elissa2 31.05.23, 23:06 Porto. Portugalia. Najpiękniejsza księgarnia świata. www.youtube.com/watch?v=Jv6cy2IJLyY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_iii_ty Re: Livraria Lello 01.06.23, 02:21 wspaniala, dla mnie ksiegarnie i biblioteki to swiete miejsca! Odpowiedz Link
taniarada Re: Livraria Lello 02.06.23, 00:59 Ta jest piękniejsza .Libreria Acqua Alta – słynna księgarnia w Wenecji. Schody z książek, łodzie i koty. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Livraria Lello 02.06.23, 10:43 No gdzie, w srodku jest wrecz paskudna, wyglada jak te sklepy z tania ksiazka przy jakims dworcu kolejowym u nas w Polsce. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 10:31 Te książki to mały dodatek do tych przepięknych wnętrz.Nie wiem ,czy odważyłbym się sięgnąć po jakąs książkę-wszystko wygląda jak jednolite dzieło sztuki. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 11:08 najlepsza księgarnia /antykwariat jaki miałem w życiu poznać ,to była księgarnia na Starym Rynku w Poznaniu.Była umiejscowiona w południowo-wschodnim narożniku Rynku.Ksiązki leżały hałdami na stołach i półkach,zakurzone ,niektóre naprawdę stare.Tam udało mi się upolować np wydania niemieckie ksiązek Nietschego z przełomu XIX i XX wieku,wydrukowane gotykiem,prawdziwe perełki.Każdy pobyt w tej księgarni to była przygoda-nigdy nie wiedziałeś ,co odkryjesz pod zwałami tomisk. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Livraria Lello 02.06.23, 12:29 ksiegarnie maja sens, gdy nabywca moze sam dotknac pozycji i jak sa ladnie wyeksponowane. pamietam ten stary styl, gdy ksiegarz stal za lada jak w miesnym, patrzal na ciebie ze wzrokiem zdumionym, gdy starales sie odczytac grzbiety ksiazek. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 15:15 to mialem na myśli pisząc poprzedni post.Poza tym wartość książki to jej treść a niekoniecznie pozłocona okładka Odpowiedz Link
shachar Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:19 Tekst linku Nie wiem, czy sie pokaze,.. !!!!ta kabina!!! 🐦⬛🌲🌒 Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:42 Jakie posępne!!Aż mam ciarki!Odrzucająco na mnie działa !Ten wielki ciemny las za oknem domaga się dla kontrastu czegoś milusiego,jasnego i delikatnego.W czymś takim musiałbym siedzieć za karę i pisałbym horroru ociekające krwią 😆 Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:23 dla mnie tez piekne, choc mniej bombastyczne te sofy bym preferowala. no i te ksiazki, papierowa to bardziej beletrystyka, przyjemniejsza do zanurzania sie w jakiejs historii. ale jesli chodzi o szybkie odnalezienie jakiegos cytatu, to jednak wersje cyfrowe. las piekny. to bycie posrod lasu, ale jednak w komforcie domu. Odpowiedz Link
shachar Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:41 Dla mnie te wnetrza sa jak zaczarowane. Idealne do czytania, a jak sie oderwie wzrok od ksiazki, to i tak pozostaje sie w ksiazkowym wnetrzu. Nic nie wybija brutalnie z rytmu. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:49 kotom na pewno by odpowiadalo dokladnie takie wnetrze i zewnetrze Odpowiedz Link
taniarada Re: Livraria Lello 03.06.23, 07:07 shachar napisała: > Dla mnie te wnetrza sa jak zaczarowane. Idealne do czytania, a jak sie oderwie > wzrok od ksiazki, to i tak pozostaje sie w ksiazkowym wnetrzu. Nic nie wybija b > rutalnie z rytmu. Nie wydaje Ci się że tam straszy .Trochę ponuro . Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 12:01 jako mobilna odskocznia od wielkiego miasta Odpowiedz Link