Dodaj do ulubionych

Smieszny i zalosny...

05.03.12, 19:50
...sa waszy media, Panowie.

Z powodu swojej nienawisci do Putina juz nie wiedza jak jeszcze jego opluc, tyle ze teraz pluja w jego rodzine.

To ma byc dziennikarstwo?
deser.pl/deser/51,111857,11285271.html?i=0&bo=1
Jak mozna kpic z czyjesz biedy, z tego ze kobieta ma chore nogi.

Zenada.

Totalne dno.

Nie chce mi sie juz czytac po polsku.
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 19:53
      Co mogę powiedzieć? Masz rację.
    • uk-igor-53 romrus,to frustracja... 05.03.12, 19:54
      i kompleksy .
      • mara571 nie frustracja tylko chamstwo 05.03.12, 20:02
        tych plotkarskich portali.
        • malkontent6 Re: nie frustracja tylko chamstwo 05.03.12, 20:06
          Chamstwo i głupota.
    • swiblowo Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 20:00
      Nazwijmy to nie dziennikarstwem, a...mendziarstwem.
      Nie bierz do siebie...
      pozdr. z Moskwy - s.
    • polski_francuz Obraz publiczny 05.03.12, 20:06
      Plucie to nie bylo. Raczej pokazanie zlego sposobu sie ubierania.

Ani Merklowa ani Hillary Clinton nie maja ladnych nog. Dlatego nosza spodnie.

Media uwazaja, ze pani Putin jest osoba publiczna i musi wiedziec jak sie ubierac. Jej maz wie wszak bardzo dobrze jak sie korzystnie pokazywac.

Z drugiej strony, jesli pani Putin jest chora to faktycznie media powinny ja oszczedzic.

PF
      • uk-igor-53 Nu nie. 05.03.12, 20:11
        gnida francowata zabiera glos o kobietach .

srodek na pefcia
        • eva15 Re: Nu nie. 05.03.12, 20:15
          On się na wszystkim zna.
      • polski_francuz Ilustracje 05.03.12, 20:22
        Tu Hillary a tu Merkel.

Jak to dobrze mowia Niemcy, im wyzej sie jest tym atmosfera jest rzadsza a media juz kazda slabosc potrafia wylapac. Z tego zyja.

PF
        • uk-igor-53 Re: Ilustracja 05.03.12, 20:26
          srodek na pefcia
    • eva15 Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 20:07
      Pani Putina wyraźnie na coś choruje, trudno ocenić co to za schorzenie, przypuszczalnie jakaś choroba przemiany materii. Wyśmiewanie się z tego jest rzeczywiście żałosne.
      • 7swift Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 20:16
        eva15 napisała:
        > Pani Putina wyraźnie na coś choruje,

to sa skutki strasznego wypadku samochodowego w 1993r.
        • eva15 Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 20:18
          ?
          • uk-igor-53 Ewa. 05.03.12, 20:25
            Glupek,jak zawsze,popisal sie tym,ze cos wie.
            Ludmila Putina miala wypadek samochodowy,to fakt,ale to, ze jej puchna nogi,nie ma nic z wypadkiem.U wiekszosci kobiet tak sie dzieje w pewnym wieku ,niezaleznie od tego,czy mieli wypadek,czy nie
            • mara571 Igor , mam dla ciebie dobra rade 05.03.12, 21:00
              nie baw sie w lekarza.
              Przyczyny moga byc b. rozne, lacznie ze skutkami ubocznymi lekow zazywanych dla leczenia czegos innego.
              U bardzo starych kobiet spuchniete nogi to dowod kiepskiego krazenia krwi, czasami reumatyzmu.
              • uk-igor-53 mara,zachowaj ta rade dla siebie. 05.03.12, 21:41
                Ja tylko stwierdzilem,ze u kobiet w pewnym wieku puchna nogi,nie piszac dla czego. To ty zabawila sie w lekarza.

p.s. Lepiej by z takim zapalem wychowywala swoich przyjaciol,a nie mnie,to moze by na wiekszy szacunek zaslugiwala bys.Bo masz naprawda cos z moralnoscia nie tak. Ewidentne chamstwo "swoich",tobie nie przeszkadza,ale czepiac sie do byle czego u "obcych",to ty pierwsza.
            • eva15 Re: Ewa. 05.03.12, 21:10
              Nie, Igro, puchnięcie nóg ma z wiekiem tyle tylko wspólnego, że im człowiek starszy, tym więcej chorób się go czepia (niezależnie od płci). P. Putina ma nie tylko spuchnięte nogi, lecz bardzo wydatną górną partię brzucha - to typowe dla chorób tarczycy (np. Hashimoto) i wynikających stąd powikłań przemiany materii, ale nie chcę się wymądrzać, raz, że nie jestem lekarzem, a dwa co można stwierdzić na odległość - ano niewiele.
              • uk-igor-53 Re: Ewa. 05.03.12, 21:43
                Ewa,mnie tylko chodzilo o to,ze to nie jest skutkiem wypadku. W sumie Ty podtwierdzilas moi slowa ,laika.Ja tylko napisalem to,co obserwuje,nie stawiac diagnozy.
                • eva15 Re: Ewa. 05.03.12, 21:50
                  Naturalnie, że nie ma sensu dyskutować o chorobach żony Putina, to wręcz nieładnie.

Mnie chodzi tylko o to, że opuchlizna nóg to nie efekt "pewnego wieku" u kobiety, lecz efekt schorzeń, czyli występuje tylko u osób tymi schorzeniami dotkniętych.
    • krzysiozboj Re: Smieszny i zalosny... 05.03.12, 20:21
      Napisałbym że mi przykro i głupio ale ... czego można oczekiwać od Szechtera? A za tego przepraszał nie będę, za szczującego Żyda nie, ten wystarczająco i Plaków an siebie szczuł, widać robienie ... do gniazda gdzie mieszka już mu za mało.
    • j-k glupota nie ma narodowosci 05.03.12, 20:27
      romrus napisał:
      > ...sa waszy media, Panowie.

nie tylko naszy.
      • romrus Zolty media sa wszedzie, ale... 05.03.12, 20:59
        j-k napisał:
        > nie tylko naszy.

...ale ten link do deser.pl byl zamieszczony na stronie glownej [b]Gazeta.pl[/b] wszrod wiadomosci przez prawie caly dzien.

Pan Michnik chyba nie uwaza siebie za wlascicela zoltej gazetki, wiec zadna to glupota, lecz polityka redakcijna, tyle ze pluc mozna z klasa, a mozna bez.
        • j-k GW to czolowe forum opiniotworcze 05.03.12, 21:10
          W Europie Srodkowo-Wschodniej majace w weekendy 1 mln nakladu.

w koncu dlatego tu piszesz.

zatrudniajace kilkuset dziennikarzy.
          myslenie, ze Michnikowski nad tym panuje - jest iluzja.
          zawsze znajdzie aie paru myslacych o wlasnej karierze.

Podobnie, Nie posadzam Putina o oczywiste falszowanie wyborow parlamentarnych w 2011.
          zrobili to lokalni urzednicy zadni pieniedzy i awansu.
          • jabbaryt Gdy nie ma zdania w jakiejś sprawie to... 06.03.12, 14:20
            zawsze czytam tą gazetę. A potem przyjmuję opinie przeciwną niż ta, która jest prezentowana w GW. Ten azymut nigdy mnie nie zawiódł.
            W pełni się zgadzam w moim przypadku jest to najpoważniejsze medium opiniotwórcze.
    • walter622 Medialne dno 05.03.12, 21:32
      romrus napisał:
      > Totalne dno.

Masz całkowitą rację. Ten numer to kompletne medialne dno i zachowanie typowe dla zwykłego squr.ela.
      Do rzeczy. Kilka dni temu, na spotkaniu z zagranicznymi dziennikarzami Putin ich prosił by
      się nie czepiali jego żony. To, że ona jest poważne chora i z tego powodu bardzo rzadko publicznie się pojawia jest powszechnie znaną "tajemnicą" i generalnie do tej pory dziennikarze, tak zagraniczni jak i miejscowi nie pastwili się nad żoną Putina. Takie były zasady fer play.
      Wacek (temu co zawsze się trzęsą rączki i z tego powodu nie może się ogolić) jak widać doszedł do wniosku, że gazownia się popisze i puści te fotki. No cóż, gazownia się stacza
      poniżej poziomu "żółtych" gazetek - taki kiepskiej jakości zadrukowany papier toaletowy.

www.shans-online.com/news/2012-03-02/ne_trogayte_moyu_semyu/
      "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
      • eva15 Re: Medialne dno 05.03.12, 21:48
        Mara wie lepiej, od jakiegoś czasu rozpowszechnia ploty, że Putin i jego żona są w separacji. Ech....
        • uk-igor-53 Re: Medialne dno 05.03.12, 21:50
          Mara zna sie na wszystkim,a najbardziej na moralnosci.
          • eva15 Re: Medialne dno 05.03.12, 21:52
            Może marze się spodobało, jak jakieś babsko z b. NDR powiedziało, że Putina jej się zwierzała, gdy mieszkała w Dreźnie, że Putin ją bije. Marze też się pewnie zwierzyła, że żyją w separacji.
            • walter622 Re: Medialne dno 05.03.12, 22:08
              Szczerze mówiąc, po rewelacjach Mary na temat rzekomej wypowiedzi Gryzłowa już mnie
              niczym nie może zaskoczyć. No może tylko jej kolejne pokrętne rewelacje na temat moich wypowiedzi, odnośnie zamieszek w Kazakhstanie tylko upewniły w przekonaniu, że coś z nią jest nie tak.
              Lecz nie o tym. Swego czasu jakiś wacek z gazowni lamentował, że w internecie szerzy się
              niesamowite chamstwo, wskazał przy tym "nikole piterskiego" (był kiedyś taki). No i Nikolę
              natychmiast skasowano, choć w jego bardzo wyważonych i stonowanych wypowiedziach trudno się było doszukać czegoś niestosownego.
              To co zafundował obecnie Michnik to przejaw pospolitego chamstwa na najniższym poziomie.
              Przecież on doskonale wie o chorobie żony Putina i o z tym związanej prośbie Putina z przed kilku dni - ostatecznie na tym spotkaniu byli również zaproszeni dziennikarze z Polski.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • eva15 Re: Medialne dno 05.03.12, 22:13
                Tam gdzie złość, wręcz wściekłość łatwo o chamstwo.
                • walter622 Re: Medialne dno 05.03.12, 22:34
                  eva15 napisała:

> Tam gdzie złość, wręcz wściekłość łatwo o chamstwo.

Chamstwo i przy tym świadome działanie. Bardzo czytelna odpowiedź na prośbę Putina
                  z przed kilku dni. Sygnał, który przypuszczam, że w Moskwie zostanie zrozumiany.
                  Wacek (ten od trzęsących się rączek) i tak już jest kompletnie olewany i nie otrzymuje akredytywek na większość oficjalnych wydarzeń. No, a po tym numerze to gazownia
                  powinna sobie odpuścić i nie utrzymywać wacka w Moskwie.

**************************************************************
                  • eva15 Re: Medialne dno 05.03.12, 22:41
                    Nie odpuści sobie, on ma jeszcze i inne zadania, np. zapewne kontakt ze "stypendystami".

P.S. Dzięki za maila z adresem, dopiero teraz go wykryłam, bo mi go rzuciło na spam (ha, ha, ciekawe czemu?).
      • eva15 Off topic- Nawalny odpracował granty 05.03.12, 21:54
        Nawalny odpracował granty, sprowokował swoje zamknięcie, stosowne zdjęcia poszły w świat i świat się uburza.
        • walter622 Re: Off topic- Nawalny odpracował granty 05.03.12, 22:11
          eva15 napisała:

> Nawalny odpracował granty, sprowokował swoje zamknięcie, stosowne zdjęcia poszły
          > w świat i świat się oburza.

Za dwa tygodnie wyjdzie i zainkasuje kasę od "altruistów".

• eva15 Re: Off topic- Nawalny odpracował granty 05.03.12, 22:14
            USA nie pogratulowały i już drą gębę, że wyniki wyborów muszą być skontrolowane.
      • polski_francuz Witaj Schellenberg 05.03.12, 22:42
        Dziekujemy za wyjsnienia. Wierze w to co pisesz tak twardo jak Fer!

PF
    • polski_francuz Romrus 05.03.12, 23:12
      "Nie chce mi sie juz czytac po polsku."

Jak Ci juz zechce od nowa to wpisalem Cie na liste uczestnikow forum z sygnaturki. Mozesz tam pisac.

PF
      • eva15 Re: Romrus 05.03.12, 23:21
        Już mu wystarczająco głupot napisałeś o tym, że jest on za tępieniem Kaukazców. Chyba guzik zrozumiałeś z jego odpowiedzi.
    • sowietolog wystąpię w roli obrońcy i oskarżyciela zarazem... 06.03.12, 01:25
      Chyba pierwszy raz w życiu stanę w obronie Agory. Do tego w dużej mierze na przekór sobie, hehe. Już wyjaśniam, co i dlaczego. Dla wygody i przejrzystości, w podpunktach:

1. Błędnie utożsamiacie portal Gazeta.pl z internetową stroną Gazety Wyborczej - Wyborcza.pl. Plus dodatek ekonomiczno-biznesowy - Wyborcza.biz. Choć wszystkie te media - jak i wiele innych - należą do koncernu medialnego Agora SA, i choć czasem wzajemnie czerpią z siebie, to są to jednak inne tytuły, media. GW to dziennik, niestety - "opiniotwórczy" w Polsce. Natomiast Gazeta.pl to typowy, wielotematowy portal internetowy. Taki jak Wirtualna Polska (wp.pl), Interia (interia.pl), czy Onet (onet.pl). Na takich wielotematycznych portalach jest dosłownie wszystko - i poważne oraz rzetelne news'y czy artykuły, i rozrywka, i plotki i ploteczki z życia gwiazd, celebrytów, i muza/filmy/wywiady do ściągnięcia/obejrzenia, i humoreska/satyra, i przepisy/poradniki, i erotyka. Tak jest wszędzie na wiodących portalach - w całej Europie, w USA, również w Rosji. To, co zalinkowano, to "doniesienie" z typowo plotkarsko-sensacjonistyczno-satyrycznego Deseru.pl. Jednej z wielu podstronek tematycznych zbiorczej strony Gazeta.pl. Na tym "Deserze" kpią ze wszystkich i ze wszystkiego - włącznie z Polakami i Polską.
      Dlatego nie ma tu nic specjalnego czy specjalnie wymierzonego w Rosję czy Putina (jego rodzinę, otoczenie). To najprawdopodobniej "przedruk" ploty/doniesienia, która przetoczyła się przez wszystkiego portale na globie. Tak jak wcześniej np. "pedofilskie" doniesienie o Putinie całującym w brzuszek jakiegoś dzieciaka. To nie była zarówno "polska", jak i "antyrosyjska" inicjatywa. Dlatego to oburzenie Romrusa, Waltera i innych jest żle skierowane.
      2. Odnośnie chamstwa, inflacji mediów i "dziennikarstwa", cyngielstwa dziennikarzy (w Polsce ukuto termin "cyngiel" na określenie "dyżurnego opluwacza") - pełna zgoda. W Polsce celuje w tym Wybiórcza/Agora. Nie jest to jednak tyle wymierzone w putinowską Rosję, co we "wszystkich wrogów" Michnika-Szechtera i środowiska, dla którego jest guru - tzw. michnikowszczyzna (autor określenia - Ziemkiewicz). Z jeszcze większą zajadłością cyngle Michnika w Polsce zwalczali i zwalczają braci Kaczyńskich i PiS. Czy internautów/forumowiczów/dziennikarzy/publicystów, sugerujących zamach smoleński. To akurat tutejszej forumowej "frakcji rosyjskiej" było i jest na rękę, czyż nie? Na marginesie - właśnie takie "media" jak Deser.pl czy radio TokFM (również Agory) celowały w - często chamskim, wulgarnym - atakowaniu, wyszydzaniu Lecha Kaczyńskiego i jego żony.
      3. Konkludując, radzę omijać szerokim łukiem ten portal, a zaglądać na Wyborczą.pl/Wyborczą.biz lub konkurencyjne: rp.pl, ekonomia24.pl, dziennik.pl, gazetaprawna.pl...
      • walter622 Re: wystąpię w roli obrońcy i oskarżyciela zaraze 06.03.12, 10:19
        sowietolog napisał:

> Chyba pierwszy raz w życiu stanę w obronie Agory.
        Generalnie masz rację lecz chyba nie uwzględniasz pewnych niuansów. Przecież wszystkie
        te "news" na Czerskiej nalewają z jednego gara - ten sam budynek, ci sami ludzie, te same cele i ta sama mentalność. Byłoby chyba naiwnością oczekiwać, że ta fotka ukarze się na pierwszej stronie gazetowego wydania, bowiem dla takiego g@wna mają przecież inne "instrumenty". Generalnym zadaniem tego koncernu jest oddziaływanie na jak największy krąg odbiorców - jednym serwują produkty "wyższej jakości", natomiast mniej wymagającym padlinę (sądząc po komentarzach pod tą fotką to trafiono w gusta).
        Jest natomiast inny problem, o którym już wspominałem. Ukazanie się tych fotek trzy dni po spotkaniu Putina z zagranicznymi dziennikarzami i jego prośbie by nie pastwili się nad jego żoną (o ile wiem, z powodu choroby, od ponad roku się nie pojawiała publicznie) jest bardzo czytelnym sygnałem i swoistą odpowiedzią Michnika na ten apel. Tak więc można się spodziewać rekcji Rosjan na ten chamski wybryk redaktora. Nie przypuszczam by były to fotki w ich prasie naszej Pierwszej Damy. Natomiast to, że gazownia będzie miała kompletnie przechlapane i ich wacek (oraz inni jego koledzy po fachu z Polski) nie będzie dostawał akredytywek na konferencje prasowe (już z tym ma poważne kłopoty) to mają jak w banku. Tak więc powinni się zastanawiać czy nie warto im zwinąć kramik w Moskwie i ograniczyć się do pisania o Rosji bezpośrednio z budynku na Czerskiej.
        Jest tez inna kwestia. Godzenia się z pospolitym chamstwem. Ileż to łez na ten temat wylały wacki ? Trzeba otwarcie powiedzieć, że odpowiedzialnymi za ten stan rzeczy - niesamowitego chamstwa panoszącego się w naszym codziennym życiu są w dużej mierze same wacki. Można kogoś nie akceptować, nie zgadzać się z jego politycznymi poglądami, lecz (jak to ująłeś) "cynglarstwo" jest kompletnym moralnym dnem i niestety "dziennikarskim" patentem cwaniaczków z Czerskiej. Zwykle takim wybrykom towarzyszą dość cudaczne próby rozgrzeszania - "przecież nic strasznego się nie stało".

• przyjacielameryki Re: Smieszny i zalosny... 06.03.12, 09:33
      romrus napisał:

> ...sa waszy media, Panowie.
      >
      > Z powodu swojej nienawisci do Putina juz nie wiedza jak jeszcze jego opluc, tyl
      > e ze teraz pluja w jego rodzine.
      >
      > To ma byc dziennikarstwo?
      > deser.pl/deser/51,111857,11285271.html?i=0&bo=1
      > Jak mozna kpic z czyjesz biedy, z tego ze kobieta ma chore nogi.
      >
      > Zenada.
      >
      > Totalne dno.
      >
      > Nie chce mi sie juz czytac po polsku.

Ojojoj, ale tragedia?? W każdym kraju są plotkarskie badziewia i normalni ludzie nie czytają tych bzdur i nie przejmują się tym. Ale czego to się nie robi dla pieniędzy i sensacji. Takie czasy. Ja, gdyby nie Twój wpis, nie miałem pojęcia o tym debilnym artykule.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka