Dodaj do ulubionych

pieluchomajtki

12.09.05, 02:55
Moja babcia ma założony krązek podtrzymujacy macice.Od tego czasu ma problem
z utrzymaniem moczu.Kozysta c podpasek.Mam pytanie czy są jakies podpaski czy
pieluchy dla takich osob jak babcia refundowane przez NFZ ? jesli tak to jak
to zalatwic.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: pieluchomajtki 14.09.05, 11:15
      Zlecenie na pieluchomajtki powinien wystawić lekarz prowadzący. W tym przypadku
      prawdopodobnie będzie to zlecenie na zaopatrzenie „comiesięczne”. Zlecenie
      należało będzie potwierdzić w oddziale NFZ.
      Proszę zapoznać się z informacjami ze strony:
      www.nfz-warszawa.pl/index/konkurs2004/przedmioty
    • zoondel Re: pieluchomajtki 30.09.05, 10:49
      Oczywiście, że są refundowane produkty. Polecam linię wkładek urologicznych
      Seni Lady. Są lepsze niż podpaski, bo są bardziej chłonne. Jest 5 rozmiarów,
      więc na pewno znajdzie się odpowiedni rozmiar dla babci. Te wkładki są
      refundowane, jeśli ma się zalecenie lekarza do używania tego typu rzeczy. Do 60
      szt. na miesiąc. Jeśli potrzebne są większe rozmiary wkładki czy nawet
      pielucha, to polecam produkty Seni - San Seni - pieluchy anatomiczne (jak
      większa wkładka) lub pieluchomajtki Super Seni. Wybór zależy od stopnia
      nietrzymania moczu. Lekarz czy aptekarz może doradzić nalepiej. Wszystkie te
      produkty są refundowane przez NFZ.
      Refundację załatwia się łatwo. Wystarczy wizyta u lekarza, który stwierdzi
      problem nietrzymania moczu i zapisze odpowiednie produkty. Lekarz powie, co
      dalej robić z wypisaną kartą.
      • omir5 Re: pieluchomajtki 11.10.05, 16:27
        zoondel napisała:

> Oczywiście, że są refundowane produkty. Polecam linię wkładek urologicznych
        > Seni Lady. Są lepsze niż podpaski, bo są bardziej chłonne. Jest 5 rozmiarów,
        > więc na pewno znajdzie się odpowiedni rozmiar dla babci. Te wkładki są
        > refundowane, jeśli ma się zalecenie lekarza do używania tego typu rzeczy. Do
        60
        >
        > szt. na miesiąc. Jeśli potrzebne są większe rozmiary wkładki czy nawet
        > pielucha, to polecam produkty Seni - San Seni - pieluchy anatomiczne (jak
        > większa wkładka) lub pieluchomajtki Super Seni. Wybór zależy od stopnia
        > nietrzymania moczu. Lekarz czy aptekarz może doradzić nalepiej. Wszystkie te
        > produkty są refundowane przez NFZ.
        > Refundację załatwia się łatwo. Wystarczy wizyta u lekarza, który stwierdzi
        > problem nietrzymania moczu i zapisze odpowiednie produkty. Lekarz powie, co
        > dalej robić z wypisaną kartą.
      • gi3vi Re: pieluchomajtki 20.10.05, 20:45
        z pieluchomajtek ekstraklasą porównywalną do mercedesów wśród samochodów są
        pieluchomajtki TENA - niestety są droższe niż seni ale również są refundowane na
        takich samych zasadach - pieluchomajtek seni nie polecam gdyż łatwo przeciekają
        oraz pękają i przez to ochrona jest gorsza - w przypadku TENY takich problemów
        nie miałem (oba typy używałem w ten sam sposób)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka