czlowiek_ksiazka
12.03.11, 11:29
Link:
adamjones.freeservers.com/gwcw.html
Tytuł: "Genocide, War Crimes and the West: History and Complicity", autor Adam Jones.
W sumie drobny wycinek zachodniej rzeczywistości, kilka przykł. z historii najnowszej.
Wiem, że o takich książkach NIKT w Polsce nie słyszał. Najwyższa pora to zmienić. W ogóle tego typu książej jest niezwykle mało. W księgarniach - głównie o zbrodniach przerażającego Putina czy innego Gierka Hu Jintao.
Książka jest gruba i dużo w niej słów, mało obrazków - dlatego dla ok. 95% współczesnych elitarnych intelektualistów z cywilizacji komiksowej będzie do przełknięcia i przeżucia zbyt trudna. A w ogóle to napisana jest w ichnim narzeczu, po angielsku lub po niemiecku. A fuj! :)
Osobiście uważam, że w każdym polskim domu obok wiekopomnego dzieła pulitzerystki p. Applebaum pod skromnym tytułem "Gułag" powinna być dla równowagi jakaś książka o potwornych zbrodniach Zachodu, cywilizacji zachodniej, która pozostawia po sobie miliony ofiar. Dziesiątki, jeśli nie setki, milionów.
Dobry tekst:
"In the names of millions of forgotten victims, from Wounded Knee to My Lai,
a brilliant tribunal of scholars assail the himalayan hypocrisy of 'Western humanitarianism'."
Mike Davis, author of Late Victorian Holocausts
Himalaje "humanitarnej", "prawnoczłowieczej" zachodniej perwersyjnej, podłej hipokryzji. W tle - oceany krwi milionów ofiar. Jakieś, choćby najmniejsze rozliczonko??? A gdzie tam!
Codziennie w "wolnej" tivi jakieś łby tłumaczą mi, że wartości europejskie to samo Dobro i de facto działalność charytatywna. Że jesteśmy nieskazitelni, niepokalani i NAJlepsi, a niedobrych totalitarnych Chińczyków, "rusków" i Muamara warto zasłużenie nienawidzieć z całego serca!
Jakaś PARANOJA!