Dodaj do ulubionych

"Analityka gospodarcza" na UEK

08.04.13, 15:15
Bardzo interesuje mnie wspomniany w tytule kierunek analityka gospodarcza. Jest nowy, ciekawy i wydaje się bardzo przyszłościowy. Z moich obserwacji wynika, że nie jest jeszcze szczególnie popularny, ale zmienia się to z roku na rok... Dwa lata temu mianowicie, próg na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie wynosił 108, a w zeszłym roku był on już 118. Mam pytanie,czy sądzicie, że w tym roku przekroczy 130 czy raczej mogę być spokojna? (podejrzewam, że zdobycie powyżej 130 pkt nie uda mi się)

Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • prengacz Re: "Analityka gospodarcza" na UEK 05.05.13, 02:21
      witam :)
      też będę próbował się tam dostać z wynikiem jak wnioskuję podobnym do twojego. szacuję gdzieś 120-130 ptk. jestem raczej dobrej myśli tym bardziej że:
      1 w tym roku otwierają ten kierunek co najmniej w Katowicach, pewnie jeszcze gdzieś tylko o tym nie wiem, bo jest nowy i będzie w coraz większej ilości uczelni. (wiec wiara się rozejdzie)
      2 nasze pokolenie to niż demograficzny więc tak jak do szkół średnich były progi niższe tak i ty będą.
      3 progi są takie że ludzie z podstawkami z matmy tam idą więc to że rok temu było trudne rozszerzenie nie powinno mieć żadnego wpływu.
      trzeba być dobrej myśli!!!
      życzę powodzenia na maturze :) i widzimy się w październiku :)
      • prengacz Re: "Analityka gospodarcza" na UEK 05.05.13, 02:31
        4 dodam jeszcze że ten kierunek w katowicach, wrocławiu ,poznaniu jest zamawiany i są duże stypendia a w krakowie nie dostali kasy na kierunki zamawiane więc to też wpłynie że część wybierze katowice zamiast krk pomimo iż krk ma wyższe progi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka