madohora Re: Piramidka: 09.02.21, 19:08 Po rozwiązaniu piramidki litery w zaznaczonych polach złożą się na hasło - rozwiązanie zadania Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 09.02.21, 19:08 Dzieci lubią z nią spać a my czasem zabieraliśmy ją na egzaminy Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:20 W muzyce to znaczy po prostu w o l n o Lecz wybór tempa jest w muzyce dowolny Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:15 Możecie się ze mnie śmiać Możecie mnie nawet hakować Ale ja przez całe studia miałam słonia Którego na egzaminach ściskałam w dłoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:15 Możecie się ze mnie śmiać Możecie mnie nawet hakować Ale ja przez całe studia miałam słonia Którego na egzaminach ściskałam w dłoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:16 Maskotka (inaczej pluszak) – zabawka z tkaniny wypełniona miękkim materiałem, najczęściej przeznaczona dla dzieci. Maskotki mogą być wykonane przez producentów bądź własnoręcznie. Materiały z jakich są robione to najczęściej plusz, bawełna, len, dzianina, welur, polar. Maskotka jest popularnym elementem dzieciństwa, a wiele małych dzieci traktuje ją jak najlepszego przyjaciela. Najpopularniejsze maskotki to: pluszowe misie lub inne zwierzątka, postaci z bajek i filmów, pacynki. Spotkać można też maskotki interaktywne. Maskotki mają przynosić szczęście. Często są znakiem rozpoznawczym drużyny lub imprezy. Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:18 A powiedzmy taka karotka To jest marchew dość słodka Podobno dobra na soczek I masz cerę jak obłoczek Odpowiedz Link
madohora Re: Piramidka: 11.02.21, 16:21 Maskarada (bal maskowy) – bal, na którym jego uczestnicy występują w maskach i przebierają się w kostiumy Tradycja maskarad wywodzi się z włoskich zabaw karnawałowych, popularnych pod koniec średniowiecza i w renesansie. Ma związek z odbywającymi się w tym okresie procesjami, a więc ma podłoże magiczno-rytualne i nawiązuje do form ludowej pobożności. Stąd wywodzi swój rodowód europejski teatr nowożytny, balet i opera. Jedną z form takich maskarad były popularne we Florencji triumfy. Odpowiedz Link