Dodaj do ulubionych

iPod z ruchomymi obrazkami

IP: 213.77.32.* 13.10.05, 10:26
A ja preferuje rosyjskie odtwarzacze marki Staliniec 12.Obudowa zrobiona z tej
samej blachy z ktorej robi sie zbiorniki na paliwo do czolgow T-74, Słuchawki
obleczone elegancka zieloną dermą. 128 kilowy twardziel miesci ruski hymn i
dwa spicze Putina. polecam gorąco.
Obserwuj wątek
    • Gość: infinity Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.05, 11:32
      Potwierdzam. Staliniec 12 wspaniala sprawa :)
      • simplex Re: iPod z ruchomymi obrazkami 13.10.05, 12:07
        W dodatku Staliniec 12 kosztuje zaledwie 300 rubli transferowych i 15 kopiejek.
        Oplaca się! :)

Simplex
      • Gość: mk jutro premiera Stalinca 12 gieroj! IP: *.devs.futuro.pl 13.10.05, 12:08
        w zasadzie rozni sie od swojego starszego brata zewnetrzna pamiecia 256 kb
        noszana w plecaku
        • simplex Re: jutro premiera Stalinca 12 gieroj! 13.10.05, 12:13
          Oczywiście w wojskowym plecaku z demobilu po krasnoarmijcach.

Simplex
    • Gość: elo Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.riz.pl 13.10.05, 12:27
      A kto przy zdrowych zmyslach potrzebuje iTunes skoro cala muza jakiej potrzebuje
      (a nawet wielokrotnie wiecej) jest dostepna w sieci za darmo?

Wypad z baru
      • Gość: marcin.n Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.polkomtel.com.pl 13.10.05, 12:33
        Ja np. z chęcią kupowałbym legalną muzykę z sieci, konkretnie z iTunes.
        Nie zawsze mam chęć na kupno płyty za, powiedzmy 50-60 pln, dla jednego, dwóch
        utworów. A ciągnięcie z sieci? Po pierwsze - to kradzież, po drugie - nie masz
        pewności co do jakości. I jeszcze jedno - mechanizm do tego już mam w systemie,
        na swoim komputerze. Od ręki. i zawsze aktualny.

p.s. Używam iPoda codziennie, "zcyfrowałem" juz całą swoją kolekcję legalnych
        płyt CD. I kupuję dla swojego Macintosha legalne oprogramowanie. Ja wiem, że w
        "polaczkowie" to nieczęsto spotykane - ale ja już tak mam.
        • Gość: polaczek Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.chello.pl 13.10.05, 12:51
          a ja jestem kasjerką z polaczkowa i zarabiam 10x mniej od tej z zachodu,
          bo jej pracodawca nie ma ulg podatkowych na inwestycje i zatrudnienie
          ale wierzę, że jak nie będę pozbawiać 20krotnej marży oligopolistycznych
          producentów to dadzą mi 2x podwyżkę i wtedy kupię 10CD rocznie to się
          nasłucham, polaczka.
          • Gość: MacUser Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.chello.pl 14.10.05, 22:24
            Zlodziejstwo zawsze pozostanie zlodziejstwem. Brak pieniedzy w zadnym wypadku nie jest
            usprawiedliwieniem. Ludzie w Polsce lubia kazde przestepstwo tlumaczyc trudnosciami obiektywnymi lub
            politycznymi. Taki Narod :-( Na szczescie nie wszyscy :-) Pzdr
            • Gość: raptor Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:12
              Poza tym na kupno dwoch plyt miesiecznie (100-120 zlotych) to chyba kogos stac?

Jestem studentem, zarabiam na reke ~700 zlotych i stac mnie na kupno
              oryginalnego oprogramowania do komputera. Gdybym byl melomanem, to bym muzyke
              kupowal (a tak to slucham radia), a jesli pani kasjerka z Polaczkowa lubi
              muzyke, ale ja kradnie zaslaniajac sie niskimi zarobkami, to przepraszam bardzo.
        • Gość: Andy Re: iPod to syf! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.05, 14:17
          iPod to syf! Dziwi mnie że produkt zdecydowanie gorszy zdobywa popularność na rynku.

Jukeboxy iRiver od dawna odtwarzają filmy, można używać je jako przenośne dyski
          twarde, zapisywać zdjęcia z aparatów cyfrowych, itd. i wg mnie o wiele fajniej
          wyglądają.

Forum dla posiadaczy iRiverów: www.misticriver.net
          Radzę poczytać zanim ktoś się wpakuje w iPoda.
          • Gość: namDAC przeciętniak iPod IP: *.icpnet.pl 13.10.05, 22:14
            > iPod to syf! Dziwi mnie że produkt zdecydowanie gorszy zdobywa popularność
            > na rynku.

A mnie bynajmniej nie dziwi. I to mniej więcej od momentu pojawienia się MS
            Windows. Apple powtarza metody marketingowe MicroSoftu - sprzedać
            niedopracowany produkt, rzecz jasna drogo i dużo.
            Tak wygląda dzisiejszy kapitalizm. Nie liczy się jakość tylko ilość. Byleby
            było ładne i byle wmówić ludziom, że jest trendy i tego właśnie potrzebują.
            Nieważne, że z praktycznego punktu widzenia to zupełnie przeciętny produkt.
            • Gość: chudyy iPod do dupy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.05, 22:51
              hm, dziwne. Mam mini od kilku miesięcy i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Ma
              dokładnie to czego potrzebuję, jest b. poręczny, estetyczny (dla mnie to równie
              ważne jak cechy użytkowe), intuicyjny w użyciu.
              Brakuje mi możliwości kupowania leglanej muzyki. Plejer Onetu czy iPlay nie
              dają możliwości wgrywania kupionej muzyki wprost na iPoda (cholera wie
              dlaczego, ale ich strata). Do tego niejaki Onet byle jak opisuje utwory i
              zdarzyło mi się kupić Queen, gdzie nie śpiewa Freddie, a nie było ani słowa na
              witrynie. Reklamacji nie uznali... niech się idą ... ;)
              trzymka
              • Gość: jezter Re: iPod do dupy? IP: *.petrus.com.pl 13.10.05, 23:49
                > Do tego niejaki Onet byle jak opisuje utwory i
                > zdarzyło mi się kupić Queen, gdzie nie śpiewa Freddie, a nie było ani słowa na
                > witrynie. Reklamacji nie uznali... niech się idą ... ;)

A napisali, że śpiewa?
                Bo jeśli nie napisali, to niby dlaczego mieliby uznać reklamację?
            • Gość: apple Re: przeciętniak iPod IP: *.chello.pl 16.10.05, 07:11
              moze wczesniej kup sobie komputer marki apple i wtedy zrozumiesz jaka jest roznica miedzy apple a
              windows. podobnie jak z kobietami:nie wystarczy kochac, trzeba ja miec.
          • Gość: ipod user Re: iPod to syf! IP: *.acn.waw.pl 14.10.05, 09:51
            iPody też mogą służyć jako dysk przenośny, zapisywać zdjęcia, służyć jako dyktafon (po dokupieniu
            mikrofonu) itd. Co do wyglądu... dziwne, że designu iRivera nikt jakoś nie kopiuje, a design iPodów
            natychmiast nieudolnie powtarzają różne firmy, z Creative na czele :)
            • Gość: Der Gleichschalter "Syf! Po-za-bijac ich!" IP: *.travedsl.de 16.11.05, 23:13
              Slowa z tytulu spiewal w wroku chyba 1982-3 zespol punkowy "WC".

Tyle na temat poziomu komunikacji - jestem niemile zaskoczony, ale oczywiscie nie mam tu jako gosc
              nic do powiedzenia.

Jesli chodzi o iPoda, to mam juz drugiego (pierwszy pierwszej generacji dziala nadal wspaniale),
              uzywam go jako mobilnego dysku, jako latarki ;-), jako kalendarza no i oczywiscie jako grajka - czy to
              wucha, czy tez w aucie.

Oczywiscie widzialem rozne inne MP3-playery, ale przy iPod'zie wygladaja one jak spotykane w czasach
              komuny podróby "zachodnich" produktów: Niby to samo, ale kurde jak wziac do reki, to o kant potluc,
              to nie dziala, tamto bez sensu zrobione i generalnie wtorne oraz niechlujne.

Zabawne, ze znam sporo ludzi, ktorzy sie przesiedli z Creatif i innych River na iPoda, ale zadnego,
              ktory by zrobil odwrotnie. Nota bene to samo z Macem - znam samych "przesiedlencow" z Blaszakow
              na Maca, ale zadnego, ktory by sie przesiadl w druga strone. W kazdym razie nie dobrowwolnie. Sam
              musze w pracy czasami sie meczyc z pecetem i, z przeproszeniem, womituje za kazdym razen...
              • Gość: raptor Re: "Syf! Po-za-bijac ich!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:16
                Sony Walkmana uzywam. Tanszy (600 zlotych za 20 gigowa wersje), wytrzymalszy,
                ladniejszy, bardziej funkcjonalny. Czego chciec wiecej?

Ipody sa drogie. I czemu takie sa? Bo maja jabluszko po srebrnej stronie.
          • paparazzi4 Re: iPod to syf! 14.10.05, 13:25
            iPod roooooox !! po co ci wiele bzdetoof ktoore maja inne odtwarzacze??
            odtwarzacz muzyczny ma odtwarzać muzyke a nie miec wodotrysk... A iPod'y cechuje
            bardzo dobra jakosc dzwięku.
      • Gość: Der Zuhörer Geiz ist geil? IP: *.travedsl.de 16.11.05, 23:18
        A kto przy zdrowych zmyslach kupuje samochod za 40.000 EUR, skoro mozna takowy ukrasc. Ludzie,
        ludzie. Sami sobie psujecie opinie. Jesli mozna ja jeszcze bardziej zepsuc. I tak uchodza Polacy za
        zlodziei. Slusznie albo nie... ale takie mniemania w publicznym forum? Nieladnie.

BTW., A kto przy zdrowych zmyslach zatrudni ludzi i bedzie im placil, jak mozna zatrudnic na miesiac
        probny i potem wyniesc na kopach pod byle pretextem.

Czyzby niemiecki nieszczesny reklamowy "Geiz ist geil" zakorzenil sie rowniez w Polsce?
    • Gość: Patjomkin Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:23
      Gość portalu: Janek napisał(a):

> A ja preferuje rosyjskie odtwarzacze marki Staliniec 12.Obudowa zrobiona z tej
      > samej blachy z ktorej robi sie zbiorniki na paliwo do czolgow T-74, Słuchawki
      > obleczone elegancka zieloną dermą. 128 kilowy twardziel miesci ruski hymn i
      > dwa spicze Putina. polecam gorąco.

...oczywiście wszystko opakowane w elegancki brązowy radziecki papier powleczony smarem. Panel sterujący wykonany z wysokogatunkowej płyty paździerzowej. Sprzęt zasilany może być dzięki dwóm opcjom do wyboru: przez akumulator ze śmigłowca Mi-8 albo z agregatu prądotwórczego na podwoziu samochodu terenowego Ural, tzw. APA-5. Reasumując sprzęt nie do zdarcia oraz gwarantowane 72000 h nieprzerwanej pracy.
    • at_work Ja mam Photo, rewelacja i jaki leciutki 13.10.05, 16:04
      Bolszaja tiochnika: 128 kilo,
      a mój 181 g i mieści 60 GB muzy.

_
      wena
    • Gość: Smok Re: iPod z ruchomymi obrazkami IP: *.psi.ch 13.10.05, 17:02
      Jak ktos chce byc za wszelka cene cool, jazzzy, trendyyy, to niema jak iPodloga.

Jak ktos chce posluchac muzyki, zgrac cos z radia, przeniesc troche wiecej
      danych, nie miec problemow z kabelkami softem to jest duzo innych firm
      produkujacych znacznie lepszy sprzed niz iPodloga.
    • Gość: Filko Zaraz kurier przyniesie... IP: 62.17.129.* 13.10.05, 19:27
      ja juz dzis zamówilem, mieszkam poza naszym krajem, wiec iTunes i nowy QT juz po weekndzie z
      nowym ipodem w komplecie...
      Niemoge sie doczekac...szczescia za 339 euro...
      acha, mielem bonifikate 30 euro wiec dokupilem gadzetow...
      zapraszam na www.dublin.blox.pl na relacje jak dostane zabaweczke...
    • Gość: hmmmm wczoraj był artykuł o gadu-gadu (więcej reklam) IP: *.jjs.pl 13.10.05, 19:28
      i mnóstwo komentarzy z pochwałami kadu, ekg i gnu gadu, a także z
      bannerkillerami. I dziś artykuł wcięło...
      • pracownik_gugle Re: wczoraj był artykuł o gadu-gadu (więcej rekla 14.10.05, 01:29
        Gość portalu: hmmmm napisał(a):

> i mnóstwo komentarzy z pochwałami kadu, ekg i gnu gadu, a także z
        > bannerkillerami. I dziś artykuł wcięło...

taaa, panie spisek.. pewnie gg kazało skasować
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2964407.html
    • Gość: Adomas To metoda na wyciagniecie wiecej forsy IP: *.lupus.pl 14.10.05, 10:31
      Dlaczego nowy imac nie ma tunera tv i nie mozna nagrywac filmow kupionych przez
      iTunes na DVD? Nikt tego nie wie. Jobs sie tlumaczy "ludzie tego nie potrzebuja".
      Nie uda im sie tego kitu jednak wcisnac za wielu ludziom.
      Polecam artykul: www.theregister.co.uk/2005/10/13/video_ipod_analysis/

• k4free iPOD kicha! (zdaniem Zdzicha) 14.10.05, 23:52
        Znajomy Zdzicho twierdzi że lepsze są koreańskie produkty iRiver oraz iAudio. Od
        dawna mają to co od teraz ma nowy iPod, a nawet znacznie więcej (dyktafon,
        radio, duży twardy dysk do 60 GB) i są przy tym KONKURENYCJNE CENOWO!

I co bardzo ważne: nie uzależniają właściciela od technologii DAWCY DŹWIĘKU!

Pozwalają słuchać bez ograniczeń muzyki w wielu różnych formatach: OGG, MP3,
        WAV, WMV. Tylko czekać aż unowocześnią firmware i będzie można słuchać super
        jakości wykonań muzyki poważnej w bezstratnych formatach APE, FLAC...

Po co więc CAŁY TEN ZGIEŁK wokół iPOD-a w Polsce?

Zdaniem Zdzicha to jest kicha! Kicha która ma zatkać nam USZY i OCZY
        aż nas kompletnie zamroczy :-)

Nie wkładajcie sobie KICHY do oczu i uszu, skoro Was żaden przymus nie zmusza!
        Kupcie sobie coś lepszego, tańszego i zdrowszego. Świadomie kreujcie Wasze
        potrzeby kulturalne i muzyczne. Nie zaklejajcie sobie szyb w domu Gazetą!

Świat jest ciekawszy i piękniejszy jeszcze jest niż to wynika z dzisiejszego
        wydania 'Trybuny Ludu' (zwanej omyłkowo Gazetą)...
        • Gość: Alex Zdzich jest kicha ! IP: *.nyc.res.rr.com 17.11.05, 00:38
          Hehe to ja jestem w takim razie typowym facetem, o ktorym mowi Prezes Apple.
          Mialem odtwarzacz Creative ( nigdy wiecej !!!! ), kupilem iPod Photo 60 GB i to
          byla swietna decyzja. Inne odtwarzacze nie umywaja sie do iPoda, testowalem
          jeszcze jakiegos gniota Samsunga. 3 tygodnie temu zafascynowany technologia
          kupilem sobie nowiutkoego Powerbooka ''15, srebrny piekny notebook do tego
          dobre parametry. Teraz przez 2 dni pracuje na PC i juz tesknie za swoim Mac'iem
          Zaraz bedzie fala protestow i krzykow wiem, ale jestem przekonany, ze
          uzytkownicy Apple zgodza sie ze mna. Ta firma i jej produkty sa nizsamowicie
          przyjazne, chce sie z nich korzystac i do nich wracac. Ja jestem za Apple i
          polecam !
    • Gość: Barciu Ipod 3g 15gb + części zamienne do Ipodów IP: 80.72.34.* 04.12.05, 21:39
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2438300
    • Gość: nini Znam tego pana na zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 08:37
      i nazywa się PASCAL CAGNI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka