Gość: piorun IP: *.rado.gazeta.pl 09.11.01, 18:32 Czy ktoś z forumowiczów wie kto to powiedział: „Tuti płynie prąd”? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olek Re: Technikum Energetyczne IP: *.radom.pl 24.11.01, 00:54 może to Gienio Sitek??? chyba tylko on takie gl.. gada?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioryn Re: Technikum Energetyczne IP: *.rado.gazeta.pl 26.11.01, 16:03 Nie to nie Gienio. A propos tegoż znakomitego profesora. Miałem z nim elektrotechnikę. Trzy godziny ciurkiem. Chodził po sali gadał i gadał, a przy okazji bawił się curkiem, który trzymal w dłoniach. Razwijał go z papierka i zawijał. I tak przez trzy godziny. Gdy wreszcie zabrzmiał dzwonek Gienio zatrzymał sie przed Iwoną - najładniejszą, z nielicznych w klasie dziewczyn, zamaszystym ruchem położył przed nią cukierka i mówi: - A masz Iwonka. I przypominam pytanie: �Tuti płynie prąd� - kto to powiedział? Dla ułatwienia powiem, że to ktoś starszy od Gienia. Podpoqwiem Ktoś starszy od Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Technikum Energetyczne IP: 212.191.8.* 01.12.01, 08:48 ale przecież Gienek Sitek to już staruch!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriej Re: Technikum Energetyczne IP: *.radom.pl 01.12.01, 19:46 i kobiciarz straszny i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun Re: Technikum Energetyczne IP: *.rado.gazeta.pl 04.12.01, 16:35 No dobra powiem wam już. To był Tuti, o kurdę nie pamiętam jak on sie nazywa. Tuti, Tuti... Uczył urządzeń elektrycznych. Na pierwszej lekcji Narysował kontur Polski i postawił w środku dwie kropki, po czym połączył je kreską. Co to jest spytał? Nikt nie wiedział. To pierwsza linia energetyczna w Polsce Radom-Warszawa, zbudowano ją w roku 37 (chyba). A co jest tuti - pytał Tuti poprawiając kreskę kredą. No linia energertyczna, pierwsza w Polsce, wyrwał się ktoś odważny. A Tuti na to: No tak, to też ale co jeszcze? Pytał znów poprawiając kreskę kredą. Nikt się nie odzywał. Tuti podszedłjeszce raz do tablicy, przytknął kredę do krestki i powiedział: Tuti płynie prąd. PS. Kto pomięta jak się nazywa Tuti? Juz pewnie od kilku dobrych lat jest na emeryturze. Zawsze do pracy przyjeżdżał wiekową syreną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun Re: Technikum Energetyczne IP: *.rado.gazeta.pl 04.01.02, 11:03 W sobotę 5 stycznia odbędzie się zjazd absolwentów. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: Technikum Energetyczne IP: 10.0.0.* 04.01.02, 15:57 > PS. Kto pomięta jak się nazywa Tuti? Mowius, Mobius czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun Re: Technikum Energetyczne IP: *.rado.gazeta.pl 04.01.02, 16:20 No tak to był Mowius. Davis kiedy kończyłeś energetyka. Ja w 1986. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: Technikum Energetyczne IP: 10.0.0.* 04.01.02, 18:17 Szkołę skończyłem w 97. Dzięki kilku nauczycielom było to 5 lat udręki i stresu. Między innymi Tuti był moim utrapieniem, nie zapomnę tych jego minikartkówek 5-minutowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun Re: Technikum Energetyczne IP: *.rado.gazeta.pl 07.01.02, 11:17 Owszem lekcje u Tutiego to był stres... ale dziś wspominam te czasy z sentymentem. Wiele powspominaliśmy sobie podczas zjazdu absolwentów, w sobotę. Zauważyłem, że im rocznik starszy tym więcej absolwentów się stawiło. Np. prawie w całości byli pierwsi maturzyści z 1971 r. Mój rocznik też był nieźle reprezentowany. Miło było usiąść znowu w swojej ławce, obok starych kumpli. Niektórych widziałem pierwszy raz od 15 lat. Szkoda tylko, że nie wszyscy nauczyciele byli obecni. Dowiedziałem się też niestety, że prof. Kłoczków nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modaR Re: Technikum Energetyczne IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 12:09 Może byście napisali coś o absolwentach Energetyka w wątku Gazety "Sławni Radomianie" lub moim wątku "Who is Who w Radomiu", którzy zrobili jakieś kariery. Wierzę, że tacy są, czego Ty Marku jesteś znamiennym przykładem. Przestańcie tylko zapraszać się na uroczyste zjazdy (dotyczy nie tylko Energetyka), ale chociaż - przy tej okazji - pochwalcie się swoimi absolwentami (np. takim jest obecnie urzędujący wojewoda mazowiecki nie mieszkający już w prawdzie w Radomiu, ale to zawsze coś). Pozdrowienia dla Marka Wiatraka i całej Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbr Zjazd Ex-Energetykow IP: *.ceisec.com / 192.168.10.* 25.04.02, 09:59 Dzisiaj wlasnie wytropilem ten watek w tym forum i prawde powiedziawszy szkoda mi sie zrobilo, ze nie wiedzialem wczesniej, ze odbywal sie jakis zlot ex-energetykow. Mam wiec pytanie. W jaki sposob rozprzestrzeniaja sie tego typu informacje o spotkaniach/zlotach? Czy sa jakies oficjalne strony Technikum? czy te zloty sa coroczne, czy tez jest to na zasadzie zrobmy to jutro!? Pozdrawiam serdecznie wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun Re: Zjazd Ex-Energetykow IP: *.rado.gazeta.pl 08.05.02, 11:23 Ja dowiedziałem sie przypadkowo. A to adres szkoły ale ostatnio coś z nią nie tak: www.zse-radom.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Zjazd Ex-Energetykow IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 21.08.02, 11:01 Ex zjazd... Szkoda, że Energetyk dalej nie ma żadnej strony, ale to dlatego, że dyr. Pluta wyemigrowal do Australii i pewnie nie ma tam już nikogo kto mógłby znać się na informatyce. To kiedy następny zjazd? A Tuti poszedł na emeryturę jakoś koło 88'roku. A czy ktos wie co to jest "U-rurka"? I Kto to powiedział... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl.5a-1974 do 1979 Re: Technikum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 19:48 ...Mowius? Sympatyczny człowiek z dyplomatką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackblack Re: Technikum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 11:12 rocznik 1988 Mowius profesor z duszą jeżdził syrenką siadał na dużej poduszce a i tak ledwo go było widąc za kierownicy i gnał!!! w stronę Borek 5-minutówki to był szał wszyscy czekali czy wyciągnąć kartki ale jak nie było napięcie opadało a jego motto ..muszę was nauczyc bo któryś zginie porażony prądem i cisnął i dlatego tzreba było się uczyć..ale miał za to szacunek bo co nauczył to wymagał CO SIĘ ZNIM DZIEJE???????ŻYJE????? Odpowiedz Link Zgłoś