Dodaj do ulubionych

Fajny film dzisiaj widziałem...

01.04.12, 22:07
Żartuję, nie film, a reportaż z Włoch z udziałem ojca i brata śp. Litwinienki. Powiedzieli wiele ciekawych rzeczy, których nasze gazowyborcze i inne wacki nie podchwycą, bo cała ich opowieść to oczyszczenie strony rosyjskiej, a wszystko wskazuje, że dzielny agent zginął na zlecenie Bierezowskiego, i to bynajmniej nie za sprawą polonu. Polonu użyto już po śmierci Litwinienki i to w takich ilościach, którymi można by było otruć batalion wojska.

Przy zupełnie innej okazji pewien kryminolog niemiecki powiedział, że w każdym morderstwie są jakieś ślady, zagmatwane ścieżki, które są trudne do wykrycia nawet dla specjalistów, a w tym przypadku to była wręcz wielopasmowa autostrada.

Litwinience najbardziej zaszkodziła zbyt duża wiedza o sprawkach Bierezowskiego. Dopóki B. płacił mu miesięczną pensję 4,5 tys. funtów miesięcznie, to Litwinienko żył zbijając bąki. Ale Bierioza zrobił się skąpy, albo zaczynało mu brakować kasy, więc zredukował pensję do 1,5 tys. a z tego się już nie dało wyżyć. Po paru nieudanych próbach znalezienia jakiejś roboty, Litwinienko zaczął porządkować swoje papiery, ale jak na byłego KGB-owca był mało rozgarnięty, i wiedza o jego planach powrotu do Rosji dotarła do otoczenia Bierezowskiego. A to oznaczało wyrok na Litwinienkę, bo on też nie specjalnie ukrywał, że jego wiedza jest dla niego największym kapitałem.

Ja tu tylko zahaczyłem o problem, więcej w pisemnej relacji z audycji:

www.vesti7.ru/news?id=33624
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Co kogo obchodza 01.04.12, 22:12
      te rosyjskie bzdury?

Idz na rosyjskie fora.

PF
      • lubat Re: Co kogo obchodza 01.04.12, 22:18
        Zrób mi uprzejmość i zrewanżuj mi się. Ja nie czytam twoich wypocin, o ile nie włażą w moje posty.
        PS. Dostajesz dalej prywatne maile od forumowiczów?
        • polski_francuz Zrobilbym 01.04.12, 22:27
          sobie przyjemnosc i nie zaszczycal bym twoich watkow wpisami.

Wszedlem tutaj bos wlazl na moj watek o tenisie i zaczal chamic nie na temat.

Wiec raz jeszcze szczera rada: idz sobie z rosyjskimi tematami na rosyjskie fora .

PF
          • polski_francuz [...] 01.04.12, 22:38
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • eva15 Re: Co kogo obchodza 01.04.12, 23:48
          Francowaty nawet nie pojął (bo i czym?) że wpisałeś się pod moim postem, czyli wcale z nim nie konwersowałeś.
      • jankowski1960 Re: Co kogo obchodza 02.04.12, 13:03
        va te faire enculer jest bardzo przyzwoita reakcja na twoje chamstwo...Monsieur.
    • romrus Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:19
      lubat napisał:
      > cała ich opowieść to oczyszczenie strony rosyjskiej, a wszystko wskazuje, że dzielny agent zginął na zlecenie Bierezowskiego, i to bynajmniej nie za sprawą polonu. Polonu użyto już po śmierci Litwinienki i to w takich ilościach, którymi można by było otruć batalion wojska.

Zaraz Cie napisza ze Putin osobiscie kazdemu z nich wsadzil gzalke do d@py i tego przez TV nie widac:-)

Na powaznie, chyba wlasnie z tego powodu Angole matacza, bo koroner Jej Mosci do tej pory nie uznal zgonu Litwinenki za morderstwo.
      Wiec zadnego postepowania karnego az do tej pory w GB po prostu NIE MA.

P.S. Lugowoj byl na tym spotkaniu z dwojga swoich dzieci, a taka ilosc polonu musiala wykonczyc caly hotel. Chyba wariatem nie jest.
    • swiblowo Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:21
      Tak, zaczynaja cos mowic na ten temat.
      A dla Wackow temat juz jest zakryty.
      • malkontent6 Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:30
        Eh, ten wasz rusocentryzm. :)
        • swiblowo Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:32
          Genialny jest, prawda? :))
        • polski_francuz To nie jest rusocentryzm 01.04.12, 22:42
          to jest naduzywanie goscinnych forow gazety dla rosyjskich glupot. Ktore Polakow malo obchodza. To po co o tym pisac?

PF
          • romrus Re: To nie jest rusocentryzm 01.04.12, 22:49
            polski_francuz napisał:
            > to jest naduzywanie goscinnych forow gazety dla rosyjskich glupot. Ktore Polako w malo obchodza. To po co o tym pisac?

Policz sobie ile watkow o Rosji zalozyli Wojtek z asmallem chociaz w ciagu ostatnich 3 dni.
            Wiadac ze ty tematy jednak obchodza, wiec ktos jeszcze sie pozwala taki watki zakladac.
            Wylacznie z uprzejmosci wobec gospodarzy:-))
            • polski_francuz Romrus 01.04.12, 22:56
              Ty sobie cos innego wyobraz.

A mianowicie, ze na rosyjskie fora wchodzi polski desant. Chami na rosyjskich watkach, uczy Rosjan polskiej "toczki zrenjia", wyszukuje niewygodnym im rosyjskich forumowiczow by ich gnoic.

Wyobrazasz sobie to? Nie sadze.

A przeciez igor, walter, lubat, eva, komanadir wzwoda i inni dokladnie tak od ponad roku sie na tym forum zachowuja.

No wiec ja sie z tym ani nie pogodzilem ani nie pogodze.

PF
              • zlotamajka Re: Romrus 01.04.12, 23:08
                Sam zaczepiesz albo przez osobiste posty ale glupio prowokujace watki a jak ci ktos cos powie to biegasz i placzesz jak jakas 2 letnia dziewczynka "mama oni mnie bija". To ci sie obrywa. Nie dziw sie. To ze jestes kompletnie bez jaj zalosnym chamskim gnojkiem ktory pisze jawne oszczerstwa i dzieli sie prywanta korespondecja w nerwach bo nie panuje nad swoimi emocjami. Prosilam Igora by cie zostawil w spokoju bo rzeczywiscie dosc bylo tego. Igor trzyma sie obietnycy. Ale ty dalej chamisz. Jesli ci sie nie podoba lub twoja psychika nie wytrzymuje stresow forum (co widac jak na dloni) to tu nie przychodz. Koniec kropka. A teraz idz spac i skoncz z prowokowaniem. Wtedy nikt nie bedzie sie ciebie czepial.
      • spokojnaglowa33 Pieprzenie w bambus. 01.04.12, 22:33
        Co niby Litwinienko mógłby wiedzieć o Bieriezowskim, czego nie wiedziałaby reszta KGB z Putinem na czele? I komu miałby to sprzedać? Putinowi? A po co? Bieriezowski w Rosji Putina jest już i tak skończony, byłby tylko bardziej skończony. Angolom? A co ich to obchodzi? I dlaczego Litwinienko miałby zarzynać kurę znoszącą złote jaja, choć może nie tak duże jak kiedyś?
        Jakbym po twojej śmierci przyłożył twojemu bratu grazburię do potylicy to też by zeznał przed kamerą, że popierałeś czeczeńskich terrorystów.
      • walter622 Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:37
        swiblowo napisała:
        > A dla Wackow temat juz jest zakryty.

Wacki zrobiły swoje i przygłupów nie będą informowali, że potraktowali ich jak debili.
        Co najwyżej forumowy cieć będzie kolejny raz coś tam pyszczył o "ruskich ścierwach".
        O ustaleniach Generalnej Prokuratury Ukrainy w sprawie "otrucia" Juszczenki cicho,
        a przecież minęło już ponad dwa lata gdy podali co się z Juszczenką faktycznie stało
        ("afera Katrina").
        O ustaleniach w sprawie zabójstwa A. Politkowskiej też cicho, a przecież od pół roku wiadomo kto zlecił jej zabicie. Tak więc będzie również cicho i w tej sprawie.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
        • polski_francuz Witaj Walter 01.04.12, 22:40
          jaka szkoda, ze nie wpisales sie o watku o bohaterskim generale Swierczewskim. Zalozylem go niedawno.

Twoja wiedza o rosyjskiej generalicji i bylaby bardzo przydatna.

PF
        • swiblowo Re: Witaj Walter! 01.04.12, 22:46
          www.youtube.com/watch?v=WxGS-2M6_5I
          • polski_francuz Re: Witaj Walter! 01.04.12, 22:51
            Z kotem to bym nie porownywal raczej.

Ciekaw byllem jego opinii ma duza wiedze o Rosji, jej historii. Wiedzial na przyklad kto zabil Boya Zelenskiego i gdzie sie urodzil Gorbaczow.

Do tego ma taki sam nick jak Swierczewski ksywe.

Szkoda,ze byl troche gnusny.

PF
            • polski_francuz Sorry 01.04.12, 23:01
              nie zoreintowalem sie, ze to nie jest odpowiedz na moj wpis.

PF
            • swiblowo P_F 01.04.12, 23:01
              Incydent zoologiczny nie ma niestety nic wspolnego z tematem watku, tylko z humorem.
              Pardon, nie bylo moim zamiarem cie niepokoic.
              • polski_francuz Swiblowo 01.04.12, 23:07
                odpowiedzialem powyzej.

Sadzilem ze Re: Witaj Walter bylo odpowiedzia na moj wpis. A trzeba bylo popatrzec sie na rownoleglosc linijek, by zrozumiec ze chodzi o odpowiedz na wpis waltera.

Co do niepokoju to sadze, ze sie zaniepokoil lubat i walter raczej. I czmychneli.

Cos tchorzliwe chlopaki z nich.

PF
          • walter622 Witaj Swiblovo !!! 01.04.12, 23:09
            Kot fajny - masz innego kota w odpowiedzi.
            Jak piosenki Łemków ?

A ciecia olewaj (czymś ciepłym).

www.youtube.com/watch?v=wsNgZ31AiIA
            "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            • polski_francuz Ciesze sie 01.04.12, 23:12
              ze sie nie przestraszyles.

I skoros taki odwazny wpisz sie moze o Swierczewskim.

Zapraszam.

PF
            • swiblowo Re: Witaj Swiblovo !!! 01.04.12, 23:18
              Piosenki - zawsze fajnie jest posluchac, co przyslesz.
              Koty z rodzaju kamikadze...nietety w ogole nie rozumiem tych zwierzat. A raczej nie chce mi sie robic tego wysilku, zeby ich zrozumiec. Jutro spotkam sie z dwoma takimi krasawicami - Fienia i Martusia. Marta mnie...lize :))

• walter622 Re: Witaj Swiblovo !!! 01.04.12, 23:33
                swiblowo napisała:
                > nie rozumiem tych zwierzat.

Proste - broni "swój" teren.
                Co do piosenek - najlepiej ich słuchać na Vatrze.

www.youtube.com/watch?v=Rk7wzfysSfU
                • swiblowo Re: Witaj Swiblovo !!! 01.04.12, 23:42
                  Podpisuje sie pod tym, cudzym komentarzem:
                  Prekrásne, text, melódia. Majme v úcte svoju kultúru. Bez nej sme ničím.
                  • walter622 Re: Witaj Swiblovo !!! 01.04.12, 23:57
                    swiblowo napisała:

> Prekrásne, text, melódia. Majme v úcte svoju kultúru. Bez nej sme ničím .

Diakuju barz. Som rad !

www.youtube.com/watch?v=yfpYZJdmDUo&list=FLcmDD1o6erQGQZdD1hOdRHg&index=1&feature=plpp_video
                    **************************************************************
    • wojciech.2345 Re: Fajny film dzisiaj widziałem... 01.04.12, 22:59
      Dlaczego o tym piszesz?
      KGB mordowało, morduje i będzie mordować.

Coś się zmieniło?
      • igor_uk Francowatomu.. 01.04.12, 23:02
        jak widze,bije co raz bardziej.
        • zlotamajka Re: Francowatomu.. 01.04.12, 23:10
          Zobacz co mu wyzej odpisalam. Bycie na forum jak najwyrazniej zle dziala na jego psychike.
          • igor_uk Re: Francowatomu.. 01.04.12, 23:15
            Wyraznie widac,ze jego stan psychiczny pogarsza sie,co raz bardziej. Tak sadze,ze na forum odreagowuje wsystkie problemy,ktore ma w zyciu oosobistym.
          • wojciech.2345 Re: Francowatomu.. 01.04.12, 23:17
            Majka,
            cały Komsomoł powinien pójść do psychiatry.
            Myślałem, że komsomolcy wyginęli.

Myliłem się.
          • walter622 Witaj Zlotamajka 01.04.12, 23:25
            Najwyraźniej ciec pisze teksty dla naszych sygnaturek :)))))
            Zobacz co ten facio napisał do Lubata.
            polski_francuz napisał:
            > spierd...aj kacapski szpionie.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,134770930,134771882,I_jeszcze.html
            • zlotamajka Re: Witaj Zlotamajka 01.04.12, 23:32
              Widzialam. A potem sie denerwuje ze sie go cytuje, haha. A moze to lubi?
              • wojciech.2345 czekiści w akcji /bt 01.04.12, 23:33
            • zlotamajka Walter cos dla Ciebie 01.04.12, 23:44
              www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=MVV_HXtEbLo
              • walter622 Wielkie Dzięki !!! 01.04.12, 23:51
                Ten filmik znam - kociarze go puszczali na FB.
                W odpowiedzi pozostając w łemkowskich klimatach - M.Maczoszko ze Słowacji:
                www.youtube.com/watch?v=Yi7sSdrc_HM

• zlotamajka Re: Wielkie Dzięki !!! 02.04.12, 00:03
                  Dzieki. Moj kot tak stac nie potrafi. Za to chodzi na smyczy i jezdzi samochodem jak pies.
            • eva15 Witaj Walterze, 02.04.12, 00:16
              walter622 napisał:

> Najwyraźniej ciec pisze teksty dla naszych sygnaturek :)))))
              > Zobacz co ten facio napisał do Lubata.
              > polski_francuz napisał:
              > > spierd...aj kacapski szpionie.

Francowaty napisał to w ramach szerzenia kultury na forum, o co jak wiemy walczy. Psychiatry tu trzeba!

A propos Twojej sygnaturki, proszę nie zmień jej przypadkiem! Ona jest kwintesencją wiedzy i kultury tego typa. Niżej już chyba nawet on nie może upaść.
              • zlotamajka Re: Witaj Walterze, 02.04.12, 00:18
                Widzialas moja?:) Znaczy ze moze i nizej.
                • eva15 Re: Witaj Walterze, 02.04.12, 00:49
                  Majka, brawo! Masz ex aequo z Walterem!
                  • eva15 Majka, jeszzce raz brawo! 02.04.12, 01:03
                    Wybrałaś doskonale, cytat jest świetny, nawet nie zauważyłam, że on coś takiego wybełlkotał. Jeśli pozwolisz sugeruję drobną zupełnie zmianę w celu łatwiejszego czytania:

"Ja tam sie ciesze z jej zwyciestw. Tyle maja do nadrobienia: mordy oprawcow niemieckich czy rosyjskich nad bezbronnymi Polakami. Mozna zrozumiec chec rewanzu. Polacy to nie mordercy niemieccy czy rosyjscy."/polski-francuz o wygranej Radwanskiej z Szapirową/
                    • zlotamajka Re: Majka, jeszzce raz brawo! 02.04.12, 01:10
                      Dzieki poprawie. Wybekotal, wybelkotal. Dlatego spytalam sie go czy sie dobrze czuje. Zeby takie brednie wypisywac dobrze napewno nie. W kazdym razie, wiemy ze jest w stanie spasc nizej.
                      • eva15 Re: Majka, jeszzce raz brawo! 02.04.12, 01:13
                        No i fajnie go uwiecznisz na forum. On się sam podstawia i prosi o kpiny, trudno o bardziej nadęty, pusty balon.
              • walter622 Witaj Ewo 02.04.12, 00:31
                eva15 napisała:
                > Francowaty napisał to w ramach szerzenia kultury na forum, o co jak wiemy walczy.

I na dodatek żałośnie się naprasza na poważną dyskusję. Może jemu odpiszę 28 kwietnia
                (zbliża się "okrągła" rocznica). Cieć, rzecz jasna o OP Jaworzno nic nie słyszał.

www.youtube.com/watch?v=yfpYZJdmDUo&feature=related
                • kamandir_vzvoda privet Walter 02.04.12, 00:54
                  walter622 napisał:

> eva15 napisała:
                  > > Francowaty napisał to w ramach szerzenia kultury na forum, o co jak wiemy
                  > walczy.
                  >
                  > I na dodatek żałośnie się naprasza na poważną dyskusję. Może jemu odpiszę 28 kw
                  > ietnia
                  > (zbliża się "okrągła" rocznica). Cieć, rzecz jasna o OP Jaworzno nic nie słysza

no bo on gluchy na to uszko ;-)

• eva15 Re: Witaj Ewo 02.04.12, 00:56
                  Walter, ten temat jest tak złożony, że to całkiem nie na jego główkę. Zresztą on Cię nie chce wciągnąć do poważnej dyskusji o UPA, Operacji "Wisła" etc. a tylko do zwyczajowej pyskówki.
                  • zlotamajka Re: Witaj Ewo 02.04.12, 00:57
                    Zeby potem poplakac ze go bija..
                    • eva15 Re: Witaj Ewo 02.04.12, 01:06
                      zlotamajka napisała:

> Zeby potem poplakac ze go bija..

Dokładnie, biją go i mu ubliżają, aj, waj! A on taki kuturalny!
                  • walter622 Re: Witaj Ewo 02.04.12, 08:00
                    eva15 napisała:
                    > do zwyczajowej pyskówki.

Oczywiście, że tylko o to jemu chodzi. Finezja i przewidywalność zachowania tego ubeckiego prowokatora przypomina co najwyżej rolkę papieru toaletowego. Zrobić kolejna burdę, wszystkich poznieważać i się "obrazić" , przy tym coś bełkocąc o swym tzw. "patriotyzmie".
                    O swym rzekomym "herbie" już nie bzdurzy - to jakiś widoczny postęp w rozwoju tego prymitywa. Żałosne, monotonne widowisko. Tak więc musi poprzestać na towarzystwie assmala, bezportka i wiernego giermka/dobosza - wojtusia do nieskończoności.

**************************************************************
      • polski_francuz Zmienilo 01.04.12, 23:03
        sie to ze KGB-wiec sie zalapal na wladze na nastepnych pare lat. I sie znow zacznie mordowanie opozycji.

Ponoc liczba szpiegow rosyjskich jest w Anglii najwieksza od czasow zimnej wojny.

PF
        • igor_uk Jak powinien wygladac ... 01.04.12, 23:18
          czlowiek,ktory zostal skazony taka iloscia polona?

Tak:
          fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qc/hi/pnou/nDq1qhVo0aAcpEobrX.jpg
          A Litwinienko wygladal tak:
          edition.cnn.com/SPECIALS/2006/yir/timeline/images/21.litvinenko.gi.jpg
          Faceta zatruli czym innym,a polon to tylko trop,ktory mial wskazac "sprawce".Prowokacja czystej wody.
        • kamandir_vzvoda Re: Zmienilo 01.04.12, 23:31
          polski_francuz napisał:

> Ponoc liczba szpiegow rosyjskich jest w Anglii najwieksza od czasow zimnej wojn
          > y.

a ponoć to określenie naukowe?
          • wojciech.2345 Re: Zmienilo 01.04.12, 23:37
            Żadne europejskie miasto nie jest, a przynajmniej nie było, tak oblegane przez rosyjskich szpiegów jak Londyn.
            • kamandir_vzvoda to bylo o brukseli nie londynie wojtusiu 02.04.12, 00:53
              to raz po drugie rozumiem ,ze zrodla naukowe to wprost? ten co juz raz zbankrutował? i ten w którym Winiecki wiadyny pisal o prywatyzacji? aha dziękuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka