Dodaj do ulubionych

Niemcy obchodzili Dzień Pamięci o Zagładzie Żydów

IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 27.01.04, 19:58
nie chcę tu podważać słów pani Simone Veil, ale chyba jednak dawanie nam Francji
- gdzie ewentualnie na poziomie akademickim wspomina się o udziale rządu Vichy
w eksterminacji Żydów
- gdzie (wg wczorajszej Gazety) zdarza się prawie połowa incydentów
antysemickich w Europie Zachodniej
- która (wg tej samej wczorajszej Gazety), jak i jej rząd, jest znacznie mniej
ceniona przez amerykańskich Żydów, niż Polska i nasz rząd
jako przykład do naśladowania w "rozliczeniu się z własną przeszłością" jest
chyba przesadą
Obserwuj wątek
    • porfirion.osielek Re: Niemcy obchodzili Dzień Pamięci o Zagładzie Ż 27.01.04, 22:29
      Zgadza się. Po prostu Simone Veil zna słynne powiedzenie grubego pana G. i - o
      ironio losu - stara się wprowadzać je w życie. I niestety nie tylko ona jedna.
      Jak będą tak powtarzali i powtarzali, to nikt się już nie zdziwi usłyszawszy
      stwierdzenie, że to faszystowscy Polacy do spółki z komunistycznymi Czechami
      rozpoczęli w 1939 roku II WS i że razem wymordowali miliony Niemców, Francuzów
      i Rosjan. No i Żydów też.

Spodobało mi się także stwierdzenie przewodniczący Bundestagu Wolfganga
      Thierse, który "wezwał wczoraj Europejczyków do wspólnych rozliczeń z ciemnymi
      rozdziałami historii kontynentu". Zwłaszcza to "wspólne" jest apetyczne, bo
      znaczy ni mniej ni więcej tylko tyle: my - Niemcy - może tam coś i nabroiliśmy
      kiedyś, ale inni też, a może nawet więcej, więc powinni się rozliczyć. Pan G.
      nisko się kłania...
      • Gość: McMac Róbmy cóś! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 23:27
        Róbmy cóś w ślad za wskazówkami Simone Veil! Ja proponuję:
        1. w każdym mieście polskim pow. 20 tys. mieszkańców wybudować Muzeum
        Holokaustu.
        2. Nauka o holokauście powinna być wprowadzona od "zerówki" aż do ostatniej
        klasy szkoły średniej. Studenci - ekspjacyjne obozy edukacyjne w kibuzach
        izraelskich.
        3. Oddać żydom wszystkie nieruchomości posiadane na obecnym terytorium Polski -
        przed 1939 r.
        4. Michnik na prezydenta!
      • Gość: Klemens Gruby pan G.? IP: 195.116.64.* 28.01.04, 12:04
        A co ma pan Göring do tego?
        Coś porfirionie nie znasz historii.
        Od nie cytowanej przez ciebie myśli był chudy pan Józef G.
        Czyli Göbbels- minister propagandy NS-Niemiec.
        Gruby pan G, czyli Hermann Göring był szefem Luftwaffe, owszem kanalią, ale nie
        jest autorem powiedzenia o kłamstwach, kłamstwach...
        Pozdrawiam i odsyłam do szkoły
        Klemens
        • porfirion.osielek Re: Gruby pan G.? 28.01.04, 22:13
          Gość portalu: Klemens napisał(a):

> Pozdrawiam i odsyłam do szkoły
          > Klemens

Dziękuję za pozdrowienia.
          Co do Grubego i Chudego całkowicie się zgadzam. Wielokrotnie widziałem i
          jednego, i drugiego (ale nie na żywca, nie) ale i tak ich pomyliłem. Widocznie
          przyszła na mnie jakaś pomroczność.
          Wynika z tego, że nie można wierzyć nie tylko Simone Veil, ale Osiołkowi też.
          Do szkoły nie wrócę, bom za stary, ale na naukę nigdy nie jest za późno :)))
      • Gość: BeKa Re: Niemcy obchodzili Dzien Pamieci o Zagladzie Z IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.04, 18:54
        Ty, Osioł, jak się w Twoim tekście wymieni Niemców na Polaków, to ta Twoja
        satyra już taka śmieszna nie jest:

"... my - POLACY - może tam coś i nabroiliśmy
        kiedyś, ale inni też, a może nawet więcej, więc powinni się rozliczyć."
        • porfirion.osielek Re: Niemcy obchodzili Dzien Pamieci o Zagladzie Z 28.01.04, 22:06
          Gość portalu: BeKa napisał(a):

> Ty, Osioł, jak się w Twoim tekście wymieni Niemców na Polaków, to ta Twoja
          > satyra już taka śmieszna nie jest:
          >
          > "... my - POLACY - może tam coś i nabroiliśmy
          > kiedyś, ale inni też, a może nawet więcej, więc powinni się rozliczyć."

Bo i śmieszna wcale nie miała być.

Ja wcale nie uważam, że my - Polacy - byliśmy kryształowi w ubiegłych wiekach
          (teraz też zresztą nie), ale nie jestem zachwycony, gdy złodziej-recydywista
          poucza tramwajowego gapowicza, że należy nawrócić się i przestać ograbiać
          społeczeństwo.

Tak więc co do meritum, to p. Thierse miał rację, ale lepiej by było gdyby - ze
          względu na nie tak dawną historię - wezwanie skierował tylko do współziomków,
          resztę Europy pozostawiając w spokoju.
    • johannes4 A czy Żydzi obchodza dzień zagłady Palestyńczyków? 28.01.04, 12:08
      Żydzi chetnie biją się w cudze piersi. Dziś znowu zamordowali 13
      Palestyńczyków. I jakoś nic, wszystko ok. Kiedy będą Żydzi obchodzić dzień
      zagłady Palestyńczyków?

Gość portalu: julll napisał(a):

> nie chcę tu podważać słów pani Simone Veil, ale chyba jednak dawanie nam
      Francj
      > i
      > - gdzie ewentualnie na poziomie akademickim wspomina się o udziale rządu Vichy
      > w eksterminacji Żydów
      > - gdzie (wg wczorajszej Gazety) zdarza się prawie połowa incydentów
      > antysemickich w Europie Zachodniej
      > - która (wg tej samej wczorajszej Gazety), jak i jej rząd, jest znacznie mniej
      > ceniona przez amerykańskich Żydów, niż Polska i nasz rząd
      > jako przykład do naśladowania w "rozliczeniu się z własną przeszłością" jest
      > chyba przesadą
      • galaxy2099 Re: A czy Żydzi obchodza dzień zagłady Palestyńcz 28.01.04, 17:17
        Nie rozsmieszaj mnie. A czy odwrotne swieto obowiazuje w Palestynie ???
        A czy w Arabii Saudyjskiej obchodza swieto pomordowanych Amerykanow z 9/11,
        przeciez 15 z mordercow bylo Saudyjczykami !!!
        Mysl czlowieku zanim cos napiszesz.

johannes4 napisał:

> Żydzi chetnie biją się w cudze piersi. Dziś znowu zamordowali 13
        > Palestyńczyków. I jakoś nic, wszystko ok. Kiedy będą Żydzi obchodzić dzień
        > zagłady Palestyńczyków?
        >
        >
        > Gość portalu: julll napisał(a):
        >
        > > nie chcę tu podważać słów pani Simone Veil, ale chyba jednak dawanie nam
        > Francj
        > > i
        > > - gdzie ewentualnie na poziomie akademickim wspomina się o udziale rządu V
        > ichy
        > > w eksterminacji Żydów
        > > - gdzie (wg wczorajszej Gazety) zdarza się prawie połowa incydentów
        > > antysemickich w Europie Zachodniej
        > > - która (wg tej samej wczorajszej Gazety), jak i jej rząd, jest znacznie m
        > niej
        > > ceniona przez amerykańskich Żydów, niż Polska i nasz rząd
        > > jako przykład do naśladowania w "rozliczeniu się z własną przeszłością" je
        > st
        > > chyba przesadą
        • Gość: ANka Nie dzieje sie dobrze dla Polski. IP: *.ifn-magdeburg.de 28.01.04, 17:29
          Jul ma racje. Polacy wezcie sie za porzadki w rzadzie i w prawie - do diaska.
          NIkt wam - nam w tym nie pomoze!!!!!
          PRzeciwnie..
          Galaksy - coz Niemcy silni Polsce nie pomagaja. Ale silne USA tez nie.
          Po prostu musimy wziasc sie za siebie i swoje sprawy i przestac marzyc o
          mzonkach o ´mocarstwie´. W koncu nie kto inny ale narod wywodzacy sie z tradycji
          katolickiej powinien wiedziec co to pokora ale i madrosc procentujaca przez
          pokolenia. A was lewacy polechtali sympatyzujac z idea przyczepiania sie do
          hegemonow? I kto byl naiwny? Pokory rodacy - wezcie sie za zmiane rzadow, za
          uczciwych ludzi w parlamencie a wtedy bedziecie miec gwarancje. NIkt i nic
          innego wam ich nie da.
    • Gość: TEicke To cała Wojna ma się sprowadzić do Żydów? IP: 62.181.161.* 28.01.04, 13:02
      do jasnej cholery? Co to za bełkot, co to za jakaś żydówa Veil co to ma Polsce
      cenzurki wystawiać za Jedwabne??

W tej chcili widać jak na dłoni, że nasze tradycyjna, polska wielkoduszność
      i "niedopominanie" się o zadoścuczynienie za własne krzywdy jest brutalnie
      wykorzystywana przez Żydów, którzy chcą całą II wojnę sprowadzić do tego ich
      holocaustu i zepchnąć w niepamięć ofiarę i krzywdy innych!!!
      Najgorszy wstyd to to, że w tej brudnej grze wiernie sekundują im polscy
      pomagierowie!

To my Polacy mamy zapomnieć o zbrodniach komunizmu, który spowodował o wiele
      straszniejsze spustoszenia niż faszyzm i do którego powstania i wściekłej
      ekspansji swą rękę w olbrzymim stopniu przyłożyło żydostwo?

Was cymbałów z Vybiórczej chyba już kompletnie pokręciło!
      • mosze.rabejnu z kim mamy do czynienia 28.01.04, 17:00
        www.spartacus.schoolnet.co.uk/GEReicke.htm
    • Gość: Wanda Czy Zydzi nie moga obchodzic tego dnia bez nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 16:17
      Mam po dziurki w nosie problemow zydowskich i problemow z Zydami. Czy Zydzi
      nie moga obchodzic swojego dnia bez nas ? Do czego goje sa im potrzebne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka