Dodaj do ulubionych

I'm all ear.

10.10.11, 20:04
Jestem zywym zaprzeczeniem mitu o wzajemnym braku zainteresowania.
Nad wyraz interesuja mnie opinie Naszych Slowianskich Braci z Wiecznej Zmarzliny, na temat polskich wyborow.

A tu Radzieckich wymiotlo !

Sam zajrzalem na portal Lenta.ru.
I owszem, rozbawili mnie stwierdzeniem, ze im blizej Matuszki, tym wiecej glosow na (nie do konca prorosyjski) PiS.

Ale serio, jesli jeszcze nie ugoszczono Was polonem, napiszcie cos.
I'm all ear !
Obserwuj wątek
    • romrus Propaganda kremlowska... 10.10.11, 20:15
      borrka napisał:
      > A tu Radzieckich wymiotlo !

...jak zawsze klamie ze relacji rosijsko-polskie beda sie polepszac ze wzgladu na zwycienstwo Tuska.
      • borrka Moze wystarczy... 10.10.11, 20:19
        Ze nie beda sie pogarszac ?
        • pimpus18 Re: Moze wystarczy... 10.10.11, 20:26
          Wygrał prorosyjski Tusek i POgięte neoliberalne palanty.

To może odebrać mowę.

W POmrocznej panuje swoista logika, przy której pozostaje pocieranie czoła i masowanie twarzy.

Reszta jest milczeniem
          • romrus Juz to widze))) 10.10.11, 20:33
            pimpus18 napisał:

> Wygrał prorosyjski Tusek i

oraz Radek "Taliban" Sikorski.
            www.meskastrona.com/sites/default/files/2011/Polscy_mudzahedini_Sikorski.jpg
            Oba sa prorosijscy, wiec, relacji beda sie polepszac.
            Moze na zyczenie Borata, nie beda sie pogarszac.

Juz to widze)))
    • jk2007 Bezzebne babuszki z Miedwiedkowo 10.10.11, 20:55
      trzymaja kciuki za PiS
      pics.livejournal.com/stomaster/pic/007ds135/
    • polski_francuz Zona po rozwodzie 10.10.11, 21:16
      Bo z jednej strony Donek pozostal przy wladzy wiec stosunki (polsko-rosyjskie) beda poprawne - wiec dobrze.

Z drugiej jednak strony, Polacy odrzucaja nacjonalizm glosuja na rozsadna przyszlosc, ktora im sie szykuje co najmniej taka sama dobra jak terazniejszosc - wiec niedobrze (bo kto juz lubi kiedy ex-zona po rozwodzie wychodzi za milionera).

A jak ambiwalentne uczucia opisac?

PF
    • gosc_ze_smolenska Re: I'm all ear. 10.10.11, 21:29
      Borrka, piszac "I'm all ear " prawdopodobnie miales na mysli, ze Twoje drugie ucho uwaznie slucha tamtych zza Odry?
    • igor_uk borcia. 10.10.11, 21:35
      napisales:
      "Sam zajrzalem na portal Lenta.ru. I owszem, rozbawili mnie stwierdzeniem, ze im blizej Matuszki, tym wiecej glosow na (nie do konca prorosyjski) PiS".

Czy moglbys wkleic link do tego stwierdzenia?

Owszem,na jednym z blogow byl obrazek do TEJ MAPY Polski,ale to tylko przedruk z polskiego zrodla.
      Co dotyczy samych wyborow,to coz Polace nie mieli wiekszego wyboru . Musiala wygrac Platforma i wygrala.Na to pracowalo wzystko: telewizja,prasa i bardzo dobrze,bo alternatywa mogl byc tylko Jarek ze swoja zgraja. Znow Polace musieli wybrac mniejsze zlo (wlasnie tak podsumowal swoj wybor moj tesc).
      • borrka Re: borcia. 10.10.11, 21:45
        Тoгдa зa Ярocлaвa Кaчиньcкoгo прoгoлocoвaлo пoчти чтo пoлcтрaны: брaтa пoгибшегo президентa пoддержaли вcе вocтoчные вoевoдcтвa Пoльши. Сейчac, еcли верить интерaктивнoй кaрте нa caйте Gazeta Wyborcza, “Прaвo и cпрaведливocть" пoлyчилo бoльшинcтвo вcегo в пяти региoнaх, в тo время кaк в 11 пoбедилa "Грaждaнcкaя плaтфoрмa". Геoгрaфичеcкoе рaзделение, впрoчем, coхрaнилocь: чем ближе к Рoccии, тем выше чиcленнocть (или aктивнocть) кoнcервaтoрoв.

www.lenta.ru/articles/2011/10/10/tusk/
        • igor_uk Re: borcia. 10.10.11, 21:59
          borcia,wszystko bylo by OK,jak by nie jeden wyraz- "Геoгрaфичеcкoе рaзделение",bo w tym sensie wlasnie i bylo stwierdzenie,ze im blizej Rosji tym wieksze poparcie dla Jarka..Nu bo to to jest prawda,geograficznie rzeczewiscie PiSdzielce blisko Rosji maja najwieksze poparcie.
          Coz,jak to sie mowi,pod latarnia najciemniej.Trzeba wziac to pod uwage i w nastepnych wyborach bardziej przyjrzec sie temu,co sie dzieje kolo samych granic Rosji.
    • des4 Re: I'm all ear. 10.10.11, 21:39
      po prostu nie potrafią komentować coś co przechodzi ich pojęcie...

no bo jak to tak, nie wyznaczyć kto ma wygrać wybory?
      • igor_uk Re: I'm all ear. 10.10.11, 21:53
        desik,walisz gruche do jogurta?
        • des4 Re: I'm all ear. 10.10.11, 22:03
          ulubione zajęcie? opisz mi co to jest, cenię ekspertów, hehe

swoją drogą wam zazdroszczę, wiedzieć kto wygra wybory 20 lat do przodu...bezcenne...
          • igor_uk Re: I'm all ear. 10.10.11, 22:54
            Widze,ze walisz .Gorzej ,ze sam ten jogurt i zresz pozniej.
            • des4 Re: I'm all ear. 11.10.11, 07:29
              doświadczenie miszszszszcza...bezcenne, hehe...

do wujka staszka dziadzio...
    • jk2007 nie tylko eva15 10.10.11, 21:43
      Жyрнaл Spiegel oпyбликoвaл небoльшoй репoртaж из нижегoрoдcкoгo cелa Бoльшaя Ельня, где дaвнo cyщеcтвyет cектa пoклoнникoв трехкрaтнoгo президентa РФ Влaдимирa Пyтинa I (III). Сектaнты cчитaют пoдпoлкoвникa КГБ aвaтaрoй aпocтoлa Пaвлa.
      ttolk.ru/?p=7156
    • swiblowo Re: I'm all ear. 10.10.11, 21:46
      Falszowanie wyborow jest bardzo proste.

Co Ty nam tu oczy mydlisz radzieckimi? Najwazniejsze, ze Tusek bedzie mogl realizowac wytyczne przywiezione z Izraela.
      • jk2007 czy Moskwa też na Tuska 10.10.11, 21:50
        głosowała?
        • swiblowo Re: czy Moskwa też na Tuska 10.10.11, 21:53
          Nie cala. Ale jak procentowo to nie wiem.
          • jk2007 Re: czy Moskwa też na Tuska 10.10.11, 22:01
            a w S.Petersburgu:
            "Я НЕ СЧИТАЮ ВАШИ ГОЛОСА, Я ИХ СЛЫШУ" В.Жиринoвcкий
            • swiblowo Re: czy Moskwa też na Tuska 10.10.11, 23:59
              He, he, he. Wlasnie, cos w tym stylu, jesli dobrze rozumiem.
              Jagodki z jednego krzaczka.
    • przyjacielameryki Re: I'm all ear. 11.10.11, 08:43
      Wybory w Polsce potwierdziły dojrzałą już polską demokrację. Odnotowały to wszystkie światowe agencje. Demokracja i wolne wybory pokazują faktyczne preferencje ludzi, dowiadujemy się bardzo dużo o zmianach społecznych, ideologicznych, politycznych, światopoglądowych. Po tych wyborach wiemy, że polskie społeczeństwo staje się coraz bardziej nowoczesne, świeckie, proeuropejskie, chce dobrych relacji z sąsiadami w szczególności z Niemcami. Wygrała PO bo zapewniała kontynuację w miarę rozsądnych rządów na czas kryzysu w przeciwieństwie do PIS, który jedyne co mógł zagwarantować to pogorszenie stosunków z Niemcami.
      Brawo polska demokracja. Ciekawe, czy rosyjskie media odnotowały wartość i dojrzałość polskiej demokracji???
      • borrka Pobiezny rzut oka na gazety.. 11.10.11, 09:22
        Komentarze sa oczywiscie rozne - od neutralnych, do manipulowanych, ale chyba dominuje informacja o "drugiej kadencji" Tuska, jako czyms nowym na polskiej scenie politycznej.
        Tusk na tle Kaczynskiego zawsze bedzie sie prezentowal lepiej wg oceny NSBzWiecznejZmarzliny.
        Podkreslana jest wzgledna stabilnosc gospodarcza i chec utrzymania poprawnych stosunkow z Niemcami przez ekipe Donka.

Nie zauwazylem jakichs bezmozgich atakow w stylu forumowego Mongolczika - raczej rzetelna informacja z ICH punktu widzenia.

No, ale mnie nie chodzilo o prase - mam dostep do internetu:)
        Chodzilo mi o zdanie Ruskich z ulicy, ktorzy pewnie niewiele na ten temat wiedza, ale cos tam wiedza, glownie po ekscesach Maciarewicza w sprawie katastrofy.
        • jk2007 Re: Pobiezny rzut oka na gazety.. 11.10.11, 09:34
          dassie2001.livejournal.com/111685.html
        • romrus Zartujesz? 11.10.11, 09:36
          borrka napisał:
          > Chodzilo mi o zdanie Ruskich z ulicy, ktorzy pewnie niewiele na ten temat wiedz
          > a, ale cos tam wiedza, glownie po ekscesach Maciarewicza w sprawie katastrofy.

Rosijska ulice wybory w Polsce nie obchodza juz 20 lat.
          • borrka Chrzanisz, jak zwykle. 11.10.11, 09:50
            Nie pisze, ze sie szczegolnie interesuja, ale wiedza na ten temat TO, co jakos dotyczy Matuszki i domniemanej polskiej "rusofobii".
            Vide Kaczynski.

Zabawne jest te Wasze udawanie, ze "Wielka Matuszka"nie interesuje sie "Malenka Polszą".
            Sek w tym, ze ja doskonale wiem, w jakim stopniu sie interesuje.
            Jasne, ze nie w takim, jak amerykanskim "uosobieniem zla" i niedosciglym idolem Rosjan - USA,
            Pod tym wzgledem nic sie nie zmienilo od czasow "Amerika Rosii podarila parochod":):):)
            • romrus Chrzanisz, jak zwykle, znaffco) 11.10.11, 10:06
              borrka napisał:
              > Sek w tym, ze ja doskonale wiem, w jakim stopniu sie interesuje.

Jesli doskonale wiesz, to po jakiej cholere pytasz?

Znajdz cos w Sieci po za komunikatami TV panstwowego.
              Cisza nawet tam, nie mowiac o ulice.

W/g chorego umuslu to bedzie spisek - nikt nic nie pisze, ale wszystcy babuszki caly czas o polskich wyborach gadaja. Spac nie moga)))
              • borrka Pisze powoli... 11.10.11, 10:11
                Bo wiem, ze myslisz powoli:

Jestem w tej chwili w Polsce i nie moge sam sie zorientowac i bez przesady, bym Yandex przeszukiwal.
                Az tak mnie to nie interesuje.
                Ale interesuje, wiec pytam na forum.

Zebys zrozumial, napisze Ci jeszcze raz:

Jestem w tej chwili w Polsce i nie moge sam sie zorientowac i bez przesady, bym Yandex przeszukiwal.
                Az tak mnie to nie interesuje.
                Ale interesuje, wiec pytam na forum.
                • romrus Dobra, pomogie cie) 11.10.11, 10:27
                  borrka napisał:
                  > Jestem w tej chwili w Polsce i nie moge sam sie zorientowac i bez przesady, bym
                  > Yandex przeszukiwal.
                  > Az tak mnie to nie interesuje.
                  > Ale interesuje, wiec pytam na forum.

Z rosijskiego fo:

"novik757:(без зaгoлoвкa)
                  11/10/2011, 07:36
                  30 прoцентoв Кaчиньcких, этo мнoгoвaтo дaже для ЕС.
                  Сocтoяние бoльнoгo- cтaбильнoе."

"Primor:(без зaгoлoвкa)
                  11/10/2011, 01:43
                  Инoгдa мне кaжетcя, чтo нет рaзници междy Пoльшей и Укрaинoй, тoлькo к Укрaине ocтaлocь теплoе чyвcтвo брaтcтвa. А тaм две пoмoйки c людишкaми c зaвышеннoй caмooтценкoй."
                  • borrka Bardzo optymistyczne stwierdzenie: 11.10.11, 11:30
                    "нет рaзници междy Пoльшй и Укрaинoй"
                    Cieszy swiadomosc, ze sytuacja polityczna Ukrainy zmienia sie i staje podobna do polskiej.
                    Ale, ze Wy to wreszcie rozumiecie !
                    • romrus Re: Bardzo optymistyczne stwierdzenie: 11.10.11, 12:32
                      Ciesze sie za twoja Ojczyzne))
            • walter622 Borrat, chrzanisz, jak zwykle 11.10.11, 11:05

borrka napisał:
              > Sek w tym, ze ja doskonale wiem, w jakim stopniu sie interesuje.

Jak wiesz to po jakiego zakładasz wątek ?
              No dobrze, odpowiem na twoje pytanie. Akurat w ubiegłym tygodniu byłem przejazdem
              w Moskwie. Niestety, wbrew twoim twierdzeniom Rosjan, szczególnie tych z ulicy, Polska kompletnie nie interesuje - mają zbyt wiele innych interesujących ofert. Zaczął się, po wakacjach, kolejny "sezon" i każdy może coś dla siebie coś znaleźć:
              1. Zawirowanie z dymisją Kudrina i "korkociąg" Prochorova:
              2. Fantastyczna wystawa w Puszkince twórczości Kandyjskiego & Co. z niemieckich zbiorów.
              W charakterze bonusu - wystawa obrazów Dali. W sąsiednim budynku wystawa "Szkoły Paryskiej" (szwajcarskie zbiory).
              3. Rozwód Waengi i telewizyjne wyznania Kirkorowa (czego się nie robi dla reklamy ).
              4. Dawid Cholberg w składzie baletu moskiewskiego Teatru Wielkiego.
              4. Wspaniała, ciepła i słoneczna pogoda ( znacznie cieplej niż w Warszawie), w związku
              z czym wszyscy "wysypali" na dacze i zaczęło się rytualne zbieranie grzybów ( faktycznie, prawdziwków w tym roku niesamowita ilość).
              5. Sporo interesujących teatralnych i koncertowych ofert (w tym ciekawie zapowiadający się koncert Sibeliusa).

Z polskich akcentów:
              1. W prasie znalazłem właściwie jeden artykulik poświęcony kampanii wyborczej, a właściwie kolejnym smoleńskim "tumannym" dywagacjom braciszka.
              2. , Wśród tych co interesują się polską problematyką spore poruszenie, wywołały wypowiedzi ober-redaktora o "polskiej zoologicznej rusofobii", stanowiącej istotny element polskiej kondycji politycznej i mentalnej (zaskakujące - w polskiej prasie nic na temat tej wypowiedzi nie dostrzegłem - nawet niezastąpiony wacek gdzieś przepadł). Tak więc Polska
              i Polacy dzięki staraniom "trzech orłów" ( Kaczyński, Macierewicz, Radziwonowicz) w Rosji zapełnili bardzo konkretną "niszę" i nic tego stanu rzeczy nie jest w stanie zmienić.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
              • borrka Wynurzenia Filki Kirkorowa.. 11.10.11, 11:22
                Akurat dla intelektualistow twego typu:)
                A pisze sie "Kandinsky", Wania :):) KANDINSKY, jesli o malarza ci chodzi.
                Musial rzeczywiscie zrobic na tobie "fantastyczne" wrazenie, jesli nazwiska nie potrafisz napisac.
                • walter622 Borrat, chrzanisz, jak zwykle 11.10.11, 11:45
                  Borrat, byłem pewien, że zareagujesz na Kirkorova - ostatecznie to twój poziom.
                  Zaraz coś napiszesz o "czerwonych myszkach", Finach-sadystach i staruszkach z jakiejś wioski.

Dość nieudolnie zmieniasz (jak zwykle temat). Wbrew twoim twierdzeniom Rosjan
                  kompletnie nie interesują polskie wybory. "Trzech orłów" długo i wyjątkowo skutecznie zagospodarowywało konkretną niszę medialną. Ostatnia, wspomniana wypowiedź ober-redaktora (która w Rosji wzbudziła spore zainteresowanie) o "polskiej zoologicznej rusofobii" w śród Rosjan tylko utrwaliła ten stereotypowy obraz przeciętnego Polaka i żadne wyniki wyborów tej sytuacji nie zmienią.

Tak na marginesie - zapoznaj się z poniedziałkową wypowiedzią Radka, nadaną w rosyjskiej telewizji (podsumowanie wyniku wyborów) - też ciekawa.

**************************************************************
                  "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        • jk2007 Re: Pobiezny rzut oka na gazety.. 11.10.11, 11:16
          "...в Пoльше cвoбoдные кoнкyрентные выбoры. И рaзные пaртии в рaзные гoды прихoдят к влacти, были y влacти coциaлиcты, пoтoм либерaлы, пoтoм мoжет быть cнoвa придyт пaртии левых взглядoв. Этo нoрмaльнo, кoгдa в cтрaне cyщеcтвyет cиcтемa пoлитичеcкoй кoнкyренции и в зaвиcимocти oт пoлитичеcкoй cитyaции прaвительcтвo фoрмирyю пoлитичеcкие пaртии c рaзными идеoлoгиями. У нac пoлитичеcкoй кoнкyренции в cтрaне дaвнo yже нет, вcе мехaнизмы и инcтитyты кoнкyренции yничтoжены, ликвидирoвaны пocледoвaтельнo для тoгo, чтoбы в cтрaне ycтaнoвилacь пoлитичеcкaя мoнoпoлия oднoй-единcтвеннoй пaртии и грyппы людей, кoтoрaя этy пaртию coздaлa, кoтoрaя cегoдня cидит в Кремле. Пoэтoмy здеcь делo не в либерaльнoй идеoлoгии, не в coциaлиcтичеcкoй идеoлoгии, вooбще делo не в идеoлoгии, a в yзyрпaции влacти, кoтoрyю мы нaблюдaем в Рoccии вcе пocледние гoды".
          www.svobodanews.ru/content/article/24354886.html
    • jk2007 Rosjanie nie potrzebuja wyborow, 11.10.11, 10:11
      maja juz wyznaczonego przyszlego prezydenta
      • przyjacielameryki Re: Rosjanie nie potrzebuja wyborow, 11.10.11, 14:17
        jk2007 napisał:

> maja juz wyznaczonego przyszlego prezydenta

Otóż to! A co mogą Rosjan obchodzić jakieś tam wybory i to w dodatku w pełni demokratyczne?? Przecież ta ohydna demokracja to samo zło. Rosjanie już wiedzą kto u nich będzie prezydentem i po co łamać sobie głowę dosyć skomplikowanym systemem wolnych wyborów w Polsce???? I tak dojdą do wniosku, że wszędzie jest tak samo, że te demokratyczne wybory są bez sensu, itd.
        Ale nas też nie wiele obchodzi, co myślą n/t temat Rosjanie, niech idą swoją drogą a my idziemy swoją, w ramach UE, w ramach ścisłej współpracy z Niemcami i USA w ramach współpracy w NATO. I tyle. Dla nas ważna jest opinia w USA, w UE a tam polskie wybory są chwalone jako dojrzałe, demokratyczne a Polska staje się ważnym, stabilnym krajem w UE.

• romrus Re: Rosjanie nie potrzebuja wyborow, 11.10.11, 14:46
          przyjacielameryki napisał:
          > jk2007 napisał:
          > > maja juz wyznaczonego przyszlego prezydenta

> Otóż to! A co mogą Rosjan obchodzić jakieś tam wybory i to w dodatku w pełni demokratyczne??

Nie wiem komu i co tam wyznaczono, ale ja pojde i swiadomie zaglosuje na Putina, jak rowniez wiekszosc moich przyjacelej.

Was wszystkich po prostu wqwia ze Putin ma takie poparcie u Rosjan.
          Mieliscie nadzieje na nowego Gorbiego - ale nie wychodzi))
          • borrka Tyle Putina, co ropy po 100 baksow. 11.10.11, 14:59
            Ten czlowiel nic nie zrobil, poza inwestowaniem, czasem lepszym, czasem gorszym, petrodolarow.
            • romrus Putin dla Borata 11.10.11, 15:03
              borrka napisał:
              > Ten czlowiel nic nie zrobil

Dla ciebie - nie, i bardzo dobrze.

Dla Rosjan uratowal kraj od rozpadu.
              Oczewiscie ze wam to nie moze podobac.
              • borrka Zyjesz w malignie. 11.10.11, 15:10
                Nie zanosilo sie na zaden rozpad i kazdy, nawet babuszka z Miedwiedkowa , dokonalaby bez trudu "dziela" Putina przy pomocy petrodolarow.
                • jk2007 Miedwiedkowo przy pomocy petrodolarow :) 11.10.11, 15:29
                  drugoi.livejournal.com/3628722.html
                • romrus Watek o polskich wyborach 11.10.11, 15:50
                  borrka napisał:
                  > Nie zanosilo sie na zaden rozpad i kazdy, nawet babuszka z Miedwiedkowa , dokon
                  > alaby bez trudu "dziela" Putina przy pomocy petrodolarow.

Opowiedz lepej w jaki sposob za "eurodolary" potrafiliscie doprowadczic do:
                  www.zegardlugu.pl/

• igor_uk Watek o polskich wyborach ? 11.10.11, 16:09
                    Nie ,to kolejny watek o Rosji i o borracie z Kolymyji , udajacego z siebie znawce Rosji,a przy okazji warszawiaka.
                    Tak naprawa jego w cale nie obchodzi co Rosjanie mysla o wyborach w Polsce,poniewaz na kazda odpowiedz zareagowal w taki sposob,ktory podtwierdza ta teze. Juz nawet sam tytul sugeruje,ze ten watek,to kolejna autopromocja niedocenionego w realu "geniusza" z problemami seksualnymi.
                • walter622 Borrat, nadal chrzanisz, 11.10.11, 16:31
                  borrka napisał:

> Nie zanosilo sie na zaden rozpad i kazdy,

Borrat, te bzdury piszesz z nudów czy pod wpływem politury ?
                  W omawianym czasie sporo miałem do czynienia z Tatarstanem, więc dość dobrze wiem
                  co się tam działo (nawet dostałem na pamiątkę próbne monety niepodległego Tatarstanu).
                  Tak więc zlituj się - jak masz ciąg do politury to nie zaśmiecaj forum kompletnymi idiotyzmami, które są nawet głupsze od tego co wypisuje wacek.

**************************************************************
      • johnny-kalesony Jak to - nie potrzebują ... 11.10.11, 15:00
        W Rosji jest odwrotnie: najpierw podają wynik, a później jest głosowanie! :o)

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • jk2007 w Rosji 11.10.11, 16:19
        content.foto.mail.ru/mail/svh67/_myphoto/s-871.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka