Dodaj do ulubionych

Pochody pierwszomajowe

28.04.07, 14:39
Bywały takie w JZ?
Obserwuj wątek
    • bozy_wojownik Re: Pochody pierwszomajowe 28.04.07, 21:34
      oj bywały,
      ja dziś brałem udział w wa-iwe w pochodzie samochodowym, próbując wyjechać z
      jejże, droga do janek to koszmar!!!
      zrób coś z tym sbeliuss:)
      • sibeliuss Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 01:07
        bozy_wojownik napisał:

> oj bywały,
        > ja dziś brałem udział w wa-iwe w pochodzie samochodowym, próbując wyjechać z
        > jejże, droga do janek to koszmar!!!
        > zrób coś z tym sbeliuss:)

Ja mieszkam i pracuję na Pradze. Do pracy mam 10 minut autobusem.
        • bozy_wojownik Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 09:39
          ja do pracy mam 10 minut ale rowerem:)
    • nelsonek Re: Pochody pierwszomajowe 29.04.07, 08:01
      Chetnie na taki pochod wybralbym sie jeszce kiedys. Ale to juz nie to samo :-)
      • sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 30.04.07, 10:53
        Oj bywały ci u nas pochody ! Szły delegacje zakładów pracy / patrz : kopalń /,
        uczniowie szkół oraz musowo, aktyw.Cholera tylko nie pamiętam gdzie stała
        trybuna, ale na pewno na Średnicowej.A po pochodzie, była kiełbaska, bułeczka i
        wódeczka. Tak się bawiła, tak się bawiła, tak się bawiła, zdrowa siła narodu,
        lud pracujący miast i wsi !
        • rasgeea Re: Pochody pierwszomajowe 30.04.07, 21:25
          wow:)) ja to za młoda jestem :( nie pamiętam czegoś takiego - no chyba że
          mamusia mnie nie zabierała:))))
          • sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 01.05.07, 12:03
            Albo tata, na ramionach, bo tak się chodziło na pochody z dziećmi. Popytaj
            bliskich.
            • yeti Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 08:19
              Trybuna stała najczęściej obok "małego" przejścia podziemnego, tuż przed
              skrzyżowaniem.
              • kasiulek70 Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 10:13
                Dokładnie tam :) Pochód najczęściej zaczynał się w okolicach supersamu, trybuna
                stała w okolicach dzisiejszego kina Centrum koniec był w zależności od aury
                gdzieś pomiędzy Gwarkiem a Gwarectwem dziś bank i UM i tam też w "lepszych
                czasach" z samochodów sprzedawano tzw drobnicę -przede wszystkim słodycze.
                Bywało się a jak ;)
                • sioma1 Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 18:21
                  Ale ja pamiętam też taki pochód, który zaczynał się koło dawnego
                  Zjednoczenia /później Gwarectwa, dziś Banku i UM / i szedł w kierunku
                  Supersamu. Więc dokładnie odwrotnie niż te ostatnie. W 1988 / albo rok
                  później /był spontaniczny pochód z Kościoła na A. Bożka pod flagami
                  Solidarności. Najważniejszym hasłem tego pochodu było zawołanie " chodźcie z
                  nami, dziś nie biją ".
                  • nelsonek Re: Pochody pierwszomajowe 02.05.07, 18:41
                    Trasy pochodw bywaly rozne. Najczesciej to ta ktora opisala Kasiulek70. Zdarzaly sie nietypowe trasy. Pamietam kiedys pochod, ktory zaczynal sie w okolicach jaru poludniowego a konczyl sie w okolicach obecnego kina centrum.
                    • rasgeea Re: Pochody pierwszomajowe 04.05.07, 15:13
                      :))))))))))) miło jest powspominac:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka