bozy_wojownik Re: Pochody pierwszomajowe 28.04.07, 21:34 oj bywały, ja dziś brałem udział w wa-iwe w pochodzie samochodowym, próbując wyjechać z jejże, droga do janek to koszmar!!! zrób coś z tym sbeliuss:) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 01:07 bozy_wojownik napisał: > oj bywały, > ja dziś brałem udział w wa-iwe w pochodzie samochodowym, próbując wyjechać z > jejże, droga do janek to koszmar!!! > zrób coś z tym sbeliuss:) Ja mieszkam i pracuję na Pradze. Do pracy mam 10 minut autobusem. Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 09:39 ja do pracy mam 10 minut ale rowerem:) Odpowiedz Link
nelsonek Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 08:01 Chetnie na taki pochod wybralbym sie jeszce kiedys. Ale to juz nie to samo :-) Odpowiedz Link
sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 30.04.07, 10:53 Oj bywały ci u nas pochody ! Szły delegacje zakładów pracy / patrz : kopalń /, uczniowie szkół oraz musowo, aktyw.Cholera tylko nie pamiętam gdzie stała trybuna, ale na pewno na Średnicowej.A po pochodzie, była kiełbaska, bułeczka i wódeczka. Tak się bawiła, tak się bawiła, tak się bawiła, zdrowa siła narodu, lud pracujący miast i wsi ! Odpowiedz Link
rasgeea Re: Pochody pierwszomajowe 30.04.07, 21:25 wow:)) ja to za młoda jestem :( nie pamiętam czegoś takiego - no chyba że mamusia mnie nie zabierała:)))) Odpowiedz Link
sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 01.05.07, 12:03 Albo tata, na ramionach, bo tak się chodziło na pochody z dziećmi. Popytaj bliskich. Odpowiedz Link
yeti Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 08:19 Trybuna stała najczęściej obok "małego" przejścia podziemnego, tuż przed skrzyżowaniem. Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 10:13 Dokładnie tam :) Pochód najczęściej zaczynał się w okolicach supersamu, trybuna stała w okolicach dzisiejszego kina Centrum koniec był w zależności od aury gdzieś pomiędzy Gwarkiem a Gwarectwem dziś bank i UM i tam też w "lepszych czasach" z samochodów sprzedawano tzw drobnicę -przede wszystkim słodycze. Bywało się a jak ;) Odpowiedz Link
sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 18:21 Ale ja pamiętam też taki pochód, który zaczynał się koło dawnego Zjednoczenia /później Gwarectwa, dziś Banku i UM / i szedł w kierunku Supersamu. Więc dokładnie odwrotnie niż te ostatnie. W 1988 / albo rok później /był spontaniczny pochód z Kościoła na A. Bożka pod flagami Solidarności. Najważniejszym hasłem tego pochodu było zawołanie " chodźcie z nami, dziś nie biją ". Odpowiedz Link
nelsonek Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 18:41 Trasy pochodw bywaly rozne. Najczesciej to ta ktora opisala Kasiulek70. Zdarzaly sie nietypowe trasy. Pamietam kiedys pochod, ktory zaczynal sie w okolicach jaru poludniowego a konczyl sie w okolicach obecnego kina centrum. Odpowiedz Link
rasgeea Re: Pochody pierwszomajowe 04.05.07, 15:13 :))))))))))) miło jest powspominac:)) Odpowiedz Link