Dodaj do ulubionych

Czy da sie Putin nabrac?

10.03.12, 08:24
Nowe "wladze" libijskie oglosili ,ze sa gotowe wykonac wszystkie kontrakte zawarte miedzy Rosja ,a Libia z czasow Kaddafi,to podtwierdzill premier rzadu tymczasowego Abdel Rahim al-Kib w trakcie swojego wystapienia w Funduszu Carnegie w Washingtonie.
"Ja gwarantuje,ze my dotrzymamy wszystkie zawarte wczesniej umowy" ,a dalej dodal :
"My bedziemy rady powrotu rosyjskich kompanii do Libii".
Czy wiele warte slowa czlowieka,ktory nie reprezentuje ,tak naprawda,zadnej Libii,ktora prawdopodobnie niedlugo przestanie istniec,jako jedyne panstwo.
To czemu by mieli sluzyc te slowa,ktore ,co bardzo znamienne,zostali wypowiedziane w Washingtonie ?I kto mu te slowa wlozyl do ust?
otoz,jestem pewien tego,ze to tylko marionetka,mowiaca glosem Clintonowej i to mialo przekonac Rosje,ze nie warto podtrzymywac Assada,poniewaz ,jak nawet jego nie bedzie,to interesy Rosji w niczym nie beda zagrozone.
Nie wiem jak bedzie z Putinym,ale mnie ten gosc nie przekonal (he,he.)
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 08:59
      Co, żal Ci putina?Lubisz czekistów?
      • igor_uk Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 09:23
        andriusza,a cos na temat?Chetniie dowiem sie .

p.s. Putina mnie nie zal,ale jego przeciwnikow szkoda.
        • andrzej.sawa Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 09:37
          To Ty o putinie.Ja bym się cieszył jak by się nabrał.A przy okazji chyba masz rację,żeby nie traktować zbyt poważnie tych co obecnie wypowiadają się w imieniu Libii.Poczekamy,zobaczymy.
          • igor_uk Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 09:43
            Nazwisko ludzi,jak nawet ich nie szanuje sie,pisze sie z duzej litery,co do reszty,zgadzam sie.
            • andrzej.sawa Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 13:09
              Ja cosik nie lubię czekistów!
    • wojciech.2345 Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 10:53
      Nie przeczytałem postu wprowadzającego.
      I odpowiadam.

Da się nabrać.
    • eva15 Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 10:55
      Dzielny rewolucjonista przemawiający z Waszyngtonu na pewno przekona Putina co do czystości swych zamiarów. Ha, ha, już to widzę.
    • kombrig Re: Putin?+ 10.03.12, 10:55
      To kto?
      Slyszalem o Panie Premierze i prawie ze Prezydencie Putinie.
      W Polskim jezyku jest zwyczaj,ze przed nazwiskami takich ludzi pisze sie pan.
      A czasami i przed byle kim.
      Np.pracownik dzialu angielskiego san-epidu pan ajgor.
      • eva15 Putin? Owszem, Putin 10.03.12, 11:20
        Jak niedawno podawał w tv prof. Miodek nazwiska osób publicznych, powszechnie znanych mówimy i piszemy BEZ określenia "pan". Nikt przy zdrowych zmysłach nie mówi: "pan Cameron spotkał się z panem Obamą w sprawie zbombardowania Iranu" .
        Nikt też nie powie: "pan Mickiewicz i pan Puszkin pisali wiersze". Nie: "Mickiewicz i Puszkin pisali wiersze".

W odniesieniu do kobiet robi się często wyjątek, ale nie jest to konieczcne. Można powiedzieć: " Merkel przyjechała do ...", albo : "pani Merkel przyjechała do..."
        • kombrig Re: miodek+ 10.03.12, 12:35
          to kto?
          • eva15 Re: prof. Miodek 10.03.12, 12:42
            www.tvp.pl/vod/audycje/wiedza/slownik-polskopolski
          • kombrig Re: czy facet o takim przezwisku moze byc powzny?+ 10.03.12, 12:43
            czy mam uzywac "pan" do zlodziei i "pani" do kobiet lekkiego prowadzenia sie+
            Przeciez to niepowazne.
            Natomiast dla ksiezniczki mozna sie obejsc bez "pani".
            Nu,jakby wygladalo:pani ksiezniczko?
            • eva15 Re: czy facet o takim przezwisku moze byc powzny? 10.03.12, 12:55
              Powinien się nazywać Honigberg? Wtedy byłby poważny?
    • wojciech.2345 Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 11:28
      O czym ten wątek?
    • wojciech.2345 przeczytałem post wprowadzający 10.03.12, 11:33
      Drogie dziecko,
      Ty usiłujesz myśleć.

Zaskoczyłeś mnie.
    • mongolszuudan Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 11:53
      Jesli ten pajac Abdel Rahim al-Kib chce wrocic Rosji cala kase, co ZSRR wbuchal w Lybie, niechaj to zrobi. Nieoficjalnie. Naturalnie nie w zamian za uznanie przez Rosje jego maryonetkowego rzadu, ktory nic i nikogo w Lybii nie kontroluje. Potrafi zjednoczyc kraj i prowadzic samodzielna polityke - wtedy mozna bedzie z nim rozmowiac. Teraz - nie.
      • misterpee Re: Czy zauwazyliscie Putina w towarzystwie ? 10.03.12, 12:09
        w towarzystwie Berlusconiego w Soczi? jak widac Berlusconi ma duzo informacji o Libi i chetnie je Wowce przekaze, a moze bedzie gosciem panstwa Putinow na wypadek klopotow we Wloszech? Putin nie nabral sie w Libi, nabral sie Obama na caly BW.
    • krzysiozboj Re: Czy da sie Putin nabrac? 10.03.12, 12:41
      Takie coś ja odebrałbym jako paniczną próbę znalezienia jakiegokolwiek rozwiązania by wyprowadzić Rosjan z portów syryjskich i szybkie rzucanie mało przemyślanych pomysłów.
      Putin to chyba nie ta liga by na takie numery dał się łapać, to stara "porządna" szkoła KGB.

Jak nie lubię Putina tak Ruskim go cholernie zazdroszczę, łącznie z Ławrowem.
      • misterpee Re: Czy da sie Putin lubic? 10.03.12, 13:00
        www.inosmi.ru/europe/20120310/187826229.html
        Пyтин cпoкoен пocле триyмфa нa выбoрaх, a в центре внимaния yлыбaющийcя Берлycкoни
        • igor_uk Triumf rosyjskiej dyplomacji. 10.03.12, 15:45
          Cicho o tym bylo ,zwlaszcza w mediach zachodnich,ale wczoraj Lawrow,Minister SZ Rosji,wybral sie na spotkanie z Liga Panstw Arabskich i dzis juz sa wyniki ,czyli uzgodniony plan po uregulowaniu sytuacji w Syrii.
          Dlla kumatych w jezyku rosyjkim polecam przeczytac to:

www.ria.ru/arab_sy/20120310/591207318.html
          Co dotyczy wojtusia,to on i tak nie potrafi niczego zrozumiec w zadnym ze znanych Swiatu jezykow,dla tego meczyc sie z tlumaczeniem na jezyk polski nie mam zamiaru.

Specjalnie dla majki,w jezyku angielskim:

en.rian.ru/russia/20120310/172080029.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka