Dodaj do ulubionych

Pius XII i nowa moralność

25.10.08, 13:33
Ciekaw jestem czy Lisicki zostanie wyklęty?

blog.rp.pl/blog/2008/10/24/pawel-lisicki-pius-xii-i-nowa-moralnosc/
W tej sprawie nie chodzi, mniemam, o historię. Nigdy nie dyskutowano by równie
ostro o zachowaniu Piusa XII, gdyby spór dotyczył tylko faktów: np. liczby
uratowanych przez niego w czasie wojny Żydów. Jesteśmy raczej świadkami
zderzenia nowej moralności z tradycyjnymi zasadami chrześcijaństwa. Zbrodnia
na Żydach staje się absolutna i nieporównywalna z żadną inną; każdy zatem, kto
choćby w najmniejszym stopniu bądź się do niej przyczynił, bądź jej nie
przeciwdziałał, staje się po prostu winny.
Obserwuj wątek
    • sz0k Re: Pius XII i nowa moralność 25.10.08, 13:41
      "Najdobitniej ten sposób rozumienia wyraził Efraim Zuroff, szef Centrum Szymona
      Wiesenthala w rozmowie z “Rzeczpospolitą” (środa, 22 października 2008). Jego
      zdaniem prowadzona przez Piusa XII “cicha dyplomacja” doprowadziła do “sześciu
      milionów martwych Żydów”. I chociaż Pius XII “nie zabił żadnego Żyda”, to swoim
      postępowaniem nie przyczynił się do ograniczenia rozmiaru tej tragedii. Tym
      samym zaś “nie zdał najważniejszego testu swojego papiestwa”. Testem tym nie
      była bowiem ani walka o przetrwanie Kościoła, ani troska o zbawienie dusz, ani
      wierność Bogu, wyrażająca się w przestrzeganiu reguł religii i miłości
      bliźniego, lecz zaangażowanie - totalne i radykalne, bez uwzględnienia kontekstu
      - w walkę z Holokaustem."

Oooo to już wiemy skąd pozarski i inne pojeby syjonistyczne tego forum czerpią
      swoje mądrości.
      • oleg3 Nie wiedziałeś? :) 25.10.08, 13:47
        sz0k napisał:

> Oooo to już wiemy skąd pozarski i inne pojeby syjonistyczne tego forum czerpią
        > swoje mądrości.
        • sz0k Re: Nie wiedziałeś? :) 25.10.08, 13:51
          Domyślałem się, ale ogólnie, a tu mamy konkretną postać. Te nazwiska się tak
          szybko zmieniają (tylko poglądy te same).
          • 3nd Re: Poglądy 25.10.08, 14:03
            Te się nie zmieniają z każdej strony dyskusji . To tylko wymiana poglądów.
      • 3nd Re: Pius XII i nowa moralność 25.10.08, 13:56
        Można zrozumieć co napisałeś także bez " pojeby syjonistyczne " . Bądż
        ostrożny żebyś nie był zaszokowany .
        • oleg3 Re: Pius XII i nowa moralność 25.10.08, 14:14
          3nd napisał:

> Można zrozumieć co napisałeś także bez " pojeby syjonistyczne "
          To określenie opisuje w soczystym języku nicka "pozarski". Dodam, że opisuje
          ADEKWATNIE.
          • pozarski Re: Pius XII i nowa moralność 25.10.08, 14:34
            oleg3 napisał:

Jak pojeb z pojebem? Ciekawa sprawa z wami, panami ekspertami od antysemityzmu w
            Polsce i Watykanie. Wy wiecie najlepiej co jest antysemityzm i kto jest
            antysemita; czy antysemityzm polski da sie porownac z niemieckim,czy jest
            bardziej chinski, a moze wrecz mongolski. Zydzi w waszych rozwazaniach maja
            pozycje biernej figury retorycznej. Tymczasem, musze was zmartwic panowie, Zydzi
            rzecz jasna wiedza lepiej, czy polski antysemityzm byl rownie niebezpieczny,a
            moze i bardziej niebezpieczny od niemieckiego. Nie musicie sie z tymi ocenami
            zgadzac,ale tez nie wymagajcie od Zydow, zeby zgadzali sie z waszymi kretynskimi
            zgola oceniami.
            • oleg3 Rebe Pozarski 25.10.08, 14:45
              Przypominam i nalegam. Nie znoszę kolektywizmu i ignoruję posty skierowane do
              "Onych" ("sprawa z wami").

Podtrzymuję: jesteś pojebem.
              • pozarski Re: Rebe Pozarski 25.10.08, 14:55
                oleg3 napisał:

> Przypominam i nalegam. Nie znoszę kolektywizmu i ignoruję posty skierowane do
                > "Onych" ("sprawa z wami").
                >
                > Podtrzymuję: jesteś pojebem.
                >

A ja podtrzymuje tez: jestes pojebem,zreszta jak i kazdy tutejszy "ekspert" od
                Zydow, wlaczajac w to institorisa i, last but not least, pierdle. Buk z wami.wink)
                • institoris1 Re: Rebe Pozarski 25.10.08, 16:06
                  przyjalem do wiadomosci, dyskutowac we wlasnej sprawie nie zamierzam.
            • aaki ?? 25.10.08, 16:22
              ty tez nalezysz do tych żydów którzy "wiedzą"?
              i do jakich wniosków doszedłeś? mniej czy bardziej był niebezpieczny?
              • dana33 antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 16:51
                ale dla mnie ten polski jest wlasnie gorszy niz inne.... nie dlatego,
                ze silniejszy, czy bardziej jawny, czy grozniejszy.... nie, bo on
                taki sam, jak ten antysemityzm francuski, niemiecki, austriacki czy
                wloski.... dla mnie on jest straszniejszy, bo on nalezy do mojego
                narodu... bo ten narod, ktorego czescia jakas jestem tez, chce mi
                zabrac moja polskosc, moje uczucie wspolnoty z tym narodem, moja
                historie, historie mojej rodziny.... dlatego wlasnie i tylko dlatego,
                uwazam ten polski antysemityzm za najgorszy ze wszystkich... i
                dlatego pogardzam polskim antysemita, a tego francuskiego czy
                wloskiego antysemite to mam gdzies....
                • g-48 Re: Oh Zabciu 25.10.08, 17:00
                  ... bo ten narod, ktorego czescia jakas jestem tez, chce mi
                  > zabrac moja polskosc, moje uczucie wspolnoty z tym narodem, moja
                  > historie, historie mojej rodziny..
                  To po co uciekalas zod tego narodu?
                  Ty jestes gorsza od zuzytej wykalaczki.
                  • dana33 oh folksdeutschu..... 25.10.08, 17:07
                    ja nie uciekalam. ja wyjechalam z polski. to ty uciekales, grzesiu,
                    co tez napisales sam. wiec ty mi tutaj nie podskakuj z wykalaczka, i
                    nie zabciuj, bo ja nie twoja kolezanka. i mordy nie otwieraj, bo
                    jesli dla ciebie kazdy, kto wyjechal z polski uciekal od tego narodu,
                    jak sie wyraziles, to ty jestes w tej samej grupie...
                    a teraz abmarsch, luder....
                    • g-48 Re: oh folksdeutschu..... 25.10.08, 18:17
                      folksdeutschu.....Az piszesz po jednojajowemu!
                      Twoja jenteligencja az mnie wzdryga!Iles ty musiala Rostschildowa
                      upokorzen przejsc zes tak schamiala!Moze lepiej jednak poddac sie
                      leczeniu psychiatrycznemu bo masz depresje a to jest przyczyna wielu
                      samobojstw.
                • aaki Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:00
                  okrakiem na dwóch koniach to może tylko woltyżerka w cyrku jeżdzić.
                  ty próbujesz ale co rusz to jednego kopiesz dla drugiego zas masz cukier.
                  • polska_belgijka Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:05
                    aaki napisała:

> okrakiem na dwóch koniach to może tylko woltyżerka w cyrku jeżdzić.
                    > ty próbujesz ale co rusz to jednego kopiesz dla drugiego zas masz cukier.

Myslisz, ze tylko Napoleon byl w stanie jedna dupa na dwoch weselach?
                    No to my tez jestesmy Napoleonki (oczywiscie na bialych koniach).
                  • dana33 Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:08
                    mozesz byc pewny, felczerku, ze dla ciebie i grzesia mam tylko
                    kopniaki...
                    idz i zobacz, czy sie nie ma gdzie indziej, felczerku....
                    • aaki Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:10
                      z ciebie taka polka jak ze mnie żyd.
                      a bajdurzyc to sobie możesz do woli tłustawa beko.
                      • dana33 Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:17
                        mylisz sie, felczerku.... ja idioto w takiej sytuacji, ze moglam
                        sobie wybrac byc tylko i wylacznie zydowka, a wybralam sobie byc i
                        polka i zydowka. ty smieciu, nie masz wyboru: jestes tylko polakiem
                        i to w dodatku z tego najgorszego gatunku...
                        • aaki Re: antysemityzm jest wszedzie taki sam.... 25.10.08, 17:23
                          spadaj rynsztokowa damo
                          • polska_belgijka Phi.... 25.10.08, 17:25
                            aaki napisała:

> spadaj rynsztokowa damo

Znasz ten fetor, hmm?
                            • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 17:26
                              pisujemy sobie na forum z daniusia,czasem czytam erec-forum więc znam.
                              • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 17:33
                                jak zwykle, mylisz pojecia, felczerku prowincjonalny.... "my" tu
                                sobie nie pisujemy.... ty plujesz na zydow, a ja ci dokopuje....

no i nie czasami, tylko dzien w dzien sprawdzacie, co piszemy na
                                naszym forum.... dzien w dzien...
                                • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 17:38
                                  parę dni mnie nie było w kraju więc nie zaglądałem na żadne forum.zajrzę na erec dzis wieczorem-solennie obiecuję.
                                  i nie kop tak bardzo bo przy twej duszy strasznie sie spocisz a to nie bedzie estetyczny widok sad błeeee
                                  nu, chyba zw wzięłas sobie do serca rady rachelki i zaczełas sie odchuszać.
                                  • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 17:47
                                    co ty bys zrobil, felczerku prowincjonalny, jakbys nie mogl jechac
                                    na moich 500 kg? mnie one zupelnie nie przeszkadzaja i dziwie sie,
                                    ze tobie to takie wazne.... dokopac mi tym nikak nie mozesz, ale co
                                    ci bede zalowac... pisz sobie.... ostatecznie o czyms musisz pisac
                                    nie? a wiecej do powiedzenia nie masz....
                                    • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 17:48
                                      nie przeszkadzają? a co na ten temat mówi izraelska medycyna? hehehe
                                      • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 18:02
                                        mnie felczerku rybka, co mowi israelska medycyna na ten temat, jak
                                        rowniez mi rybka, co polski prowincjonalny felczerek mowi na ten
                                        temat, farsztejst? to co mi wazne, to to co ja na ten temat mysle, a
                                        mnie to rybka, czy waze 500 kg czy 50, farsztejst?
                                        • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 18:09
                                          mnie tez rybka w grucie rzeczy ale ci mówie ze jak kopiesz to sie przy takiej tuszy bardzo pocisz.
                                          smród z tego wielki na forum a to juz nie rybka.
                                          • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 18:17
                                            twoj smrod zabija nawet moje pocenie sie, felczerku.... mieszka sie
                                            ten smrodek z tym rochellinskim, perliczkowatym, grzesiowatym,
                                            rychowastym i smierdzi nie tylko na forum, ale na calym swiecie...
                                            nu, dosc na dzisiaj..... dostales swoja porcyjke.... a teraz w tyl
                                            zwrot i odmarsz....
                                            • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 18:37
                                              idz do mykwy potem pogadamy.
                                              ok?
                                              • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 18:47
                                                nu, marna proba, felczerku.... po pierwsze do mykwy jako niereligijna
                                                zydowka nie chodze... po drugie co ma mykwa do mojego postu do
                                                ciebie?
                                                znow probujesz, ale jak zawsze: pokazujesz wlasnie tylko i wylacznie
                                                twoja prowincjonalnosc i chamstwo...
                                                w tyl zwrot i odmaszerowac, panjal?
                                                • aaki Re: Phi.... 25.10.08, 18:51
                                                  ty coś masz wspólnego z rosją ze rusycyzmy wtrącasz?
                                                  wlez do mykwy z pobudek niereligijnych lecz stricte higienicznych.
                                                  intencje niewazne, liczy sie efekt końcowy
                                                  • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 19:11
                                                    znow glupoty, felczerku....
                                                    od mycia zydzi maja lazienke.... ty nie masz wiec dla ciebie mykwa
                                                    to lazienka wlasnie...
                            • dana33 Re: Phi.... 25.10.08, 17:31
                              to normalny jezyk u felczerka, belgijko, jak nie wie, co
                              odpowiedziec... albo rzuci jakies zdjecie z jego ogromnej
                              kolekcji.. smile
                      • polska_belgijka A dla mnie.... 25.10.08, 17:17
                        aaki napisała:

> z ciebie taka polka jak ze mnie żyd.
                        > a bajdurzyc to sobie możesz do woli tłustawa beko.

to ty musisz byc niespelniony, ukryty zyd. Moze twoja babcia byla w terminie u
                        jakiejs modystki (w Krakowie, we Lwowie, Rzeszowie...), zaciazyla a potem byl
                        szybki slub z jakims etatowym glupkiem z tej samej, co babcia, wsi. Nie ma sie
                        czego wstydzic - wstyd, to krasc i pluc!
                        • aaki Re: A dla mnie.... 25.10.08, 17:25
                          babcie ze wsi raczej nie jezdziły do metropolitalnych modystek.
                          mylisz realia i nie tylko
                          • polska_belgijka Re: A dla mnie.... 25.10.08, 17:26
                            aaki napisała:

> babcie ze wsi raczej nie jezdziły do metropolitalnych modystek.
                            > mylisz realia i nie tylko

Ja sobie tylko w calosc ukladam. Musi cos w tym byc - niekoniecznie metropolia -
                            jakis inny termin, ktory skonczyl sie wczesniakiem smile
                • sz0k danuśka oszalała... 25.10.08, 17:11
                  dana33 napisała:

> ale dla mnie ten polski jest wlasnie gorszy niz inne.... nie dlatego,
                  > ze silniejszy, czy bardziej jawny, czy grozniejszy.... nie, bo on
                  > taki sam, jak ten antysemityzm francuski, niemiecki, austriacki czy
                  > wloski.... dla mnie on jest straszniejszy, bo on nalezy do mojego
                  > narodu... bo ten narod, ktorego czescia jakas jestem tez, chce mi
                  > zabrac moja polskosc, moje uczucie wspolnoty z tym narodem, moja
                  > historie, historie mojej rodziny.... dlatego wlasnie i tylko dlatego,
                  > uwazam ten polski antysemityzm za najgorszy ze wszystkich... i
                  > dlatego pogardzam polskim antysemita, a tego francuskiego czy
                  > wloskiego antysemite to mam gdzies....

Coś jest w tych danuśkach... da_nutka też miała nierówno pod sufitem...
                  • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:15
                    nic nie jest w danusiach, jest duzo, nawet bardzo duzo, podlosci
                    w takich sz0kach, felczerkach prowincjonalnych i grzesiach
                    germanskich... banda prymitywow, to co wy jestescie...
                    mozecie mi podskoczyc, farsztejst?
                    • sz0k Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:24
                      dana33 napisała:

> nic nie jest w danusiach, jest duzo, nawet bardzo duzo, podlosci
                      > w takich sz0kach, felczerkach prowincjonalnych i grzesiach
                      > germanskich... banda prymitywow, to co wy jestescie...
                      > mozecie mi podskoczyc, farsztejst?

Nie mam zamiaru ci podskakiwać... ty wymagasz specjalnej troski... żal mi ciebie...
                      • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:35
                        moze nie masz zamiaru, ale podkakujesz.... ale to wszystko co mozesz
                        sz0ku..... to wszystko co mozesz.... bezsilnosc to nieprzyjemne
                        uczucie, nie?
                        • sz0k Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:38
                          dana33 napisała:

> moze nie masz zamiaru, ale podkakujesz.... ale to wszystko co mozesz
                          > sz0ku..... to wszystko co mozesz.... bezsilnosc to nieprzyjemne
                          > uczucie, nie?

Oj danuśka, danuśka... za bardzo przekonana jesteś o swojej wartości w tej
                          swojej fiksacji...
                          • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:44
                            przede wszystkim, sz0ku, wiem, nie jestem przekonana, tylko wiem,
                            jak malo wy jestescie warci. a co do mojego zdania o sobie samej, to
                            moje zydowstwo nie ma z tym nic wspolnego.... ale to za wysoko dla
                            was...
                            • sz0k Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:47
                              Danuśka jeśli więc "my" jesteśmy tak mało warci to czemu tyle czasu tracisz
                              przesiadując tutaj i jak to nazywasz "walcząc" z tymi nic nie znaczącymi osobami?
                              • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:50
                                nu, tak duzo czasu to nie trace.... ale te fora to czyta mnostwo
                                ludzi, ktorzy nie pisza.... i potrzeba jakiejs rownowagi dla waszych
                                antysemickich i pelnych nienawisci postow. lubie pokazywac wasza
                                glupote, klamstwa i manipulacyjki.... niech inni tez popatrza....
                                ladnie reprezentujecie tutaj polske, sz0ku.... patrioci chalercia...
                                • pozarski Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:53
                                  Tez pokazuje,a moi goscie nie moga sie nadziwic. Oczywiscie tutejsi
                                  "liberalowie" uwazaja swoj "liberalny" antysemityzm za lagodna i jak najbradziej
                                  koszerna wersje tego ciut gorszego, nieinteligenckiego antysemityzmu. Ale to
                                  blad. Wart Pac palaca. Czy to Oleg, czy Szok - to jeden parszywy pies jest wlasnie.
                                  • off_nick Nie pies, 25.10.08, 18:01
                                    pozarski napisał:
                                    Czy to Oleg, czy Szok - to jeden parszywy pies jest wlas
                                    > nie.

lecz padlina najgorszego sortu,takie gnijące i zżerane przez robale hieny.
                                    • pozarski Re: Nie pies, 25.10.08, 18:09
                                      To tylko taki idiom, Dana. Jeden pies.wink
                                      • dana33 Re: Nie pies, 25.10.08, 18:15
                                        to offnickowa byla, pozarski, a nie ja.... wprawdzie chcialabym miec
                                        wiedze offnickowej, ale my dwie rozne kobitki i z dwoch roznych
                                        panstw nadajemy.... smile
                                        • pozarski Re: Nie pies, 25.10.08, 18:21
                                          Nieeee,fakt? Bylem pewny,ze to ty. No offence,ok? W kazdym razie zgadzamy sie,ze
                                          wsio ryba,nie?wink
                                          • dana33 Re: Nie pies, 25.10.08, 18:29
                                            jaka offence, pozarski... chcialabym miec polowe tej wiedzy, ktora
                                            ma offnickowa.... co ty... smile
                                      • 3nd Re: Nie pies, 25.10.08, 18:31
                                        Nie obrażaj psów , one są wiernymi przyjacielami ludzi . Może wściekłego psa ,
                                        ale to choroba i on nie ma na to wpływu.
                                        • pozarski Re: Nie pies, 25.10.08, 18:36
                                          Mowilem,oczywista, o "wscieklych psach reakcji".wink
                                    • oleg3 off_nick n 25.10.08, 18:15
                                      Nie przypominam sobie byśmy wymielili jakiś post.
                                      Zrobiłem Ci jakąś krzywdę?
                                      • perla ona ma stany nadpobudliwej agresji 25.10.08, 18:19
                                        i wtedy wszędzie widzi antysemitów.
                                        Postaraj się zrozumieć nieszczęśliwą właśnie.
                                      • vicky17 Re: off_nick n 25.10.08, 18:43
                                        oleg3 napisał:

> Nie przypominam sobie byśmy wymielili jakiś post.
                                        > Zrobiłem Ci jakąś krzywdę?
                                        >
                                        >
                                        jej zycie wyrzadza krzywde a lustra o niej przypominaja..dlatego tak psy kochasmile
                                  • vicky17 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:03
                                    pozarski napisał:

> Tez pokazuje,a moi goscie nie moga sie nadziwic.

widac ci goscie z kukulandu soM, bo kazdy normalny to chyba rozmawia z goscmi
                                    nie na temat wlasnych zboczen i uzaleznien?
                                    rebe ty jestes juz zupelnie odlotowy..nastepny stopien to zamkniety zaklad z
                                    cela obok dany. jako special: odchudzanie w poludnie za pomoca gimnastyki i
                                    spacerow po parku ogrodzonym wysokim plotem.

a teraz chlopcy i dziewczynki cmoknijta sie wspolnie i zrobta koleczko na
                                    wlasnym czolku, a pierwsza przerwa na siusiu za 5 godzin..
                                    • bita-chamica a won mi stond ubetzka kablaro 25.10.08, 18:10
                                      co konsularny paszport dostala za donosy sad
                                      • aaki Re: a won mi stond ubetzka kablaro 25.10.08, 18:12
                                        myslisz ze danusia dostała konsularny paszport?
                                        nie chwaliła sie tym...
                                    • off_nick Ty to się lepiej nie odzywaj 25.10.08, 18:11
                                      ciemnoto z Targówka.
                                      Pilnuj Osamy,żeby wygrał a od Polski wara,ćwoku.

vicky17 napisała:
                                    • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:13
                                      ˙˙˙˙ɯǝʇoʞןǝq ɾǝɾ z ɯnɹoɟ oƃǝʇ ɐʞɯɐɥɔ ɐuןǝzɔɐu ǝıs ɐןɐzɐʞod ı nu
                                      • pozarski Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:14
                                        dana33 napisała:

> ˙˙˙˙ɯǝʇoʞןǝq ɾǝɾ z ɯnɹo
                                        > ɟ oƃǝʇ ɐʞɯɐɥɔ ɐuן&
                                        > #477;zɔɐu ǝıs ɐןɐzɐʞod ı nu

Co sie z wami,mile panie, dzieje? Czy to odwracanie kota ogonem jest naprawde
                                        potrzebne?wink
                                        • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:21
                                          to sie samo przewraca na widok rochelliny.... smile
                                • sz0k Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:01
                                  Dana wymień jakieś moje antysemickie posty... tylko uzasadnij pliz czemu są
                                  antysemickie.
                                  • dana33 Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 18:10
                                    "jakies" antysemickie posty, sz0ku? kazdy twoj post, jesli mowa jest
                                    w nim o zydach, israelu lub zydowskich sprawach, jest antysemicki...
                                    ostatnie to bylo wlasnie wyzej to twoje "pojeby syjonistyczne"...
                                    tys glupek naprawde, czy udajesz? bo ja glupia nie jestem, sz0ku....
                                    • sz0k no i wszystko jasne... 25.10.08, 20:50
                                      dana33 napisała:

> kazdy twoj post, jesli mowa jest
                                      > w nim o zydach, israelu lub zydowskich sprawach, jest antysemicki...
                                      > ostatnie to bylo wlasnie wyzej to twoje "pojeby syjonistyczne"...

Zaprawdę jesteś ciężko chora na głowę... do tego nie rozumiesz znaczenia słów,
                                      których używasz (w tym wypadku "antysemita"/"antysemicki"). Kompletnie nie ma po
                                      co z tobą dyskutować...
                  • aaki Re: danuśka oszalała... 25.10.08, 17:25
                    ...już dawno temu
                • perla dane33, a czy ta twa część jako Polka 25.10.08, 18:15
                  napisała kiedykolwiek, na to co pisuje tu reb pozerski? Bo reb
                  pozerski oskarża wprost o Holocaust Polsków. No więc, czy jako Polka
                  zaprotestowałaś na to?
                  Pytam z ciekawości, bo dla mnie reb pozerski ma prawo pisać co mu
                  się podoba. Ale ty to ideowa jesteś, taka waleczna, to i powinno cię
                  boleć, jak Żyd opluwa Polaków.

A przy okazji, dziwię się forumowym Kolegom, że jeszcze ich rusza
                  oskarżenie o antysemityzm. Przecież to tak zużyta broń, że to
                  oskarżający krzywdę może sobie zrobić co najwyżej.
                  Ja ilekroć czytam tu oskarżenia mnie o antysemityzm, to mam uśmiech
                  politowania na coś takiego właśnie.
                  • pozarski Re: dane33, a czy ta twa część jako Polka 25.10.08, 18:17
                    Pierdla,gdzie reb pozarski oskarza Polakow (wszystkich) o udzial w Holokauscie?
                    Ty bys bral udzial,sadzac z tego,co o Zydach piszesz w czasie pokoju.
                    • perla Re: dane33, a czy ta twa część jako Polka 25.10.08, 18:23
                      pozarski napisał:

> Pierdla,gdzie reb pozarski oskarza Polakow (wszystkich) o udzial w
                      Holokauscie?

ejże pozerski, niezły wybieg z tym nawiasem. Faktycznie, gdy
                      oskarżałeś Polaków to nie dodawałeś słówka "wszystkich".

> Ty bys bral udzial,sadzac z tego,co o Zydach piszesz w czasie
                      pokoju.

być może. Nie wiem bo nie byłem w takiej sytuacji. Ale w
                      dzieciństwie jak bawiliśmy się w wojnę to wolałem esesmanem być niż
                      poganianym Żydem właśnie.
                      • polska_belgijka Carramba! 25.10.08, 18:40
                        perla napisał:

w
                        > dzieciństwie jak bawiliśmy się w wojnę to wolałem esesmanem być niż
                        > poganianym Żydem właśnie.

A czemus sie w Indian nie bawil i kombojow co grali w pokera przy dzwiekach
                        bolera, jak normalni chlopcy? Trzeba cie bylo juz wtedy na konsultacje
                        pedopsychiatryczne wyslac ale moze na tej twojej wiosze psychiatra kojarzyl sie
                        z czubkami.
                        • vicky17 Re: Carramba! 25.10.08, 18:46
                          polska_belgijka napisała:

> A czemus sie w Indian nie bawil i kombojow co grali w pokera przy dzwiekach
                          > bolera, jak normalni chlopcy?

normalni koszernie stuknieci.. to bolero faktycznie powala. ty chyba oprocz
                          zamilowania do oper jestes i szwaczka, dziergajaca bolerka na drutach.
                          no ciucius a teraz lampeczka wraz z milym slownictwem.
                          • polska_belgijka Ofelio! Get thee to the nunnery! ;)))) 25.10.08, 18:56
                            vicky17 napisała:

> normalni koszernie stuknieci.. to bolero faktycznie powala. ty chyba oprocz
                            > zamilowania do oper jestes i szwaczka, dziergajaca bolerka na drutach.
                            > no ciucius a teraz lampeczka wraz z milym slownictwem.

Malo z krzesla nie spadlam - BOLERO, to dla ciebie opera? No, widze siosto
                            bladzaca, ze starannego wyksztalcenia, to ty nie otrzymalas.

Szwaczka nie dzierga - szwaczka szyje, dzierga dziewiarka nawet podstawowego
                            slownictwa ze szkoly specjalnej nie opanowalas wiec nie szturchaj sie.

Ciciusiami, to ty swoich klientow nazywaj (jesli ich jeszcze masz - wiesz La
                            chair défraîchie.....
                            • dana33 Re: Ofelio! Get thee to the nunnery! ;)))) 25.10.08, 19:16
                              hahahahahahahaha...... zlecialam z krzesla ze smiechu, belgijko...
                              jeszcze sie przyzwyczaisz do postow rochelliny.... smile smile smile
                          • vicky17 yo ho go back to work n/t 25.10.08, 18:58

• dana33 Re: Carramba! 25.10.08, 19:05
                            ty rochellina belkoczes strasznie.... nie mozna cie zrozumiec...
                            ale to tez nic nowego....
                        • perla to edukacyjna zabawa była 25.10.08, 18:57
                          nie pamiętam już zasad ale to taka odmiana zabawy w "złodzieja".
                          Na karteczkach pisaliśmy poszczególne funkcje, Żyd, esesman, kapo,
                          komendant KL, wartownik, itp. Za karteczek robiło się losy i dzieki
                          losowały postać. Nikt nie wiedział jaką kto inny postać wylosował.
                          Chodziło o to aby wyłowić tego co Żydem jest i ukarać go za winy. Za
                          pomocą różnych pytań na któe dzieci musiały odpowiedzieć (mogły
                          kłamać), krąg podejrzanych zaciskał się. Gdy już było blisko
                          zdemaskowania Żyda, to Żyd zrywał się i w nogi a reszta gonić go.
                          Gdy już złapaliśmy Żyda, to esesman dawał mu w papę, a potem trochę
                          zrobiło mu się pobytu w KL.
                          Gdy już dostał za swoje, to zabawa zaczynała się od nowa. Nowe
                          losowanie postaci, i znów łapanie Żyda właśnie.
                          • pozarski Re: to edukacyjna zabawa była 25.10.08, 19:03
                            Musze powiedziec,ze po raz pierwszy spotykam sie z taka forma zabawy. W wojsko
                            smy sie bawili, w partyzantow, kowbojow i Indian,ale w oboz koncentracyjny? To
                            chyba twoi rodzice, pierdla, podsuneli ci ten pomysl. I tak juz ci zostalo na
                            stare lata.crying
                            • perla bo trzeba fantazję reb pozerski mieć 25.10.08, 19:23
                              w Indian to każdy bawił się. My woleliśmy zabawy twórcze.
                              Ale spoko, my nie bawiliśmy się w palenie Żydów jak to
                              w "Medalionach" było właśnie.
                              • pozarski Re: bo trzeba fantazję reb pozerski mieć 25.10.08, 19:24
                                Spoko? Ty sie dalej bawisz,pierdla,ale te zabawy wcale zabawne nie sa wlasnie.
                          • polska_belgijka Uwierz bieglej! 25.10.08, 19:06
                            perla napisał:

> nie pamiętam już zasad ale to taka odmiana zabawy w "złodzieja".
                            > Na karteczkach pisaliśmy poszczególne funkcje, Żyd, esesman, kapo,
                            > komendant KL, wartownik, itp. Za karteczek robiło się losy i dzieki
                            > losowały postać. Nikt nie wiedział jaką kto inny postać wylosował.
                            > Chodziło o to aby wyłowić tego co Żydem jest i ukarać go za winy. Za
                            > pomocą różnych pytań na któe dzieci musiały odpowiedzieć (mogły
                            > kłamać), krąg podejrzanych zaciskał się. Gdy już było blisko
                            > zdemaskowania Żyda, to Żyd zrywał się i w nogi a reszta gonić go.
                            > Gdy już złapaliśmy Żyda, to esesman dawał mu w papę, a potem trochę
                            > zrobiło mu się pobytu w KL.
                            > Gdy już dostał za swoje, to zabawa zaczynała się od nowa. Nowe
                            > losowanie postaci, i znów łapanie Żyda właśnie.

Obserwuje wyraznie zaniedbania wychowawcze ze strony twych rodzicow i opiekunow
                            - od dziecka (tu: analiza przytoczonego opisu zabaw) kwalifikowales sie do
                            intensywnej opieki i terapii.
                            No i teraz mamy psychopate! Szkoda, powinienes wytoczyc proces, bez wzgledu na
                            przedawnienie.
                            • perla tym wpisem skompromitowałaś się jako biegła 25.10.08, 19:19
                              jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem opis zabawy, i pamiętaj, że
                              postacie losowaliśmy.
                              Zobaczysz może wtedy jaka to edukacyjna zabawa była właśnie.
                              • polska_belgijka Kto sie skompromitowal??? 25.10.08, 19:25
                                perla napisał:

> jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem opis zabawy, i pamiętaj, że
                                > postacie losowaliśmy.
                                > Zobaczysz może wtedy jaka to edukacyjna zabawa była właśnie.

Jestes szmata ale byc moze to nie twoja wina. Zal mi cie z czystego milosierdzia
                                chrzescijanskiego, choc mysle, ze na nie nie zaslugujesz. Nalezy cie w twoim
                                przede wszystkim interesie ubeswlasnowolnic i zamknac w zakladzie intensywnej
                                terapii psychiatrycznej, bo jestes niebezpieczny, takze dla otoczenia (mam
                                nadzieje, ze nie masz dzieci).
                                • perla ty 25.10.08, 19:43
                                  jako rzekoma biegła.
                                  ty cierpisz za miliony, za Holocaust, Treblinkę, Auszwic, Majdanek,
                                  itp. Zresztą, nie tylko ty. Więcej was tu takich jest.
                                  A teraz zobacz, z rachunku prawdopodobieństwa wynikało, iż kiedyś
                                  każde z nas dzieci musiało wylosować postać Żyda. Ściganego Żyda.
                                  Tutejsi Żydzi typu dane33 czy reb pozerski tak naprawdę nie maja
                                  pojęcia co to znaczy ściganym Żydem być. A ja goj, dzięki tej
                                  edykacyjnej zabawiem, znam uczucie to właśnie.
                                  • pozarski Re: ty pierdla 25.10.08, 19:51
                                    upadles na glowe makarence,czy wyszedles z jego glowy? Nie wiem jak Dana,ale ja
                                    wiem,co to znaczy byc przesladowanym jako Zyd i nie potrzebowalem w tym celu
                                    ciagnac zadnych losow,debilku lubelski.
                                    • perla dlatego 25.10.08, 20:27
                                      dzięki tej zabawie my dzieci mogliśmy poznać twa przeżycia na
                                      własnej skórze właśnie.
                                      • caromina Re: dlatego 25.10.08, 20:29
                                        perla napisał:

> dzięki tej zabawie my dzieci mogliśmy poznać twa przeżycia na
                                        > własnej skórze właśnie.

Przeczytaj, co napisales. Glosno. DOCIERA?!
                                        • pozarski Re: dlatego 25.10.08, 20:31
                                          Glupi ten pierdla,ale moze sie sprawdza gdzies indziej,co, szanpani M.?
                                          • caromina Re: dlatego 25.10.08, 20:34
                                            pozarski napisał:

> Glupi ten pierdla,ale moze sie sprawdza gdzies indziej,co,
                                            szanpani M.?

Gdybym byla facetem, to juz zbieralbys swoje zabki na trotuarze...
                                            • pozarski Re: dlatego 25.10.08, 20:37
                                              Co ja wiem? MOze ty jestes facetem? To by tlumaczylo zachowanie pierdly.wink
                                              • perla dziadek znów się obleśnie zaślinił 25.10.08, 20:39
                                                dziadek, weź stały zestaw leków i lulu właśnie.
                                  • polska_belgijka W takie klocki sie nie bawie. 25.10.08, 19:53
                                    perla napisał:

> jako rzekoma biegła.

wink))

> ty cierpisz za miliony, za Holocaust, Treblinkę, Auszwic, Majdanek,
                                    > itp.

Ja za nic nie cierpie, ja sie ciesze zyciem i wlasnie czytam sobie przewodnik po
                                    Odessie. Pasjonujacy!

Zresztą, nie tylko ty. Więcej was tu takich jest.
                                    > A teraz zobacz, z rachunku prawdopodobieństwa wynikało

Ty lepiej przeprowadz rachunek ale sumienia. Rachunek prawdopodobienstwa ci sie
                                    przyda do odpowiedzi: jakie mam rokowania na wyleczenie z obsesji i powrot do
                                    normalnosci.
                                    • perla Re: W takie klocki sie nie bawie. 25.10.08, 20:11

> Ja za nic nie cierpie, ja sie ciesze zyciem i wlasnie czytam sobie
                                      przewodnik p
                                      > o
                                      > Odessie. Pasjonujacy!

pasjonujące to jest chodzenie po Oddesie a nie czytanie przewodnika.

> Ty lepiej przeprowadz rachunek ale sumienia.

jak to powiedziane było? - kto jest bez winy niech pierwszy rzuci
                                      kamieniem.
                                      • dana33 hahahahahahahaha...... 25.10.08, 20:16
                                        od paru dni carominska z perlistym bawia sie w zabawe: "udajemy sie
                                        sie klocimy..... mamy inne zdanie..... "
                                        slabiutkie, ale mozna sie z was dodatkowo posmiac... smile
                                        • caromina mialam dobry nastroj 25.10.08, 20:26
                                          wchodzac na to forum, po szabacie. Wiem, ze jest... jakie jest, ale
                                          tu WSZYSCY jestescie stuknieci, slowo daje.

Jedna pisze mi, ze robie cos, czego nie robie, drugi nie rozumie, ze
                                          przegial wymyslaniem "zabawy w sciganego Zyda" a trzecia
                                          czyta "pasjonujacy przewodnik po Odessie" - wiadomo, dlaczego o tym
                                          pisze. reszta, jako "tegie glowy znajace sie na psychuszkach (to
                                          zrozumiale autopsje) diagnozuja Perle, ktory jest goopi, bo napisal
                                          najprawdopodobniej o zabawie grupy w Lublinie, z Israela. Jeden
                                          drugiego bil, krzyczac "raus, raus" a drugi kulil sie pod
                                          pacnieciami gazeta swinieta w rolke, reszta ryczala ze smiechu.
                                          Krotko, bo nauczyciele wzieli sie za nich az para poszla!

WSZYSCY jestescie stuknieci. Spadajcie.

• perla Caromino 25.10.08, 20:37
                                            przypomniałaś autentyczne zdarzenie z Lublina, jak dzieci z
                                            israelskiej wycieczki bawiły się w Żyda i esesmana. Jeden drigiego
                                            bił krzycząc"raus jude, raus", ku ucziesze innych dzieci.
                                            Was to oburza. Ale ja rozumiem te israelskie dzieci. Przegoniono ich
                                            po obozach, gettach, miejscach rozstrzeliwań, cmentarzach, to w
                                            końcu nastąpił u nich bunt i zaczęły odreagowywać tą zabawą.
                                            Bo te dzieci chciały na dyskotekę może a nie tkwić w ciągłej
                                            martyrologii.
                                            Ten przypadek z Lublina, to poważne ostrzeżenie israelskich dzieci w
                                            stronę dorosłych. One nie chcą wiecznej martyrologii, one chcą
                                            normalnie żyć właśnie.
                                            • caromina milcz 25.10.08, 20:38
                                              • perla o! 25.10.08, 20:40
                                                muszę ustąpić, bo jak widzę żarty skończyły się właśnie.

ukłony
                                                • caromina Re: o! 25.10.08, 20:43
                                                  perla napisał:

> muszę ustąpić, bo jak widzę żarty skończyły się właśnie.
                                                  >
                                                  > ukłony

Znajdz sobie inne tematy do "zartow".
                                            • dana33 Re: Caromino 25.10.08, 20:51
                                              oooo, tak wlasnie wyglada ta zabawa w wykrety....
                                              "przypmnialas autentyczne zdarzenie...."... zeby potem moc
                                              powiedziec, ze to nie ty, ze to bylo autentyczne....
                                              tak tak perliczkowaty.... ty sie bawiles jako dziecko podobno....
                                              kiedy to bylo? 30-40 lat temu...... jakie wtedy dziecie israelskie
                                              bawily sie w lublinie w zyda i esesmana?
                                              szmata jestes.... no i tchorz oczywiscie.... to nie pierwszy raz,
                                              kiedy probujesz sie wymigac w tak idiotyczny sposob...

a teraz biegiem ty i caromina, zeby wyklikac ten watek.... wyklikac
                                              slady twojej glupoty, swinstw i klamstw... biegiem!
                                              • perla tyś chora z nienawiści jest 25.10.08, 20:54
                                                zczego to ja niby próbuję wymigać się?
                                                • caromina Re: tyś chora z nienawiści jest 25.10.08, 20:57

Nie. To Ziuta jest.
                                                • dana33 Re: tyś chora z nienawiści jest 25.10.08, 21:03
                                                  nie wiesz? nu, to sprobuj przeczytac wlasne posty jeszcze raz. moze
                                                  zrozumiesz....
                                              • polska_belgijka Re: Caromino 25.10.08, 20:55
                                                dana33 napisała:

> a teraz biegiem ty i caromina, zeby wyklikac ten watek.... wyklikac
                                                > slady twojej glupoty, swinstw i klamstw... biegiem!

Copié, collé, enregistré smile Bo to kuriozum bylo, mimo, iz wiem, ze w czasie
                                                deszczu dzieci sie nudza.
                                                • dana33 Re: Caromino 25.10.08, 21:14
                                                  zrobione juz dawno... smile
                                                  • perla a skopiowałaś swój post dane33 25.10.08, 21:25
                                                    w którym mie szmatą nazwałaś. Bo potem będziesz znów łżeć, że ty to
                                                    nieobrażasz.
                                                    Ale to jest coś czego ja nigdy nie zrozumię. Dla mnie forum to
                                                    graffitti, a tu dwie starsze baby kopiują i archiwizują co się da.
                                                    Przecież to nienormalne jest. W życiu by mi się nie chciało
                                                    skopiować postu jakiegoś.
                                                    Myślicie może, że wam to się przyda? Jeżeli tak myślicie to świadczy
                                                    w jakich urojeniach tkwicie. I w jakim pożałowania godnym świecie.
                                                    Kopiujcie, kopiujcie, przyda wam się, ale do tego aby kiedyś
                                                    zobaczyć ile czasu na kopiowanie zmarnowałyście właśnie.
                                                  • polska_belgijka Lecz sie! 25.10.08, 21:29
                                                    perla napisał:

> w którym mie szmatą nazwałaś.

Sam zrobiles z siebie szmate. Jestes biednym, chorym smotem!
                                                  • perla zaczynasz nudna być 25.10.08, 21:39
                                                    a to największy i jedyny grzech na forum właśnie.
                                                  • dana33 Re: a skopiowałaś swój post dane33 25.10.08, 21:51
                                                    tylko raz cie szmata nazwalam, perliczkowaty?
                                                    to duzo za malo.....
                                              • caromina Re: Caromino 25.10.08, 20:56
                                                dana33 napisała:

jakie wtedy dziecie israelskie
                                                > bawily sie w lublinie w zyda i esesmana?
                                                >

Nie takie dzieci... 16-letni chlopcy...zima... Hubert sie smialsmile
                                                no i co z tego! Z tego tez wyciagniesz "konsekwencje"? Znajdziesz
                                                wycieczke, i obijesz? hahahahahaha! Patriotka. Nie podam ci, bo
                                                swoim ciosem niewinnej "raczki" moglabys te dzieci zabic. Dlatego
                                                pewnie ten pan jeszcze przed tym tv siedzi, Ziutasmile

Ze strachu, wlasnie.

ps. hahahahahahaha!
                                          • dana33 Re: mialam dobry nastroj 25.10.08, 20:40
                                            nie proboj znow tych sztuczek z ratowaniem perliczkowatego,
                                            caromina.... znane to.... on tez probowal ratowac twoja wpadke z ta
                                            lisboa i zamosciem, twierdzac idiotycznie, ze dawalas wywiad prze
                                            telefon komorkowy..... tutaj sa ludzie, ktorzy troche w glowie maja,
                                            carominska.... wiecej niz ty z perliczkowatym razem wcieci.... nie
                                            mysl, ze ci takie rzeczy przejda...
                                            raczej wlasnie spadaj ty i nie pograzaj sie ciagle... wiesz, ze nie
                                            przepuszcza....

po szabacie mowisz? to juz taksowkami wiecej w szabat nie jezdzisz?
                                            • caromina Re: mialam dobry nastroj 25.10.08, 20:47
                                              dana33 napisała:

> nie proboj znow tych sztuczek z ratowaniem perliczkowatego,
                                              > caromina.... znane to.... on tez probowal ratowac twoja wpadke z
                                              ta
                                              > lisboa i zamosciem, twierdzac idiotycznie, ze dawalas wywiad prze
                                              > telefon komorkowy..... tutaj sa ludzie, ktorzy troche w glowie
                                              maja,
                                              > carominska.... wiecej niz ty z perliczkowatym razem wcieci.... nie
                                              > mysl, ze ci takie rzeczy przejda...
                                              > raczej wlasnie spadaj ty i nie pograzaj sie ciagle... wiesz, ze
                                              nie
                                              > przepuszcza....
                                              >
                                              > po szabacie mowisz? to juz taksowkami wiecej w szabat nie jezdzisz?

Widze, ze - Ziutka - wszystko ci sie pomieszalosmile

Perla zartowal, a i ja takze - z Lizbona. Pisalam juz ci o tym, ale
                                              widac nie kapujesz slowa pisanego nie tylko niuch ci wysiadl ale i
                                              wzrok.

I wolno zartowac lajtowo, i dobrze, i tak mialo byc. Krotko. A Ty
                                              jestes ...hermetyczna co najmniej, Ziuta, i zajmij sie swoim
                                              zyciorysem. Idz i zobacz co robi twoj pan przed telewizorem, i
                                              potowarzysz, towarzyszko jemu troche, nu? I spadkobiercom!

odmaszerowac, wieczny szeregowcu!

• pozarski Re: mialam dobry nastroj 25.10.08, 20:51
                                                Ty zartujesz i perla zartuje i sa to wolne zarty. Za te zarty pierdla jeszcze
                                                zaplaci,nie boj nic rebecyna.
                                                • perla ale mściwy starzec jest 25.10.08, 20:58
                                                  tlen mu codziennie podawać trzeba bo inaczej klops, a tu jeszcze
                                                  odgraża się.
                                                  Wiem pozerski, że ci ciśnienie podniosłem. To za twą wredność i
                                                  obleśność karę dziś dostałeś właśnie.
                                                  • pozarski Re: ale glupia ta pierdla jest 25.10.08, 21:05
                                                    wlasnie. Ty mnie z rownowagi? Chyba tylko carominete,ale to sobie odbijecie wg
                                                    planu w innej scenerii. Np bedziecie ciagnac losy,kto Zydem,a kto ssmanem bedzie.
                                                  • caromina "lek ratujacy zycie" 25.10.08, 21:12

dziamdzarko pozarski, tobie, mimo to jaki jestes, trzeba jakies
                                                    leki, iniekcje z nich, cos na spojenie osobowosci, bo masz, widze,
                                                    problem psychologiczny ze soba. Biduszek. Zapal sobie gromnice i
                                                    lekka herbate popijaj. Odstaw kompa. zaweźmij się, i odstaw. Dla
                                                    wlasnego dobra, polepszy ci sie, pozarski. Trzeba miec nadzieje.

smile smile smile
                                                  • pozarski Re: "lek ratujacy zycie" 25.10.08, 21:17
                                                    Carominetko,dzieki za troske,ale jakos sobie poradze. Moze razem z pierdla
                                                    wezmiecie ten lek,ktory mu pod nos podstawila belgijka? W wiki jest dokladny
                                                    opis,co i jak i na co. Akurat wasz przypadek. Mozecie sie dzielic pigulkami.
                                                    Bedzie taniej.wink
                                                  • caromina1 Re: "lek ratujacy zycie" 25.10.08, 21:42
                                                    pozarski napisał:

> Carominko,dzieki za troske,ale jakos sobie poradze. Moze razem z
                                                    pierdla wezmiecie ten lek,ktory mu pod nos podstawila belgijka?

Nie bedziemy kobiecie odbierac leku, ktory musi przyjmowac smile smile smile
                                                    Moze stukna w ramke, jak to sie mowi. Jesli nie zje tabletki.
                                                  • polska_belgijka Foliè à deux. 25.10.08, 21:24
                                                    To jest przypadek powazny. Naprawde powazny. Wy (ty i perla)dodajecie sobie
                                                    odwagi w glupocie i wzajemnie sie (niezdrowo) podniecacie. Takie zachowania moga
                                                    doprowadzic do czynow nieprzewidywalnych w skutkach.
                                                    Mam nadzieje, ze uzywam prostego jezyka, jesli nie, chetnie odpowiem na pytania.
                                                  • perla chętnie skorzystam z porady 25.10.08, 21:28
                                                    ale czy masz jakieś referencje?
                                                    .
                                                  • polska_belgijka Re: chętnie skorzystam z porady 25.10.08, 21:32
                                                    perla napisał:

> ale czy masz jakieś referencje?

Referencje sa potrzebne do zajecia przy sprzataniu. Lecz sie!
                                                  • perla no bo myślałem, że 25.10.08, 21:37
                                                    chcesz na sprzątaczkę nająć się i o referencje zapytałem właśnie.
                                                  • polska_belgijka Neuroleptyk drugiej generacji 25.10.08, 21:06
                                                    perla napisał:

> tlen mu codziennie podawać trzeba bo inaczej klops

Risperidon ci polecam - skonsultuj sie ze specjalista w twej oblasti -
                                                    skorzystasz i ty i twoje otoczenie. Zaufaj mi!
                                              • dana33 Re: mialam dobry nastroj 25.10.08, 21:30
                                                widze, ze ciagle musze cytowac ciebie, carominska miriam...:
                                                tutaj twoj zart sie zaczal:

caryca jest zawsze, nie musi powracac. No wlasnie Tisha b'Av
                                                spedzilam w synagodze cudo Shaarei Tikva. Spolecznosc tu przemila.
                                                Zewszad pisalam posty, szukajcie a znajdziecie, z Odessy i
                                                Bachczyseraju nie moglam darowac sobie, aby z Lisboa nie napisac.
                                                Fado, jak wiecie, tu na porzadku dziennym we wszystkich knajpkach i
                                                na uliczkach, totez jestm w fantastycznym nastroju bom amatorka
                                                wielka tego rodzaju Muzyki.

Widze, ze nudzicie sie jak tak zwane "lukrecje", bardzo wam
                                                wspolczuje, i zycze polepszenia. A teraz ide dalej... ))

Jutro kolejny dzien podrozy, to fakt, ze zycie jest piekne

ps.
                                                Perla wrocil z Fatimy, jego zona Miriam wyglada slicznie, ale to nie
                                                ta Miriam, tzlko tamta Miriam.))))

potem zlapalismy was na klamstwie.... wiec perliczkowaty probowal
                                                cie wyciagnac z tego tlumaczac, ze dawalas interview przez
                                                komorkowy.....

Autor: perla 23.08.08, 18:17 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                Odpowiedz cytując Odpowiedz

dana33 napisała:

> no i na drugi raz jak udziela wywiadow w radio lub tv z zamoscia,
                                                to
                                                > niech nie opisuje na forum, w jakiej to synagogdze portugalskiej
                                                > spedzala zydowskie swieta..... troche glupi wyszlo, nie? )))))

spytaj Carominy, ale z tego co mi żona mówiła, to Caromina często
                                                wywiady z komórki udziela do prasy czy radia.
                                                Aleś ty ograniczona jest.
                                                Zresztą, ty też wywiad przez komórkę z Israela dać miałaś, ale
                                                okazałaś się zupełnie nie medialna niestety. Bo chyba nie sądziłaś,
                                                że cię radio do Polski sprowadzi co byś parę słów powiedziała.

a potem jeszcze na snajpera napadl, ze wierzy gazetom, ktore pisaly,
                                                ze ty wlasnie w zamosciu bylas...
                                                tamten zart to byl.... nie mysleliscie po prostu, ze mozecie tak
                                                wpasc.... ze nie bylas w lisboa, to jest mi jasne.... zescie klamali,
                                                nie mam pojecia po co, bo ostatecznie to chyba nie po to, zeby ktos
                                                wam zazdroscil, nie? zes klamala az tak, zeby dawac nawet opisy
                                                synagogi, bo przeciez chcesz tu robic za ta glowna instancje co do
                                                zydostwa, nie?, nu, jeszcze mozna przezyc... ale potem te wykrety,
                                                zeby nie stracic twarzy, to juz byly strasznie zalosne...
                                                dokladnie jak teraz z ta "zabawa" perliczkowatego...

powiem ci prawde, carominska.... nie wierze, ze taka zabawa wogole
                                                byla..... jesli byla, to ktos z doroslych by sie wtracil.... to po
                                                prostu znow klamstwo perliczkowatego, ktory chce wyladowac swoj
                                                stress z nieudanego zycia na zydach wlasnie.... a jak zobaczyl, czy
                                                ty zobaczylas, ze troche przegial, to wtedy lecisz na ratunek...
                                                nu, ciebie ktos powinien ratowac, miriam....
                                                ale juz dawno ci napisalam, ze to zwiazek sado-maso.....

• caromina1 forum erec israel :)))))) 25.10.08, 21:41
                                                  No i co z tego? Polecialas na skarge? "usrala sie bida i placze?"

I co z tego, ze tak napisalam? Wolnosc jest, a ty zamiast szalec,
                                                  zrob cos ze swoim nudnym forum erec israelsmile smile smile Wez pigulke!

wink

• polska_belgijka Nie dosc, ze psychiczna 25.10.08, 21:42
                                                    to jeszcze sraczki werbalnej dostala.

• perla ogarnia cię belgijko furia bazarowa 25.10.08, 21:46
                                                    i zaczynasz ubliżać jak popadnie.
                                                    Czy znasz w ogóle pojęcie kultury osobistej właśnie?
                                                  • caromina1 Re: ogarnia cię belgijko furia bazarowa 25.10.08, 21:51
                                                    perla napisał:

> i zaczynasz ubliżać jak popadnie.
                                                    > Czy znasz w ogóle pojęcie kultury osobistej właśnie?

Ona sama sobie ubliza, ale nie wie tego. Ludzie z t y c h tego nie
                                                    widza, ani nie wiedza... Smieszne babiszonkismile Logorejki dwiewink
                                                  • polska_belgijka Znasz te bazarowe klimaty? ;) 25.10.08, 21:52
                                                    Uwazaj zebys w zakupoholie nie wpadl. TOC w pelnej krasie.
                                                  • caromina1 wiemy juz, ze znasz bazarowe klimaty;) 25.10.08, 21:58

> Uwazaj zebys w zakupoholie nie wpadl. TOC w pelnej krasie.

Zdradzila nam właśnie swój job smile Wie, o czym pisze widac
                                                    kobiecisko smile Wierzymy jej, prawda?

Rano pigulka, a potem na bazar z majtami? To stad sie z dana znaja?
                                                    Ona takze handlowała bielizna? Ktoś kiedys pisal...

• polska_belgijka Fetyszystka? 25.10.08, 22:14
                                                    caromina1 napisała:

> Rano pigulka, a potem na bazar z majtami? To stad sie z dana znaja?
                                                    > Ona takze handlowała bielizna? Ktoś kiedys pisal...

Bielizna, to brylanty dla wtajemniczonych, nie wiedzialas? Gdzies ci dzwoni
                                                    (aaa, wiem ty niekoscielna jestes).
                                                    A tobie i perle musi sie wszystko z gaciami kojarzyc? Ja, odkad pod spod nic nie
                                                    wdziewam, od razu sie lepiej miewam, jak pisywal wieszcz.
                                                  • caromina1 Stręczycielka czyli kot w worku? 25.10.08, 22:41

Ja, odkad pod spod nic nie wdziewam, od razu sie lepiej miewam, jak
                                                    pisywal wieszcz.

Ale u Ciebie to z bidy... Podbijam, może i kogoś taka wiadomość
                                                    podekscytuje i podniesie cie na ... duchu smile Nie interesujesz mnie
                                                    pod żadnym względem. Adieu.

• polska_belgijka ? 25.10.08, 23:43
                                                    caromina1 napisała:

> Ale u Ciebie to z bidy...

U mnie bidy nie ma. Wiesz, u nas w Antwerpii jak bida, to do Zyda....

podniesie cie na ... duchu smile

O mojego ducha ty sie nie martw - on juz tak podniesiony, ze tam siega, gdzie ty
                                                    nie dosiegniesz, chocbys sie skichala drutem kolczastym.

Nie interesujesz mnie
                                                    > pod żadnym względem. Adieu.

A pod jakim wzgledem ja mialabym cie, za przeproszeniem, interesowac?

A Dieu!
                                                  • caromina1 Re: Nie dosc, ze psychiczna-oto piszacy na erecu 25.10.08, 21:50
                                                    Oto w jaki sposob pisze wyrafinowana ( z Antwerpiismile przyjacioleczka
                                                    dany z forum erec israel:

> to jeszcze sraczki werbalnej dostala.
                                                    >

• polska_belgijka Re: Nie dosc, ze psychiczna-oto piszacy na erecu 25.10.08, 21:53
                                                    caromina1 napisała:

> Oto w jaki sposob pisze wyrafinowana ( z Antwerpiismile przyjacioleczka
                                                    > dany z forum erec israel:

Nigdy nie uczestniczylam aktywnie w forum EREC ISRAEL. Ale chyba wstapie do klubu wink
                                                  • dana33 Re: Nie dosc, ze psychiczna-oto piszacy na erecu 25.10.08, 22:00
                                                    moze sprostuje, carominska....
                                                    1. ty bylas pierwsza, ktora napisala wlasnie: "usrala sie bida i
                                                    placze?" belgijka ci tylko odpowiedziala w tym twoim stylu wlasnie.
                                                    2. belgijka (nawet nie wiem czy ona z antwerpii, wiem tylko ze z
                                                    belgii), nie jest moja "przyjacioleczka", nawet nie wiem, czy
                                                    chcialaby byc moja przyjaciolka, znamy sie tylko wirtualnie...
                                                    3. belgijka nie jest z forum erec israel.... wprawdzie ja zaprosilam,
                                                    ale tymczasem nie skorzystala z zaproszenia.... jesli kiedykolwiek
                                                    skorzysta, bedziesz pierwsza, ktora o tym zawiadomie...

zwracam ci uwage, ze dostajesz tylko to z powrotem, co sama robisz
                                                    innym.... juz dawno powiedzialam, zebyscie po prostu milczeli. nie
                                                    chcecie.... wasza wola... bedziecie dostawac za kazdy wasz klamliwy
                                                    wpis....
                                                  • caromina1 Re: Nie dosc, ze psychiczna-oto piszacy na erecu 25.10.08, 22:11

Danusiu, aliści wypunktowałaś, o co Ci chodzi, to troszkę się
                                                    zaplątałaś, ale rozumiem, że mnie przepraszasz. Wybaczam.

• dana33 Re: Nie dosc, ze psychiczna-oto piszacy na erecu 25.10.08, 22:16
                                                    nu, przeciez mowie od dawna, ze nie rozumiecie czytanego, a to co
                                                    czytacie, przekrecacie...
                                                    zle zrozumialas:
                                                    nigdzie cie nie przepraszalam i nie mam tego nawet w planach...
                                                  • dana33 carominska..... 25.10.08, 22:36
                                                    zawiadamiam cie uprzejmie, ze belgijka zostala w tej chwili przyjeta
                                                    na forum erec israel....
                                                    juz lece rozwijac czerwony dywan..... smile
                                                  • caromina1 danuska 25.10.08, 22:43
                                                    dana33 napisała:

> zawiadamiam cie uprzejmie, ze belgijka zostala w tej chwili
                                                    przyjeta
                                                    > na forum erec israel....
                                                    > juz lece rozwijac czerwony dywan..... smile

Nie mogłaś mnie bardziej ucieszyć! nareszcie zacznie się coś u
                                                    Ciebie, na forum! Tak trzymać. Tylko więcej merytoryki, pamiętaj!

• dana33 Re: forum erec israel :))))))