Dodaj do ulubionych

Baba sprząta w szaradach

• madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:09
      Siedzę przez cały dzień
      Nad filozofią Zen
      Nie wiem nic z tego
      Wytłumacz mi kolego
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:13
      Czasem w kabarecie
      Ale o tym wiecie
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:15
      Ja już umyłam drzwi
      A wy?
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:18
      Element ruchomy drzwi to skrzydło, a nieruchome obramowanie otworu to ościeżnica. Uchwyt, który służy do otwierania i zamykania drzwi to klamka. Elementy te są typowe dla tradycyjnych, najczęściej spotykanych drzwi. Jednak wiele nowoczesnych rozwiązań nie posiada w ogóle klamki i ościeżnicy, a nawet nie ma typowego skrzydła, tylko płaty drzwiowe.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:24
      Już teraz używam kapsułek do prania.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:00
      I co ty na to
      To bluzeczka na lato
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:04
      Powiem to tak
      To wodny ptak
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:08
      Używany jest głównie do ręcznego mycia – usuwania brudu i resztek posiłku z naczyń kuchennych, zastawy stołowej i sztućców. Sprzedawany jest w postaci koncentratu dobrze rozpuszczalnego w wodzie.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:18
      Skład chemiczny płynu powinien zapewniać jego neutralność dla środowiska naturalnego oraz szybką biodegradację.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:21
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/Afwasmiddel.jpg/500px-Afwasmiddel.jpg
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:00
      Proszę pana
      Pan ma fana
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:05
      Rozmawia dwóch znajomych:
      - Słuchaj stary i jak Ci układa z żoną po ślubie? Jaki macie podział obowiązków w domu?
      - No więc tak: to ja myję naczynia po posiłkach ...
      - Naczynia powiadasz...?
      - No nie tylko naczynia.... Myję również łazienkę, podłogi, kuchnię, kafelki...
      - O kurczę! A Twoja żona?
      - Moja żona myje się sama! Nie mogę przecież myć wszystkiego?
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:08
      Generał robi zbiórkę kompanii i pyta:
      - Kto chce dzisiaj iść do klubu garnizonowego?
      - My! - odzywają się dwaj żołnierze.
      - Dobrze. Wyszorujecie tam kible i podłogi.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:16
      No dobra
      To moja Kobra
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:21
      Jeżeli nie mamy specjalnej pasty do czyszczenia to najprostszym sposobem jest wyczyszczenie ich białą pastą do zębów bez fluoru. Nakładamy troszkę na ściereczkę i pocieramy pastą. Potem przecieramy jeszcze suchą ściereczką.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:29
      Mop jest popularnym przyrządem do sprzątania, prosty w użyciu i nie wymaga specjalnych umiejętności. Pierwotnie mopy były przeznaczone do sprzątania na mokro, a do ich produkcji stosowano długie splecione bawełniane sznurki, które myły i wchłaniały wilgoć. Gdy w wielu krajach w sferze sprzątania położono nacisk na higienę, ekologię i ergonomię, bawełnę zastąpiono mikrofibrą i zaczęto wdrażać metodę suchego sprzątania jako najbardziej wydajną, oszczędną (do 90% oszczędności na środkach czystości) i przyjazną dla środowiska
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:32
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Cat%27s_eye_in_middle_light.jpg/500px-Cat%27s_eye_in_middle_light.jpg
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:35
      Por (Allium ampeloprasum L.) – gatunek rośliny dwuletniej z rodziny amarylkowatych (podrodzina czosnkowe). Pochodzi z Azji Mniejszej. Uprawiano ją w celach konsumpcyjnych w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie. Na tereny Polski trafiła w średniowieczu. Jest jednym z symboli narodowych Walii.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:38
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/63/Mop_and_bucket.jpg/500px-Mop_and_bucket.jpg
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:42
      Pasta do czyszczenia powierzchni. Miała konsystencję podobną do pasty do podłóg.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:45
      Tor ułożony jest na podtorzu, a miejsce po jego demontażu i likwidacji jest zwane starotorzem.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:51
      Sprawa jest taka
      Dostałam takiego ptaka
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:54
      Długość ciała 46–95 cm; masa ciała 285–1708 g Charakteryzują się bardzo długim ogonem, kolorowym upierzeniem oraz dużym, hakowato zakończonym dziobem. Gdy są podekscytowane, ich policzki mogą się rumienić. Dymorfizm płciowy praktycznie nie występuje. Odżywiają się owocami i orzechami (kruszą skorupę, a następnie wydobywają zawartość językiem). Łatwo się oswajają. Niektóre mogą uczyć się naśladować ludzką mowę[11]. W niewoli dożywają czasem nawet do 65 lat.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:59
      2. Weź kota na ręce i głaszcz go cały czas po drodze do łazienki.
    • madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:03
      5. Trzy - lub czterokrotnie spuść wodę. Ten etap to ”dokładne płukanie”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka