Dodaj do ulubionych

Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność

IP: *.105.183.208.ptr.us.xo.net 19.04.04, 18:29
No po prostu mial pecha. To byloby piekne napisac powiesc i ukazac los
czlowieka ktory siedzial w wiezieniu jak jakis hrabia z innej ksiazki.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność 19.04.04, 18:33
      Acha, uwolnili go ale dalej nie jest wolnym czlowiekiem.Smiech na sali .
      • mirmilek czy to przyklad miedzynarodowego terroryzmu? 20.04.04, 19:15
        dalej, kochani goscie z izraela, jestescie dumni ze swojego, kraju?
      • Gość: PP Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.157.11.36.Dial1.Boston1.Level3.net 21.04.04, 17:19
        Slyszalem o innym przypadku,kiedy Zyd wyszedl na wolnoosc z KZtu.
      • Gość: Szwejk! Vanunu jest dla Izraela największym zbrodniarzem! IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.04, 18:03
        Był i jest traktowany jak szpieg i zdrajca najwyższego stopnia, choć nie
        zdradził żadnej tajemnicy obcym służbom, a odwrotnie - wyszedł z tym publicznie
        do mediów. Izrael jest od lat 80-tych 6 (!!!) co do wielkości na świecie potęgą
        atomową. Posiada ok. 250 bomb atomowych rozmaitej mocy, tzn. może wysadzić
        praktycznie cały świat w powietrze. Przykro tylko, że zniszczył go fatalny,
        rodem z Maroka, smak do kobiet. Ta agentka Mossad, która (także dzięki
        feromonom!) go w sobie w ciągu kilku godzin(!) "rozkochała" była tłustą
        tlenioną blondyną z biodrami starej klaczy i rozdeptanym nosem.
        • Gość: Szwejk! Do"gini"- wybaczam, bo nie wiesz, co mówisz IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.04, 18:08
          Nie masz dziecko bladego pojęcia, co to znaczy więzienie i Bogu dziękuj za to,
          że nie wiesz. Nie masz w ogóle wyobrażenia, co to jest za tortura (
          największa!)- odosobnione więzienie. Bogu dzięękuj, że nie masz wyobrażenia.
          Ale nie śmiej się z tych, co prze coś takiego przeszli i żyją. Za kretyńską
          ironię Bóg cię skaże.
      • Gość: Wolnosc Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: 207.96.224.* 24.04.04, 19:47
        Malo pisali, cholera jasna. Przeciez to wielki czlowiek
    • Gość: kubol Nie czuję się zdrajcą ani szpiegiem.... IP: *.bielsko.msk.pl 19.04.04, 18:34
      No przepraszam , nie rozumiem .... a czym ?
      • Gość: ja Re: Nie czuję się zdrajcą ani szpiegiem.... IP: *.core.lanet.net.pl 20.04.04, 00:34
        Niedawno na Florydzie zmarł pewien polak, pułkownik, który też w imię swoich
        przekonań coś komus przekazał. Ale on oficjalnie jest bohaterem.
        Trochę nie rozumię, dlaczego niektóre kraje mogą bawić się atomkami,
        a inne nie. Jedne kraje mają kontrole światowych atomistyków, a inne nie.
        Jeden kraj od pewnego czasu jest nawet okupowany za posiadanie broni,
        której nie posiadał. Porąbana ta polityka jest.
        • Gość: Tysprowda Re: Nie czuję się zdrajcą ani szpiegiem.... IP: 5.5R* / *.qualitynet.net 20.04.04, 21:18
          American way, wot czto.
    • wielki_czarownik Iście stalinowskie metody. 19.04.04, 18:39
      "Oboje opuścili Wielką Brytanię w ramach romantycznej podróży do Włoch, skąd Mossad uprowadził uśpionego mężczyznę do Izraela."
      Przypomina się sytuacja jak Stalin wysłał mordece do Meksyku by ten zabił Trockiego.
      Nie ma to jak poszanowanie suwerenności innego kraju. Ciekawe czy gdyby ktoś porwał z centrum izraelskiego miasta jakiegoś żydowskiego stalinowskiego mordercę to Żydom by się to spodobało.
    • Gość: jozef Mordechaj Vanunu IP: 80.111.118.* 19.04.04, 18:41
      To wstyd, ze przyznano mu jeszcze Pokojowej Nagrody Nobla!
      • Gość: Antek Re: Mordechaj Vanunu IP: 216.223.64.* 19.04.04, 21:54
        Ktorys z gosci portalu napisal ze zydzi uczyli sie metod od nazistow, ja mysle
        ze bylo odwrotnie, a moze w obu przypadkach byl ten sam nauczyciel.Zwroccie tez
        uwaga na fragment ,w ktorym autor artykulu powiada, ze prowadzenie zabaw z
        bronia atomowa bylo legalne w swietle prawa miedzynarodowego bo Izrael nie
        podpisal stosownej umowy.Czy tylko zydow obowiazuje takie prawo.Czy inni tez
        moga olac miedzynarodowe ustalenia i robic wszystko legalnie.Ejze...
        • Gość: MM Re: Mordechaj Vanunu IP: *.isp.broadviewnet.net 19.04.04, 22:04
          Dokladnie... wniosek dla kazdego kraju majacego nuklearne aspiracje - nic nie
          podpisywac i wszystko bedzie cacy. Ze tez Gazeta takie bzdury wypisuje...
    • Gość: orka Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.proxy.aol.com 19.04.04, 19:32
      szaron postepuje tak samo jak hitler
      • Gość: gosc Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.04, 20:34
        Co ty wiesz o Hitlerze i jego metodach?
        Gdyby Hitler byl na Bliskim Wschodzie to nie istnial by problem palestynski -
        wszystklich Palestynczykow by kazal zgladzic i nikt by palcem nie ruszyl w ich
        obronie. Podobnie zreszta w latach 33-45 wszyscy (prawie) sie odwrocili od
        Zydow, zabojady to nawet wydawaly Zydow Niemcom pod nadzorem francuskiej
        policji!
        Do dzisiaj nikt ich z tego nie rozliczyl a bajeczka o Resistance i Powstaniu w
        Paryzu to dla takich nastolatkow rozkojarzonych emocjonalnie jest dobra.
        Zanim cos napiszesz - pomysl!
        Pozdr
        • Gość: do gościa ty jesteś płatnym dyskutantem forumowym bo zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:50
          masz poglądy oficjalne i takie prorządowe.Mógłbyś się lepiej kamuflować.Podaj
          swoim mocodawcom kilka ksyw i pisz te zamówione texty.Nic wtedy im nie umknie i
          zapłacą ci za każe słowo
        • Gość: kissmyass [...] IP: *.bbtec.net 21.04.04, 16:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sp;lit Na wolność ??? :) Zacharow usmiecha sie z grobu . IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 19.04.04, 19:46
      To co jego czeka to nie wolnosc , Zacharow cos wie na temat takiej wolnosci .

Syjamisci dotychczas pokazali nam ze w traktowaniu Palestynczykow nie sa lepsi
      od nazistowskich oprawcow , a teraz mamy przyklad ze nie sa lepsi , jesli nie
      gorsi od oprawcow w Sojuzie ,... Wanunu na wewnetrznym wygnaniu , zaszcuty z
      rygorystycznymi rystrykcjami

uklony

=============================================================================

His supporters say the restrictions - which they intend to challenge in the
      High Court - bar him from talking to foreigners, including by telephone, fax
      or even email, and from going within 100 metres of a foreign embassy and
      within 300 metres of ports, airports, or border crossing points.

news.independent.co.uk/world/middle_east/story.jsp?story=512513

• Gość: ZAINTERESOWANY(A) ZUPELNIE JAK HITLEROWCY IP: 5.5R* / *.179.191.152.forward.012.net.il 19.04.04, 20:16
        TEN FACET JEST DO MNIE PODOBNY BO JA POLAK ZYDOWSKIEGO POCHODZENIA TEZ
        NAWROCILEM SIE NA CHRZESCIJANSTWO I TEZ MNIE NIE WSZYSCY ZYDZI W IZRAELU B.
        DOBRZE TRAKTUJA. JESTEM OBCY, ZNAM ZYDOW Z ROSJI I POWIEDZIELI, ZE TAM BYLO IM
        LEPIEJ CHOCIAZ BIEDNIEJ ALE LUDZIE LEPSI. W IZRAELU ZA NIC NIE CHCIALBYM ZOSTAC
        W TYM ATOMISTYCZNYM,PODSTEPNYM PANSTWIE. NAUKE POBIERALI CHYBA U NAZISTOW.

A TERAZ DO DANY 33 - TO TY ZACZEPIALAS MOJA PRZYJACIOLKE M, WIEC TO TY SIE
        OSPIEPRZ. PANI MADZI JUZ NIE MA ZWIEDZA INNE KRAJE I ODPOCZYWA OD CIEBIE. A JA
        CHYBA ZMIENIE STRONE BO ZNALAZLEM (AM)CIEKAWSZA,\ LEPSZE INFORMACJE I OPINIE.
        TY DANO KRYTYKUJESZ MYSLACYCH LUDZI. NIE MASZ ARGUMENTOW TERRORYSTKO I NIE
        ROZUMIESZ NAJPROSTSZYCH RZECZY ALE COZ ZROBILI CI PRANIE MOZGU W TYM WOJSKOWO-
        POLICYJNO-TERRORYSTYCZNYM PANSTWIE. JESTES II EWA BROUN, NAWET GADASZ PO
        SZWABSKU. TYLKO ATAK I ZEMSTA - OTO TWOJE PRAWDZIWE OBLICZE. TYPOWO STARO
        TESTAMENTOWE NASTAWIENIE - OKO ZA OKO, ZAB ZA ZAB, WIEC WYKONCZMY NAJLEPIEJ
        WSZYSTKICH ARABOW. TYLKO TAKIM OPINIA PRZYKLASKUJESZ. JESTES JAK DAWNIEJSI
        FARYZEUSZE, OBLUDNA. PO CZESCI CIE ROZUMIEM ZYJESZ W STRACHU, MOZE JESTES CALE
        ZYCIE NIESZCZESLIWA ALE TO NIE POWOD ABY ATAKOWAC I OPLUWAC MYSLACYCH LUDZI
        ZOSTAWIAJACYCH SWOJE OPINIE NA FORUM, KTORZY MAJA PRAWO DO WLASNEGO ZDANIA.
        ZATRUWAJ SWOIM JADEM KOGO CHCESZ ALE NA MNIKE TO NIE DZIALA.
        CZASAMI TU ZAGLADNE MOJA ULUBIENICO A TY LEPIEJ ZAGLADNIJ NA SWOJE IZRAELSKIE
        STRONY INTERNETOWE. OD POLSKIEGO JEZYKA SIE ODCZEP BO I TAK GO DOBRZE NIE
        UZYWASZ, TY WULGARYSTKO. PEWNIE POLSKI PASZPORT CI SIE MARZY ZEBY PODROZOWAC PO
        CALEJ UNII EUROPEJSKIEJ, ALE NIC Z TEGO TAM TAKICH NIE CHCEMY.

JAK PRZEDSTAWIE MOJE MATERIALY Z TEGO FORUM NA CWICZENIACH W X TO BEDE MUSIAL
        (A) WSZYSTKIE TWOJE WULGARYZMY OCENZUROWAC, BARDZIEJ NIZ GW.
        CIESZE SIE, ZE PRZEZ TAK DLUGI CZAS NAPEDZALISMY DYSKUSJE, BEDE MIEC BOGATSZE
        MATERIALY A SMIECHU TEZ MIALEM (AM) CO NIE MIARA JAK SIE DAWALAS NABIERAC NA TO
        I OWO. SORKI, SLICHA ALE TO DO POBUDZENIA DYSKUSJI. CHYBA ZMIENIE TEMAT MGR I
        BEDE PISAC O TWOJEJ SKAPLIKOWANEJ OSOBIE.
        POZDROWIENIA OD PODROZUJACEJ MADZI, KTORA ZMIERZA DO POLSKI NA ZASLUBINY I
        WESELISKO, A MOZE ONA ISTNIEJE TYLKO W MOJEJ WYOBRAZNI. TEGO SIE NIGDY NIE
        DOWIESZ ANI O MOICH POGLADACH NA WIADOMY TEMAT. ALE NAPRAWDE JESTEM LAGODNYM
        CZLOWIEKIEM ,TYLE CI UJAWNIE. CO NIECO PRAWDY I CONIECO ROBILEM (AM) SOBIE JAJA
        Z TWOJEJ NAIWNOSCI. A PRZY OKAZJI DOWIEDZIALEM (AM) SIE, ZE TEPISZ
        SPRAWIEDLIWYCH. JAKI OBRAZ IZRAELSKICH ZYDOW JA W POLSCE PRZEDSTAWIE, CHYBA
        BEDZIE WIECEJ ANTYSEMITOW, ALE TO NA TWOJE ZYCZENIE. NIE JESTEM TAKI ZLY(A) JAK
        MOZE SOBIE MYSLISZ I ZA DUZO O TOBIE NIE POWIEM, BO BYLO BY MI WSTYD, MOJE
        OTOCZENIE WIE, ZE JESTEM Z POCHODZENIA ZYDEM (OWKA). WIEC STARAM SIE O ZYDACH
        MOWIC DOBRZE ALE NIE PRZESADNIE DOBRZE.
        • Gość: ZAINTERESOWANY(A) DANUS TO ZNOW DO CIEBIE IP: 5.5R* / 212.199.26.* 19.04.04, 20:35
          MIALEM (AM) NAUCZYCIELKE O TYM IMIENIU, BARDZO FAJNA WIEC MAM DO CIEBIE
          SENTYMENT BO WSZYSCY MOWILI NA NIA DANA I MI JA PRZYPOMINASZ. MOJA
          WYCHOWAWCZYNI Z PODSTAWOWKI, PEWNIE BYLA W OKOLICY TWOJEGO WIEKU. A WSZYSCY
          CI, KTORZY POPIERAJA PRAKTYKI IZRAELA BO COS ZOBACZYLI W TV NIECH LEPIEJ
          PRZYJADA TU A SZYBKO ZMIENIA ZDANIE JAK SIE BLIZEJ ZAPOZNAJA Z SYTUACJA. LATWO
          JEST GADAC NA ODLEGLOSC, PO TYM JAK ZOBACZYLO SIE GRUPE WRZESZCZACYCH
          PALESTYNCZYKOW, MYSLI SIE ZE WSZYSCY TACY SA. JA NIE BEDE SIE ZNIZAC DO TEGO
          POZIOMU CO NIEKTORZY TUTAJ, ZWLASZCZA DANA, NO NI.

UWIELBIA TA IZRAELSKA KULTURE I CIAGNIE MNIE DO NIEJ, TO PEWNIE ZEW KRWI ALE
          TEZ MAM WYCHOWANIE Z INNEJ KULTURY I NIE WSZYSTKO CO DZIEJE SIE TUTAJ JEST DLA
          MNIE NORMALNE. NA RELIGII SIE ZNAM, LUBIE TEOLOGIE, JESTEM KATECHUMENEM,
          PRZYGOTOWUJE SIE DO CHRZTU I WIEM DOBRZE, ZE BOG MOWI "NIE ZABIJAJ" - TO VI
          PRZYKAZANIE. "JAK CIE KTO UDERZY W PRAWY POLICZEK TO NADSTAW MU LEWY" I WIELE,
          WIELE INNYCH PRZYKLADOW... JEST TO TRUDNE ALE BEZ PRZEBACZENIA SWIAT ZGINIE.
          ZYDZI TEGO NIE ROZUMIEJA BO NIE MAJA TYCH WARTOSCI, KTORE WNIOSLO
          CHRZESCIJANSTWO, SA Z TYLU, JA WOLE BYC Z PRZODU. ALE IZRAEL, DAWNY IZRAEL
          KOCHAM.

NIE PODOBA MI SIE STYL POWROTU DO IZRAELA. MOJ KOLEGA - STUDENT, NIEDAWNO
          DOWIEDZIAL SIE NA UCZELNI JAK TO ARABOWIE BYLI STAD WYPEDZANI, WCZESNIEJ W
          SZKOLE O TYM NIE BYLO, UCZYL SIE ZE TO ZYDZI BYLI PRZESLADOWANI JAK TU
          GRZECZNIE PRZYJECHALI. A NIE WSZYSCY BYLI GRZECZNIUTCY. WIEC BYL, ZE TAK POWIEM
          DELIKATNIE WSTRZASNIETY I Z TROCHE WIEKSZYM ZROZUMIENIEM TERAZ PATRZY NA ARABOW.
          SPOTYKAM TU TEZ ORGANIZACJE HUMANITARNE Z CALEGO SWIATA POMAGAJACE
          PALESTYNCZYKOM I WIEM, ZE CZESTO MAJA KLOPOTY W DOSTAWIE POMOCY BO IZRAELCZYCY
          RZUCAJA IM KLODY POD NOGI. JEST TO WSTYD. TEZ TO PO CZESCI ROZUMIEM, BOJA SIE
          WSZYSYKICH ALE BEZ PRZESADY.

ZMYKAM NA LEPSZE STRONY BO GW NIE LUBIA. WIEM TERAZ DANUS MI WTUROJE "TO
          ZMYKAJ, ZMYKAJ" A RACZEJ W JEJ WYDANIU BYLOBY "SPIERD...."

POKOJ WAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • laura-laura Re: DANUS TO ZNOW DO CIEBIE 19.04.04, 22:44
            Drogi niezrownowazony/a.
            Masz zarezerwowany pokoj w Tworkach,napisz tylko, co Ci przyniesc w niedziele.
            Masz zarezerwowana terapie na dluzszy okres, fundacja patrioty Kuklinskiego
            wszystko pokryje.
            Zycze stabilizacji zdrowia
            Laura
          • Gość: t. A to - do Ciebie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 03:10
            Drogi zainteresowany, -a. Twój kamuflaż jest perfekcyjny – to komplement.
            Styl jadowito-łogodno-miłosierny. To pewno pokłosie nawrócenia. Tylko
            nawrócenia na co? Wiesz, sam jestem chrześcijaninem i powolutku penetruję
            korzenie swojej wiary. Mam wrażenie natomiast, że Ty je porzucasz. Bo jeżeli
            przyjmujesz Jezusa dlaczego nie przyjmujesz Jego nauki z Pism? Jezus w czasie
            całej swojej służby powoływał się na pisma, na Dawida i Izajasza. Jeden wycinał
            wrogów gdzie popadło, drugi przyszłe bitwy opisywał. Czy uważasz, że Żydzi
            powinni nadstawiać drugi policzek Hamasowi, czy innym rzeźnikom? Czy gdyby
            twoje potencjalne dziecko rozerwali na strzępy dał byś im kolejne na tacy? Czy
            nawróciłeś się na potwora biedaku???
            Gdzie Twoja miłość do ojczyzny (ziemi) i narodu, któremu Jezus nakazał posiąść
            swą własność, a o którą uczniowie chciwie dopytywali się w ostatnim momencie,
            gdy Ten już ich opuszczał?
            Chrześcijaństwo ma różne oblicza, niektóre bardzo nieciekawe (czeluście
            prawdziwe) i obyś się w nich nie rozkochał. Bo już nie jeden w dobrej wierze
            dał się zwieść gołębim fantazjom pięknoduchów.
            Pamiętaj, że Pan najpierw przekazał swemu ludowi przymierze i zakon
            (przykazania), a później kazał wytracić plemiona zamieszkujące Kanaan. Kiedy
            Żydzi temu folgowali spadały na nich przekleństwa. Czy Bóg nie miał
            miłosierdzia? Czy może nawrócił się 1500 lat później pod wpływem samego siebie?
            On był, jest i będzie, ten sam, na wieki.
            Nie myśli, że przywołuję tamte sądy do dzisiejszych problemów. Tam chodziło o
            konkretne ludy i śladu po nich już nie ma. Nie uważam, że wojna jest dobrą
            rzeczą, ani przyjemną. Ale jest niezbędna jeżeli jakiś naród postanawia
            wyeliminować drugi, jeżeli chce odebrać mu jego własność.
            Izrael jest własnością Żydów od Abrahama po sam koniec. Wygnanie było
            konsekwencją grzechów, usunięciem ochrony przed wrogami, bezprawiem za które ci
            wrogowie jeszcze odpowiedzą (Joel 3:7). Było też pielgrzymką i nawiedzeniem
            innych plemion przez lud pański, który niósł im również swe świadectwo i
            talenty. Przyjmowani byli rozmaicie, co było sprawdzianem narodów, ich
            gościnności i stosunku do „ich Boga” (Jan 13:20)

Jeżeli Twe nawrócenie będzie zwrócone do Niego, a nie jednego z Kościołów,
            jeżeli będziesz go szukał w Słowie a nie komentarzach jedynie, to nie sądzę byś
            długo obecne poglądy hołubił. Tylko czy będzie?
            Nie uważam, by Izraelczycy byli aniołami. Popełniają błędy, a może bywają
            okrutni. Ale generalnie podziwiam każdego, kto drwi sobie z niebezpieczeństwa i
            trwa w kraju, albo odzyskuje zajęte dziedzictwo ojców, jako oni je zdobywali.
            Mamy miłować swoich nieprzyjaciół, a brać przykład z Dobrego Pasterza. On nie
            oddaje owiec wilkom. Ani nie pozwala na wspólny meldunek. Nawet jeśli ten
            byłby biedny i bezrobotny. Organizacje humanitarne są czasami inne go zdania.

Popatrz jak wiele ziem ma dziś Ismael. I jakie w nich bogactwa. Ale to jest za
            mało...
            Shalom.
            • Gość: sp;lit Re: A to - do Ciebie IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 20.04.04, 17:51
              Dlugi text ,... Otoz w calej twojej tyradzie jest mala luka - Pan zawarl
              przymierze i dal te ziemie Izraelitom , potomkom Abrahama a nie przybledom z
              kaukaskich stepow i uzurpatorom do tytulu wybranego narodu , Khazarom ,...

Opierajac sie na zapisach Biblii , Zydzi zlamali to przymierze i stracili ten
              przywilej , odzyskaja go tylko z woli Pana a nie dzieki krwawej , zaborczej
              polityce syjonistow .

Swoje wywody , cala te twoja racje prawa do ziemi , jak rowniez swoja tyrada
              mozesz wyrzucic do kosza ,...

uklony
              • Gość: AS Re: A to - do Ciebie IP: *.204.39-62.rev.gaoland.net 21.04.04, 14:46
                Czytasz Biblie wybiorczo, Sp;lcie. Przeczytaj raz jeszcze Powtorzone Prawo.

A piszac "tylko z woli Pana", zapominasz, iz Pan wyjasnia Izraelowi (przy tym
                konwertyci wg halachy potomkami Abrahama sa, chocby pochodzili z Bieguna
                Polnocnego)na czym Jego wola polega, o co Izrael -az do ostatniego pokolenia-
                ma walczyc i co zostanie po wrogach, gdy sam Pan bedzie u boku Izraela walczyl.
                • Gość: sp;lit Re: A to - do Ciebie IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.04.04, 18:03
                  Nie u boku tego Izraela ,... Twierdza niedouczeni Lewici !

Mnie nie tlumacz ! Wytlumacz to Lewitom , prawdziwym potomkom Aarona ,
                  opiekunom swiatyni , ktorych wiekszosc postanowila czekac na Mesjasza w Marocco
                  i innych krajach i ktorzy nie chca miec nic wspolnego z syjonizmem ,...

Moze nie wiedza , nieuki , szkoda by bylo zeby sie nie zabrali na twoj pociag :)

uklony

===============================================================================

Nie rozglaszaj falszywej wiesci.
                  Nie wspomagaj winowajcy,
                  swiadczac na korzysc bezprawia .

II Mojz 23.1
                  • Gość: AS Re: A to - do Ciebie IP: *.209.39-62.rev.gaoland.net 21.04.04, 22:34
                    do sp;lita: Nie bardzo rozumiem co organizacje zydowskie typu Naturei Karta
                    maja wspolnego z dzisiejszymi Cohanim. Ktos Cie chyba zle poinformowal.
                    Pozdrowienia :)

Do t. : Jestes jak glos Yehoshuy i Kaleba (Liczb 13:1 - 15:41). Shalom :)
              • Gość: t. Re: A to - do Ciebie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 21:46
                Wydaje mi się, że nie nam określać kto przybłęda, a kto pielgrzym. Każdy
                motywuje prawo do ziemi tak jak potrafi. W przypadku Izraela nadanie jest
                bezdyskusyjne, pomimo rozproszenia, które już Mojżesz zapowiadał.
                Żydzi faktycznie łamali i łamią przymierze, jak my, gdy schodzimy z prostych
                ścieżek. Pytanie tylko, czy potem wracamy i z jaką determinacją.
                Oczywiście, bez woli Pana nie było by dziś Izraela. Arabowie pokonywali dawniej
                dobrze uposażonych Europejczyków. Ale tamto minęło. Nie tylko w orężu i liczbie
                zwycięstwo.
                Polityka Izraela wcale nie jest taka krwawa i zaborcza. Krew niesie w pierwszej
                kolejności wojna na wyniszczenie. Bez niej nie byłoby kroków odwetowych. Izrael
                zajął co miał zająć kiedy był zaatakowany i teraz tylko gospodaruje – niestety
                pod ostrzałem (Jak za czasów Nehemiasza – pamiętasz?). Z wielkim umiarem -
                biorąc pod uwagę wschodnie standardy.
                Myślę, że wielu Arabów, którzy chcą walczyć z Izraelem nie wierzy w zwycięstwo.
                Im chodzi o nękanie, mordowanie, wyładowanie swych emocji. Dla nich to zwykły
                1% skrawek ziem. Dla Żydów to wszystko co mają. Są pewno też ideowcy, ale kiedy
                nastał czas powrotu nie ma co wierzyć, by sprawy mogły zmienić bieg.

Świadomość nieustannego „wyróżnienia” jakiemu podlegają Żydzi jest więc żartem
                dla wielu nie od dziś, teorią jak mówisz do kosza. Chociaż coraz więcej zmienia
                w tej kwestii myślenie.

5 Moj. 30:1-10: „Gdy tedy przyjdzie na cię to wszystko, błogosławieństwo i
                przekleństwo, które ci przedłożyłem, i weźmiesz je sobie do serca pośród
                wszystkich narodów, dokąd wypędzi cię Pan, Bóg twój, i nawrócisz się do Pana,
                Boga twego, i będziesz słuchał jego głosu zgodnie z tym wszystkim, co ja ci
                dziś nakazuję, ty i twoi synowie, z całego serca twego i z całej duszy twojej,
                to wtedy przywróci Pan, Bóg twój, twoich jeńców i zmiłuje się nad tobą, i
                zgromadzi cię z powrotem ze wszystkich ludów, gdzie cię rozproszył Pan, Bóg
                twój. Choćby twoi wygnańcy byli na krańcu nieba, to i stamtąd zgromadzi cię
                Pan, Bóg twój, i stamtąd cię zabierze, i sprowadzi cię Pan, Bóg twój, do ziemi,
                którą posiadali twoi ojcowie, i posiądziesz ją i ty, i uczyni cię szczęśliwszym
                i liczniejszym od twoich ojców, i obrzeże Pan, Bóg twój, twoje serce i serce
                twego potomstwa, abyś miłował Pana, Boga twego, z całego serca twego i z całej
                duszy twojej, abyś żył.

Włoży zaś Pan, Bóg twój, wszystkie te przekleństwa na twoich nieprzyjaciół i na
                tych, którzy cię nienawidzili i prześladowali. Ty zaś nawrócisz się i będziesz
                słuchał głosu Pana, i spełniał wszystkie jego przykazania, które ja ci dziś
                nadaję. Obficie obdarzy cię Pan, Bóg twój, dobrem w każdym dziele twoich rąk, w
                twoim potomstwie, w rozpłodzie twojego bydła, w plonie twojej ziemi, gdyż Pan
                znów radować się będzie twoją pomyślnością, jak radował się twoimi ojcami.
                Jeżeli będziesz słuchał głosu Pana, Boga twego, i będziesz przestrzegał jego
                przykazań i ustaw zapisanych w księdze tego zakonu, jeżeli nawrócisz się do
                Pana, Boga twego, z całego serca twego i z całej duszy twojej....” – no
                właśnie... czas się nawrócić nam wszystkim.

Pozdrawiam.
                • Gość: sp;lit Re: A to - do Ciebie IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 22.04.04, 00:46
                  Wierze gleboko ze wszystko na ziemi dzieje sie z woli Pana , naszego Stworcy

Daj mi troche czasu i pozwol mi przezuc co napisales ,... Thank you !

uklony
                • Gość: sp;lit Re: A to - do Ciebie IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 22.04.04, 16:29
                  Wychodzac z zalozenia ze Pan posluzyl sie komunistami i ateistami przy
                  wskrzeszeniu Nowego Syjonu , nie mozesz odrzucic faktu (dla wlasnej wygody) ze
                  pan posluzyl sie rowniez Hitlerem a skoro tak daleko zaszlismy , to wypada
                  nadmienic ze Holokaust ominal rdzennych Izraelitow zamieszkujacych Turcje
                  Bliski Wschod i Polnocna Afryke , tych Pan uchronil od losu przybledow .

Izraelici , zamieszkiwali te kraje od poczatku diaspory i zyli w miare
                  spokojnie oczekujac Mesjasza dopuki nie pojawili sie uzurpatorzy , ktorzy swoja
                  polityka posrednio i bezposrednio przyczynili sie , ze dotychczasowe zycie
                  diaspory zaczelo sie komplikowac . Posrednio wywolala to wrogosc syjonistow do
                  zamieszkujacych Swieta Ziemie Palestynczykow a bezposrednio , akty terroru
                  syjonistow wobec Zydow na Bliskim Wschodzie i Polnocnej Afryce majace sklonic
                  diaspore do powrotu a tym samym usankcjonowac ich jako prawowitych wlascicieli
                  spadkobiercow testamentu i woli Pana .

Czesc diaspory udalo im sie "przekonac" bombami i granatami , nie na dlugo
                  jednak , bo po przyjezdzie do Izraela szybko przejrzeli na oczy , ze sa
                  narzedziem w rekach Syjonistow dlatego wyniesli sie do innych krajow czekac na
                  Mesjasza .

Najlepszym przykladem sa tu potomkowie Lewitow , kaplanow Swiatyni , ktorzy po
                  zamachach na ich egzystencje w Marocco , woleli zostac w tym kraju , albo
                  emigrowac do Francji i Canada zamiast do Izraela . Tam wyjechala znikoma liczba
                  ktora po czasie jeszcze sie pomniejszyla na korzysc emigracji do innych krajow .

Zydzi z Syrii , Egiptu , Iraku , oprocz znikomej liczby rozproszyli sie po
                  swiecie , Zydzi Algieru osiedli we Francji i Quebeck etc ,...

Patrzac na to nasuwa sie pytanie , jesli prawdziwi Izraelici nie kupili idei
                  syjonistow i wola diaspore zamiast powrotu to cos tu smierdzi , nie uwazasz ?

>>> Wydaje mi się, że nie nam określać kto przybłęda, a kto pielgrzym. Każdy
                  motywuje prawo do ziemi tak jak potrafi. W przypadku Izraela nadanie jest
                  bezdyskusyjne,

Tu musisz przyznac ze na bakier z przykazaniami a na to sklada sie wrodzona
                  natura poczatkow egzystencji mieszkancow stepu , a jakie one byly mozesz
                  znalezc w materialach na temat Khazarow ,... Zyli z rozboju , haraczu i cla
                  Na sasiadach i kupcach , ktorych szlaki handlowe nie mogly ominac ich terytoriow

>>> Ty zaś nawrócisz się i będziesz słuchał głosu Pana, i spełniał wszystkie
                  jego przykazania, które ja ci dziś nadaję.

Na koniec jak kazdy wyznawca jakiejs wiary twierdze* (dlatego wybralem) ze
                  Chrzescijanie sa na wlasciwej drodze do zbawienia , bo juz w genesis 3,15 jest
                  zapowiedz nadejscia Chrystusa i potwierdzone w Obj 12,17 jak rowniez w prawie
                  calym Obj 12 i w odnosnikach w tym rozdziale do zapowiedzi Prorokow Starego i
                  Nowego Testamentu .

uklony

* Nie nawracam , nie agituje , bo wierze ze Pan dal nam wolna wole , zebysmy
                  sami z wlasnej woli podejmowali decyzje . W krucjaty nie wierze .

www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html
                  www.geocities.com/CapitolHill/Senate/7891/lavon_hirst.html
                  • Gość: t. Re: A to - do Ciebie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 02:38
                    Pan posłużył się komunistami i ateistami – przypomniała mi się jedna
                    historyjka - Mat. 21:28-32: „A jak się wam wydaje? Pewien człowiek miał dwóch
                    synów. Przystępując do pierwszego, rzekł: Synu, idź, pracuj dziś w winnicy. A
                    on, odpowiadając, rzekł: Tak jest, panie! Ale nie poszedł. I przystępując do
                    drugiego, powiedział tak samo. A on, odpowiadając, rzekł: Nie chcę, ale potem
                    zastanowił się i poszedł.
                    Który z tych dwóch wypełnił wolę ojcowską? Mówią: Ten drugi. Rzecze im Jezus:
                    Zaprawdę powiadam wam, że celnicy i wszetecznice wyprzedzają was do Królestwa
                    Bożego. Albowiem przyszedł Jan do was ze zwiastowaniem sprawiedliwości, ale nie
                    uwierzyliście mu, natomiast celnicy i wszetecznice uwierzyli mu; a wy, chociaż
                    to widzieliście, nie odczuliście potem skruchy, aby mu uwierzyć.”

Czy Pan posłużył się Hitlerem... Czy posłużył się Herodem, kiedy ten zabijał
                    niewinne dzieci po narodzeniu Jezusa? W jakim celu? Czy władca tego świata nie
                    działa w synach opornych?(1) Niezbadane są wyroki i niewyśledzone drogi, ale
                    upraszczając – w kategoriach wieczności śmierć niewinnego nie jest końcem, bo
                    Pan może mu krzywdę wielokrotnie wynagrodzić. Prawdziwe zmartwienie ma sprawca,
                    który uważa, że sprawiedliwość go nie dosięgła - ona już na niego czeka.
                    Sprawiedliwość nie zawodzi - Joel 3:7.
                    Czasem zło ma do nas przystęp, gdy wydostajemy się z obszaru bezpieczeństwa.
                    Nie uważam, by Holocaust wynikał z grzechu terytorialnego. To była bestia,
                    która ten świat zamieszkuje nieustannie. Nie pokonali jej Amerykanie, Rosjanie
                    chociaż wygrali wojnę. Ona jest ciągle blisko, jak za dni adamowych czyha u
                    drzwi. Nie zdajemy sobie na co dzień sprawy z jej prawdziwego oblicza, jesteśmy
                    pobłażliwi, szybko zapominamy. Dlatego zestawienie terroru z wewnętrzna
                    polityką syjonistów jest nieporozumieniem. Bo nawet jeśli takie zjawisko miało
                    miejsce, prześladowania, wrogość wobec ludu trwa od samego początku.
                    Narodzenie Herzla nic tu nie zmieniło. Ta wojna nigdy się nie zakończyła, ma
                    tylko różne fazy.
                    Wrogość krótko natomiast trzyma uwalniane błogosławieństwo. Ale mimo to jej moc
                    jest wielka.( 2 Kron. 32:1)

Sprawa lewitów ma chyba dalszy horyzont, niż tylko Maroko - Jer. 33:17-
                    22: „Albowiem tak mówi Pan: Nie braknie Dawidowi takiego, kto by zasiadł na
                    tronie domu izraelskiego. I kapłanom lewickim nie braknie przede mną takiego
                    męża, który by składał całopalenie i spalał ofiary z pokarmów, i składał ofiary
                    krwawe po wszystkie dni. I doszło Jeremiasza słowo Pana tej treści: Tak mówi
                    Pan: Jeżeli zdołacie zerwać moje przymierze z dniem i moje przymierze z nocą,
                    by nie było ani dnia, ani nocy w ich właściwym czasie, to będzie też zerwane
                    moje przymierze z Dawidem, moim sługą, że nie będzie miał syna panującego na
                    jego tronie, i z kapłanami lewickimi, moimi sługami. Jak nie mogą być zliczone
                    zastępy niebieskie i nie może być zmierzony piasek morski, tak mnogie będzie
                    potomstwo Dawida, mojego sługi, i kapłanów lewickich, którzy mi służą.” –
                    czyżby nie wszyscy chrześcijanie pogrążeni w upadku?:)

Powinienem chyba dopowiedzieć, że moje słowa dotyczące nawrócenia nie omijały
                    mnie samego. Lwia część nauk zakonu dotyczy moralności i sprawiedliwości.
                    Przestrzeganie ich może się odbywać w towarzystwie dowolnej wiary, wobec czego
                    przywracanie ich mieści się w kategoriach nawrócenia, nawet w Izraelu.(2)
                    Nie zastąpi jednak przykazanie późniejsze wcześniejszego, ważniejszego, które
                    mówi: „Słuchaj Izraelu....”
                    Świadectwo nie jest złą rzeczą.

(1) Jer. 10:23-25: „Wiem, Panie, że droga człowieka nie od niego zależy i że
                    nikt, gdy idzie sam, nie kieruje swoim krokiem. Karć mnie, Panie, ale według
                    sprawiedliwej miary, nie w swoim gniewie, abyś mnie nie zniweczył! Wylej swoją
                    zawziętość na narody, które cię nie znają, i na plemiona, które nie wzywają
                    twojego imienia, gdyż pożarły Jakuba, zniszczyły go i spustoszyły jego niwę.”
                    (2) Jer. 22:15-16: „Czy jesteś królem przez to, że współzawodniczysz w
                    cedrowych budowlach? Twój ojciec przecież też jadł i pił, lecz stosował również
                    prawo i sprawiedliwość i wtedy dobrze mu się powodziło. Sądził sprawę ubogiego
                    i biednego i wtedy było dobrze. Czy nie na tym polega to, że się mnie zna? -
                    mówi Pan.”

Pozdrawiam.
          • Gość: polit Re: DANUS TO ZNOW DO CIEBIE IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.04, 13:37
            Cieszy mnie ze w koncu ktos jasno okreslil swoje stanowisko i do tego ktos z
            Izraela.Simon Wiesenthal tez nie chcial zyc w Izraelu bo bylby pod ciaglym
            naciskiem politycznym( ostatni jego wywiad w ktorym wystepuje razem z zona).
            Jezeli chodzi o prawo miedzynarodowe to proponuje opracowanie drugiego prawa
            dla USA,Chin i Izraela ktore to panstwa nie podpisaly nawet ostatniej konwencji
            o Trybunale Miedzynarodowym w Hadze.Te panstwa chetnie osadzaja ale same nie
            poddaja sie sadom.Juz wielu dyskutantow z Izraela probowalo z powodu brakow w
            argumentacji przylepic mi "antysemityzm" co mnie bardzo bawi, ale i smuci bo
            przez takie praktyki niektorzy stracili swoja egzystencje a nawet zycie( ostnie
            2 lata w RFN).Dlatego ZAINTERESOWANA(y)Moge sie z czystym sumieniem pod Twoja
            wypowiedzia sie podpisac!
      • Gość: MM Re: Na wolność ??? :) Zacharow usmiecha sie z gro IP: *.isp.broadviewnet.net 19.04.04, 22:01
        Pewnie i tak niedlugo wpadnie pod samochod albo sie posliznie na moscie. Sila
        wyzsza. ;o)
    • Gość: trzeźwy Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 23:48
      nie rozumiem po co władze izraela trzymają vanunego pod otwartym aresztem.18
      lat siedział w wiezieniu.jakie nowe tajemnice może wydać.po za tym jakie
      tajemnice wogóle wydał.jawne tajemnice że izrael posiada bron jądrową.przecież
      wszystcy o tym wiedzą.równiez państwa arabskie są temu świadome.innaczej już
      dawno mogli pokonac izrael wbronia konwencjonalną.
      • Gość: pytnako Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.04, 00:53
        A o zwyczajnej zemscie i odstraszaniu innych na przyszlosc, coby przypadkiem na
        podobny pomysl nie wpadli nie moze byc?
      • Gość: dana33 Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.broadband.actcom.net.il 20.04.04, 21:16
        aha, to dlaczego nie pokonali? bo nie tylko nie pokonali, ale i przegrali....
        nawet na remis ich tymczasem nie stac.... :)
    • Gość: maruda prawo międzynarodowe IP: *.gdynia.mm.pl 20.04.04, 02:31

Choć prace te nie łamią prawa międzynarodowego bo Izrael nie podpisał traktatu o
      nierozprzestrzenianiu broni atomowej

I to, qrwa, najlepsze. Wystarczy nie podpisać.

• Gość: chyba Re: prawo międzynarodowe IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.04, 14:16
        Maruda, chyba tylko jedynie jesli dotyczy to panstwa Izrael, bo w przypadku
        innych krajow wystarczy niepotwierdzone domniemanie o BMR do interwencji
        wojskowej.
    • Gość: Precz z .... [...] IP: 5.2.* / 217.8.167.* 20.04.04, 08:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Rybinka Re: Jest tylko film, ale niestety kończy sie on w IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.04, 13:10
      Jest tylko film, ale niestety kończy sie on tuż po porwaniu tego pana przez
      żydowską kochankę. Jest jeszcze koncowa scena osądzenia tego pana w izrelu i
      zamknięcia w celi. Dalszych losów nie sfilmowano...
    • Gość: aa Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 17:21
      HALLOOOO gdzie są ci wszyscy żydofile, żeby sprostować tą kłamliwą
      informację???!! Izrael napewno nie posiada broni nuklearnej; to pokojowo
      nastawione państwo, które tylko broni się przed agresją fanatyków islamskich!!
      Tajne laboratoria pod ziemią?? Przecież to są najpewniej zakopane przez Husajna
      arsenały broni masowego rażenia (cóż za cwany lis; nic dziwnego że Amerykanie
      nie mogli znależć!!!).

QQQQ....wa co za porąbany świat!!!!!
      LUDZIEEEE myślcie trochę!!!!!!!
    • Gość: francek Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 20.04.04, 20:16
      Orka!!!!Nie masz racji-postepuje jeszcze gorzej.
    • Gość: Tysprowda Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: 5.5R* / *.qualitynet.net 20.04.04, 21:38
      JFK tez mial pecha sakramenckiego, gdy chcial zlikwidowac zydom ich bron
      atomowa.

"Ktos" go "zaszczelil" za to kilka miesiecy pozniej, jako jedynego prezydenta
      USA ktory to chcial zrobic.

Wszyscy nastepni prezydenci, wlacznie z aktualnym rezydentem, zaluzje paniali i
      siedza cicho jak myszy pod miotla jesli chodzi o ten temat.

Prezydenci USA nie tylko nie moga robic tego czego zydzi nie chca, ale nawet
      musza robic to co Zydzi chca.

To jest ta wolnosc o ktora tak walcza dla USA, wolnosc niewolnika.
      • Gość: dana33 Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.bb.netvision.net.il 21.04.04, 07:52
        wow, tysprowda, tak mnie zadziwic od samego rana!!!! bravo!!! bo to nowosc, ze
        my tez winni smierci jfk! tego jeszcze nie bylo!!!
        nu, ale dzieki tobie jest....
        • Gość: Tysprowda Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: 5.5R* / 213.189.83.* 21.04.04, 17:07
          Co ty nie powiesz?

Ty tez jestes winna smierci JFK jako jedna z "my"?

To dla mnie objawienie, tego jeszcze nie bylo.

PS. Vanunu na premiera Izraela!

• fredzio54 Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność 21.04.04, 16:39
      ktos go napewno zabije
    • Gość: Karol Mordechaj Vanunu !!! IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.04.04, 01:04
      Wywiad z Vanunu zaraz po opuszczeniu wiezienia.
      www.timesonline.co.uk/article/0,,1-1082885,00.html
      • Gość: Tysprowda Re: Mordechaj Vanunu !!! IP: 216.127.68.* 22.04.04, 12:26
        Vanunu na premiera Izraela!

Terrorysci juz byli premierami, moze byc ktos inny dla odmiany.

www.guardian.co.uk/cartoons/stevebell/0,7371,1200506,00.html
    • Gość: !!! Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: 195.152.54.* 24.04.04, 01:00
      allow him to move to Norway
      www.haaretz.com/hasen/spages/419458.html
    • Gość: BaronSamedi Re: Mordechaj Vanunu wychodzi na wolność IP: *.elk.mm.pl 10.05.04, 22:07
      Mordechaj w momencie publikacji w sunday times nie był obywatelem izraela, a
      obywatelem australijskim!wiec jako juz nie obywatel izraela miał prawo
      powiedzieć gdzie pracował, a poza tym on jest chrześcijaninem.a to dla żydów
      już było nie do przyjęcia!
      źródło bbc:tajna broń izraela>emitowany w tvp 10.05 o godz 20,15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka