beornot 04.08.09, 16:03 Asiu widzialam Twoje piekne swieczki, powiedz mi jak je robisz? tzn pisalas o przepisie pani.jazzz, masz jakis link? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.33 Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:14 wg pomysłu i recepty pani.jazz a tu juz po zdjęciu kubeczka tak wyglada Odpowiedz Link
asia.33 Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:10 beornotku juz pisze : otóż do garnka dosc wysokiego wlewam wode i oczywiscie woda musi wrzec....doo słoika odpowiedniej wielkosci krusze resztki swiec lub takich nie do konca wypalonych - ja mam ich sporo bo takie nie za ładnie wygladajaja ..wiec je krusze lub kroje , wkładam słoik z tymi "okruchami" do tzw kapieliczyli do garnka z gorącą wodą ..wiadomo jak nie fajnie sie myje garnek po rozpuszczonej swieczce a słoika nie zal i mozna wyrzucic. Gdy wosk stopnieje przelewam go do jednorazowych kubeczków by zastygł. Problem moze byc z knocikiem ..ja miałam taki jeden długi i gruby knocik od lampy olejowej wiec sobie to wziełam....zaczepiłam na wykałaczce a tak by koniec knocika była przy dnie kubeczka. Wlewałam wosk do kubeczka ostroznie by knocik był zawsze mniej wiecej na srodku ....pzniej mozna taki płynny kubeczek wstawic do odówki i po jakims czasie mamy gotowa sweczke . Kubeczek jednorazowy mozna przeciąc by wydostac z niego swieczke To wszystko Odpowiedz Link
beornot Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:16 dzieki kochana tak sobie mysle czy knotem moze byc gruby sznurek szpagatowy?A na wykalaczce tak go oplotlas? Odpowiedz Link
asia.33 Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:18 kurcze nie wiem czy moze byc bo chodzi o to by sie palił ale neie spalił na popiół..musisz wypróbowac , mozesz zaplesc owinąc wokół wykałaczki a pózniej zwyczjnie obciąc tuz nad powierzchnia swieczki bo przeciez taki długi jest niepotrzebny Odpowiedz Link
beornot Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:25 juz znalazlam na allegro takie piekne Ci wyszly te swieczki, ze warto by tez spozytkowac stare swieczki i zrobic uzytek z wyobrazni i resztek Odpowiedz Link
asia.33 Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:27 ale knocik? nie wiem szczerze mówiąc tak jak pisalam mam ze starej lampy ..a swieczki robiłam po raz pierwszy Odpowiedz Link
beornot Re: Do Asi33:) 04.08.09, 16:33 tak knociki o roznej srednicy, z powloka przeciwdymna Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Do Asi33:) 04.08.09, 20:16 Widziałam wcześniej te czerwone świeczuszki z kubeczka plastikowego jako formy - świetne Zazdroszczę ci Asiu Bo jestem antytalencie do robótek ręcznych wszelkiego rodzaju Tzn jak się zawezmę to coś zrobię ale brak mi cierpliwości. Chciałabym cuś takiego umiec I jeszcze decoupage... Może w zimowe wieczory spróbuję? Odpowiedz Link
asia.33 Re: Do Asi33:) 04.08.09, 20:41 tak tylko z ciekawosci zrobiłam ale moze kiedys jeszcze ja tez sie niecierpliwłam ..co chwile sprawdzałam czy moze juz sie ostudziły Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Do Asi33:) 05.08.09, 07:54 Super, też mam pełno różnych ogarków...Tylko z kolorkiem nie wiem, jak wyjdzie, bo te resztki świeczek są różnokolorowe. I te knotki muszę skombinować M Odpowiedz Link
beornot Re: Do Asi33:) 05.08.09, 10:09 ja zawsze te ogarki wyrzucalam ale Asia mnie natchnela i trza wykorzystacTylko knoty dokupie... Odpowiedz Link
indi12 Re: Do Asi33:) 05.08.09, 15:10 Asiu ! Śawieczuszki są Super!!!! Uwielbiam takie zabawy - tylko znajde knociki i wprowadzam zabawe w świeczuszki ) Odpowiedz Link
asia.33 Re: Do Asi33:) 05.08.09, 15:12 Ale to pomysł i przepis pani.jazz pamietajcie ...mnie tak samo natchneło jak przeczytałam i.... wypróbowałam Odpowiedz Link
indi12 Re: Do Asi33:) 05.08.09, 15:15 Z podzękowaniami dla Pani JAZZ , i dla Ciebie za natchnienie ) Odpowiedz Link
indi12 Re: Do Asi33:) 05.08.09, 15:14 Dziewczynki - znalazłam stronkę gdzie mozna kupić knociki - pakowane po 10 szt. - z blaszkami na końcu ) www.krainaswiec.pl/sklep/index.php?p173,knoty-5-100mm Odpowiedz Link