madohora Re: Rocznice ślubu 22.02.18, 16:40 A czy kiedyś ktoś wymyśli nazwy rocznic rozwodów? Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 25.10.18, 14:07 Pięćdziesiąt latek przeżyliście społem, Zgoda łączyła zawsze wasze dłonie. Dziś z twarzą jasną> i z pogodnem czołem Stoicie w dziatek i przyjaciół gronie. I choć szron wieku włosy wam pobielił, Choć na obliczu czas zmarszczki zaznaczył, Wszak wam rzadkiego Bóg szczęścia udzielił, Ze wam tak długi wiek życia przeznaczył. Piędziesiąt latek! Ileż to chwil życia, Ileż wesołych, ileż smutnych było — Ileż rozkoszy mieliście do picia, Ileż łez gorzkich z oczu wam spłynęło! Lecz Bóg w pielgrzymce wam tej błogosławił, Bo choć i troski zaznaliście wiele, Wszak bez pociechy też was nie zostawił, Do smutków pasma doplatał wesele. Wszak was obdarzył gronem miłych dziatek, I licznych wnuków otoczył was wieńcem, — Wszak w domu waszym pomnażał dostatek I twarze zdrowia zdobił wam rumieńcem. Wszak wam dozwolił zażywać wesela, Jakie małżonkom daje miłość wspólna, I niejednego dał wam przyjaciela — Wszak was otacza cześć ludzi ogólna. Dziś, gdy widzicie wyraźne dowody Tej łaski Boskiej i Jego dobroci, Gdy obchodzicie wasze złote gody, Na waszej skroni wieniec wam się złoci: My wam życzymy: Niech wam Bóg udziela Błogosławieństwa i nadal Swojego, Abyście zdrowo — szczęśliwie wesela Jeszcze dożyli dyamentowego! Czcigodni Jubilaci, państwo N. N. niech żyjąl Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 25.10.18, 14:08 Pół wieku żyli społem, Pół wieku się kochali, Daj Boże, by im życie! Płynęło tak dalej 1 Niech żyją Jubilaci Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 21.01.19, 00:23 A jaką ja będę miała rocznicę Ile lat jestem sama - tego nie zliczę Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 13.09.22, 18:00 Małżeństwo to skarb którym jest wasza miłość Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 22.01.23, 15:19 PIĘĆDZIESIĄTA PIĄTA - SZMARAGDOWA PLATYNOWA Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 10:53 Miasto Saint-Amour-Bellevue (Saône-et-Loire) oferuje małżonkom, którzy chcą wrócić do ratusza, aby potwierdzić swój związek małżeński w dniu 14 lutego, w Walentynki Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 10:55 Druga - Skóra (włosie końskie, papier, bawełna, porcelana) Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 11:00 Dwunasta - Jedwab (perła, kolorowe klejnoty, len, delikatne płótno) Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 11:55 Siedemdziesiąta - Platynowa (rumiany, wdzięk) Odpowiedz Link
madohora Re: Rocznice ślubu 03.06.23, 12:31 Zastanawiam się, czy ktoś kiedyś dożył setnej rocznicy ślubu. Odpowiedz Link