Gość: nisat IP: 212.244.126.* 01.12.03, 10:40 Czy ktos był w Sharm el Sheikh w drugiej połowie lutego?? Czy wtedy w Morzu Czerwonym można wytrzymać dłużej niż kilka mimut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Synaj w lutym 01.12.03, 11:04 Witam My też wybieramy sie do Sharmu pod koniec lutego. Wstępnie miało być w styczniu zaraz po Nowym Roku, ale z zaleceń znajomego który mieszka w Kairze wynikało, że końcówka lutego, początek marca to właśnie najlepszy czas. Szczególnie na zwiedzanie, bo temperaturka jest bardzo przyjemna 20-25 C. Woda ponoć ciepła jest cały czas, choć oczywiście to nie będzie temperatura jak w czeracu czy lipcu. Jednak pływać się z pewnością da, skoro w sylwestra pływali znajomi i wcale nie narzekali. Być może tylko w basenach będzie to niemożliwe, bo w Egipcie raczej nie podgrzewają w nich wody. Do jakiego hotelu się wybierasz? z pozdrowieniami Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisat Re: Synaj w lutym IP: 212.244.126.* 01.12.03, 14:11 Witaj Kasiu, bardzo dziękuję za odpowiedź chcemy jechać od 17.02 do Sharm i mało zwiedzać a dużo pływać i odpoczywać. Byliśmy już w Hurghadzie, Kairze i na rejsie po Nilu - ale ponoć rafa przy Synaju jest najpiękniejsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Synaj w lutym 01.12.03, 14:34 Z tych samych powodów wybieram sie do Sharm :) Również dla Góry Mojżesza. Również Hurgadę mam już "zaliczoną" a znią Luskor, Kair, pustynie itp. Marzy mi się jeszcze raz Kair:) Mam wielką nadzieję, że będzie piękna pogoda i żadnych problemów z hotelami... A do jakiego się wybierasz? Już coś konkretnego na oku? Ja na stronie Eximu znalazłam JUŻ (!!) oferty last minute ! dziwne.. Myślę, że mimo wszystko poczekam do początku lutego i wtedy kupimy coś naprawdę tańszego, choć trochę obawiam się o zmianę hotelu albo jakies inne numery...Z Alfą na 100% nie pojądę- to pewne :) pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NISAT Re: Synaj w lutym IP: 80.51.254.* 01.12.03, 16:39 Na Synaj jedziemy dla rafy i góry Mojżesza. Musimy się z żoną godzić , bo Ona preferuje wodę a ja GORY. Nie chcemy ryzykować i czekać na LM - chyba zarezerwujemy jakiś fajny hotel już w grudniu. Na pewno nie z EXIM , nie Afastar. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diver Re: Synaj w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:02 hej, Ja bym sie nie martwil :) Woda bedzie miala okolo 21-22 stopni! -kilka minut?! .....wytrzymacie duzo dluzej ;-) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisat Re: Synaj w lutym IP: 212.244.126.* 01.12.03, 13:59 Dzięki za pocieszające wieści, pytam się o te minuty, bo oboje z żoną uwielbiamy baaaaaaardzo długo pływać - ale w ciepłej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Synaj w lutym 02.12.03, 13:42 Byłem w Sharmie tego roku pod koniec marca.Temp. pow była około 25st., raz nawet 31st., woda 21-22st.W lutym temperatury mogą być troszkę niższe,ale zasada jest taka,że woda w M.Czerwonym nie spada poniżej 20st.(rafy by poumierały).Tak więc uważam,że będzie b. fajnie.Wybierając się na górę Mojżesza (wspaniałe)ubierzcie się ciepło(czapki,kurtki,rękawiczki)-jest zimno - około 0st.Na szczycie Arabowie wypożyczają za 10F.E koce dla tych mniej przygotowanych.Można tam też napić się "oryginalnej "herbaty egipskiej(Lipton!) i kawy arabskiej(Nescafe!).Wezcie na wyprawę też porządne buty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Synaj w lutym IP: *.gorzow.mm.pl 09.12.03, 20:24 Byłem w Sharm rok temu,na początku marca. Pierwsza połowa tygodnia była Ok. opalanko,nurkowanie niestety tylko z maską i płetwami bo już kończyła mi się kasa po tym jak zjeżdziłem cały Egipt w pierwszym tygodniu.Rafa na Synaju to jeden wielki odlot.W drugiej połowie tygodnia pojawił się wiatr od pustyni,że wyjście z wody (naprawdę ciepłej) nie należało do przyjemnych.Myślę że o tej porze roku wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisat Re: Synaj w lutym IP: 212.244.126.* 10.12.03, 09:45 Leo, dzięki za informację, mam nadzieję, że ten wiatr nie był przejmująco zimny..... Odpowiedz Link Zgłoś