madohora Re: Wpadki słowne III 16.09.22, 21:06 Ostatnio przy Parku Śląskim zamiast Świątynia Dumania chciałam napisać Świątynia Zadumy ale wyszło mi Świątynia z ...d....upy. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 07.06.23, 18:24 Myśli powinny być lepsze od pragnień Demostenes A ja podpisałam - Domestos Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 29.07.23, 12:17 Dzisiaj moja mama mnie rozbroiła. Przed nią nic się nie ukryje. Zawsze robię zakupy w jednym sklepie ale dzisiaj zrobiłam je w innym. Na liście miałam między innymi jajka. Po inspekcji moja mama mówi: - A byłaś w sklepie X. (prowadzi go pan).Bo X ma zawsze białe jajka.* *Taki napis figuruje na opakowaniu. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 06.09.23, 23:39 Dwie panie w autobusie kurczowo trzymają się poręczy. Autobus dojeżdża do przystanku, jedna z nich puszcza poręcz, na to druga: - Jeszcze się nie puszczaj, zaczekaj aż stanie. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 28.10.23, 17:22 Tym razem wpadki "piśmienne" - pierwszy z serii co oni wyrpawiają na tych cmentarzach? W wątku o duchach pisałam o "pańskiej skórce?. I pojawiło się tam takie zdanie (juz poprawione). Przy cmentarzach palą pańską skórkę i jedzą znicze Miało być - jedzą pańską skórkę i palą znicze Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 30.10.23, 13:30 Dzisiaj jeden z dziennikarzy na wizji , na żywo Jutro Wszystkich Świętych (31.10.2023) - i znów znicze podrożały. Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 30.10.23, 13:37 Nie powinnam się śmiać ale dzisiaj moja mama chciała zadzwonić do kuzynki. Złapała za pilota do telewizora... Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 11.11.23, 18:27 Oglądałam z mamą program kulinarny. Jednym z dań była duszona jagnięcina. Oczywiście komentowałyśmy to danie. I ja w pewnym momencie mówię: - Nie zrobię ci takiego jedzenia, bo przecież nie będę polować* na Jagnę. *nie poluję i nie popieram Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 22.02.24, 12:50 BESTIALSKI ATAK Z KAPUSTĄ - Interia - 22.02.2024 Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 11.04.24, 16:39 To już było wieki temu. Na jednym ze skrzyżowań w Piotrowicach zatrzymuje się pan kierowca dostawczaka i pyta jak trafić na ulicę 73 Pułku. A jakaś pani mu odpowiada: - Pojedzie pan prosto. A później skręci w prawo, koło Eklerka (chodziło o sklep L'Clerk) Odpowiedz Link
madohora Re: Wpadki słowne III 15.05.24, 10:26 WPADKA W PANORAMIE - Gazeta - 14.05.2024 Odpowiedz Link