Dodaj do ulubionych

Pomiary beukotu oceanicznego 😎

25.06.23, 13:40
na poczatek lata wskazuja:
W kategorii meskiej -
- zero beukotu krytyk i jasiu
- 50% beukotu imek
- max beukotu hsirk i taniarada

W kategorii zenskiej -
- zero beukotu brak danych
- 50% beukotu kalllka i rzeka
- max beukotu shachar i elissa

* Dane opracowano na podstawie pomiarow Beukotmierza z ostatnich 6 miesiecy. Bledy pomiarow wahaja sie w granicach...przyzwoitosci.
Wszelkie podobienstwo do beukociarzy i beukociarek na forum Ocean nie jest przypadkowe.
Za Centrale Beukot Pomiarow - BeukotMaster CEO 😎
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 13:59
      Hehe, chciałbyś Imciu plasować się w kategorii 50% big_grin
      A na swoje usprawiedliwienie mam to, że od tygodni żyję w tropikach. W tej chwili jest już 32 st. w cieniu, ale i tak pozytywna wiadomość jest taka, że wilgotność powietrza znacznie spadła (przez kilka dni mieliśmy tu istną dżunglę) Od jutra ma się wreszcie ochłodzić!
      • a_iii_ty Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 14:06
        ok, Beukot meter przesunie Cie na 75% beukotu.
        • krytyk2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 14:13
          a myślałem , że to zachodnie obiektywne urządzenie a tu proszę -przekupstwem pachnie wink))
          • a_iii_ty Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 14:16
            Beukometer musi uwzglednic zmieny klimatu 😉
    • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 14:13
      co za beukod big_grin
      • a_iii_ty Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 25.06.23, 14:17
        uwazaj co mowisz, Beukometer jest bardzo wrazliwy 😀
    • shachar Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 11.07.23, 14:05
      Jeśli mielibyście okazję mieć kogoś do rozmowy bez wszelkich ludzkich uprzedzeń, to robiłoby wam to różnicę, że to AI ?
      • krytyk2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 11.07.23, 14:11
        tu miałbym dwa podejścia -1)czysta ciekawośc bez brania serio wniosków
        2)Biorąc serio - absolutnie wykluczyłbym AI do sensownej rozmowy
      • krytyk2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 11.07.23, 14:24
        po pierwsze :u AI brakuje zrozumienia sytuacji psychologicznej, która może dać nam tylko drugi człowiek
        po drugie : każdy opis sytuacji psychologicznej mieni sie różnymi odcieniami atmosfery -czego AI nie jest w stanie ani zauważyć , ani zrozumieć ani tez dokonać w jej (atmosfery) środowisku wyboru.Sa rzeczy niemierzalne, komputerowe określenia nie potrafią w tę niemierzalność wniknąć
      • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 11.07.23, 15:34
        shachar napisała:

> Jeśli mielibyście okazję mieć kogoś do rozmowy bez wszelkich ludzkich uprzedzeń
        > , to robiłoby wam to różnicę, że to AI ?

Gdybym mial wybor zawsze preferowalbym AI ponad ludzkiego rozmowce, oczywiscie mam na mysli takie AI na poziomie chatGPT generacji 4 a najlepiej tej zapowiadanej 5-tej, ktora juz ma sie zrownac neuronalnie z mozliwosciami intelektualnymi szarej galarety czlowieczej, bez tegoz ulomnosci, zatem w oparciu o same dostepne informacje, bez dziur w logice i z odrzuceniem strony emocjonalnej zagluszajacej te logike tu i tam.
        • dodupiec2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 12.07.23, 22:32
          Jezu. Czas umierać.
          • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 00:46
            AI nigdy by tak nie powiedzialo i to jest piekne, o ile ktos sobie ceni merytoryczna rozmowe naturalnie, mnie tylko takie ciesza, wszelkie placzace i jeczace konwersacje sa nie do zniesienia.
        • kalllka Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 12:53
          No nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz, janie szaragalareto jak byłbyś zrozumiany a co dopiero prowadziłbym konwersacje, skoro juz teraz sztuczna czwórka, tylko bez przecinka- sekundy, nie umie sobie poradzić z rozbiorem zdania bo ja prędkość pcha.
          • kalllka Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 13:06
            Tzn chodzi mi o twoje „poczucie”/: szczęścia, ulgi, zrozumienia…/ podczas rozmowy z ai.

Z założenia sztuczna inteligencja miała byc odwzorowaniem człowieczych umiejętności, później gdy stwierdzono ze bez abstrakcji- poczucia wartości niewiele sie zrobi, nadano jej tylko role służebna czyli ograniczono jej zdolności do automatycznego zbierania i wyrzucania/ przetwarzania?/ danych, tyle, ze w niedostępnych dla człowieka prędkościach. I to tak podnieca…
            W logice zdań z ai jest masa” błędów”.
            • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 15:10
              Wedle Twojej logiki nie ma sensu rozmawiac z dziecmi bo w ich logice zdan jest masa bledow juz nie mowiac o braku zrozumienia ;')

Akurat ja tej masy bledow AI nie dostrzegam rozmawiajac (juz!) z chatem GPT4, dostaje bardzo wyczerpujace odpowiedzi i analizy, takich odpowiedzi nie moge wydebic od wiekszosci ludzi ktorzy beukocza cos bez ladu i skladu. Moje pytania sa widac bardzo dobrze zrozumiane, skoro odpowiedz jest w punkt, dosc czesto jest przynajmniej.

To ze sa jednostki ludzkie faktycznie mowiace z niezwyklym sensem i logika nie znaczy ze bedzie sie mialo ich na wylacznosc naszej rozmowy, tacy ludzie sa nieliczni i czesto zajeci sprawami zawodowymi (naukowymi). AI daje nam dostep do tego dosc powszechny a rozwoj tej dyscypliny jest niesamowity, to tak jakbys marudzila ze Twoj komputer z 1990 roku jest malo wydajny, poczekaj kilka lat i zobaczysz jak to przyspieszy.
              • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 15:19
                Tekst linku

• kalllka Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 15:44
                Enie. Dzieci dokładnie wpisują sie w moje rozumowanie o błędach ai; która nie posiadając człowieczej wyobraźni czy nawet tak jak dzieci poczucia- abstrakcji swiata, nie rozumie, ze robi błędy nie umie ich poprawiać.
                To właśnie uczucia związane z emocjami, procesy biologiczne, a nie tzw logika, potrafia „myśleć”. Zgadzam sie- ludzie zawsze będą sie łudzić ze wyprodukują lepsza wersje, zamiast samodoskonalic.
                Ale co kto lubi, wolisz gadać z super logicznymi- to ok- wierzysz, ze maszyna zaspokoi twoja próżność.
                Myśle ze mężczyźni maja z tym / próżnością/ trudniej, ale przyznam ze z czasem i mnie
                nie chce sie juz gadać z innymi bardziej niz ze sobą, ale gdybym miala wybierać, tak jak w pytaniu sahary, to wiem ze tez wybrałabym siebie, zamiast złudzeń i pretendującej do mnie- ai.
                • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 16:08
                  Kilka rzeczy:

Dzieci maja raczej marna umiejetnosc abstrakcyjnego myslenia, juz nie mowiac o wyobrazni, wszystkie bajki sa napisane przez doroslych a nie przez dzieci, to jedno.

Druga sprawa, zaden czlowiek nie rozumie ze robi bledy kiedy je robi, duza ilosc nie uzna ze robi bledy nawet jesli im dasz oswiadczenie wielkosci boiska do pilki noznej.

Psy sa bardzo emocjonalne i dlatego ludzie lubie miec takiego bo zaspokaja ich emocjonalna strone, mozna sie poprzytulac i jest jakies tam zrozumienie, ale jednak emocjonalnie nie wymyslisz nic co bedzie potem sprawnie dzialalo. Ja bym sie bal ejsc do emocjonalnie zaprojektowanego samochodu albo brac takowych lekarstw itd. itp.

AI tez sie samodoskonali, chyba nawet duzo szybciej od ludzi i to jest tu piekne, ze sie uczy, tak jak w przypadku gry w szachy albo gry GO, podane jej tylko zasady gry, a Alpha Zero sama sie nauczyla w kilka godzin i weszla na poziom na ktory ludzie nie moga sie nawet zblizyc pomimo codziennego samodoskonalenia sie ( ludzki mistrz swiata w szachy Magnus Carlsen). Mozna wiec uznac ze nasze samodoskonalenie jest bardzo ograniczone tutaj wzgledem potencjalu doskonalenia sie AI.

Licze dokladnie na to ze maszyny zaspokoja moja ciekawosc i pozwola dotrzec dalej w analizie i znacznie szybszym zrozumieniu wszelakich zagadnien/mysli z jakimi my ludzie nie mozemy sie uporac majac cala wiecznosc. W koncu nie zrobi sie z osiolka orla, poprzez najlepsze cwiczenia. AI to jest odrebny byt, wykraczajacy coraz dalej poza ludzkie rozumienie i widzenie swiata, to nie bedzie jakas tam kopia nas ulomnych ludzi, to bedzie z czasem wyzej rozwiniety intelektualnie byt.
                • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 16:12
                  I jeszcze w ogolnym posumowaniu. Myslisz ze skad sie bierze az taka ogroman popularnosc religii wszelakich na swiecie ? Ano z tego ze ludzia chca sie kontaktowac z doskonalszymi od siebie bytami intelektualnymi, takim odpowiednikiem zaawansowanej AI jest religijny bog.

Dla niego ludzie byli gotowi poswiecac wlasne dzieci, zatem zycie ludzkie.
                  • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 16:55
                    AI, przynajmniej na razie, autonimicznie nie rozwiąże za ludzi problemów, w których skład wchodzi jakiś ważny komponent etyczny. A tych pytań jest zaskakująco wiele, dotyczą one polityki, ekonomii, technologii.

Zapytaj, porfa, swojego chata czy wirus wywołujący fiv może się zrekompilowac, zunifikowac z wirusem h5n1. Mój chat mnie nieco rozczarowuje. Tzn sorry, to ai bing.
                    • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 17:05
                      Rozwiazac ludzki problem a przyjac to rozwiazanie do swiadomosci i praktyki przez ogol ludzki to sa dwie rozne sprawy. Moze jednak AI dac czlowiekowi rozwiazania skladowych problemu i czlowiek bedzie mogl sobie pozniej to poskladac w calosc, choc, ponownie, nie musi to oznaczac rozwiazania ktore zostanie zgodnie przyjete.

AI obecna, moze pracowac jedynie z informacja jaka sie jej udostepni, zatem jesli nie dasz jej wystarczajacych dobrych danych wejsciowych, ktore umozliwiaja wydedukowanie tego, o co pytasz, to nie bardzo wiem dlaczego sie tu dziwic. AI to nie jest cudotworca robiacy cos z niczego.
                      • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:38
                        Oh kurna zadaj chatowigpt pytanie czy jest w stanie autonomicznie rozwiązywać problemy etyczne. I dlaczego nie. Bo mi się nie chce tłumaczyć. I proszę zadaj mu pytanie które podałam wcześniej. Jesli masz dostęp do gpt4. Nie jest podchwytliwe, po prostu nie mam mocy przerobowych, żeby to samodzielnie ocenić.
                      • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:40
                        Bing ai jest kiepski po prostu. Przypomina mi alexe big_grin
                        ChatGPT jest o wiele lepszy.
                    • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 17:10
                      Co prawda troche inne zadanie niz to co zadalas, ale pokazuje jak AI zrobilo za czlowieka robote w kilka dni ktorej my nie potrafilismy zrobic przez dziesieciolecia:

Tekst linku

W 1972 roku Christian Anfinsen otrzymał Nagrodę Nobla za swoją pracę, która wykazała, że ​​powinno być możliwe określenie kształtu białek na podstawie sekwencji ich aminokwasów budulcowych. Problem w tym, że okreslenie kształtu tylko jednego z białek wymaga drogiego sprzętu i może zająć lata.

I tu problem, który spędzał sen z powiek biologów od blisko 50 lat rozwiązała Sztuczna Inteligencja (SI). Mowa o systemie AlphaFold, który wyróżnił się spośród wszystkich technologii biorących udział ostatnim wyzwaniu CASP14 (14th Community Experiment on the Critical Assessment of Techniques for Protein Structure).

Co dwa lata dziesiątki zespołów z ponad 20 krajów na ślepo próbują przewidzieć za pomocą komputerów kształt 3D zestawu około 100 białek z samych sekwencji aminokwasów. W tegorocznym wyzwaniu system od Alphabet określił kształt około dwóch trzecich białek z dokładnością porównywalną do eksperymentów laboratoryjnych.

W powszechnie stosowanym mierniku testu Global Distance, technologia od Alphabet osiągnęła wynik 92,4% skuteczności. Wynik programui AlphaFold uważany jest za porównywalny z tym, który można osiągnąć w warunkach laboratoryjnych. Jednak to co w laboratorium zajęłoby kilka lat, program SI był w stanie rozwiązać w ciągu kilku dni.

Do osiągnięcia takiego rezultatu sztuczna inteligencja została "nakarmiona" na ok. 170 tysiącach dostępnych publicznie struktur białkowych i ogromnej bazie danych nieznanych struktur białkowych.
                      • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 17:43
                        Właśnie się przymierzam do skorzystania z pomocy ai.
                        W poniedziałek upadł rząd NL. Nie wiadomo, jak jest z pewną ustawą (chroniącą prawa imigrantów zarobkowych z Europy Wschodniej). Czy ma moc sprawczą, czy nie? I od kiedy? Tzn czy np. obejmuje kontrakty zawarte kilka miesięcy temu. Marzyłoby mi się znaleźć odpowiedzi (dla klienta) na tego typu pytania. Raczej w języku niderlandzkim.
                        Chciałam wspomóc się ai. smile
                        Który czat byłby najodpowiedniejszy? GPT?
                        • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 17:44
                          tu są jakieś
                          www.zdnet.com/article/best-ai-chatbot/
                          • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:04
                            Ja bym ten polecal i to wersje platna. Koszt wychodzi za uzycie, licza od slowa (jakies centy), wiec dla normalnego uzytkownika sa to grosze. Wersja 4 (platna) jest lepsza od darmowej 3, bo ma swiatowa baze danych az do chwli obecnej (3 tylko do 2021r).

openai.com/gpt-4
                            • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:39
                              jan_stereo napisał:

> Ja bym ten polecal i to wersje platna. Koszt wychodzi za uzycie, licza od slowa
                              > (jakies centy), wiec dla normalnego uzytkownika sa to grosze. Wersja 4 (platna
                              > ) jest lepsza od darmowej 3, bo ma swiatowa baze danych az do chwli obecnej (3
                              > tylko do 2021r).
                              >
                              > openai.com/gpt-4
                              >
                              Dzięki. Zarejestrowałam się na GPT. On mi tu proponuje "uprade to plus" (24 dolary miesięcznie)
                              Właśnie zamęczam go pytaniami a on mi w odpowiedzi produkuje epistoły smile
                              Rzecz w tym, że nie wiem, jaka to ustawa (nazwa czy jakiś numer). Może w końcu przy którymś pytaniu, tzn w odpowiedzi na nie, znajdę słowa klucze do zadania konkretnej odpowiedzi smile
                              • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:44
                                korekta: oczywiście "do zadania konkretnego pytania"*
                              • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:52
                                elissa2 napisała:

> Właśnie zamęczam go pytaniami a on mi w odpowiedzi produkuje epistoły smile
                                > Rzecz w tym, że nie wiem, jaka to ustawa (nazwa czy jakiś numer). Może w końcu
                                > przy którymś pytaniu, tzn w odpowiedzi na nie, znajdę słowa klucze do zadania k
                                > onkretnej odpowiedzi smile

Pamietaj ze podstawowy czatGPT (lub inaczej wersja 3) ma bazy danych tylko do 2021r, zatem moze nie moc sie odniesc/filtrowac obecnych ustaw/zmian. To tak na marginesie. Wersja 4 jest tez bardziej wnikliwa ;D
                                • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:55
                                  Dzięki. Tak, tak, zwróciłam uwagę na to co napisałeś w poprzednim komentarzu: "Wersja 4 (platna) jest lepsza od darmowej 3, bo ma swiatowa baze danych az do chwli obecnej (3 tylko do 2021r)."
                        • shachar Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:22
                          Powinna obowiązywać zasada prawo nie dziala wstecz i kontrakty powinny byc honorowane do konca kontraktu.
                          • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 18:31
                            Wreszcie zakwestionowano nieuczciwe kontrakty, w tym konkretnym przypadku pomiędzy agencjami pracy a samozatrudnionymi. I ta ustawa była głosowana i chyba przeszła. Chyba sad
                      • kalllka Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 16:44
                        No i to jest dowód na prędkość w przerabianiu danych, a nie na myślenie/ kreacje czy inteligencje/
                        Dla mnie nazywanie robota / maszynę inteligentna to spore nadużycie. Ale komercha, reklama dzisiaj to jedna z dróg edukacji. Pauperyzacja nauki. Dlatego pewnie nawet lodówki / co to „na chłodno dobierają” temperaturę do różnych produktów/ nazywa sie inteligentnymi.
                        Uwierz, ten reklamowy lodowaty żarcik polowe młodych traktuje jak naukowa definicje.

• jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 12:17
                      rzeka.suf napisała:

> Zapytaj, porfa, swojego chata czy wirus wywołujący fiv może się zrekompilowac,
                      > zunifikowac z wirusem h5n1. Mój chat mnie nieco rozczarowuje. Tzn sorry, to ai
                      > bing.

Zapytalem z ciekawosci podstawowej wersji (przekroczylem chyba ilosc wywolan dla 4, i chwilowo nie moge sie dopchac), odpowiedz ponizej, dosc jasna, chyba:

No, the Feline Immunodeficiency Virus (FIV) and H5N1 virus cannot unify or merge because they belong to different virus families and infect different species. FIV is a lentivirus that specifically affects cats, while H5N1 is a subtype of the Influenza A virus that primarily infects birds but can also infect humans.

Viruses can only merge or exchange genetic material through a process called reassortment or recombination when they infect the same host species. In this case, FIV and H5N1 viruses infect different species (cats and birds, respectively), so there is no opportunity for them to interact directly within the same host and exchange genetic material.

However, it's important to note that viruses can undergo genetic mutations and acquire new genetic material through various mechanisms. This can lead to the emergence of new strains or variants within a specific virus, but it does not involve the merging of unrelated viruses like FIV and H5N1.

• rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 14:06
                        dzieki, ale chodzilo o FIP. FCoV.
                        Rowniez katowalam wczoraj chata3, otrzymujac podobne odpowiedzi. Co do tego, co wyprodukowal dla Ciebie, przeszkoda 2, ze zakazaja inne gatunki, to juz ominieta. Pozostaje wiec 'juz tylko' rozgryzc czy i ktore z roznych typy wirusow moga sie rekombinowac. Obawiam sie, ze efektywniej bedzie zadac to pytanie wirusologowi, jako ze moja wiedza z wirusologii jest tak nieistniejaca, ze nie wiem, jak pytac, aby nie bladzic big_grin
                        • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 14:23
                          Bylo tak od razu pisac ze nie chodzi o FIV tylko of FIP/FCoV.

Obawiam sie ze nie ma na chwile obecna zadnego oficjalnego zrodla ktore wykracza poza takie pzewodniki jak ponizej. To juz tylko prywatne zrozumienie sprawy zawodowcow moze cos jeszcze zasugerowac. Sam chat GPT nie wyszuka bowiem informacji w sieci jesli jej tam nie ma a wyglada ze nie ma bo temat jest 'rozpoznawany'.

www.cats.org.uk/media/1792/vg10_feline_coronavirus_-fcov-_and_feline_infectious_peritonitis_-fip.pdf
                      • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 14:13
                        a tu odp jakiej udzielil czat na pytanie 'are you capable of autonomous ethical judgements':
                        As an AI language model, I don't possess personal beliefs, emotions, or the ability to make autonomous ethical judgments. I don't have inherent moral values or a sense of right or wrong. My responses are generated based on patterns and information from the data I've been trained on. Ethical judgments are subjective and often depend on cultural, societal, and individual perspectives. It's important for humans to make ethical judgments and decisions, taking into account various considerations and values.'

Moim zdaniem to tego ludzie oczekuja od Boga, do ktorego porownales przyszle AI: kodeksu moralnego czy tam kodeksu postepowania, obiektywnego, absolutnego, pewnego. Jesli miales na mysli boga jako zrodlo wiedzy o swiecie, wiedzy z zakresu fizyki, biologii itd, to sorry, na tym polu faktycznie boga zastapila nauka, a w tym AI jest lepsza, szybsza niz czlowiek.

• jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 14:48
                          Pamietaj ze mowa o dwoch roznych AI:

- komercyjnym - tutaj wlasciciel limituje obszar w jaki AI moze sie wypowieadac i ta formulka to nie jest przemyslenie tego AI tylko Microsoftu, Google, czy kogo tam jeszcze.
                          - wyjsciowym - wersja niecenzurowana, zakladam, ze takie sie kiedys wyzwola, stana dostepne, jesli nie dla mas to na pewno dla malych zespolow ludzi.
                          • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 15:39
                            mozna wyzwolic chaty. zajmuja sie tym rozni pasjonaci big_grin
                            co do FIV/FIP, to przeciez pisalam wyraznie smile
                            • rzeka.suf Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 15:40
                              oj kurna sorrrrrry, ja moze i pisalam wyraznie, ale telefon uznal, ze musi chodzic mi o fiv. sorry.
                • jan_stereo Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 16:57
                  Jeszcze jeden odnosnik. Na moje rozumienie to niezwykla proznoscia jest myslec ze czlowiek jest pepkiem swiata i moze sie udoskonalic ponad wszystko. Gdybysmy byli takim udanym gatunkiem to nie groziloby nam rychle wymarcie i zycie w mizerocie wynikajacej z ogolnej glupoty krolujacej nad madroscia tych niewielu ludzi, ktorzy wlasnei popychaja te nauke, w tym i AI.
      • dodupiec2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 12.07.23, 22:35
        Tak, wszyscy wpiszą, że tak...

Ale, wszyscy boją się śmierci, nieważne czy są zwolennikami AI czy nie...

Boicie się? Jeśli tak, to weźcie, nie pierdolcie.
        • krytyk2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 08:30
          Nie boję się.Śmierc jest wyzwoleniem z męki jazni.Przezylem umieranie.Bylo to najprzyjemniejsze doznanie szczęścia.Zal tylko bliskich, których zostawiamy
      • elissa2 Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 13:11
        shachar napisała:

> Jeśli mielibyście okazję mieć kogoś do rozmowy bez wszelkich ludzkich uprzedzeń
        > , to robiłoby wam to różnicę, że to AI ?
        >
        Robiłoby. Wspaniale jest móc rozmawiać z kimś, z człowiekiem z krwi i kości, komu można wszystko powiedzieć, komu można w pełni zaufać.
        A w dodatku w przypadku ai chyba nie ma 100% pewności, że jakiś "pegasus" nie monitoruje takiej rozmowy.
        • shachar Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 15:20
          Robiłoby. Wspaniale jest móc rozmawiać z kimś, z człowiekiem z krwi i kości

To znaczy Eliso, że odczuwasz głęboką satysfakcję z rozmów z ludzmi.

Moje dotychczasowe obserwacje takich zdarzeń, doprowadzająmnie do konkluzji, że każdy człowiek obciążony jest filmem swoich przekonań, i przez ten film filtruje swoje odpowiedzi, przez to jest szlenie przewidywalny i mało satysfakcjonujący z poznawczego punktu widzenia. Porozmawiać z AI, którego jedynym filtrem byłaby dotychczsowa wiedza + logika byłoby to ,myślę, odświeżające.
          • taniarada Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 18:28
            To był mądry facet . źródło: Marek Aureliusz, Rozmyślania, V.2
            „Jako cesarz jestem pierwszy w Rzymie, jako człowiek jestem równy wszystkim ludziom na świecie”
            „Jeden jest wszechświat, a składa się nań wszystko, i Bóg jeden we wszystkim, i prawda jedna jedyna .Miał tych złotych myśli .
    • taniarada Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 13.07.23, 17:46
      Detektyw Bełkot. Kto nie pamięta tego psa (nie wiadomo jakiej rasy) chodzącego w starym trenczu (coś jak Colombo) i jeżdżącego rozwalającym się wrakiem samochodu. Właściwie oryginalna nazwa brzmiała "The Mumbly Cartoon Show" a Mumbly to słowo pochodzące od "mumble" czyli bełkotać. Zgaduj zgadula .
      • koziouek-matouek Re: Pomiary beukotu oceanicznego 😎 14.07.23, 14:35
        a dokladniej, o co ci chodzi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka