shachar
05.03.22, 03:14
A teraz coś, co uświadomiło mi, jak moje/ nasze uniesienia nad Zeleńskim, że dzielny, że bohater, na srakę się przydadzą jemu w tym świecie, która jest jedną wielką szachownicą. Przepelnia mnie żal, że takie to wszystko cyniczne. Ukraina została wyruchana przez obu wielkich graczy.
Tak na dobą sprawę, to gdzie się Ukraina znajduje, determinuje jej polityczne losy, a reszta to granie na naszych emocjach jak na lirze.
Parę nowych rzeczy dowiedziałam się;
-Ze Bush podpisał układ, że nie przesunie granic NATO nawet o inch poza granice Niemiec
- kulisów pracy Huntera Bidena dla Burismy
-sterowania ręcznego Amerykanów i wręcz obsadzania stanowisk rządowych na Ukrainie, które niby miałyby być wygrane w wyborach.
Możemy mówić, że nasze/ Zachodu racje są racniejsze w tym konflikcie, że Rosja to nie jest kraj demokratyczny, że Putin naruszył prawo samym faktem, że wybrał się na dożywotniego władcę...ale jesteśmy w określonej bańce propagandowej, jak ten kolega na tapczanie starał się objaśnić.
te dwa słuchowiska, które wklejam są raczej dla zainteresowanych polityką amerykańska. Trochę długie poza tym. Acha, nie jestem wtyką putina na tym forum

Glenn Greenwald
i Dave Smith