Dodaj do ulubionych

Apel o pomoc!

IP: 194.93.124.* 29.12.15, 10:09
Witam.
Chciałbym abyście zapoznali się z prośbą mojej rodziny.
Pozdrawiam. Zabrzanin.

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o pomoc dla naszego synka Michała, który cierpi na opóźnienie psychoruchowe i autyzm wczesnodziecięcy. Choroba objawia się tym, że dziecko pozostaje w swoim świecie i mimo skończonych 7 lat, nie potrafi jeszcze mówić, wyrażać swoich potrzeb. Dziecko wymaga używania pieluchomajtek, specjalistycznego obuwia oraz stosowania rygorystycznej diety bezmlecznej, bezcukrowej i bezglutenowej. Każdorazowe odstępstwo od diety skutkuje brakiem snu i autoagresją.

Szansą dla Michałka stała się nowatorska metoda wszczepienia komórek macierzystych. Polega ona na wszczepieniu owych komórek drogą dożylną, po to żeby trafiły one do miejsca gdzie jest uszkodzony układ nerwowy i doszło tam do regeneracji zniszczonych komórek. Ta metoda jest szansą na to by Michał zaczął mówić i funkcjonował samodzielnie.

Całkowity koszt terapii to 38 000 zł. Terapia mogłaby rozpocząć się już od lutego 2016r.

Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc finansową.

Darowizny prosimy kierować na poniższy numer rachunku:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”

ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa

15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

tytułem:11597 Sajdak Michał- darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Każda okazana pomoc dla Michałka to nowa szansa i piękny dar serca, za który z góry bardzo dziękujemy.

z poważaniem

Małgorzata i Tomasz Sajdak – rodzice Michałka
dzieciom.pl/podopieczni/11597
Obserwuj wątek
    • Gość: 123@wp.pl Re: Apel o pomoc! IP: *.system2000.3s.pl 29.12.15, 11:45
      Szanowny Panie. Przekonałem się jakimi oszustami są różnego typu fundacje i od tej pory nie wpłacam ani grosza. Mój znajomy mający chore dziecko zbierał pieniądze poprzez fundacje "X", był to 1% od podatku. W/g obliczeń wpłacali znajomi i ich znajomi itd) wpłat było na 60.000, z czego otrzymał na pomoc dla syna 600 zł- słownie sześćset złotych. Od tej pory jedynie wpłaty prywatne!!!!!!!!!!!!
      • Gość: rob Re: Apel o pomoc! IP: 194.93.124.* 29.12.15, 13:50
        Z tą fundacją rodzina jest związana już wiele lat.
        Moją rolą nie jest przywracanie Pańskiej wiary w istnienie 'fundacji'.
        Jedyne co mi pozostaje to szczere podziękowanie za przeczytanie przez Pana tego postu i za zainteresowanie (być może jednak owocne).
        Z wyrazami szacunku, Robert.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka