madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:07 Drogi tatusiu - najlepszy na świecie, który mnie kochasz w zimie i w lecie, jesienią, wiosna w niezmiennej trosce w szczęśliwym domu - jak w raju rośne. Za Twoja dobroć dzisiaj dziękuję, zdrowia, łask Bożych szczęścia winszuje.Bezpiecznej szosy, spełnienia marzeń, pięknych urlopów i zawsze razem! Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:09 Powiem krótko, Lecz serdecznie: Drogi Tatko, Żyj nam wiecznie ! Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:10 Dziękuję, że znosiłeś to, czego nie sposób było znieść, że robiłeś coś z niczego, że dawałeś, mając puste kieszenie, że wybaczałeś, choć nie przepraszałam, że kochałeś, gdy kochać się nie dało, że mnie wychowałeś i że to wszystko Ci się udało. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:12 Kochany tato - zacznę zwyczajnie, że z Tobą w domu zawsze jest fajnie: i w deszcz i w słotę, w smutku, w radości, wspierasz i uczysz życia w miłości. Dzisiaj za wszystko chcę Ci dziękować, skromny bukiecik kwiatów darować. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:14 Kochany Tato właśnie przyszło lato, skowronek na drzewie zaćwierkał ,z nieba spadła butelka, a ta butelka pełna słodyczy, skowronek Ci zdrowia życzy, wrona głośno krzyczy -Żyj nam Tatusiu 100 lat w zdrowiu, szczęściu jak najpiękniejszy kwiat. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:19 Niech od Bałtyku, Aż do stóp Tatr, Żyją nam tatusiowe Szczęśliwie sto lat! Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:20 Na Dzień Ojca ślę życzenia, bo to nie jest bez znaczenia. Jesteś dobry dla mnie Tato. Chcę Ci podziękować za to. Wspierasz mnie od urodzenia. Więc się nigdy już nie zmieniaj. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:22 Drogi Tato uśmiechnij się przecież dzisiaj jest Twój dzień dlatego przesyłam całusa mocnego życząc Ci szczerze wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:25 Jakie święto? - się pytacie - Czas kupować kwiaty tacie. Święto Taty dzisiaj mamy, Więc życzenia mu składamy. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:27 Tato! Tato! Patrz co mam! Moje serce Tobie dam, A w tym sercu duży kwiat, Tato! Tato! Żyj 100 Lat. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:28 Dużo na świecie, dużo jest ludzi wśród nich mój Tatuś, co się tak trudzi, by w naszym domu niczego nie brakowało, kocha mnie bardzo i siostrę małą Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:29 Powiem krótko, Lecz serdecznie: Drogi Tatko, Żyj nam wiecznie Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:31 Kochany Tato! W dniu Twego święta chcę Ci złożyć życzenia uśmiechu na co dzień i marzeń spełnienia. Niech Twoje życie energia rozpiera, a smutki i kłopoty skasuj do zera. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:32 Tato, Tato, jesteś tu? Proszę przybądź, przy mnie stój. Ci życzenia pragnę złożyć, kwiatek w rękę Ci położyć. W dzień Twego święta, niech Twa buzia, zawsze będzie uśmiechnięta, Kocham Ciebie mój Tatusiu, dar Miłości miej w swym serdusiu Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:33 Tatusiu kochany, my z serca Ci składamy: zdrowia, sił i codziennej radości, żadnych problemów ze stawami kości. Obyś miał zawsze spokojną głowę, do nas dziewczyn nerwy stalowe. Cierpliwość świętą! Rękę nie ciężką! Spokojnego ducha, kiedy trwa zawierucha. Niech Ci płyną jak najmilej życia trudne chwile, w dzień dzisiejszy Tatku miły, tego my córeczki Ci życzymy Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:53 Dzień Ojca to święto ku czci ojca , a także ojcostwa, więzi ojcowskich i wpływu ojców na społeczeństwo. W katolickich krajach Europy od średniowiecza obchodzony jest 19 marca jako Dzień Świętego Józefa . W Stanach Zjednoczonych Dzień Ojca został ustanowiony w stanie Waszyngton w Stanach Zjednoczonych przez Sonorę Smart Dodd w 1910 roku. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:55 Święto to może przypadać między 11 a 17 grudnia. Święto to obejmuje przodków Marii, matki Jezusa i różnych proroków. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:57 Oprócz Dnia Ojca, 19 listopada w wielu krajach obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Mężczyzn, ku czci zarówno mężczyzn, jak i chłopców. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 13:59 W Kenii Dzień Ojca obchodzony jest w trzecią niedzielę czerwca i nie jest świętem państwowym. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 14:01 W Afryce Południowej Dzień Ojca obchodzony jest w trzecią niedzielę czerwca. To nie jest święto państwowe. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 14:04 W Indonezji Dzień Ojca obchodzony jest 12 listopada i nie jest świętem państwowym. Dzień Ojca w Indonezji po raz pierwszy został ogłoszony w 2006 roku w ratuszu Surakarta, w którym uczestniczyły setki osób z różnych grup społecznych, w tym osoby ze wspólnot komunikacji międzyreligijnej. Ze względu na niedawną deklarację nie ma zbyt wiele szumu wokół tych obchodów w porównaniu z obchodami Dnia Matki obchodzonymi 22 grudnia. Google stworzył także swoje doodle dla Indonezji w latach 2019 i 2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Ojca 06.06.24, 14:06 Od 2012 roku w Kazachstanie obchodzony jest Dzień Obrońcy Ojczyzny ( kazachski : Отан ораушы квині ), aby upamiętnić powstanie sił zbrojnych. Nazywa się to także Świętem Armii i obchodzone jest 7 maja. Społeczeństwo kazachskie postrzega ten dzień jako „dzień mężczyzn” i oddawanie czci mężczyznom, dlatego jest to niejasne święto ojców. Odpowiedz Link