klawiatura_zablokowana 12.10.09, 14:17 Jedyną pocztą, która dobrze filtruje spam jest Gmail. Polecam wszystkim przeniesienie się na ten serwer. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Człowiek Spam przybiera na sile IP: 91.198.118.* 12.10.09, 14:21 *Zaje***ć tych wszystkich spamerów a mówią, że zawód prostytucji jest najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukenko Spam przybiera na sile 12.10.09, 15:23 www.computerworld.pl/news/351196/Po.kradziezy.danych.spam.z.kont.pocztowych.Yahoo.Gmaila.i.Hotmaila.html To samo źródło? Jeśli się nie szasta swoim adresem email w sieci, to ilość spamu się ogranicza. I tak przeglądanie poczty wiąże się z "nastawianiem ptaszków" i przeniesieniem do spamu, lub kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Spam przybiera na sile IP: 188.33.89.* 13.10.09, 12:35 Masz racje. Ja zauważyłem że jak sie wcale nie ma adresu emailowego to ilość spamu spada do zera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Spam przybiera na sile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 15:51 Ech, ignoranci... to nie spamerzy "wysyłają spam na początku tygodnia" tylko ludzie którzy przychodzą do pracy i włączają zawirusowane komputery. Wam się naprawdę wydawało że to jakiś spamer siedzi i ciągle klika na "wyślij" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jami8 Spam przybiera na sile IP: 194.237.142.* 13.10.09, 09:24 dla mnie coraz trudniejszy do przełknięcia jest spam od znajomych i znajomych znajomych. Znajomy wysyła apel w sprawie GMO albo inny łańcuszek św. Antoniego, dopisuje mnie do listy adresatów i, zamiast umieścić to wszystko w bcc: / ukryta kopia: wstawia w do: - i poszłoooo. A większość programów mailowych ma pole bcc: ukryte. Większość ludzi, z którymi o tym rozmawiałem, nawet nie wiedziała o jego istnieniu Może byłoby dobrym pomysłem, że domyślnym polem byłoby właśnie bcc:, a nie do:? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Spam przybiera na sile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 09:55 Jedyną pocztą, która skutecznie walczy ze spamem jest yandex. Praktycznie zero spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Spam przybiera na sile IP: *.isw.org.pl 13.10.09, 11:05 Gmail rzeczywiscie dobrze weryfikuje spam. Niestety czasami az nazbyt dobrze. Do spamy zaklasyfikowal tez niektore maile prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
cubikon Spam przybiera na sile (syf na home.pl) 13.10.09, 11:25 Od pewnego czasu moja firmowa poczta (na home.pl) jest potwornie zasyfiona. Stało się to praktycznie z dnia na dzień. Home umywa ręce tłumacząc że "no tak to już jest niestety", a ja codziennie wywalam po 6-7 spamerskich maili. Z uporem maniak zaznaczam wszystkie syfy jako spam w przeglądarce maili na home.pl, oczywiście bez rezultatu. Po weekendzie usuwam (ręcznie, bo nawet filtr niechcianej poczty Thunderbirda tego nie rozpoznaje) po 20-25 spamu. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
sorc108 Gmail nie jest aż taki dobry wcale... 13.10.09, 13:03 W sumie to by było niezłe konto gdyby właśnie nie ten filtr antyspamowy i popularność portalu. Zrezygnowałem z niego. Filtr sprawiał, że nie można było korzystać wyłącznie z programu pocztowego tylko trzeba było regularnie odwiedzać konto na www bo wiecznie lądowały w spamie wiadomości, na które czekałem. Natomiast popularność @gmail.com powodowała, że na mój niepodawany prawie nikomu adres przychodziło miesięcznie i kilkadziesiąt sztuk spamu. Dużo więcej niż na inne adresy, które mam popodawane na różnych forach, portalach i każdy je sobie może przeczytać... Odpowiedz Link Zgłoś