Dodaj do ulubionych

Libia nie chce interwencji...

01.03.11, 14:41
...zagranicznej....-takie oswiadczenie wystosowala naczelna Rada Wyzwolencza Libii do wladz USA i UE.
-A Amerykanom az sie marzy jakas "humanitarna" akcja ,pozwalajaca na kontrole instalacji gazowych i naftowych...
Obserwuj wątek
    • vladexpat A kto ich będzie pytał? n/t 01.03.11, 14:53

• eva15 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 14:56
      kaszebe12 napisał:

> ...zagranicznej....-takie oswiadczenie wystosowala naczelna Rada Wyzwolencza Li
      > bii do wladz USA i UE.

Możesz podawać linki do takich informacji? Inaczej wygląda to na palec w roli informanta.
      • mlody747 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:10
        Tu jest link o tym:
        poorrichards-blog.blogspot.com/2011/03/africa-no-foreign-intervention-libyans.html
        • eva15 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:37
          mlody747, dzięki
          • igor_uk Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:38
            Ewa,tak naprawda nie wiem za co podziekowalas mlodemu.
        • igor_uk Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:37
          mlody,link ktory ty wkleiles,to adres bloga,a to nie moze byc wiarygodnym zrodlem informacji.Ale na tej stronie jest adres do zrodla,z ktorego skorzystal blogier.
          uruknet.info/?p=m75426&hd=&size=1&l=e
          I dopiero po przeczytaniu tej informacji,mozno wyciagnac wniosek,ze to wszystko bujda.kolejny bubel dzienikarski,tym razem z "uruknet.info" ,ktory z kolei powolal sie na France-Presse,ale zamiescil zrodlo z ktorego skorzystal "hindustantimes.com",gdzie rowniez,jako zrodlo masz "France-press". A z kolei ,jak probujesz odnalezc ta informacje u "zrodla",czyli France-Press,to goowno co znajdziesz.
          mlody,przed tym,jak podawac informacje,sprawdzaj.
          • mlody747 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 17:27
            To w końcu, które źródło dla ciebie jest wiarygodne?
            www.youtube.com/watch?v=qht_2yAxDaE
            To syn Kadafiego oczywiście(mordowanie ludzi jest OK).
            A do tematu, może ktoś bardziej wiarygodn, dzisiaj napisze i wstawia na ta stronie.
            whatreallyhappened.com/
            • kaszebe12 Spoko , mlody... 01.03.11, 18:26
              Igor wpadl , po pachy , w "bombardowanie informacyjne".-Najlepiej sobie odpuscic "informacje" i zastanowic sie , pomyslec...-Nagle ,tyle spraw staje sie prostych i prosto wytlumaczalnych...
              • igor_uk Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 18:35
                kaszebe,to nie ja wpadlem .Przeciez wlasnie wykazuje,ze trzeba te informacje,ktore podaja sie,traktowac bardzo ostroznie.Oprocz tego mam zastrzezenie i do mlodego,poniewaz dokonal manipulacji,piszac : "takie oswiadczenie wystosowala naczelna Rada Wyzwolencza Libii do wladz USA i UE".
                po pierwsze nic o tej radzie nie clychac,a po drugie w linkie,ktory on wkleil,o tym rowniez a nie slowa.
                • mlody747 Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 19:04
                  Jak pisze jest u minie prawie 1:00PM. Więc za dwie godziny(3:00PM EST) będzie radio internetowe na:
                  whatreallyhappened.com/
                  i na tej(to samo radio):
                  republicbroadcasting.org/?page_id=3
                  Myślę ze porusza dzisiaj ten temat.
                • kaszebe12 Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 19:20
                  No wlasnie ,Igor...nic nie slychac...-dlaczego ?
                • mlody747 Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 19:54
                  Jeszcze jedno. Ja nie dokonałem żadnej manipulacji. Ja tylko podałem link i reszta to już z podanego linku pochodzi.
                  No, i wszytko pochodzi z: whatreallyhappened.com/. Oczywiście jest suwak po prawej stronie ekranu. Przesuwając go na dol, znajdziesz te wspomniane informacje. Na koniec strony masz opcje gdzie będziesz mógł wybrać następne strony o innych informacjach. Ale ty to na pewno wiesz(Sorry za te nie konieczne szczegóły)). Pisze tylko tak jak by były wątpliwości (na wszelki wypadek)
                  • igor_uk Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 20:03
                    mlody,ty nie obrazaj sie,ja tylko tobie pokazalem,ze informacje trzeba sprawdzac.
                    Aha, nie istnieje cos takiego,jak "naczelna Rada Wyzwolencza Libii ",to twor medialny,zreszta jak i Rzad tymczasowy,jak i inne rzeczy,o ktorych trabia w mediach.
                    Zalozylem wczoraj watek,w ktorym o tym pisalem.
                    pozdrowiam.
                    • kaszebe12 Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 20:12
                      Czyzby Al dzazira wciskala kit ? -Sluchalem wywiadow z czlonkami Rady , sprawdzalem dane...
                      • igor_uk Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 20:23
                        kaszebe,wiesz do kogo nalezy Al dzazira?
                    • mlody747 Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 20:18
                      Podejrzewam, ze zależny im, aby był chaos w informacjach na temat Libii i innych z wiadomych powodów. Teraz z informacjami o rewolucyjnych krajach, jest jak łowienie ryb w oceanie. Igor_uk, ja nie gniewam się absolutnie. Tag ze Pozdrawiam.
                      • igor_uk Re: Spoko , mlody... 01.03.11, 20:25
                        mlody,jestes w porzadku.
    • malkontent6 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 15:42
      Czy to taka prośba jaką w 1968 roku skierowały władze CSRS do państw Układu Warszawskiego? :)
      • eva15 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:00
        Tak trudno pojąć, że to dokładnie odwrotnie? Czeskie komuszki poprosiły o interewencję, Libijczycy nie. Nie rozumiesz prostych zdań?
        • malkontent6 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:04
          Brrrr, nie zauważyłem słowa "nie" w tytule. Dlatego byłem tak zdziwiony tym apelem.

Pora na nowe okulary!

• przyjacielameryki Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:12
            malkontent6 napisał:

> Brrrr, nie zauważyłem słowa "nie" w tytule. Dlatego byłem tak zdziwiony tym ap
            > elem.
            >
            > Pora na nowe okulary!

Dobrze postawiłeś pytanie. Jeżeli Libia nie chce interwencji tak jak Czechosłowacja "chciała" w 1968 r. tzn., że to "nie chcenie libijskie" jest fałszywe, wypowiedziane przez fałszywych "obrońców". A to wszystko oznacza, ze jeżeli nie chcemy żeby było tak jak w Czechosłowacji w 1968 r. to musi być w Libii interwencja - oczywiście humanitarna!!

• eva15 Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:16
              Pewnie, że tak! Dlaczego Libyjczykom ma być lepiej niż Irakijczykom czy Afgańczykom?
              • igor_uk Re: Libia nie chce interwencji... 01.03.11, 16:41
                Ewa, nie k[i z przyjaciela amerykanskiego.On WIERZE ,ze ludzi mozno uszczestliwic na sile.
        • mara571 a tu stoi cos ciekawszego 01.03.11, 16:43
          Es gibt Anzeichen für eine mögliche Flucht des Diktators und seiner Familie nach Weißrussland. Darauf deuten dem Stockholmer Friedensforschungsinstitutes Sipri zufolge mindestens zwei Flüge von Gadhafis Privatjet zu einem weißrussischen Flugplatz in den vergangenen sieben Tagen hin. Der Sipri-Experte Hugh Griffiths sagte im schwedischen Rundfunksender SR, es sei auch erwiesen, dass Weißrussland in den vergangenen Wochen 40 Tonnen Waffen an Libyen geliefert habe. Als Zahlungsmittel habe Gaddafi mit seinem Privatjet wahrscheinlich Diamanten von Tripolis in das hoch verschuldete Weißrussland schaffen lassen.
          Das Außenministerium in Minsk wies die Angaben zurück. Der weißrussische Staatschef Alexander Lukaschenko gilt als letzter Diktator Europas.
          www.zeit.de/politik/ausland/2011-03/libyen-unruhen-fluechtlinge?page=2
          • igor_uk Re: a tu stoi cos ciekawszego 01.03.11, 16:58
            mara,czy ty potrafisz z krytyka podchodzic do informacji?Jak by wszystkich zbiegow Lukaszenko przyjal w Bialorusji,to by nazwe ich stolicy trzeba bylo by zmienic na Londyn.
            Chyba ze potraktowala ta informacje,jako taki smieszny news.
            • mara571 Re: a tu stoi cos ciekawszego 01.03.11, 17:11
              Igor cytuje i to z powaznego czasopisma, zeby pokazac do jakich absurdow juz dochodzi.
              Ale swoja droga, nawet gdyby Kaddafi nie polegl na "polu bitwy" to gdzie moze uciec?
              Nie tylko on, ale cala rodzinka. Corki juz nie wpusczona na Malte.
              Na forum jest tez watek o wariancie izraelskim.

Wszyscy narzekaja na brak informacji, bo przyzwyczajeni sa do otrzymywania wiadomosci o jakis wydarzeniach w pare minut po fakcie. Spora czesc ludzi chcialaby, aby kamery byly wszedzie.
              Wszystko po to, aby miec "njusa" i duza liczbe klikow, inczej nie bedzie reklam i pieniedzy dla redakcji.
              Produkujemy gigantyczne ilosci informacji, ktore potrafia byc ze soba sprzeczne i coraz mniej wagi przywiazujemy do nich, na zasadzie z lewej weszlo z prawej wyszlo. Obawiam sie, ze kiedys dostaniemy informacje, ze np. zbliza sie tsunami i nie potraktujemy jej serio.
          • walter622 "Informacyjny bumerang" 01.03.11, 20:52
            > Der weißrussische Staats
            > chef Alexander Lukaschenko gilt als letzter Diktator Europas.

Media już facia wysłały do Chaveza, głupio jego kolejny raz wysyłać do Wenezueli.
            Ci co mają na pieńku z Kołchoźnikiem ulokują Kaddafiego na Białorusi, ci co mają
            pretensje do Żydów wyślą do Izraela. Najważniejsze, że jest "news", skupiający na
            jego autorze uwagę.
            Mamy do czynienia z kompletnym ( świadomym) chaosem informacyjnym, o którym
            już na innym wątku pisałem.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,122718084,122742207,_Technologia_chaosu.html
    • facettt Jaruzel tez nie chcial 01.03.11, 16:40
      tylko ze mial opiekunow.
      Libia ich nie ma.
      • kaszebe12 Oj , Mara... 01.03.11, 17:57
        Dodam , ze Naczelna Rada Wyzwolenia (organ koordynacyjny rad poszczegolnych wyzwolonych miast) ofocjalnie zastrzegla , ze nie uwaza sie za substytut panstwa , nie ma doraznych celow politycznych , poza obaleniem tyranii, ze jej zadaniem jest ,jedynie zapewnienie porzadku , bezpieczenstwa ludnosci cywilnej i zadbanie o minimum witalne spoleczenstwa (zrodlo Al -Dzazira)...
        Informacje i komunikaty mediow (zwlaszcza zachodnich) staja sie , coraz bardziej irytujace...;-"Rebelianci zdobyli , tlum odparl atak , ulica zada..." itp ,itd...-Przedstawianie powstancow jako "tlumu" jest CELOWE - nie miejmy zludzen. -Nikt mnie nie wmowi ,ze ,ot tak , w tlumie sie znalazl przypadkowy zolnierz , ktory zna sie na obsludze WKM-u , paru gosci , ktorzy umieja zajac sie czolgami , pomijajajac kilku innych facetow , ktorzy ,i stad ni zowad , znaja sie na walkach ulicznych. -To ow "tlum" trzyma w szchu zorganizowane ,silnie uzbrojone jednostki pana pulkownika ?...
        -Trzeci aspekt problemu libijskiego.-Nie chodzi o samego Kadafiego , nie chodzi o jego rodzinke -chodzi ,rowniez , o jego plemie...-Plemie Kadaffa ryzykuje sporo...

• kaszebe12 p.s... 01.03.11, 18:12
          -Przepraszam za aszybki..-.pospiech.
          • mara571 nie ma problemu kaszebe12 01.03.11, 19:05
            Problem jest z anarchia, ktora zawsze towarzyszy niekontrolowanemu rozpadowi panstwa zwalszcza totalitarnego.
            • kaszebe12 Re: nie ma problemu kaszebe12 01.03.11, 19:22
              -Kilku koncernom bardzo zalezy na owej "anarchii" .-Trzeba jakos przygotowac opinie publiczna , bo ,tym razem , numer z bronia masowej zaglady (Irak) nie przejdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka