orku 10.11.04, 09:50 Czy istnieje możliwość dofinansowania comiesięcznej dzierżawy koncentratora tlenu - 300 PL - PFRON, NFZ??, dla inwalidy pierwszej grupy? Jeżeli tak to gdzie sie zgłosić i z jakimi dokumentami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orku Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 19.11.04, 13:43 czy można prosić centrum o odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 20.11.04, 11:24 Nie słyszałem o dofinansowaniu do dzierżawy sprzętu. Postaram się czegoś dowiedzieć w tygodniu ale obawiam się, że nie ma tego rodzaju dofinansowania Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 24.11.04, 13:15 dzięki, ja cos slyszalem i wlasnie zupelnie nie wiem gdzie sie dowiedzieć więcej. Prywatnie to kosztuje 300 pln miesięcznie - nie stac nas na to. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaczar Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 24.11.04, 14:01 podciagam temat-mam syna pod respiratorem ale na powietrzu, potzrebny mix- potrzebuje tez pozyczyc koncentrator...jestem samotna mamą, syn ma zanik mięśni- dystrofia mięśniowa lezy plackiem, lat 24...renta socjalna. pozdrawiam, tez czekam na odpowiedx. Co na to NFZ??jakie jest rozwiązanie systemowe na wypozyczanie sprzetu? A może to sprzet rehabilitacyjny-zakup refundowany? Niech sie wypowie NFZ. Czekamy!!!!!:)))) Alicja-kraków Odpowiedz Link Zgłoś
procedura Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 07.01.05, 10:31 Witam, czy próbowaliście wypożyczyć koncentrator ze stowarzyszeń lub fundacji odpowiednich dla chorób Waszych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
xarka Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 13.01.05, 20:21 Taką dzierżawę refundują NFZ-y. Napewno potrzebne jest zaświadczenie od lekarza specjalisty, że koncentrator jest niezbędny i podanie do NFZ o reefundację kosztów. Najlepiej dowiedzieć się u nich czego jeszcze będą potrzebować. NFZ podaje adres firmy - dostawcy koncentratorów, z nimi podpisuje się umowę o dzierżawę, weksel na ok. 7 tys. zł. Czasami taka firma też wymaga zaświadczenia od lekarza. W zależności od NFZ albo samemu placi się co miesiąc za fakturę a NFZ potem zwraca tę kwotę, albo oni sami rozliczają się z dostawcą. W Rzeszowie z refundacją kosztów przez NFZ nie ma żadnych problemów, nie wiem jak w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
superinfo Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 12.02.17, 12:53 niestety nie ma chyba dofinansowania do dzierżawy ale można popytać na www.pnoe.pl oni się tam znają Odpowiedz Link Zgłoś