Dodaj do ulubionych

dofinansowanie do koncentratora tlenu

10.11.04, 09:50

Czy istnieje możliwość dofinansowania comiesięcznej dzierżawy koncentratora
tlenu - 300 PL - PFRON, NFZ??, dla inwalidy pierwszej grupy?

Jeżeli tak to gdzie sie zgłosić i z jakimi dokumentami?
Obserwuj wątek
    • orku Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 15.11.04, 16:04
      up
    • orku Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 19.11.04, 13:43
      czy można prosić centrum o odpowiedź?
    • niepelnosprawni.info Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 20.11.04, 11:24
      Nie słyszałem o dofinansowaniu do dzierżawy sprzętu. Postaram się czegoś
      dowiedzieć w tygodniu ale obawiam się, że nie ma tego rodzaju dofinansowania
      • orku Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 24.11.04, 13:15
        dzięki, ja cos slyszalem i wlasnie zupelnie nie wiem gdzie sie dowiedzieć
        więcej. Prywatnie to kosztuje 300 pln miesięcznie - nie stac nas na to.

• alicjaczar Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 24.11.04, 14:01
        podciagam temat-mam syna pod respiratorem ale na powietrzu, potzrebny mix-
        potrzebuje tez pozyczyc koncentrator...jestem samotna mamą, syn ma zanik mięśni-
        dystrofia mięśniowa lezy plackiem, lat 24...renta socjalna.
        pozdrawiam, tez czekam na odpowiedx. Co na to NFZ??jakie jest rozwiązanie
        systemowe na wypozyczanie sprzetu? A może to sprzet rehabilitacyjny-zakup
        refundowany?
        Niech sie wypowie NFZ.
        Czekamy!!!!!:))))
        Alicja-kraków
    • procedura Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 07.01.05, 10:31
      Witam, czy próbowaliście wypożyczyć koncentrator ze stowarzyszeń lub fundacji
      odpowiednich dla chorób Waszych dzieci?
    • xarka Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 13.01.05, 20:21
      Taką dzierżawę refundują NFZ-y. Napewno potrzebne jest zaświadczenie od lekarza
      specjalisty, że koncentrator jest niezbędny i podanie do NFZ o reefundację
      kosztów. Najlepiej dowiedzieć się u nich czego jeszcze będą potrzebować. NFZ
      podaje adres firmy - dostawcy koncentratorów, z nimi podpisuje się umowę o
      dzierżawę, weksel na ok. 7 tys. zł. Czasami taka firma też wymaga zaświadczenia
      od lekarza. W zależności od NFZ albo samemu placi się co miesiąc za fakturę a
      NFZ potem zwraca tę kwotę, albo oni sami rozliczają się z dostawcą. W Rzeszowie
      z refundacją kosztów przez NFZ nie ma żadnych problemów, nie wiem jak w innych
      miastach.
    • superinfo Re: dofinansowanie do koncentratora tlenu 12.02.17, 12:53
      niestety nie ma chyba dofinansowania do dzierżawy ale można popytać na www.pnoe.pl oni się tam znają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka