madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:28 Pewien chłopak ze wsi Ględy Kasi okazywał swe względy Kasia marudziła Jeszcze się złościła Chłopak kochał ją obłędnie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:29 Pewien żołnierz z Kabikiejmy Liczył w magazynie hełmy Nie mógł się doliczyć Znowu zaczął liczyć Matematykiem jednak nie był Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:30 Pewien chłopczyk z Boblouszek Jadł codziennie dużo gruszek Klapsy i bery Jadł od cholery A potem bolał go brzuszek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:31 Jedna stara baba z małych Bab Wybrała się w szeroki świat Nic nie zwiedziła Bo źle zaczęła A na dodatek pieniędzy jej brak Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:32 Do miejscowości Cyk Przyjechał raz cyrk Ludzie się zlecieli Wszystko obejrzeli Lecz jednej pani portfel znikł Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:33 Pewien gość z Dyszobaby Nigdy w życiu nie miał laby Ciągle pracował Pieniądze chował Potem je wydał wszystkie na baby Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:34 To jest Leszczdół – Podwielątki Nie wyrabiają tutaj żadnej mąki Młynarz ma kaca Kołem nie obraca Dziwne panują tutaj porządki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:35 Pewien mięśniak z Łysobyków Woził tyłek najdroższą bryką Dziewczyny szalały Za nim wciąż latały Teraz odsiaduje dość długi wyrok Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:37 Pewien bardzo gadatliwy gość Mieszkał w Milczu i miał już dość Gdy słyszał Milcz Zaraz chciał iść Nazwa dawała mu się w kość Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:38 Pewna urodziwa dama ze wsi Białasy Wyjechała pewnego dnia na wczasy W hotelu mieszkała Na plaży się opalała I turystyczne zwiedzała trasy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.17, 19:37 Pewien gość z miejscowości Iwanowice Nic tylko ciągle opowiadał wice Ludziom do śmiechu z nim nie było Bo ich to już znudziło A pan jakoś teraz milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.17, 22:28 Pewien pan z Brynku Ciągle siedział w szynku Pił piwo za piwem Kufle były krzywe Sam nie wiedział jak znalazł się w Trynku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.07.20, 19:55 Pewna pani z Kazimierza W domu hodowała zwierza Wszyscy się go bali Jej dom omijali A ona miała tuptusia - jeża Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.20, 20:35 Pewna "madka" w Sopocie Przywiozła z sobą sto pociech A gdy nadszedł ranek Okazało się że to był jeden "Brajanek" A wszystko tak przy sobocie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.01.21, 00:19 Pewien młodzian z Łodzi miasta Na złodzieja mi wyrastał Jak to zmienić nie wiedziałam Inny świat mu pokazałam Teraz uczy się. I basta! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.05.22, 20:06 Pewna pani ze Skrzyszowa Świeżo upieczona wdowa Pojechała do miasta Nakupiła ciasta Bo na spotkania już była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.22, 00:30 Jeden pan z Tych Miał auto na pych Pyrkał po mieście I kurzył jeszcze A to był pech Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.22, 22:39 Pewien pan z Dzierżawy Ciągle mijał się z prawem Grzywny, mandaty Kradzieże latem Teraz ma lokum klawe. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.22, 20:36 Widać po moje minie Że dawno nie byłam w Będzinie Wyjazd znów planuję Lecz tego już nie czuję Dzisiaj wolę usiąść w kinie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.22, 21:48 Pewna pani z Sadowa Na wiele była gotowa Nawet sprzedać ziemię Skąd pochodzi jej plemię Bo to była zwariowana wdowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.05.22, 00:05 W Lipowcu straszy Biała Dama Wydaje mi się że nie ta sama Co ma do powiedzenia Że co noc się zmienia Czasem wygląda jak Nana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.05.22, 20:06 Jedna panna z Szarowa Bardzo zacna białogłowa Do pracy wyjechała Bardzo się starała Dotarła aż do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.06.22, 23:21 W Golasowicach kościoła szukałam Widocznie źle coś przeczytałam Myślę sobie o rany Miał być drewniany* Że spłonął nie wiedziałam *Drewniany kościół spłonął w dziwnych okolicznościach, w 1973 roku, do dzisiaj nie udało się ustalić sprawców Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.06.22, 19:36 Pewna pani ze wsi Łaski Popadła w niełaskę Cichutko chodziła I zgodę prosiła A mąż jeszcze użył laski Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 06.06.22, 19:59 Amator smrodku z Łosienia To był wielku cienias Udawał Pudziana I to zaraz z rana A potem w baranka się zmieniał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.22, 19:32 Raz jednemu panu z Borowa Spodobała się pewna wdowa Przypomniał sobie jak byli młodzi I tak za nią zachodził Że zabrał ją na kilka dni do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.22, 23:17 Jeden młodzian z Pielgrzymowic Pięć lat do dziewczyny chodził Lecz widzisz przyjacielu Nie myślał o weselu Lecz czy mnie to może obchodzić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.07.22, 14:45 Pewna panie ze Starej Wsi O Wielkim Świecie śni... Gdy tylko ma chęci Globusem kręci Cóż z tego gdy (Ona) długo śpi... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.22, 11:44 Raz we wsi Gniewce Zrobili awanturę dziewce Że pana uwodzi Niemal goła chodzi Teraz ona ich znać nie chce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.22, 20:08 Pewien chłop z Podwola* Nie wiedział gdzie leży Wola Jak przed laty Oglądał mapy Gdy tylko wracał z pola *Miejscowość w świętokrzyskim Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.07.22, 23:29 Nie wiem dokąd zmierza Ten kawaler z Siewierza W głowie jeszcze pstro Imprezuje jak mało kto Martwi to wuja Kazimierza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.07.22, 18:08 W taką piękną pogodę Spotkałą się młoda z młodym Razem poszli na spacer Co tam robią zobaczę Bo jestem ciekawa mój drogi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.08.22, 19:18 Pewna pani z Kromołowa Bardzo zacna białogłowa Bogobojne życie prowadziła Nigdzie sama nie chodziła A tu przed nią ...Częstochowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.08.22, 18:44 Pewna bileterka z kina Narzekała że ludzi nie ma Wzięła sprawy w swoje ręce I sprzedała biletów więcej ...Teraz mówi że to nie jej wina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.22, 10:45 Pewien pan z Mścic Nie mówił nigdy nic Gdy z nim byłeś Słowa nie kupiłeś Już taki z niego typ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.09.22, 16:04 Raz gospodyni z Dąbrowy Kupiła holenderskie krowy Majątek wydała Hodować je chciała Lecz mąż nie był na to gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.09.22, 20:18 Pewien pan z Przesłanki Opowiadał nieźle bajki Że premii mu nie dają Że oni w domu nie jadają I że kupił dwie bałałajki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.09.22, 23:13 Pewien pan z Brzozowica Chciał dużo zarobić Lecz już przyszła zima A tu pracy nie ma Więc nie wie co ma robić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.09.22, 18:16 Pewna panna z Bobrownika Nic tylko koziołki fika Chcę być artystka A to nie wszystko Bo w duszy jej gra muzyka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.09.22, 20:02 Pewien pan z Rept Nowych Na wiele był gotowy Lecz nie na to Co przyniosło lato I teraz zachodzi w głowę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.09.22, 20:39 Pewna pani z Żyglina Napiła się starego wina I chociaż światło zgasło Widziała dość jasno I już było po imieninach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.10.22, 19:28 Pewna pani w Pustomytach Była trochę nie obyta Wyrzutów nie miała Gafę za gafą strzelała I do tego chodziła nie umyta Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.10.22, 23:06 Pewna pani z Chorzowa Nawiasem mówiąc aptekarzowa Dumna z tego była Głowę wysoko nosiła A nie wiedziała gdzie jest Jaskinia Nietoperzowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 07.10.22, 15:01 Pewna pani z Kochłowic Nie chciała w domu nic robić Całe dnie się buntowała I tylko odpoczywała Mąż nie wiedział co z nią zrobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.10.22, 15:29 Pewien pan z Michałkowic Na wczasy zaczął się sposobić Spakował walizki Pożegnał już bliskich Lecz nie wie co tam będzie robić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.10.22, 23:32 Raz goście odwiedzili Lipiny* Nie mieli za tęgiej miny Miejskie legendy się sprawdziły Oni nogi za pas wzięli Niech teraz jadą tam inni *Dzielnica Świętochłowic o złej sławie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.10.22, 19:17 Młodziana z dzielnicy Herby Powołali do rezerwy Przeszedł szkolenie Teraz się leni Lecz ma zszargane nerwy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.10.22, 23:38 Pewien pan z Rept Nowych Na wyprawę był gotowy Plecak już spakowany Budzik zadzwonił nad ranem Niech jedzie. Żona będzie go mieć z głowy. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.10.22, 20:08 Jedna pani z Maloka Nie wiedziała gdzie płynie Oka Powiem to tak Nie potrafiła czytać map I do tego była wysoka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.10.22, 22:07 Pewien Pan z Rept Nowych Na wyprawę był gotowy Plecak już spakowany Budzik zadzwonił nad ranem Niech jedzie, żona ma go z głowy🤣 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.10.22, 19:16 Byłam w nocy w Tarnowicach Starych I nad zamczyskiem latały Mary Była tam biała dama W dodatku nie sama Czy ktoś widział takie czary? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 07.11.22, 18:09 Raz pan z Będkowa W piwnicy się schował Zdarzyło się to przy niedzieli Krewni o nim zapomnieli I mumia już jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.22, 18:56 Ja bym była do tego zdolna. Tj do spania przez dwa dni. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.11.22, 23:25 Taki jeden z Giebałtówki Nie pożyczył mi złotówki Żal do niego miałam Więc go obgadałam Teraz nie ma wymówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.11.22, 19:20 Jeden pan z Kaczki Dostał niezłej sraczki Słów za mało Tak go trzymało Że musiał skorzystać z usług praczki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.11.22, 22:56 Jedna pani z Siedmiomoki Na świat patrzyła różowym okiem Wszystko ją cieszyło Ludzi to złościło Omijali ją bokiem. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.11.22, 23:33 Pewien pan z Nowin To był taki jajogłowy Źle mi się robi jak na niego patrzę To taki wiejski cwaniaczek Co na wiele był gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.11.22, 17:39 Znów jedna żona z Teodorowa Była nad wyraz zdrowa Ludzie pewnej niedzieli Czarownicę w niej widzieli Bo gospodarzowi zachorowała krowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.11.22, 14:15 Pewną historię ci opowiem Co się działo w mojej głowie Przez pewien czas Ciągnie mnie w las A działo się to w Głowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.11.22, 22:36 Znów pan z Gozdowa Starego Wypił sobie jednego I zrobił awanturę O jakąś bzdurę Tak już bywa kolego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.11.22, 10:19 A znowu nasza Frezja To była sama finezja Gdy na padoku była sama Poruszała się jak dama I tak każdego dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.11.22, 21:59 Pewien pan z Moszczenicy Już całe trzy lata milczy Czy śluby składał Czy się zakładał Że czasem tylko coś liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 28.11.22, 19:11 Jeden pan ze Stefanowa Przed żoną się schował Sąsiad coś wie Lecz nie powie gdzie Tylko z ukrycia to obserwował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.12.22, 20:14 Śnieżonobiały obrus kładę Zaraz stół zastawię jadłem Nie będę żałować w Święta Niech każdy je zapamięya Gdy już ….odjadę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.12.22, 21:28 Dzisiaj czerwone kule zawiesiłam Bo też za modą podążyłam Cały dom mi się mieni w odcieniach czerwieni Bo taka modna byłam. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.12.22, 23:24 We wsi Trzcianka Mieszka śliczna panna Już od dziecka Wyglądała jak laleczka A na imię miała Anna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.12.22, 19:32 Wola Branicka – wieś w Polsce położona w województwie łódzkim, w powiecie zgierskim, w gminie Zgierz. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.12.22, 22:12 Jednemu panu z Borówki Przepaliły się żarówki Lecz on taka gapa Nie robił tego przez lata Więc teraz płaci stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.23, 20:18 Jedna pani z Cesarki Potłukła wszystkie garnki Zrobiła to w złości I teraz pości Bo nie ma nawet czarki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 20:16 We Władysławowie proszę pani Pewien kawaler mnie omamił Nie widziałam go lata Dla mnie to koniec świata Lecz chyba ten etap jest za nami Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 21:27 Mój znajomy z Opola Kupił sobie kawał pola Chyba jest szalony Bo on jest "uczony" A teraz będzie siać i orać... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 21:40 Pewien pan z Lipnicy Murowanej Kupił dla całej wsi banany Sprawa ta była słodka Czy on wygrał w totka Czy po prostu był pijany Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.23, 15:00 Pewien gość ze Studzionki Wiosną nie skosił łąki Pomarzła cała Teraz jest biała I jeszcze sąsiadka mu nagdała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.03.23, 00:34 W Tartaku mieszka pewien pan Co całe życie spędził sam On unika ludzi Towarzystwo go nudzi I chyba boi się dam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.05.23, 13:30 Pewna panna z Eminowa Nie chciała pracować Nie garnęła się do mycia Szukała lekkiego życia Nikt nie chciał z nią "tańcować" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 10.05.23, 22:58 Pewna pani z Katarzynowa Na wiele była gotowa A że wesoła była Ciągle się bawiła Bo to była młoda wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.05.23, 00:40 Jedna pani z Wierzbówki Wciąż pożyczała stówki Ludzie się zbuntowali Już jej nie dawali A ona na to, że potrzebuje na krówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.05.23, 23:00 Pewien pan z Łukaszewa Bardzo ładnie śpiewał Chodził sobie torem I śpiewał tenorem Czasem tak bywa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.05.23, 01:11 Jedna pani z Zamku Bulowieckiego Chciała wyjść za pana bogatego Intrygę wymyśliła I w plan wprowadziła Lecz nic jej nie wyszło z tego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.05.23, 20:33 Pewną panią z Czarkowa Bardzo bolała głowa Nie mów tego przed nikim Zjadła tabletki z krzyżykiem I znów do pracy była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.06.23, 00:28 Pewien pan z Bzia Górnego Oszukał pana jednego Teraz roni łzy I że strachu drży Czeka kiedy przyjdą po niego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.06.23, 15:56 Jedna pani w Kobiórze Uczyła się tańczyć na rurze Ludzie jej nie szanowali Od niej się odwracali A ona za I miejsce dostała róże* *Taniec na rurze dzisiaj jest dyscypliną sportową Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.06.23, 20:35 Jedna pani z Krówki Zgubiła dwie stówki Wszędzie ich szukała Gdzie to było nie wiedziała Chyba je porwały mrówki Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 14.06.23, 23:17 Ta pani co nic nie robiła Pewnego dnia jak wąż się wiła Teraz się uwija Bo mąż użył kija Obudziła się w nim jakaś siła. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.23, 20:15 Jeden młokos ze wsi Paprocany Był beznadziejnie zakochany Dziewczę go ignorowało By nie rzec, że olewało Bo miało zupełnie inne plany Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 18.06.23, 14:55 Z Paprocan zakochany gość Sam sobie robił na złość Dziewczyny za nim szalały On wzdychał do Hanny A ona miała go dość Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.07.23, 22:46 Jeden chłopiec w Ściernie Uczył się dość miernie Korepetycje nic nie dawały Dwóje dalej leciały Wbijał rodzicom w serce 💓 ciernie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.23, 00:38 Pewien pan z Bogunic Nie osiągnął w życiu nic Zakrzyknę o rany A takie miał plany Teraz zaczął pić Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 07.07.23, 14:48 Ten z Bogunic mężczyzna Do wszystkiego się przyznał Poszedł do AA I w trzeźwości trwa Na sesji wszystko wyznał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.07.23, 23:47 Pewna pani w Szopienicach Darła mordę na ulicach Ponad trzy promile miała W dodatku się zataczała Mówią, że sypia po piwnicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.23, 22:49 Dzisiaj myślę wciąż pomału Skąd orkany w naszym kraju Czy nadeszło inne lato Czy to zmiany są klimatu A miało być tutaj jak w raju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:01 Amantem Francuzki Yvonne był S-e-a-n (wymawia się: Szon) z dalekiej Irlandii. Słał kwiecia girlandy, aż rzekła: "Dość tego. I won!" (Antoni Marianowicz) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:24 Gdy ziemia zatrzęsła się w Kioto, mąż przerwał stosunek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:44 Pewna pani redaktor z Warszawy konkurs w Dwójce zrobiła ciekawy. A potem pierwsze przysłali wiersze i odechciało jej się zabawy. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:59 Raz didżej radiowy z Kalisza, na czole okropny miał liszaj. Rap grał i hip-hop, lecz męczył się chłop. Na liszaj lekarstwem jest cisza. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:07 raz marynarz z Rucianego – Nidy miewał przed wieczorem zwidy że łowi wieloryby naprawdę nie na niby i trafił do psychiatry a potem w Zbowidy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:15 Stefania z płockiego ZUS-u po pracy wróżyła z fusów wyszło Jej zatem że późnym latem wybiorą Ją Miss Turnusu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:19 Słynęła pani w mieście Kraków Z powodu całej gamy braków. Jeden brak był wielki taki, Że przesłaniał inne braki. Wręcz nie zdarzył się, jak dotąd, taki jak ów. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:39 Pewien dziwny lump z Białoskóry Odwiedzał wszystkie dziury Choć był bogaty To zbierał szmaty Pieniądze wydawał na kulturę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.08.20, 19:13 Pewnego pana z Trzęsacza Tak pochłaniała praca Że nie zauważył kochani Katastrofy budowlanej Teraz przyszła #zapłata Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.20, 21:00 Pewna pani z Nikiszowca Matka małego chłopca Taki typowy Brajanek Rozwala dom cały ranek Czepiacie się mnie bo jestem obca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.09.22, 20:31 Raz jeden pan z Bielszowic Swoich sąsiadów miał za nic Myślał że jest ponad to Że oni to samo zło I nie odzywał się do nich Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.10.22, 16:58 Pewna pani z Szopienic Uplotła wielki wieniec Na dożynki go zrobiła Pół roku tworzyła A na tym jeszcze nie koniec Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:40 Pewien bogacz z Biedaczkowa Forsę w banku dziennie chowa Nie ma żony Ma miliony Może któraś jest wydać się gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:41 Pewien pan z Borki – Wyrki Bardzo lubił zbierać grzybki Chodzi po lesie Coś przyniesie Dodaje je potem do szpyrki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:42 Pewien astmatyk z Dychawicy Chodził i kaszlał po ulicy Tabletki wzięte Oskrzela zajęte Wyjechał leczyć się do stolicy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:42 Pewien pan z Dychawicy Nabawił się pylicy Płuca chore Dziury spore Pojechał leczyć się do stolicy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:43 Pewien pan z Dychawicy Nabawił się próchnicy Zęby chore Dziury spore A NFZ na ten temat milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:44 Pewien gość z Bałamątek Psocił w co dzień oraz świątek Nieźle rozrabiał Panie zabawiał Robił to nawet w piątek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:45 Tutaj większe jeszcze słowo Bo to jest całe Bałamutowo Dobrze się z tym czują Ludzi wciąż oszukują Lecz to wszystko robią z głow Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:46 Pewien Igor ze wsi Barszcz Trochę ciemną ma twarz Nie był stary Z lekka ogorzały I bardzo lubił czerwony barszcz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:47 Mieszkaniec Barszczowej Góry Nie lubi słabej kawy czyli lury Mocną pije Szybko żyje Wydaje się, że może przewrócić mury Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:48 Pewien pan z Białego Kału Wszędzie chodził po mału Nigdy się nie śpieszył Nerwowością nie grzeszył W ogóle był z lekka ospały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:48 Jakiś bergmon ze wsi Frącki Łaził rano wele łączki Siano ładował Kroliki futrowoł Zawsze zielone mioł rączki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:49 Pewien mężczyzna z Hejbutów Nigdy nie nosił pełnych butów Chociaż był mały Stopy go bolały Bo nie umiał dobrać tych butów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:50 Pewien drwal z Hultajewa W lesie ścinał drzewa Rżnął piłą Aż miło I mówił że las mu śpiewa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:53 On pochodzi z Lenkupie I pomysły ma dość głupie Życie nam truje Wciąż cos knuje A tych kawałów ja nie kupię Odpowiedz Link