Dodaj do ulubionych

kandydaci na radnych

10.10.14, 15:03
czy są już gdzieś dostępne listy kandydatów na radnych?
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: kandydaci na radnych 10.10.14, 16:32
      Jeszcze nie.
      Będą dostępne tu:
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/komitety/
      Na tworzone pod wybory stronki z kandydatami "jak zabulisz to cię pokażemy" nie liczyłbym - zawsze znajdą się kandydaci na tyle rozsądni że nie zabulą, lub twardziele uznający iż internet jest niepotrzebny.
      Poza tym na razie możesz poszukać sobie w necie stron poszczególnych partii, komitetów i stowarzyszeń w nadziei że tam coś będzie. Czasami bywa.
      No i na fejsie jest ostatnio wysyp "osób publicznych". :)
      • mietlorz707 Re: kandydaci na radnych 10.10.14, 16:37
        Swoją drogą, to nasi wykazali mało inwencji.
        Nazwy komitetów w innych gminach są ciekawsze.
        "Zdrowe Pyskowice" albo "Wolne Miasto Żory" - jak to pięknie brzmi! :D
        • skalar2011 Re: kandydaci na radnych 11.10.14, 18:23
          u nas kiedyś była oDNOwa ale zostało ino DNO
      • komentator_z Re: kandydaci na radnych 12.10.14, 21:14
        Zajrzałem. Widzę te w powiatach, widzę te o zasięgu wojewódzkim, jakoś nie potrafię znaleźć tych naszych z miasta na prawach powiatu. Ktoś podpowie czy trzeba poczekać?
        • mietlorz707 Re: kandydaci na radnych 14.10.14, 03:21
          Trzeba czekać, na razie wszystko "wrzucone do jednego wora" jako komitety o zasięgu wojewódzkim. Będzie mapka, okręgi z listą ulic, listy kandydatów, a na koniec wyniki.
          • komentator_z Re: kandydaci na radnych 14.10.14, 09:56
            No to może wreszcie spełnię własną obietnicę i pójdę na parę spotkań z kandydatami. Wszakże bez większych nadziei - nawet jak kandydat wyda się OK, i wejdzie do Rady, to tam politycznie go przystrzygą z lokalnym poziomem trawnika.
            • jankolodziej Re: kandydaci na radnych 14.10.14, 10:17
              Dla zainteresowanych podaję linka do programu KW RAŚ i kompletne listy kandydatów z naszych miast:
              tukej.pl/
            • rasmal Re: kandydaci na radnych 14.10.14, 12:54
              prośba - czy są gdzieś zebrane zbiorczo informacje o spotkaniach z kandydatami bo takze bardzo chetnie wybiorę sie na kilka z nich ?

> No to może wreszcie spełnię własną obietnicę i pójdę na parę spotkań z kandydat
              > ami. Wszakże bez większych nadziei - nawet jak kandydat wyda się OK, i wejdzie
              > do Rady, to tam politycznie go przystrzygą z lokalnym poziomem trawnika.
            • mietlorz707 I już listy są 14.10.14, 15:40
              wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/247201
              Ktoś tu kiedyś pisał o mocy sprawczej tego forum... ;)
              • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 16:47
                Czyli PiS nie wystawiło kandydata na prezydenta ?
                • mietlorz707 Re: I już listy są 14.10.14, 17:31
                  Najwyraźniej aż takiej mocy sprawczej to forum nie ma, by komplet się pojawił. ;)
                  Brakuje chyba trzech kandydatów na prezydenta, nie wiem czy nie zniknął też gdzieś któryś komitet.

Będzie śmiesznie jak fifik zobaczy kto u referendystów startuje. hihihi
                  • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 18:36

Sławik,Szabatowski,Kołodziej B. z miejsc ostatnich?
                    Kania Jarek (byłe PO)z pierwszego.Wieszołek (byłe PiS) z pierwszego
                    Wróbel z pierwszego.
                    Wdowa po waplu też na liście...
                    Dziwne to wszystko albo śmieszne.Trudno wyczuć ;)
                    • pipi43 Re: I już listy są 14.10.14, 18:38
                      hepik1 napisał:

Wdowa po waplu też na liście...

Jeszcze okres żałoby nie minął...
                      • skalar2011 Re: I już listy są 14.10.14, 18:50
                        pipi jesteś żałosna
                        • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 20:25
                          skalar2011 napisał:

> pipi jesteś żałosna

Żałosne jest wpisywanie na listy nazwiska wdowy po znanym Referendyście .Kobita sprzedawała warzywa na straganie.I była zoną wapla.
                          A waple ja Wałęsa przeskoczył przez płot.
                          • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 21:45
                            Kilka razy na tym straganie coś tam kupowałem,kilka zdań z żoną wapla wymieniłem(samego wapla tam nigdy nie widzialem) czyli pełen szacunek dla prostej kobiety ,która tam odpier...ła cała robotę ale wystawianie jej

dla kilkunastu/dziesięciu głosów na listę i lidera ,to kompromitacja i wstyd dla Referendystów.
                            • aloes69 upomnienie 14.10.14, 22:42
                              To że na listach w różnych konfiguracjach figurują delikatnie rzecz ujmując osoby kontrowersyjne świadczy zarówno o tych ludziach jak też o komitetach, które wybrały ich na swoją reprezentację, zatem w takim kontekście powinny być weryfikowane ich wyborcze deklaracje (lub jak wyjdzie w praniu - slogany). Ocenią to mieszkańcy lub jak zwykle nie ocenią siedząc na tyłku w domu.
                              Jednak Twoja wycieczka Hepiku w stosunku do wdowy po Waplu jest nie na miejscu......

P.S. Na marginesie polecam oglądanie debat potencjalnych radnych na Sferze. Fajny materiał poglądowy by wyrobić sobie opinie o wiedzy lub o jej braku co poniektórych osób. Przy okazji wszystkim startującym w tych wyborach życzę więcej pokory , szacunku dla siebie i do mieszkańców przejawiającego się między innymi w chęci zgłębienia tematów, które powinny być wam znane skoro chcecie godnie, konstruktywnie i uczciwie reprezentować mieszkańców Rudy Ślaskiej. No chyba, że chodzi wyłącznie o kasę, złudzenie władzy czy uczynienie ze stołka radnego lub prezydenta antidotum na własne kompleksy, a reszta wam wisi.....
                  • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 19:45
                    mietlorz707 napisał:
                    > Będzie śmiesznie

I to wszędzie.
                    Pani Basia Wystyrk już nie z RAS-iu tylko z PO.
                    Aż strach dalej studiować te listy ,bo z śmiechu można umrzeć ;)
                    • bed-wa Re: I już listy są 14.10.14, 19:54
                      Hepik co ty tak o tym umieraniu?Nie tak dawno pisałes uzywajac słowa "nieboszczka",teraz znowu piszesz,ze "mozna umrzeć".Czy to z twojej strony wołanie o pomoc? Wyrazaj sie jasniej.
                      • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 20:40
                        Człowiek jest śmiertelny.Nigdy nic nie wiadomo.Opiekuństwo nad forum próbowalem oddać i sie nie udało.Nikt się ie zgłosił.Na razie zobaczę mecz ze Szkotami.A potem się zobaczy ;)
                    • bellodinotte10 Re: I już listy są 18.10.14, 12:01
                      hepiczku, a doktor Abuzied, który obskoczył już chyba wszystkie partie w mieście, a teraz startuje z listy GD to dla Ciebie ok? A reaktywowanie eks-prezydenta Sroki, za którego w mieście panowała taka stagnacja, że pogratulować? I w tym samym szeregu radny Osmenda (SLD), który przed laty pomógł w wykopsaniu Sroki ze stołka prezydenta?
                  • fifik_rsl Re: I już listy są 14.10.14, 21:52
                    Jestem na wyjeździe wiec bardzo krótko bo z telefonu. Biorąc Kanie na listy referendysci sprzedali się jak zwykła prostytutka i to nawet nie taka luksusowa, ale taka rumuńska która stoi w lesie i oferuje lody po 20 zlotych! Bartek i Ty chciałeś wprowadzić nową jakość w mieście z Wieszołkiem i Kanią? W następnych wyborach możecie jeszcze przygarnąć na listę Grozmaniego i będzie juz komplet waszej nowej jakości!
                    • hepik1 Re: I już listy są 14.10.14, 22:41
                      To już wszystko wiadomo.Się sprzedali jak te romskie rumunki,to dla niepoznaki zajęli niby dziewice, ostatnie miejsca na listach ;)
                      • amarian2 Re: I już listy są 14.10.14, 22:59
                        I to piszą ci, co zaszczuli człowieka dla kawałek stołka?
                        Czy to niejaki fifik napisał „jakby nie była winna to by nie popełniła samobójstwa”.
                        Jak się teraz czujesz jak prokuratura całkowicie ją uniewinniła? Jak dziwka? Rumuńska?
                        O wściekłości hepika to nawet już nie warto wspominać. Micha ucieka? Jak na mającego wszystkich w … to nerwowo piszesz.
                        A teraz poważnie.
                        Ja patrzę na wszystkie listy i jakbym chciał pokazywać jakie tam są osoby, to przy nich nasi kandydaci to anioły.
                        Więc chłopcy i dziewczynki od Grażynki spokojnie, mieszkańcy ocenią. Nieprawdaż???
                        A fifik załóż osobny wątek na temat kandydatów którzy ci się nie podobają. Tylko nie pisz już o zarzutach prokuratorskich bo wyjdziesz tak jak teraz.
                        • meg114 Re: I już listy są 14.10.14, 23:49
                          Aloes, Hepik, Fifik- wasza doglębna troska o uczciwość kandydatów i wyborów jest wzruszająca. Tylko dlaczego się emocjonujecie tak bardzo tym jednym komitetem? Pozostałe są Ok? Wybaczcie, ale pełnicie rolę alfonsów, którzy pilnują interesów ich luksusowych panienek. Naprawdę mogą im zaszkodzić te rumuńskie bidule?
                          • aloes69 Meg 15.10.14, 06:50
                            W którym miejscu wypowiadam się o jednym komitecie? O jakim kandydacie? Czego dotyczy mój wpis ? Może warto zrobić kurs nauki czytania ? I według Ciebie pełnie rolę alfonsa ? Twój występ tu i nie tylko ..... doprawdy zdefiniował cię fantastycznie. Wiecej takich wpisów i twoja grupa powiększy się w szybki sposób o duży elektorat negatywny. Natabene wpis fifika i hepika w tym wątku też wołają o pomstę do nieba, ale to od inteligencji osoby zależy czy daje się sprowokować i sprowadzić do takiego poziomu jaki został tu przez nich i przez ciebie zaprezentowany.
                            • freeeeed Re: Meg 15.10.14, 08:58
                              Emocje, emocje a nawet nerwy.To chyba zły pomysł, ale gdyby tak zamiast pisać kogo nie chcemy napisać kogo popieramy i kogo widzimy w nowej radzie.
                            • hepik1 Re: aloes 15.10.14, 09:02
                              Spróbuj prostemu człowiekowi wytłumaczyć dlaczego o pomstę do nieba i dlaczego niestosowny?
                              Czołowi referendyści ,którzy to wszystko firmują startują z miejsc ostatnich.Na pierwszych miejscach spadochroniarze z PO i PiS.
                              Z dwóch różnych galaktyk by się wydawało a na liście jednego ugrupowania jako liderzy?
                              Ludzie z kasą?
                              Wdowa po zmarłym flagowym ni w pięć ,ni w dziewieć w środku stawki.
                              Próbuję jakiś klucz znaleźć.
                              A do amariana.O was piszę,bo tylko was znam .
                              Z forum.
                              I o Wystyrkowej ,choć to już nie od was,bo też na forum pisala,jeszcze naczelną WR będąc.
                              Dla mnie ciekawy ten transfer z RAŚ do PO.
                              I o Wesołku,który tu pisze (też nie od was)
                              Z oficjalnej strony wynika,że tylko na radnego startuje.

Reszta dla mnie o czarna magma.
                              A o magmie trudno cokolwiek napisać ;)
                              • greenrs2 Re: aloes 15.10.14, 09:33
                                hepik1 napisał:

Czołowi referendyści ,którzy to wszystko firmują startują z miejsc ostatnich.Na pierwszych miejscach spadochroniarze z PO i PiS. Z dwóch różnych galaktyk by się wydawało a na liście jednego ugrupowania jako liderzy?

Ciekawa strategia. Choć może nie odnieść zamierzonego skutku. Ludzie zazwyczaj nie ufają farbowanym lisom.
                              • aloes69 Re: aloes 15.10.14, 10:08
                                hepik1 napisał:

> Spróbuj prostemu człowiekowi wytłumaczyć dlaczego o pomstę do nieba i dlaczego
                                > niestosowny?

Chodzi mi o ten Twój wpis:
                                "To już wszystko wiadomo. Się sprzedali jak te romskie rumunki, to dla niepoznaki zajęli niby dziewice, ostatnie miejsca na listach ;)"

i fifika:

"Biorąc Kanie na listy referendysci sprzedali się jak zwykła prostytutka i to nawet nie taka luksusowa, ale taka rumuńska która stoi w lesie i oferuje lody po 20 zlotych!"

Uważasz , że są to wpisy z klasą i na odpowiednim poziomie ?
                                Mam dostrzegać tylko jedną stronę medalu?

P.S. www.youtube.com/watch?v=dGgw_Ud-voY
                                • aloes69 Re: aloes 15.10.14, 10:12
                                  Precyzuję. Piosenkę z poprzedniego wpisu dedykuję wyborcom oceniającym komitety.
                          • fifik_rsl Re: I już listy są 15.10.14, 09:34
                            Od czasu naszej batalii rondowej przeprowadziłem wiele rozmów z Bartkiem. Podczas nich starał się wytłumaczyć mi sens wystawiania komitetu z osób związanych z referendum. Definiował go potrzebą wprowadzenia nowej jakości w Radzie Miasta. Zapewniał mnie że postawią na nowych, młodych ludzi dla których nadrzędna wartością jest los miasta. Zapewniał mnie też że w okresach referendalnych wiele takich osób się ujawniło i teraz zadaniem Stowarzyszenia będzie odpowiednia ich promocja w oczach wyborców. Jestem wściekły sam na siebie że łyknąłem to jak pelikan i na poważnie rozważałem głosowanie na ich przedstawiciela na prezydenta, zakładając że będzie to Pan Chromy.
                            Przychodzi czas publikowania kandydatów i okazuje się twarzą ich grupy ma być cwaniak Wieszołek, a lokomotywą człowiek odpowiedzialny za poręczenie grubej kasy ze spółki która kierował. To ma być ta nowa jakość w Rudzkiej polityce?
                            • fifik_rsl Re: I już listy są 15.10.14, 09:45
                              Jeszcze jedno. Zauważ Meg, że do czasu ujawnienia Wieszołka jako ich kandydata na prezydenta nie napisałem jednego złego słowa o działalności Stowarzyszenia Referendum. Zwyczajnie uwierzyłem Bartkowi, a teraz jestem wściekły sam na siebie ze dałem się w tak frajerski sposób oszukać.
                              • hepik1 Re: I już listy są 15.10.14, 10:17
                                Już tak nie płacz,fifik.Bartek to bohater.
                                Ci co sprzedali miejsca panom W. są na pierwszych miejscach a nieprzekupni na ostatnich.
                                A w całości Referendystów już nie ma. ;)
                            • hepik1 Re: I już listy są 16.10.14, 10:05
                              >a lokomotywą człowiek odpowiedzialny za poręczenie grubej kasy ze spółki która kierował.

Biorąc pod uwagę,że pełnomocnikiem finansowym komitetu wyborczego jest p.Halina Sławik,to jednak trzeba docenić roztropność Referendystów.
                              Mogli przecież wybrać gorzej ;)
                              www.fakt.pl/prezes-gpw-stracil-na-gieldzie,artykuly,452407,1.html
                        • pipi43 Re: I już listy są 15.10.14, 08:57
                          amarian2 napisał:

Jak się teraz czujesz jak prokuratura całkowicie ją uniewinniła? Jak dziwka? Rumuńska?

Amarian!
                          Prokuratura "uniewinniła"???
                          Uniewinnić to może sąd, nie prokurator.
                          Prokuratura UMORZYŁA ŚLEDZTWO.
                          Poczytaj sobie; różnica jest.
                          • hepik1 Re: I już listy są 15.10.14, 09:06
                            Poza tym w sensie prawnym...
                            Nie da się uniewinnić osoby oficjalnie nie oskarżonej.
                            Nie da się uniewinnić osoby zmarłej.
                            Ale co to amariana może obchodzić.
                            • amarian2 Re: I już listy są 15.10.14, 13:47
                              hepik nie wygłupiaj się, możesz jak bydle atakować waple i jego żonę ale nie udawaj prawnika, bo byłem wściekły na twoje chamstwo ale teraz się uśmiałem. Widocznie Pan prokurator musi zasiągna opinię u ciebie Przy okazji mu to przekaże.
                              • pipi43 Re: I już listy są 15.10.14, 13:54
                                amarian2 napisał:

Widocznie Pan prokurator musi zasiągna opinię u ciebie Przy okazji mu to przekaże.

Amarian!
                                Ty NAPRAWDĘ znasz jakiegoś prokuratora???
                                Jeśli tak, niech ci koniecznie wyjasni różnicę między uniewinnieniem (przez sąd) a umorzeniem (przez prokuraturę).

• amarian2 Re: I już listy są 15.10.14, 17:10
                                  O to żebym poznał prokuratorów ( i nie tylko ja)stara się jedna taka "śląska gospodyni" a starała się mocno i jej służby i te mundurowe i te prawne, nawet za kasę miasta wynajmuje spec kancelarię. Jak na razie jej nic z tego nie wychodzi pipi. Ale to ,że trwoni naszą publiczną kasę to przecież pipi nie interesuje???
                              • hepik1 Re: I już listy są 15.10.14, 17:14
                                Bydlątka to raczej po Referendystów stronie.
                                Wystawianie kobieciny na 5 czy 8 miejscu,by tylko ze wzgledu na nazwisko kilkanaście głosów na listę zarobiła to dopiero zezwierzęcenie.
                                • amarian2 Re: I już listy są 15.10.14, 18:22
                                  chamstwo "opiekuna" ma jednak swoje granice. Ile zrobi głosów to TY WIESZ, już ci pisałem - w słowniku nie ma takiego słowa którym można by było ocenić twoje postępowanie. A tak przy okazji tyle miałeś do powiedzenie na temat ZKZP a jak się pojawił poważny wątek to TY nic?
                                  Jak zawsze opluć a potem po cichu kasować swoje wypociny???
                                  • hepik1 Re: I już listy są 16.10.14, 08:50
                                    amarian2 napisał:

> A tak przy okazji tyle miałeś do powiedzenie na temat ZKZP a jak
                                    > się pojawił poważny wątek to TY nic?

Nie ma takiej potrzeby.
                                    W końcu jest szansa,że wasza jedynka(platformiany odrzut) odpowie na tamten apel:

forum.gazeta.pl/forum/w,261,133306057,133306057,Do_Radnego_Jaroslawa_Kani.html?wv.x=2
                                    i na poważnie juz w nowej kadencji zajmie się tą sprawą ;)
                                    • amarian2 Re: I już listy są 16.10.14, 14:13
                                      A dlaczego w nowej radzie?
                                      • hepik1 Re: I już listy są 16.10.14, 14:59
                                        Jeśli nie miał czasu przez dwa i pół roku to raczej te ostatnie dwa tygodnie to za mało.
                                        Chyba,że ta jedynka z waszej listy jakiegoś dodatkowego kopa mu da?
                                        Kopy czynią cuda a pierwsze miejsca czynią cuda! ;)
                                        • hepik1 Re: I już listy są 16.10.14, 20:20
                                          A tak na marginesie to symptomatyczne,że najbardziej wyszczekani na tym forum referendyści, w postaciach bszabatowski i amarian, jeszcze ani półsłówka nie pisnęli w obronie jedynki (miłośnika kolejnictwa) ze swojej listy ;)
                                          • bszabatowski Re: I już listy są 16.10.14, 21:14
                                            Phi... A wytłumacz mi przed czym mamy "jedynkę bronić"? Przed Tobą? Bez urazy, ale chyba masz o sobie za wysokie mniemanie...
                                            Tak na marginesie: Znamienna to jest Twoja panika w tym temacie... (Tylko czego się boisz?)
                                            • hepik1 Re: I już listy są 17.10.14, 11:24
                                              bszabatowski napisał(a):

> Tak na marginesie: Znamienna to jest Twoja panika w tym temacie... (Tylko czego się boisz?)

Widzę,że sukces pedagogiczny pipi tylko połowiczny.
                                              Zrezygnowałeś z cudzysłowów zamieniając je w nawiasy.
                                              Równie bezsensownie ale jakiś postęp jest ;)
                                              • bszabatowski Re: I już listy są 17.10.14, 11:51
                                                Hepik widzać że wzrok i umysł już nie ten co był kiedyś... Faktycznie winieneś zdać funkcję opiekuna tego forum. Tak się zastanawiam może Ty cierpisz umysłowo na przypadłość opisaną w filmie pt. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona? Choć nie raczej wygląda to na myślenie życzeniowe - przejaw schizofrenii, czy nerwicy?
                                            • hepik1 Re: I już listy są 17.10.14, 17:28
                                              bszabatowski napisał(a):

> (Tylko czego się boisz?)

Kilka wskazówek na forum padło.
                                              Fifik, zadając sobie odrobinę trudu internetowego, mnie rozpracował ;)
                                              Pogadaj z nim i ci wszystko zdradzi ;)
                                              Potem pogadaj z siostrą,ona mnie zna,a ja ją, od 20 lat .
                                              Tyle,że wyjdziesz w rezultacie na idiotę,więc może nie warto ;)

• bszabatowski Re: I już listy są 17.10.14, 17:48
                                                ? Ewidentnie masz problem z sobą...

A po co mi zajmować się kimś kto mnie tak interesuje jak mrówka w Sosnowcu? Za duże mniemanie o sobie masz :)
                                                Ps. Nie martw się - każda wioska miała swojego idiotę - my tu na forum mamy Ciebie - i nikt Ci nie zagraża.
                                                • hepik1 Re: I już listy są 17.10.14, 18:11
                                                  I mrówce odpisujesz?
                                                  W dodatku mrówce ze Sosnowca?
                                                  (w ramach ortografii)
                                                  " i nikt Ci nie zagraża"

zdecydowanie :

"i nikt Tobie nie zagraża"

Pipi się załamie a matka zdziwi jak Tobie maturę się udało zdać;)
                                                  • bszabatowski Re: I już listy są 17.10.14, 18:20
                                                    Hau, hau już biegniesz poskarżyć się mojej Mamie? A jesteś w grupie Pampersów, czy też może Buraków? :) Straszne, straszne... Obiecuję poprawę
                                                    Ps. Nie odbieraj roboty Pipi bo może poczuć się niepotrzebna... Zostań przy roli wiejskiego idioty, dobrze Ci to wychodzi :)
                                                  • mietlorz707 Re: I już listy są 17.10.14, 18:27
                                                    > "i nikt Tobie nie zagraża"

Jesteś pewny, że nic Ci się nie pomyliło? ;-)
                                          • amarian2 Re: I już listy są 16.10.14, 21:21
                                            Hepik trochę brakuje czasu ale nie martw się, tematów i jedynek to jeszcze dam tyle, że ...
                                            • blumkul Re: I już listy są 17.10.14, 08:47
                                              Panie bszabatowski, wie Pan, że tak samo Pan się wyrażał w swoich postach w okolicach referendum? Że wszyscy się boją, że dlatego tak piszą, że Wasze jest nieuchronne....?:) Jakie to dziwne czytać wciąż to samo. No i nic z tego... Jeszcze miesiąc i z głowy, długo i przykro. Z dnia na dzień agresja narasta, tylko po co? Wie Pan, że będzie co ma być? Spokojnie. Życie nie kończy się 16 listopada, ale niech Pan trzyma te wpisy, będzie można przeklejać przy okazji organizacji kolejnych referendów.
                                              • bszabatowski Re: I już listy są 17.10.14, 09:25
                                                Szanowny blumkulu!

Ależ oczywiście że wiem, bo proszę pamiętać że dla niektórych tutaj piszących referendum, a teraz wybory to swoiste Waterloo. Ja w przeciwieństwie do nich nie mam nic do stracenia więc nie muszę drapać, gryźć i kopać tylko po to aby utrzymać się przy "władzy" - poruszam się w "ciut" innych standardach, może dlatego że dla mnie pod słowem "Demokracja" kryje się coś więcej niż tylko walka o "miejskie koryto" ... Ba - każdy kto mnie zna, lub też czytał uważnie moje posty wie że wygrane wybory to dla mnie nie są celem samym w sobie - to tylko przystanek, swoiste narzędzie do realizacji wyższej idei.
                                                I jestem spokojny - jakkolwiek będzie wyglądał poranek 17 listopada ja nie będę miał z tym najmniejszego kłopotu. Pyta Pan (Pani?) czemu agresja narasta? Proszę spytać drugą stronę.
                                                • mietlorz707 o, i to chyba temat na osobny wątek 17.10.14, 14:56
                                                  > czemu agresja narasta? Proszę spytać drugą stronę.

Konkretnie napisz: kogo na tym forum zapytać?
                                                  I nie odpowiadaj jak baba: "dobrze wiesz". Bo nie wiem. Więc pytam: kogo?
                                                  • bszabatowski Re: o, i to chyba temat na osobny wątek 17.10.14, 16:39
                                                    :-D uderz w stół a nożyce się odezwą...
                                                    Ale skoro prosisz: Ciebie i Hepika
                                                  • mietlorz707 Re: o, i to chyba temat na osobny wątek 17.10.14, 18:16
                                                    Serio?
                                                  • bszabatowski Re: o, i to chyba temat na osobny wątek 17.10.14, 18:45
                                                    Serio, serio...
    • el.tomas Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 16:37
      Długo zastanawiałem się czym jest to forum, ale po wyraźnych atakach na żonę zmarłego stwierdzam, iż w kulturalnych epitetach nie da się tego opisać. Dorośli ludzie zachowujący się jak prostaki, bądź jak powiedziała by to dzisiejsza młodzież typowe "gimbusy". Atakowanie wdowy, tylko za to że postanowiła kontynuować to co rozpoczął mąż, jest nie tyle karygodne co równoznaczne z brakiem szacunku do samego siebie. Co niektórym zamiast kandydowania do RM przydałoby się kandydowanie do oddziału zamkniętego.

Teraz do znawcy prawa @pipi43 jak jesteś taki mądry w stosunku do uniewinniania i ładnie to klarujesz to może przekażesz w sposób bardziej, lakoniczny i taki typowy dla tego forum co to jest "domniemanie niewinności" i jak ono w Polsce działa, bo co niektórzy widać zapominają i Jarek K. do dnia dzisiejszego nie usłyszał WYROKU. Prawda o jego błędach jest badana, jeżeli wy skazujecie szybciej niż sąd to znaczy, że jesteście mądrzejsi. Więc DLACZEGO RUDA ŚLĄSKA TO W CHWILI OBECNEJ JEDNA WIELKA DZIURA !!!!???
      • hepik1 Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 19:22
        el.tomas napisał:

> kontynuować to co rozpoczął mąż,

To trzeba było ją na pierwszym biorącym miejscu na liście umieścić,w podziece za zasługi męża? A nie na 5 czy 8?
        A referendyści wolą Kanię z PO,miłośnika kolejnictwa.
        Może trzeba posty wapla o Kanii i tamtej aferze odszukać?
        Obawiam sie,że dzisiaj w grobie sie przewraca.

• fifik_rsl Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 20:03
        el.tomas rozumiem że możemy pogratulować jedynki na liście?
        • el.tomas Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 23:40
          @fifik jedyne co możesz to wyłączyć programy detektywistyczne, bo to typowy surrealizm podobny do tego forum, a detektyw z ciebie marny.
          • hepik1 Re: kandydaci na radnych 16.10.14, 08:34
            Nie zajarzyłeś el.tomas. Fifik gratuluje referendystom tej kaniowatej jedynki. ;)

PS
            Przez targowisko dzisiaj jechałem
            Dziedzicowa w końcu spełnia marzenia wapla i kończy budować parking przy Brodzińskiego.
            Trzeba tylko ustalić teraz czy to dobrze czy źle.
            Z interpretacją chyba jednak trzeba poczekać do najnowszego wydania Prawdy Filara. ;)
          • pipi43 Re: kandydaci na radnych 16.10.14, 14:53
            el.tomas napisał:

@fifik jedyne co możesz to wyłączyć programy detektywistyczne, bo to typowy surrealizm podobny do tego forum,

To po co się męczyć?

a detektyw z ciebie marny.

To samo można powiedzieć o tobie, niestety...
    • aptykorz Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 19:52
      czytam to forum od jakiegoś czasu i widzę że rośnie temperatura im bliżej jest do urny , czyżby przemożny strach o zajęte stołki powodował takie braki w kulturze
      hepik jako opiekun forum jest liderem zwierzęcych obyczajów wspierany przez m. in. np. pipi , kobietę o wszechstronnej wiedzy (nie zapominajmy że wykształciła się w zeszłym wieku na chorzowskich wybitnych uczelniach) , wiedzę prawniczą ma opanowaną do perfekcji potrafi rozstrzygnąć każdą sprawę zanim to zrobi sąd lub prokurator
      hepik chce ci podsunąć pomysł dla obozu którego tak bronisz , pamiętasz jak w urbanowej gazecie napisali o tym doktorku co go ponoć polityka rudzka doprowadziła do bram niebios , wiesz o którym doktorku wspominam , to ten co tak mordę zalewał gorzałą , powinieneś się zwrócić do firmy POLMOS o wydanie opinii , uważam że odpowiedź dostaniesz szybko i na pewno będzie pozytywna a wtedy kampania wyborcza ruszy pełną parą , nazbierasz mnóstwo głosów
      wprawdzie bardzo starasz się wszystkim obrzydzić czytanie forum i wymianę poglądów ale nie licz na sukces , nawet jak się wesprzesz na puklu wujka cygana i oszusta
      no to opiekunie bierz się do roboty i wal w klawisze :):):)
      • skalar2011 Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 20:30
        czyli norma hepik jak zawsze poniżej dna, taka jego dola, napisze wszystko co mu każą, do czego go zmuszą................boroczek
        • greenrs2 Re: kandydaci na radnych 15.10.14, 23:31
          Skalar ta sztanca już ci się wytarła, spłowiała i wszyscy znają ją na pamięć. Wykaż się polotem i popracuj nad nowym tekstem, który będziesz tu wklejał przez następne pięć lat...
          • aloes69 Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 18:54
            Tak dla przypomnienia i ostudzenia emocji. www.wspolnota.org.pl/aktualnosci/aktualnosc/sadowa-ochrona-prawna-uczestnikow-kampanii-wyborczej/
            Nawet bez powyższej ochrony dla mnie i pewnie dla wielu innych osób żadne emocje nie usprawiedliwiają arogancji, braku kultury i bezmiarów niewiedzy.....

P.S. "Co człowiek zrobi sam sobie, tego nie zrobi mu dziesięciu wrogów" - przysłowie żydowskie.
            • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 21:23
              Przeczytałem... Nie wiem jednak czemu wkleiłeś to pod moim postem? Ja tu akurat nikogo nie obrażam.
              A przy okazji nie znalazłem tam zapisu, który mówi, że kandydaci na radnych mogą obrażać swoich potencjalnych wyborców. Jeśli nie wiesz o co chodzi, to kilka przykładów:

bszabatowski napisał(a):

Nie martw się - każda wioska miała swojego idiotę - my tu na forum mamy Ciebie - i nikt Ci nie zagraża.
              [...]
              A jesteś w grupie Pampersów, czy też może Buraków?
              [...]
              Zostań przy roli wiejskiego idioty, dobrze Ci to wychodzi

No ale w końcu po to są wybory, by ludzie ocenili poziom kandydata i ewentualnie ugrupowania, które reprezentuje. Mam nadzieję, że ocenią właściwie.
              • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 21:52
                Dobre...

Dla "głosu" mam sprzedać swoje poglądy i pozwolić, aby opluwano wszystkich dookoła?! Czy może mam usilnie prosić jak Aloes o wstrzemięźliwość (Aloesie bez urazy)??? Greens wybacz, ale chyba pomyliłeś osoby, ja nie jestem z tych którzy stoją i tylko kiwają głowami udając, że nic nie widza, że nic się nie dzieje. Ja nie potrzebuję "głosu" kogoś kto zachowuje się tak jak Hepik - a zauważ z łaski swojej, że takimi określeniami nagradzam tylko jedną osobę - właśnie wymienionego Hepika. Jeżeli się z nim utożsamiasz to masz problem - nie ja.

Ps. Czyli co mędrcy: mogę obrażać, poniżać, opluwać i wyśmiewać innych pisząc pod nickiem, a pisząc pod własnym nazwiskiem idiotyzmów nie mogę wytykać? Tia... Gratulację za moralność...
                • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 22:08
                  Z nikim się nie utożsamiam... bo nie muszę. Nie jestem od nikogo zależny i żadne układy nie determinują mojej oceny...
                  Dlatego powtórzę tylko... Mam nadzieję, że wyborcy podejmą właściwą decyzję. Żałuję jedynie, że tak mało osób czyta to forum.
                  • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 22:25
                    A ja powiem szczerze, że w takiej formie jak jest teraz funkcjonuje to forum nie żałuję małej ilości czytelników.
                    Czemu? Bo powtórzę: pod nickami można tu obrażać, poniżać, opluwać i to jest do przyjęcia przez rzeszę użytkowników - także Ciebie.
                    Jeżeli piszesz pod nazwiskiem i wytykasz idiotyzmy to... to jesteś "be" bo zawsze można zgnoić - nieprawdaż? (Albo jak w przypadku Hepika postraszyć, że się poskarży Mamie).

Wytłumacz mi po co mają wyborcy czytać to forum skoro 98% użytkowników pisze pod nickami? Po co? Aby gnoić tych co piszą z "otwartą przyłbicą"? Sorry, ale jakby taki tekst jak Ty napisałeś, popełnił Fifik, p.Osmenda itd. to rozumiem, ale greens pouczający "kandydata na radnego"... A kim jesteś, że zapytam? (i bynajmniej nie chodzi mi o Twoje ujawnienie się, ale o moralne prawo :) )
                    • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 22:52
                      bszabatowski napisał(a):

Bo powtórzę: pod nickami można tu obrażać, poniżać, opluwać i to jest do przyjęcia przez rzeszę użytkowników - także Ciebie.

Ja, jak dobrze wiesz nikogo nie obrażam. Natomiast jedynych obraźliwych sformułowań doszukałem się tylko w Twoich postach.

Sorry, ale jak by taki tekst jak Ty napisałeś, popełnił Fifik, p.Osmenda itd. to rozumiem, ale
                      greens pouczający "kandydata na radnego"... A kim jesteś, że zapytam? (i bynajmniej nie chodzi mi o Twoje ujawnienie się, ale o moralne prawo

Moim moralnym prawem jest prawo wyborcy. Tylko tyle i aż tyle. Nie chcę w moim mieście radnych, którzy posługują się takim językiem. Ja nikogo nie pouczam... jedynie oceniam. Do tego ma prawo każdy wyborca.
                      • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 23:14
                        Greens - Ty tak na poważnie? Prawo Kalego w praktyce?

A kogo ja obraziłem w moich postach? Ciebie - proszę przytocz owe posty? Doskonale wiemy, że nie - Hepik, Mietlorz może mieć do mnie "ale" - ich zrozumiem, ale Ty?
                        W moim oku drzazgę widzisz, a u innego belka Ci nie przeszkadza? Bo co, bo ja piszę jako bszabatowski i nie kryję się pod nickiem? To mi zarzucasz? Czyli co mam nick założyć i jechać tak jak Hepik i wszystko będzie cacy? Szczerze? - nie potrzebny mi taki głos, wolę już nie być radnym, niż sprzedać swoje poglądy i w milczeniu godzić się na to co tu co poniektórzy wyprawiają.
                        Moje prawo jako człowieka.
                        • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 17.10.14, 23:44
                          Kogo obraziłeś? Wskazałem Ci to parę postów wyżej, więc nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Nie jestem tu niczyim stronnikiem. Hepika właściwie nie znam, z Mietlorzem raczej mi nie po drodze - nieraz próbował mi tu "przyłożyć"... Widzę to co widzę, nie przeceniaj swojego nazwiska bo niewiele mi mówi. Wiem tylko, że kandydujesz na radnego i w tym kontekście Cię oceniam. A jak dobrze wiesz, od kandydatów na radnych oczekuje się nieco innych standardów niż od przeciętnego obywatela.
                          Mam wrażenie, że robisz tu krecią robotę swojemu ugrupowaniu.
                          • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 00:04
                            No właśnie mam wrażenie, że teraz na siłę szukasz dziury w całości - kogo obraziłem? Do kogo były skierowane te słowa? Do Ciebie? Nie - do Hepika. Czy udawałem, że nie do niego? Nie - jeżeli jest inaczej to proszę przytocz odpowiedni fragment, a nie odwracaj "kota ogonem", bo piszesz o obraźliwych postach które Ciebie nie dotyczą.
                            Nie przeceniam swojego nazwiska. I nie - nie wiem jakich standardów wymaga się od radnych - może mi je wyłóż na przykładzie naszych rudzkich radnych - mam siedzieć cicho i milczeć tylko rączki podnosić? Wybacz - zawsze poruszałem się innymi standardami - brzydzę się milczeniem gdy dzieje się krzywda, brzydzę się przyzwalaniem na to, aby głupota i chamstwo się panoszyło...
                            Ps. Zasmucę Cię zapewne, ale jak na razie to nikt mnie nie skrytykował za czasami "dosadny język", wręcz przeciwnie "chwalą mnie" za to, że mam odwagę powiedzieć głośno to co inni tylko myślą. (I bynajmniej ta pochwała nie jest dla mnie motorem napędowym - ot tylko informacja). Może Ci się nie podobać styl moich niektórych wypowiedzi - Twoje prawo, ale proszę Cie abyś wszystkich traktował tak samo - a nie wybiórczo, bo "idą wybory".

PS. A skąd wiesz, że Hepik oraz Mietlorz to nie Radni, albo kandydaci na Radnych? Bo powiedzą, że nie i jest ok? I przyklaśniesz ich "czasowo twórczej" działalności?
                            • hepik1 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 09:48
                              Szacun"bszabatowski" za przyznanie się do prób obrażania tylko mojej skromnej osoby.
                              To chwalebne,że nikogo innego nawet nie próbujesz.
                              Przy okazji informuję,że nie jestem radnym,mietlorz chyba też nie ;)
                              Z Kochłowic to mamy chyba tylko jednego,stolarza a nie mietlorza.

PS
                              Pipi załamana.Znowu cudzysłowu używasz bez sensu.
                              Nie da się też "poruszać innymi standardami"
                              To jakaś językowa składnia ruskiej agentury ;)
                              Choć "d" na końcu wskazuje na prawidłowe polskie szkolenie.
                              Brawo dla polonistki. ;)
                              • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 10:43
                                Ależ Hepik - nie "dziękuj" - stara zasada mówi, że jak chcesz trafić do klienta mów do niego językiem zrozumiałym, takim jak on sam się posługuje... - ot, zastosowanie teorii w praktyce - i jak widać działa :)

Iiiii no popatrz - teraz rozumiem skąd u Ciebie takie przebłyski wytykania błędów w polszczyźnie - rozumiem, że siedząc obok na kanapie dyktuje Ci co masz napisać...
                            • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 12:03
                              bszabatowski napisał(a):

Ps. Zasmucę Cię zapewne, ale jak na razie to nikt mnie nie skrytykował za czasami "dosadny język", wręcz przeciwnie "chwalą mnie" za to, że mam odwagę powiedzieć głośno to co inni tylko myślą.

Nie wiem, czy Hepik się zasmucił, ale ja tak.
                              Zasmucił mnie poziom polskiego szkolnictwa (również wyższego).
                              Jak to w końcu z Tobą jest - chwalą Cię, czy też "chwalą"?
                              • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 12:36
                                Dziwna trochę ta aberracja z tym "..."
                                Może ktoś mu kiedyś wmówił,że jak bedzie stosował cudzysłów ,wyjdzie mądrzej niż wygląda na zdjęciu?
                                • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 12:49
                                  hepik1 napisał:

Dziwna trochę ta aberracja z tym "..."
                                  Może ktoś mu kiedyś wmówił,że jak bedzie stosował cudzysłów ,wyjdzie mądrzej niż wygląda na zdjęciu?

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że on już z tego nie "wyjdzie";)
                                  Zwróć uwagę...
                                  cyt. greens pouczający "kandydata na radnego"...
                                  Bszabatowski pisze o sobie "kandydat na radnego".
                                  Pytam - czy on w końcu kandyduje, czy "kandyduje"???
                                  • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 12:59
                                    "Wyjdzie " na "bank"
                                    W końcu ma dopiero "32 lata" i "druga" połowa "życia" przed "nim"
                                    A jeśli zostanie "radnym" już " teraz", będzie miał sporo czasu na "dokształcanie".
                                    • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 13:06
                                      hepik1 napisał:

"Wyjdzie " na "bank"

Hepiiiik, weeeeeź:D
                                      • bszabatowski Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:14
                                        Już?
                                        Ps. Jeżeli siedzicie na kanapie obok siebie i porozumiewacie się za pomocą forum to macie problem...
                                        • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:25
                                          bszabatowski napisał(a):

Już?
                                          Ps. Jeżeli siedzicie na kanapie obok siebie i porozumiewacie się za pomocą forum to macie problem...

Już Ty się moimi problemami nie zawracaj swojej "głowisi";)
                                          P.S.
                                          Mąż stanowczo się wyparł, za cholerę nie chce się przyznać do bycia Hepikiem.
                                          Mało tego; na życie matki przysięga, że nie zna tego istnego...
                                          • bszabatowski Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:35
                                            No popatrz...

A Ty moimi możesz się interesować? :)

Mąż może się wypierać, ale Ty się nie wyparłaś...
                                            • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:37
                                              bszabatowski napisał(a):

Mąż może się wypierać, ale Ty się nie wyparłaś...

No i wszystko gra.
                                              Siedzę na kanapie z mężem, który nie tylko nie jest Hepikiem, ale nawet go nie zna.
                                              • mietlorz707 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 19:04
                                                > Siedzę na kanapie z mężem

Mąż też z Kochłowic? ;)
                                                • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 22:26
                                                  mietlorz707 napisał:

Mąż też z Kochłowic? ;)

Nie:D
                                        • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:34
                                          bszabatowski napisał(a):

>Jeżeli siedzicie na kanapie obok siebie i porozumiewacie się za pomocą forum to macie problem...

Żaden problem.
                                          Miedzy jednym a drugim postem seks uprawiamy,bo głupio tak siedzieć bezczynnie ,kiedy kiepsko sieć chodzi ;)
                                          • pipi43 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 14:38
                                            hepik1 napisał:

Miedzy jednym a drugim postem seks uprawiamy,bo głupio tak siedzieć bezczynnie ,kiedy kiepsko sieć chodzi ;)

Hepiiiik, ja Cie zabiję!!!
                                            Mój mąż czasem tu zagląda!!!:D
                                            • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 16:35
                                              "Seks" w trójkącie z "mężem" plus podglądacz "bszabatowski" -ekstra sprawa!
                                              • bszabatowski Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 17:05
                                                Hepik litości - nie mieszaj mnie swoje fantazje seksualne - jakoś mną "telepocze" z obrzydzenia na samą myśl... Blee
                                                • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 17:18
                                                  >"telepocze"

Już się zaniepokoiłem brakiem w poprzednim długim poście brakiem cudzysłowu.
                                                  Ale już jest spoko.
                                              • fifik_rsl Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 17:16
                                                Na całość z wieżowca spoglądający Twój Prezydent - Jarosław Wieszołek ;)
                                                ps. Sorki Bartek :)
                                                • bszabatowski Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 17:19
                                                  Et tu Brute contra me??? ;-)
                                                • hepik1 Re: Czym skorupka za młodu... 18.10.14, 17:21
                                                  "Nasz Prezydent"
                          • mietlorz707 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 00:41
                            Grzeją już? Kaloryfery zakręciłeś? ;)

Podziwiam wytrwałość w daremnej walce o poziom dyskusji.
                            • aloes69 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 07:02
                              Greenrs2 - przepraszam, ale wpis mi zwyczajnie zjechał pod Twój. Pozdrawiam.
                              • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 08:24
                                Jak tak, to spoko... Również pozdrawiam.
                                • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 10:53
                                  Greens - w dalszym ciągu czekam i proszę o przykłady w których podczas dyskusji użyłem obraźliwego słownictwa, zwrotów w stosunku do Twojej osoby. Jeżeli wypominasz mi Hepika to wybacz, ale sam siedząc "cicho" gdy obrzuca wszystkich naokoło łajnem (oczywiście osoby tylko z jednej strony sceny politycznej) to zastanawiam się o co Ci tak naprawdę chodzi... Akceptujesz jego zachowanie? Nic nie robiąc tak...
                                  Ach no tak - fakt - kandyduje na radnego i też powinienem siedzieć cicho i udawać że nic złego się nie dzieje - bo takie są standardy - prawda? :/
                                  • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 13:34
                                    A gdzie ja napisałem, że użyłeś obraźliwego słownictwa w stosunku do mnie? Zacytuj bo nie mogę znaleźć.
                                    Stwierdziłem jedynie, że obrażasz swoich potencjalnych wyborców obrzucając ich epitetami uchodzącymi powszechnie za obraźliwe. Masz rację - konkretnie chodziło o Hepika, ale to nie ma dla mnie znaczenia. Wypowiedzi Hepika można uznać za kontrowersyjne ale nie zauważyłem, żeby kogoś obrażał. Poza tym on nie kandyduje do RM - Ty tak! Jak dobrze wiesz, radny reprezentuje wyborców w radzie gminy i w innych instytucjach samorządowych, a ja nie życzę sobie by reprezentował mnie ktoś, kto posługuje się takim językiem.
                                    • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 14:12
                                      Powtórzę: Nie zależy mi na głosie kogoś kto stosuje taki system wartości - taki jak Ty tu w tym wątku zaprezentowałaś oraz jaki prezentuje Hepik. Dla Ciebie jego wypowiedzi mogą być "kontrowersyjne" dla mnie i dla moich znajomych są nawet nie obraźliwe - są rynsztokowe, a takiego stanu rzeczy nie akceptuję - i brzydzę się udawaniem, że nic się nie dzieje - i ponowię te wypowiedzi tyczą się tylko jednej osoby - osoby która moim (i nie tylko moim) na to w pełni zasługuje.

Powtórzę - a skąd wiesz, że Hepik nie startuje? Bo pisząc pod nickiem stwierdził, że nie? Wiesz jestem młody, nie wiem ile masz lat - zapewne więcej, ale naiwnością to mnie przebijasz. No chyba że znasz go osobiście - wtedy rozumiem Twoją pewność, ale przez to tracisz wiarygodność :) Więc jak jest? Dalej stosujesz podwójną moralność?

Wiem, że Radny reprezentuje miasto itp. ale dalej nie wyłożyłeś na przykładzie naszych radnych jakich standardów się od nich wymaga - "lejesz wodę", a masz podać proste przykłady.
                                      • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 15:02
                                        bszabatowski napisał(a):

Wiem, że Radny reprezentuje miasto itp. ale dalej nie wyłożyłeś na przykładzie naszych radnych jakich standardów się od nich wymaga - "lejesz wodę", a masz podać proste przykłady.

Co do obecnych radnych (i innych "wybrańców narodu") mam swoje zdanie i pozostawię je dla siebie. Podejrzewam, że nie różni się ono zbytnio od opinii wielu. Ale to nie znaczy, że mam się na to godzić. Po to są wybory, by przynajmniej próbować coś zmienić. Trudno jednak oczekiwać jakiejkolwiek poprawy, gdy kandydat na radnego przed wyborami otwarcie przyznaje: "mam gdzieś głosy takich jak ty!"
                                        Dla Ciebie to może naiwność i "lanie wody", ale dla mnie jest to prywatna, cicha walka o poprawę jakości naszego życia - również tego politycznego. No ale coraz bardziej jestem skłonny zgodzić się z moim ziomkiem (i antagonistą) Mietlorzem - daremny trud...
                                        Proponuję więc zakończyć tą bezsensowną dyskusję, bo... końca nie widać.
                                        • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 15:41
                                          Płyniesz, płyniesz... Najpierw powolujesz się na jakieś standardy które niby mam znać, a później jak proszę abyś mi je wyłożył to "mam swoje zdanie i pozostawie je dla siebie"???
                                          Widzisz różnica między nami taka iż ja za wszelką cenę nie zabiegam o głos od każdego - możesz mnie, mojej postawy nie lubić i nie akceptować, ale ja "gwiazda popu" nie jestem i nie zależy mi na glosach od osób które nie podzielają mojego punktu widzenia - dla mnie wybory to nie konkurs na Eurowizje - a tym się niestety stały - widać to choćby po Twojej postawie. Jeżeli kandydata oceniasz tylko przez formę wypowiedzi skierowana do osoby której postawa jest żenująca (wiem Tobie ona nie przeszkadza, ale rzeszy czytelników tego forum tak), a nie przez inne czynnik to moja ogromna prośba - zagłosuj na Pipi - ona kulturą języka polskiego przebija mnie conajmniej 10 krotnie...
                                          • pipi43 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 15:46
                                            bszabatowski napisał(a):

zagłosuj na Pipi

Pipi nie startuje...
                                            • bszabatowski Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 16:09
                                              :-(
                                              Więc EOT
                            • greenrs2 Re: Jakby komuś umknęło....... 18.10.14, 08:22
                              Skoro pytasz...
                              Grzeją, zakręciłem.
    • lukrata Re: kandydaci na radnych 17.10.14, 23:44
      Taki tam sobie wierszyk o ludziach i obietnicach.
      Ja nie obiecuję, robię swoje, to co zawsze!!!

Tyle ludzi,
      Tyle dróg,
      Tyle ścieżek,
      Tych nowych
      I tych, które już znamy.
      Tyle złudzeń,
      Tyle obietnic
      I nadziei o przyszłości.

Wiem i rozumiem, że każdy z Was ma dylemat na kogo zagłosować w Wyborach, jest tylko jedna rada: przyglądajcie się nam kandydatom
    • uciazliwy1 Re: kandydaci na radnych 18.10.14, 13:17
      Dlaczego na listach kandydatów na radnych znajdują się osoby które nie regulują swoich zobowiązań?
      • pipi43 Re: kandydaci na radnych 18.10.14, 13:21
        uciazliwy1 napisał(a):

Dlaczego na listach kandydatów na radnych znajdują się osoby które nie regulują swoich zobowiązań?

Jak zostaną radnymi i "dorobią", to uregulują.
        Tak na to patrz;)
    • zygmunt_hepikowski Re: kandydaci na radnych 18.10.14, 19:45
      Dżizas. W zasadzie dżihad.
      Po zapoznaniu się z listami, a przede wszystkim z komentarzami tutaj i na rudaslaska.com.pl stwierdzam:
      dobrze smakuje w obie strony, czyli rzygać się chce.
      Naiwni młodzi ludzie - jeden 22 letni dla przykładu - wpisani na listy tylko po to, by nabić 5, może 6 głosów "górze". Niespodzianki na wysokich miejscach: np.6 na mojej liście, która ją psuje - każdy kto zna kandydata, ten wie, dlaczego kandyduje. Do tego "góra" opluwająca się wzajemnie - bez wyjątków, kimkolwiek jesteście. Nauczycielami, lekarzami, motorniczymi, emerytami. Ludźmi kościoła - jak możecie taki przykład dawać.
      Wychowałem się w pegeerowskiej wsi, ale posiadam więcej kultury politycznej od Was, jestem hipokrytą, ale nie aż takim jak większość z Was.
      Życzę Wam wszystkim powodzenia, jeśli starczy mi sił, za 4 lata się widzimy w Rudzie. Radzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka