Dodaj do ulubionych

Livraria Lello

31.05.23, 23:06
Porto. Portugalia. Najpiękniejsza księgarnia świata.
www.youtube.com/watch?v=Jv6cy2IJLyY
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: Livraria Lello 01.06.23, 02:21
      wspaniala, dla mnie ksiegarnie i biblioteki
      to swiete miejsca!
    • taniarada Re: Livraria Lello 02.06.23, 00:59
      Ta jest piękniejsza .Libreria Acqua Alta – słynna księgarnia w Wenecji. Schody z książek, łodzie i koty.
      • jan_stereo Re: Livraria Lello 02.06.23, 10:43
        No gdzie, w srodku jest wrecz paskudna, wyglada jak te sklepy z tania ksiazka przy jakims dworcu kolejowym u nas w Polsce.
    • krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 10:31
      Te książki to mały dodatek do tych przepięknych wnętrz.Nie wiem ,czy odważyłbym się sięgnąć po jakąs książkę-wszystko wygląda jak jednolite dzieło sztuki.
      • krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 11:08
        najlepsza księgarnia /antykwariat jaki miałem w życiu poznać ,to była księgarnia na Starym Rynku w Poznaniu.Była umiejscowiona w południowo-wschodnim narożniku Rynku.Ksiązki leżały hałdami na stołach i półkach,zakurzone ,niektóre naprawdę stare.Tam udało mi się upolować np wydania niemieckie ksiązek Nietschego z przełomu XIX i XX wieku,wydrukowane gotykiem,prawdziwe perełki.Każdy pobyt w tej księgarni to była przygoda-nigdy nie wiedziałeś ,co odkryjesz pod zwałami tomisk.
        • a_iii_ty Re: Livraria Lello 02.06.23, 12:29
          ksiegarnie maja sens, gdy nabywca moze sam dotknac pozycji i jak sa ladnie wyeksponowane. pamietam ten stary styl, gdy ksiegarz stal za lada jak w miesnym, patrzal na ciebie
          ze wzrokiem zdumionym, gdy starales sie odczytac grzbiety ksiazek.
          • krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 15:15
            to mialem na myśli pisząc poprzedni post.Poza tym wartość książki to jej treść a niekoniecznie pozłocona okładka
    • shachar Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:19
      Tekst linku

Nie wiem, czy sie pokaze,..
      !!!!ta kabina!!! 🐦‍⬛🌲🌒
      • elissa2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:28
        coś wspaniałego!
      • krytyk2 Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:42
        Jakie posępne!!Aż mam ciarki!Odrzucająco na mnie działa !Ten wielki ciemny las za oknem domaga się dla kontrastu czegoś milusiego,jasnego i delikatnego.W czymś takim musiałbym siedzieć za karę i pisałbym horroru ociekające krwią 😆
        • a_iii_ty Re: Livraria Lello 02.06.23, 19:49
          buahaha, dla mnie to wspaniale
          miejsca.
      • rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:23
        dla mnie tez piekne, choc mniej bombastyczne te sofy bym preferowala. no i te ksiazki, papierowa to bardziej beletrystyka, przyjemniejsza do zanurzania sie w jakiejs historii. ale jesli chodzi o szybkie odnalezienie jakiegos cytatu, to jednak wersje cyfrowe.
        las piekny. to bycie posrod lasu, ale jednak w komforcie domu.
        • shachar Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:41
          Dla mnie te wnetrza sa jak zaczarowane. Idealne do czytania, a jak sie oderwie wzrok od ksiazki, to i tak pozostaje sie w ksiazkowym wnetrzu. Nic nie wybija brutalnie z rytmu.
          • rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 01:49
            kotom na pewno by odpowiadalo dokladnie takie wnetrze i zewnetrze smile
          • taniarada Re: Livraria Lello 03.06.23, 07:07
            shachar napisała:

> Dla mnie te wnetrza sa jak zaczarowane. Idealne do czytania, a jak sie oderwie
            > wzrok od ksiazki, to i tak pozostaje sie w ksiazkowym wnetrzu. Nic nie wybija b
            > rutalnie z rytmu.
            Nie wydaje Ci się że tam straszy .Trochę ponuro .
    • elissa2 Re: Livraria Lello 03.06.23, 11:55
      A taka księgarnia? smile
      A może to biblioteka?
      • rzeka.suf Re: Livraria Lello 03.06.23, 12:01
        jako mobilna odskocznia od wielkiego miasta big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka