Dodaj do ulubionych

a tu jeszcze cos na temat

IP: 192.114.44.* 06.06.04, 16:50
stosunkow polsko-zydowskich i powstania w getcie warszawskim:

www.polska.pl/archiwa/drugawojna/article.htm?id=10896
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:33
      i tutaj tez ani slowka.... nic na temat tego, jak to zydzi polscy nienawidzili
      i nienawidza polske i polakow..... interesujace....
      • Gość: z daleka Re: a tu jeszcze cos na temat IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.06.04, 20:42
        To nie jest ten rodzaj historii, ktorym pasionuja sie nasi forumowi histerycy.
        • Gość: ANka Owszem bardzo ladny gest IP: *.ifn-magdeburg.de 06.06.04, 20:48
          gdyby jeszcze dana dodala do tego sprostowania na temat powstania warszawskiego
          po rewelacjach Fredzia, bylaby juz sielanka.
          I moze tak wlasnie zmniejszylibysmy proces kielkowania Guciow.
          • Gość: jarek-Zyd Ale to wlasnie Frewdzio sie duzo przyczynil IP: *.fastres.net 07.06.04, 11:24
            ze tacy jak Gucio, i ten z telus stracili ich sile napedowa, przeczytaj sobie
            ich wklady sprzed 2 lat, to ci wlosy stana na glowie.Wlasnie Fredzio byl ( i
            jest) prawidlowa odpowiedzia na ich propagande. Przed guciem byl pewien A.D,
            ktoremu Tyfus nawet do kolan nie dorasta.
            Nagle Goldbaum zaczal tez uzywac zrodel historycznych, wczesniej uzywal te
            ,ktore mu Tyfus pisal.
            Goldbaum niechcaco wszystkim Polakom do informacji podal, ze Przemysl bylo
            miatem Zydowsko-Polskim i gdzie tez pewna ilosc Ukraincow( Gucio od razu napisze
            ,ze to byli Lemkowie) mieszkala i ,ze Zydzi w tym miescie mieli juz na poczatku
            XVII wieku jako obowiazek jedna-czwarta murow miejskich bronic, mieli obowiazek
            dostarczyc 24 armaty razem z prochem i wyszkolona zaloga. Najladniejsze
            drewniane boznice to wlasnie byly w tym regionie.
            Goldbaum jec tak dalej, zajmnij sie tez Zydowska Palestyna przed rokiem 1098 to
            mnie duzo roboty oszczedzisz.
        • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:57
          tak, to prawda :(
      • tees1 Re: a tu jeszcze cos na temat 07.06.04, 10:59
        Najwyzszy szacunek dla tych ludzi, ktorych odezwe pokazalas.

> i tutaj tez ani slowka.... nic na temat tego, jak to zydzi polscy
        > nienawidzili i nienawidza polske i polakow

A ktoz tak twierdzi?
    • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 20:49
      Uzupełnię twoje adresy o rzeczy bardzo często przemilczane:
      *)"Życie codzienn warszawskiego getta"
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_8.html
      *)"Przedsiębiorstwo holokaust"
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_12.html
      *)"Eichmann w Jerozolimie"
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_10.html
      *)"Polacy,Żydzi i holokaust"
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_33.html
      Mogę więcej jeśli kogoś to interesuje.
      • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 20:56
        taaak, gaalu, ja wiem, ze twoja wiedza opiera sie wlasnie na tych linkach. moja
        opiera sie na innych.
        • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:02
          Dana, przecież Hannah Arend (1906-1975) była Żydówka - dlaczego nie mam jej
          wierzyć? Była znaną i cenioną na całym świecie pisarką i filozofem - z całym
          szacunkiem ale kim ty jesteś że tobie mam wierzyć a nie jej? Jaki jest twój
          dorobek naukowy?
          • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 21:08
            czy ja ci napisalam, ze masz nie wierzyc pani arendt czy komukolwiek innemu.
            przeciez dokladnie napisalam ze to sa twoje linki, a moje sa inne. ja doskonale
            wiem, kto to pani arend i rowniez wiem dokladnie, skad czerpiesz swoja wiedze.
            jaki jest moj dorobek naukowy? zero. ja ci napisalam, ze masz mnie wierzyc? to
            co zalaczylam, to dokument archiwalny, z polskiego archiwum, masz na gorze
            pieczatke. oczywiscie, masz pelne prawo nie miec zaufania do polskich archiwow
            i ich materialow.
            • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:21
              Nie unoś się, nie miałem zamiaru cię urazić. Jeśli to tak odebrałaś to mylisz
              się. I biję się w własną pierś.
              Szkopuł w tym, że p. Hannah Arendt (twoja rodaczka) poruszyła wiele
              przemilczanych spraw, które do dziś stanowia temat tabu. Wiesz dobrze, że
              dotyczy to m.in. tego, że sposród głównych zbrodniarzy wojennych III Rzeszy
              mających w sobie żydowską krew tylko dwu wyraziło skruchę w obliczu śmierci: R.
              Heydricha - w czasie tych dziewięciu dni, kiedy umierał od ran zadanych mu
              przez czeskich patriotów, i F. Frank w celi śmierci w Norymberdze. Przy czym
              ten ostatni wyrażał nie żal z powodu morderstw lecz z powodu zdrady swojego
              narodu.
              • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 00:09
                gaal, dam ci jeszcze jedna moja rodaczke, zebys mogl ja cytowac: amira haas.
                czysta zydowka.
                • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 00:29
                  Gniew przez ciebie przemawia - a to zły doradca. Miłej i spokojnej nocy
                  • Gość: dana33 Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bb.netvision.net.il 07.06.04, 07:47
                    gniew? gaal, ty mnie nie znasz. przemawia przeze mnie tylko i wylacznie ironia.
                    panie arendt i haas to chyba kuzyneczki, napewno z tej samej rodziny.
                    • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 11:29
                      Zdaje się, że faktycznie to rodzina.
                      Czy wiesz o tym:
                      "...zgodnie paragrafem 5 dekretu Hitlera z 12 października 1939 roku,
                      gubernator Hans Frank [ten sam Frank o którym była mowa powyżej, czekając w
                      celi śmierci w 1945 r. w Norymberdze wyrażał żal nie z powodu morderstw, ale
                      dlatego, że zdradził swój naród, swoją żydowską krew - przypis G.] 15
                      października 1941 roku wydał rozporządzenie, które nakładało karę śmierci na
                      Polaków, którzy dawali schronienie Żydom, przewozili ich, dawali lub
                      sprzedawali żywność, nie zgłosili miejsca ukrywania się Żydów dali im kromkę
                      chleba lub szklankę wody itp.
                      Zazwyczaj wyrok wykonywano przez rozstrzelanie lub powieszenie . Inną formą
                      kary było palenie domów, w których ukrywali się Żydzi, wraz z całą rodziną
                      gospodarzy, dziećmi, gośćmi i dobytkiem. Wśród karanych w ten sposób znaleźli
                      się chłopi, robotnicy, księża, profesorowie i lekarze. W przypadku małżeństw
                      polsko-żydowskich, zabijano zarówno męża jak i żonę, a ciała palono
                      gdziekolwiek lub na żydowskich cmentarzach..." Pomimo tego Polacy uratowali ,
                      według różnych danych od 200 000 do 300 000 osób pochodzenia żydowskiego, za
                      co śmierć poniosło , jak się szacuje około 30 000 osób narodowości polskiej."
                      (cytat za Stefanem Korbońskim)
        • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:07
          Norman Finkelstein - autor "Przedsiębiorstwo holocaust" to rówież... żydowski
          autor (sorry za przekręcenie nazwiska, poprawnie Hannah Arendt).
          • Gość: mirex Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.abhsia.telus.net 07.06.04, 09:16
            nie potrafie tego zrozumiec, jak milosna przygode Heideggera z polowy lat 20-
            tych, Hannah Arendt, mozna skojazyc z Normanem Finkelstein??????
            hmmmm?
            • Gość: mirex Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.abhsia.telus.net 07.06.04, 09:34
              w 1975 roku, kiedy Hannah Arendt zmarla w wieku 69 lat, Norman Finkelstein mial
              19 lat
            • Gość: Gaal Re: a tu jeszcze cos na temat IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 09:52
              To co łączy te osoby to poruszanie tematów uznawanych przez wielu za tabu.
      • goldbaum ciekawe linki 07.06.04, 09:38
        Posadzanie Anny Arendt o antysemityzm to bylby smiech na sali, choc taka dana
        bylaby pewnie do tego zdolna :)

Rzeczywiscie ciekawe fakty i opinie.. Ustawy norymberskie wobec zydowskiej
        hucpy praktykowanej wtedy w Europie to przyslowiowy "pikus".
        I oni jeszcze osmielaja sie cos zarzucac Niemcom...
        • Gość: Gaal Re: ciekawe linki IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 09:56
          A tu masz inne:
          *)"Oko za oko"
          www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_103.html
          *)"Operacja Eichmann"
          www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_16.html
          *)Stosunki polsko-żydowskie
          www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/polemiki2.html
    • Gość: jarek-Zyd Dana spokojnie- Gucio , Gaal i inni geniusze IP: *.fastres.net 07.06.04, 10:02
      juz pisza swoja wersje i Golbaum ja poda jako jedyna oficjalna.
      • goldbaum cos ci nie pasuje jareczku? 07.06.04, 10:24
        Ci Polacy zgineli za to, zeby takie sciewrwa jak ty 60 lat pozniej na polskim
        forum uprawialy swoja propagande nienawisci.

www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/kruk.jpg
        www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/zaglada.html
        • Gość: jarek-Zyd Czyzby to byl jakis Polak przez Zydow powieszony. IP: *.fastres.net 07.06.04, 11:05
          W takim razie mnie to nie pasuje, a ty sobie tym godzisz.
          • goldbaum jesli powiesili Niemcy to wszystko w porzadku? 07.06.04, 11:37
            Powiesili ich za to, ze pomagali Zydom ale dla Zyda najwazniejsze, ze to Niemcy
            powiesili a nie Zydzi. Czyli wszystko wlasciwie w porzadku i dalej mozna szczuc.

Takich wlasnie was znamy.
        • Gość: jarek-Zyd A ty szlachetny jaka propagade uprawiasz? IP: *.fastres.net 07.06.04, 11:06
          • goldbaum Czyzbym ja nawolywal do "likwidacji" Islamu ? 07.06.04, 11:39
            lub moze Zydow?

Przeciez to twoja specjalnosc.
        • Gość: jarek-Zyd Co ty opowiadzasz, w tym czasie wedlug Gucia IP: *.fastres.net 07.06.04, 11:09
          twojego wielkiego przyjaciela ,nie bylo jeszcze zadnego obozu w Oswiecimiu( byl
          tylko oboz Hitler.Jugend), zrychtowali go Sovieci na rozkaz Zydow ,aby jak on
          mowi tam w ostatnich miesiacach wojny inteligencje polska wymordowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka