madohora Re: Baba sprząta w szaradach 24.11.25, 21:21 Czasopismo lub dawny spektakl kryminalny Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 24.11.25, 21:38 Szarada Anagramowa TO ona dziś jest taka MIŁA Nigdy wcześniej tak nie robiła M _ _ _ _ _ (6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:25 Ja tego mamusi nie liczę Na miotle latały czarownice Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 24.11.25, 21:51 Szarada Anagramowa To TOM KAZI Nic na to nie poradzisz Z _ _ _ _ _ _(7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:56 A ta mala zmiotka Jest taka słodka Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 24.11.25, 21:55 Zapomniana już pasta do sprzątania Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:10 No i dzisiaj znów Jest księżyca nów A ja strasznie moknę Bo wciąż stoję w oknie Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:16 Drzwi – ruchoma przegroda (zazwyczaj pionowa), element zamykający otwór w ścianie budynku, ściance mebli, karoserii pojazdu wraz z konstrukcją niezbędną do umocowania tego elementu. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:19 Drzwi mogą być zdalnie sterowane siłownikami, maszynami drzwiowymi, a także mogą się automatycznie otwierać po zbliżeniu się osób. Ze względu na konstrukcję, drzwi charakteryzują się różnym poziomem szczelności. Np. stosowane w pojazdach komunikacji zbiorowej (autobus, trolejbus, tramwaj itp.) drzwi odstawiane do wewnątrz i składane są trudne do uszczelnienia, natomiast drzwi odstawiane na zewnątrz oraz odskokowo-przesuwne są bardzo szczelne, ze względu na rozdzielenie realizacji ruchu otwierania i dociskania do ościeżnicy. Można też wykonać np. drzwi zawiasowe w wersji szczelnej, inaczej konstruując ościeżnicę. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:25 Sprawa jest jasna Do czego służy pasta Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:05 O jemy Muszą być proszki i płyny Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:09 Przed użyciem należy sporządzić jego kilkuprocentowy roztwór. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 16:19 Obrońcy przyrody postulują również sprzedawanie takich płynów w postaci wysokoskoncetrowanej i w dużych opakowaniach jednostkowych nadających się do recyklingu. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:03 Jaki jest wkład pracy mężczyzny w domu? - Podnosi nogi, żeby można było odkurzyć pod spodem. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:06 Rano. Przychodzi dyrektor do swojego biura i od razu wzywa do siebie sprzątaczkę: - Pani Jadziu gdzie się podział kurz z mojego biurka? - Wczoraj po pracy sprzątałam i starłam go... a czemu Pan dyrektor się pyta? - Miałem na nim zapisane bardzo ważne telefony! Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:10 Rozmowa w pracy: - Moja żona jest cudowna. Wieczorem, gdy wracam z pracy, ona całuje mnie, pomaga się rozebrać, zdejmuje mi buty, zakłada kapcie i gumowe rękawiczki. - A po co gumowe rękawiczki. - Żeby wygodniej mi się myło naczynia. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:17 Najszlachetniejszy koń Taki mi nadaje ton Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:31 Nie sięgaj tak wysoko Mówi twoje trzecie oko Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:35 Jako roślina uprawna znany od czasów biblijnych. Uprawiano go w celach konsumpcyjnych w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie. Na tereny Polski trafił w średniowieczu. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:43 O tym wszyscy wiemy Że to są dwie szyny Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:49 Szerokość toru to inaczej rozstaw szyn, obliczany w milimetrach. Od niego zależny jest rodzaj kolei, jej masa całkowita i idące za tym możliwości jej wykorzystywania. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 17:52 Ara – rodzaj dużych ptaków z podrodziny papug neotropikalnych (Arinae) w obrębie rodziny papugowatych (Psittacidae). Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:02 3. Jednym płynnym ruchem umieść kota w kibelku i opuść deskę. Możliwe,że będziesz musiał stanąć na klapie. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:04 6. Niech ktoś otworzy drzwi wejściowe do domu. Upewnij się, że droga pomiędzy łazienką a drzwiami wejściowymi jest wolna. Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 15:50 Też go używam. Nawet do mycia szyb. Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 16:16 Właśnie nastawiłam pranie Jednym okiem rzucam na nie Na nic więcej nie mam chęci Niech się pralka jeszcze kręci Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 16:26 Tak jak wcześniej powiedziałam. Nie znoszę mycia okien. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 21:44 Dlaczego ludzie sobie teraz wadzą I ciągle o byle coś się wadzą Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 25.11.25, 22:07 Dziś przemykam po kryjomu Bo dawno nie byłam w domu Jeszcze trochę usłyszycie o mnie Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:10 Sprawa rozwodowa w sądzie. - Dlaczego chce się Pan rozwieść z żoną? - A bo moja baba to ”gnój”. - Jak to ”gnój”? - No normalnie ”gnój”. - Ale może Pan to jakoś wytłumaczy? - No Wysoki Sądzie wstaję w nocy się wylać, a tu pełny zlew naczyń. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:15 Przyjechała teściowa i pyta zięcia: - Co to było takie czarne na patelni? Ledwie co to doszorowałam! - Powłoka teflonowa, mamo ... Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:20 Anemik zatrudnił się w ZOO i miał za zadanie posprzątać w klatce żółwi. Sprzątał sobie, a żółwie uciekły. Zrozpaczony idzie więc do szefa i mówi: - Szefie żółwie mi uciekły. - Jak to się stało? - To był moment. Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:23 Blondynka pracuje w hotelu jako sprzątaczka. Jej prezes mówi: - Posprzątaj windę. - Na wszystkich piętrach? Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 18:29 Mąż mówi do żony: - Taka ładna pogoda, a Ty męczysz się myciem podłogi. Wyszłabyś lepiej na podwórko i umyła samochód! Odpowiedz Link
madohora Re: Baba sprząta w szaradach 26.11.25, 15:58 Najierw siedział na tronie A potem pojechał do Wronek Odpowiedz Link