpowiedz Link
anahella Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 15:20 Nie wiem jak w praktyce tego używać, ale nie mam nic przeciwko temu, by mnie system pokazywał. Odpowiedz Link
dobema Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 15:24 anahella napisała: > Nie wiem jak w praktyce tego używać, ale nie mam nic przeciwko temu, by mnie > system pokazywał. > Pewnie po zalogowaniu się Cię widać i tyle ja też nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link
anahella Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 15:36 dobema napisała: > Pewnie po zalogowaniu się Cię widać i tyle Wiem jak to działa, bo mam to włączone u mnie na forum. To działa nie po zalogowaniu, tylko jeśli klikam w stronę główną forum, lub jakiolwiek wątek - na dole jest mój nick. Nie wiem tylko czy to się może do czegoś przydać. Ot, po prostu dodatkowy bajerek. Tak czy siak - fakt, że ktoś mnie widzi zupełnie mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link
lukrusia Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 15:52 Kasia dobre pytanie zadałaś ) , ja również jestem za ) Odpowiedz Link
ines113 Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 16:35 Oczywiscie jesli chcecie takiego bajeru, to mozemy to wlaczyc Widzialam, ze jest taka opcja, ale po pierwsze nie wiem, czy sobie kazdy zyczy, a po drugie wydawalo mi sie, ze widac tylko po zalogowaniu sie, a jak ktos sie loguje, to po to zeby cos napisac, wiec i tak widac, ze byl. Anahello, a czemu uwazasz, ze widac i bez logowania? Bo to by znaczylo, ze jestesmy rozpoznawani po adresie IP, a niektorzy wystepuja pod roznymi nickami na roznych forach, wiec jakby to mialo dzialac? Odpowiedz Link
anahella Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 18:02 ines113 napisała: > > Anahello, a czemu uwazasz, ze widac i bez logowania? Bo to by > znaczylo, ze jestesmy rozpoznawani po adresie IP, a niektorzy > wystepuja pod roznymi nickami na roznych forach, wiec jakby > to mialo dzialac? Przepraszam, spieszyłam się i trochę nieskładne zdanie mi wyszło. Żeby być widocznym trzeba: 1. zalogować się 2. wejść na stronę główną tego forum albo mieć na ekranie otwarty którykolwiek wątek z niego. Możecie zobaczyć to na moim forum (link w sygnaturce) - jak wchodzicie to na dole jest Wasz nick i osób przebywających. Jeśli ktoś sobie nie życzy być widzianym może to włączyć na własnym koncie, czyli efekt jest taki: Widziane są tylko osoby, które nie włączyły sobie opcji dyskretności. Tylko nie wiem gdzie się to u siebie włącza, bo nie ukrywam się przed nikim Odpowiedz Link
jasmintra Re: Dlaczego nie widać 17.03.09, 21:16 a, i jeszcze zeby bylo widac kto jest na forum, trzeba byc samemu zalogowanym. Odpowiedz Link
ines113 juz jest wlaczone pokazywanie obecnosci 17.03.09, 22:10 Jesli ktos sobie nie zyczy, to po zalogowaniu sie trzeba wejsc na ustawienia konta (obok "wyloguj sie") i nastepnie usunac "fajke" kolo tej funkcji oraz kliknac "zapisz". Odpowiedz Link
ines113 Re: juz jest wlaczone pokazywanie obecnosci 17.03.09, 22:15 Widze, ze to jeszcze nie zaskoczylo, ale powinno zaczac wkrotce dzialac Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Dlaczego nie widać 21.03.09, 00:23 Fajnie, że została aktywowana taka usługa - tylko jak można podejrzeć kto jest na forum? Jestem zalogowana i niczego nie widzę Gdzie szukać? Odpowiedz Link
anahella Re: Dlaczego nie widać 21.03.09, 00:52 beata25_84 napisała: > Fajnie, że została aktywowana taka usługa - tylko jak można > podejrzeć kto jest na forum? > Jestem zalogowana i niczego nie widzę > Gdzie szukać? Na dole. Jeśli byłaś na forum sama, powinien być tylko Twój nick. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Dlaczego nie widać 21.03.09, 02:16 Dzięki - znalazłam Widać, ale tylko na głównej stronce, bo przy postach już nie Odpowiedz Link