madohora Re: Epigramaty 23.11.19, 19:50 AKSIS – a po prostu taki aksis Myślisz, że na małego jelenia patrzysz A tu proszę niespodzianka Inna rasa, proszę pana Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 23.11.19, 22:32 LAMPART – do kilku dni wieść niesie Że zamieszkał gdzieś w naszym lesie I podobno grzybiarzy straszy Już nie straszy. Gdzieś się zaszył! Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 04.07.20, 18:12 Baran - przypatrz się temu dobrze chłopie On jest pierwszy w horoskopie Czyta go (horoskop) codziennie z rana On a także jego dama Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 05.07.20, 12:23 BLIŹNIĘTA -weź dobrze zapamiętaj Taka osoba nie jest święta I to nie są żadne bzdury Zwłaszcza panie, mają dwie natury Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 05.07.20, 15:56 RAK - Czy ktoś widział tutaj raka Ja przebieram w różnych znakach Czytam o tym już od rana Że potrzebna mu pomoc barana Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 05.07.20, 17:07 LEW - wśród zwierząt niby król I tak było do tych pór Lecz co widzę drogi chłopie On też grzebie w horoskopie Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 06.07.20, 18:04 PANNA - ot powiedzmy taka panna Może Marysia a może Anna Jest spokojna, bardzo cicha Dopóki ją nie zezłości Krycha Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 06.07.20, 19:31 WAGA - a taka powiedzmy waga To chyba chodząca rozwaga Lecz czasem też coś się zmienia I waga - imprezowiczka wychodzi z cienia Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 06.07.20, 20:54 SKRPION -mówią, że Skorpion ma charakter jak rudy I nie dla niego są jakieś tam nudy Lubi się w towarzystwie kręcić I na zabawę nieraz ma chęci Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 07.07.20, 18:55 KOZIOROŻEC - no cóż pewien Koziorożec Nic już zrobić nie może A więc tylko po kryjomu Przemyka po zakamarkach domu. Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 07.07.20, 19:43 WODNIK - nie wiem czy tak Wodnik Ma latem ochotę na chłodnik Ja też upałów nie znoszę To może go zaproszę Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 07.07.20, 20:21 RYBY - powiem to prosto, ot tak To już ostatni jest znak Teraz włączę inne tryby I zostawię (na razie) ryby Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 09.09.20, 20:00 KOŃ - jak ja mogę w to uwierzyć Wszak to najpiękniejsze zwierzę Choć gatunków jest bez liku Cicho szepnę "Wio koniku" Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 09.09.20, 23:30 Lekcja - kiedyś 45 minut trwała I od wieków ta jednostka się nie zmieniała Dzisiaj by wirusa* ze szkół wyrzucić Chcą po prostu lekcje skrócić Ale z tego wirusa jest tuman. 45 minut nie wysiedzi Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 10.09.20, 00:01 Tornister - taka torba nie tylko dla dzieciaka Każdy z nas nosił ją całe lata Dzisiaj to zabrzmi jak bzdury Trwała, bo była zrobiona ze skóry Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 10.09.20, 16:04 Tablica - zawsze wisi w każdej klasie Na niej zawsze temat macie Jak inaczej pisać się nie da To kompletem dla niej kreda Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 14.11.20, 20:47 Ja chcę wiedzieć co to będzie Zdejmuję buty i układam w rzędzie Przesuwam je w stronę drzwi Czy ślub jest pisany mi? Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 29.07.21, 13:07 NA GRZYBY - zawsze na początku jesieni Grzybobranie bardzo się ceni I chociaż ktoś jest dobrym duszkiem Koszyczki czasem bywają puste.... Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 13.06.22, 17:10 Wieść wieści, a błąd błędy mnoży; tak jak bryła Śniegu większą się staje, gdy się potoczyła. Z Owena. Odpowiedz Link
madohora Re: Epigramaty 13.06.22, 17:11 Ślepi na własne błędy, a w cudzej osobie Je widzący mądrzy są drugim, głupi sobie. Odpowiedz Link