Dodaj do ulubionych

Obama,jako ratunek dla Stanow.

16.08.12, 17:01
I w cale to nie zart. I sprobuje to udowodnic.
Felusiak jeden zalozyl watek,w ktorym chce wyjasnic,kogo my typujemy na zwyciezce wyborow prezydenckich w USA.Ja postawilem na Obame i napisalem polzartem,ze za nim stoi London City.felus nie podjal tego tematu i ja go rozumiem,bo to moglo by rozwalic jego watek.Dla tego i zalozylem ten watek.
Moj przyjaciel Barack Obama jest popierany przez kosmopolityczne elity Ameryki ( taka finansowa miedzynarodowka,z siedziba w Londynie -he,he),ktore sa o wiele madrzejsze od jastrzebi,popierajacych Romneya ,ktore gotowe oglosic wojne kazdemu,kto nie wyznaje ich wartosci,zaczeli by oni napewno od Irana. Tu trzeba zauwazyc,ze Obama ,wraz z "finansowa miedzynarodowka" nie sa przeciwne wojnie na BW.Ale zgodnie z ich scenariuszem glownymi uczestnikami konfliktu z Iranem powinni byc nie USA z Izraelem i ich zachodnie sojusznice,a szyici z sunnitami,co powinno oslabic islam. To arabskie monarchowie ,wraz z Turcja i Egiptem,powinni zniszczyc ajatollahow. Czy to jest glupi pomysl? Napewno nie.Iranskie ajatolahowie w swiecie muzulmansskim maja bardzo wielki szacunek,islamski Iran,to nie wprawie swiecka Syria i atak na ten Kraj pociagnie za soba bardzo powazne konsekwencje. Dla tego najwazniejszym zadaniem USA w tej chwili,jest poroznic Iran z innymi Panstwami w regionie.
Jak by Prezydentem USA byl w tej chwile George debilek Bush,to Izrael napewno by juz zbombardowal instalacje nuklearne Iranu,moze i przy aktywnym wsparciu USA.Co pociagnelo by za soba konsolidacje wszystkich islamskich panstw do walki z Izraelem,a pozycja USA na BW bardzo oslabla.
Obama nie jest czlowiekiem glupim,on o tym wszystkim wie.Dla tego zamiast brutalnej sily,wykarzystuje soft power (sile mieka),ktora daje lepsze efekty,niz ta pierwsza.A przedewszystkim poprawila wizerunek Stanow na Swiecie (co z przykroscia musze przyznac -he,he). Za Busha bylo by nie dopomyslenia,zeby praktycznie wszystkie Panstwa w ONZ poparli propozycje Stanow,a za Obame tak stalo sie . Najbardziej widoczna "mieka sila" Stanow okazala sie w Libii,jak i teraz w Syrii.
To Francja i Anglia bombardowali wojska libijskie ,USA jak by do tego nie mieli nic,oni aktywnie wspierali bojowkarze antyrzadowe finansowo i co najwazniejsze,tak okazalo sie,informacyjnie.To samo dzieje sie i w Syrii.USA nie wysle tam zadnego bombowca,o ile wybory wygra Obama,a kraje europejskie nie sa wstanie tego zrobic,oni jescze po libijskiej kompanii nie pozbierali sie - magazyny z rakietami i bombami stoja puste. Dla tego tym razem w role chlopcow na posylkach sluza kraje arabskie i Turcja,ale oni sa za cienkie,zeby bez wspacia Stanow zaatakowac Syrie.Ale nie o Syrie ten watek,a tylko o Obame. A on,tak sadze,jest jednym z najlepszych Prezydentow w dziejach Stanow. Przyjal Kraj w bardzo trudnej chwile -dwie wojny (kazda z nich jak bagno,wpasc okazalo sie latwo,a wyjsc,bardzo ciezko),kryzys finansowy,z ktorym on,co by tam nie mowilo sie,poradzil .Bezrobocie spadlo,gospodarka nie zawalila sie,dolar nadal jest jedyna waluta rezerwowa swiata ,felus z malkontentem zbesztaja kazdego,kto tylko smie cos zlego powiedziec o poziomie zycia w USA.I to wszystko jest zasluga mojego przyjaciela.
jak by to ja moglem glosowac w Stanach,to moje poparcie Barack mial by gwarantowane.

p.s Troche za dlugi wyszedl mnie ten post.Z gory podziwiam kazdego,kto go przeczyta w calosci.

Obserwuj wątek
    • sowietolog Igor, i masz rację, i się mylisz... 16.08.12, 18:38
      Po pierwsze, aż przyjemnie się to czyta. Dla takich wpisów warto tu bywać.
      Po drugie, wywód z grubsza słuszny, prawidłowy, z większością Twoich tez trudno jest się nie zgodzić. Jest jednak w tym wywodzie kilka kluczowych błędów:
      - Libia to tylko i wyłącznie sukces Obamy (a raczej tych "Londyńczyków", poprzez Sarkozy'ego i Camerona) ponieważ sprawę zaspał Putin z Hu. Poważnie zaspali. Ot, taki wypadek przy pracy. Gdyby Rosjanie wcześniej wyczuli czaczę i wysłali Kaddafiemu własny komponent ekspedycyjny oraz odpowiednie uzbrojenie (S-300, ciężkie nadzwiękowe pociski przeciwokręt.), to być może do dzisiaj trwałyby tam walki.,
      - co tak naprawdę sądzi prywatnie Obama, tego nie wiemy. Na ile jest niezależny, a na ile ujęty w syjonstyczne imadło w USA. Niby był u boku Rahm Emanuel i inni, jednak z czasem polecieli. Niby płaszczy się przed AIPAC'iem, ale omija szerokim łukiem Izrael. Niby rżnie głupa w mediach, zgrywając ateistycznego lewaka-liberała, ale wielu podejrzewa go o ten krypto-muzułmanizm. Niby udaje Mesjasza, ale może być tym Antychrystem... (na marginesie, przypominam przypadkowo nagraną rozmowę Obamy z Sarko, jak obaj zjechali izraelskiego premiera, ze wzajemnym zrozumieniem - nazywając go kłamcą, hehe...)
      - oczywiście, wszystko wskazuje na to, że jest tak, jak to opisujesz: Obama dąży do rozwiązania "kwestii irańskiej" rękoma innych. Najlepiej muzułmanów. Problem w tym, że coraz więcej wskazuje na to, że to podwójna gra, taka propaganda. Otóż przecieki wskazują na już przyklepaną decyzję o amerykańskiej, lotniczej interwencji zbrojnej w Iranie tuż po wyb. prez. w USA. Stąd np. te intensywne przygotowywania izraelskiej ludności cywilnej do 30-dniowej wojny, odcięcia dostaw. Widzisz, sunnici w pogatych, zasobnych w ropę, proamer. państw arabskich, są bardzo rozleniwieni tym bogactwem. A i bez tego od setek lat byli słabymi żołnierzami, poza podjazdowymi walkami plemiennymi. Pisząc dosadnie, są militarnymi impotentami. Pomimo ogromnego nasycenia nowoczesnym sprzętem, ledwo dawali sobie radę z zagonami Hussejna, wyposażonymi w sprzęt radziecki sprzed dwóch, trzech dekad. Doszło nawet do czasowej okupacji kilku saudyjskich osad przez irackie wojsko. Konkludując, czym innym jest podesłanie wyborowego, kilkuset osobowego (czy kilku tysięcznego) korpusu Katarczyków do Libii czy obrona własnych wiosek i rodzin przez Saudyjczyków, a czym innym zaplanowanie i przeprowadzenie chirurgicznych ataków lotniczych czy nawet pełnoskalowej wojny, inwazji i okupacji. Dlatego ta cała analiza, choć sprawna logicznie, intelektualnie, tu siada. Saudowie, Katarczycy, mieszkańcy Emiratów nie są w stanie prowadzić wojny ofensywnej.
      - masz rację, jeszcze magazyny europejskich członków państw NATO bywają pustawe, ale to tylko z korzyścią dla tych państw i europejskiej zbrojeniówki - otóż zużyto stare składy magazynowe, często pamiętające lata 80te, i ruszyły zamówienia na nowe pociski oraz przyspieszenie prac nad generacyjnymi wymiennikami, np. nad (chyba) rewelacyjnym pociskiem p-p Meteor, o napędzie strumieniowym.
      - Obama w żaden sposób sobie nie poradził z kryzysem, to humbug, ponieważ:
      a) nie miał ku temu perogatyw; takie ma FED i to ta instytucja "poradziła sobie z kryzysem", a raczej przesunęła globalny kolaps o 2, 3 lata. To nie Obama Igorze, lecz Bretton Woods... ;-)
      b) wszystkie parametry gosp.-ekonomiczne, za które - przynajmniej teoretycznie - odpowiada Obama, jego administracja, wszystkie te jego obietnice, to porażka. Jest o tym wątek Felusiaka, o bezrobociu w USA. Rzecz w tym, że są to konsekwencje strukturalnych patologii i negatywnych trendów w USA, a nie zjawiska, które (jeszcze) można stymulować. Na marginesie, to jeden z największych obecnych problemów. Brak podatności obecnej sytuacji na wszelakie stymulacje, banków centralnych, stóp procentowych, etc., etc.
      • igor_uk sowietolog. 16.08.12, 19:14
        Na samym pocatku wyrazam swoj podziw dla ciebie,za to ze przeczytales caly moj post (oczekuje teraaz wyraz twojego podziwu dla mnie-twoj post nie byl krotszy -he,he).
        odpowiedz tobie dam naprawde krotka.
        Napisalem:"Moj przyjaciel Barack Obama jest popierany przez kosmopolityczne elity Ameryki ( taka finansowa miedzynarodowka,z siedziba w Londynie -he,he) ".
        Slowo popierany powinno tobie powiedziec wiele.,a napewno dac odpowiedz na twoje watpliwosci:" - co tak naprawdę sądzi prywatnie Obama, tego nie wiemy. Na ile jest niezależny, a na ile ujęty w syjonstyczne imadło w USA."
        Obama jest popierany przez ludzi,ktore dla wlasnego interesu gotowi sa poswiecic nie tylko Izrael,a jak bedzie trzeba,to i USA ,co bedzie zbawieniem dla Stanow.(moge o tym wiecej,jak chcesz).Te ludzi nie maja narodowosci i wiary,ich Bogiem jest pienjadz.
        Co do ataku na Iran -nie wierze w to .Gora co moze byc,to kilka uderzen bombowych po instalacjam nuklearnym.Rezultat bedzie marny,a negatywne skutki bardzo powazne,dla tego to moze byc tylko w tym przypadku,kiedy Izrael to zrobi na wlasne ryzyko.Czy czytales co powiedzial Panetta?
        - "Obviously, they're an independent, sovereign country. They'll ultimately make decisions based on what they think is in their national security interest. But I don't believe they made that decision at this time." ( Oczywiscie,oni nie zalezne,to suwerenne Panstwo,i oni podejmuja decyzje w interesach swojego bezpieczenstwa,no ja nie jestem ,ze oni podjeli taka decyzje).
        Wiesz co znacza te slowa? Panetta powiedzial praktycznie wprost Izraelczykom - jak jestescie suwerenne i podejmujecie suwerenna decyzje,to sami za nie i odpowiadajcie,dzialajac w samotnosci.Bez wsparcia Ameryki i spolecznosci miedzynarodowej.
        Co dotyczy gospodarki ,to nadal podtrzymuje swoje zdanie -Obamie i tym kto jego wspiera,udalo sie zapobiec prawdziwej katastrofie.To jest wiele warto.
        Cholera,a miala byc krotka odpowiedz.
        • sowietolog Re: sowietolog. 17.08.12, 01:04
          1. Niech Ci będzie; i vice versa... ;-)
          2. Dalej utrzymuję, że o ile jeszcze na politykę zagraniczną prezydent jako taki i jego wąskie otoczenie ma wpływ (choćby właśnie na Izrael, na tzw. Tarczę antyrakietową, na "pomoc" libijskim i syryjskim rebeliantom), to na politykę wewnętrzną, gospodarczą, żadnego większego. Czyli tylko minimalny, wizerunkowy. Jak wiesz, problemy Stanów, jak i Francji, i wielu innych państw, są strukturalne, strategiczne, a nie cykliczno-taktyczne. Niezależnie od tego, kto byłby prezydentem, USA i tak by sobie poradziły jak teraz, ponieważ... nie decydował Obama i nie decydowałby inny prezydent. Decydentami są wąskie grona, kilkuset osobowa, banksterska śmietanka z Wall Street, z City (London) i z FEDu. To jest jednocześnie największą siłą USA, imperialną, i najsłabszym punktem, przysłowiową piętą achillesową. Bezrobocie nie spada, raczej stoi w miejscu, z opcją na wzrost. To, co widzimy, to li tylko manipulacje systemu obliczania zjawisk ekonomicznych, np. inflacyjnych, tzw. koszyka inflacyjnego. Sprawa znana z PRLu, pewnie u was w CCCP robiono podobne przekręty. Sam Felusiak to wyśmiał.
          3. Odnośnie konserwatywnie pojętych narodowości i wyznania, to owszem, jest to płynne. Naprawdę jednak sprawa jest tajemnicą Poliszynela: chazarskie i lucyferianizm... Tak, tak, nie ma co się śmiać... ;-)
          4. Odnośnie tematyki amer.-izraelskich relacji - to prawdziwy temat-rzeka. Wiele niewiadomych, wiele stereotypów, wiele patologii. Sprawa podobna do sprawy prawdziwych poglądów i celów Obamy. Na ile ratuje świat i USA przed IIIWŚ, a na ile jest puppetem AIPACu.
          5. Konkludując, wszystko będzie zależało od tego, co dalej, tzn. rzetelna interpretacja prezydentury Obamy będzie zależna od tego, czy dojdzie do ataku na Iran w perspektywie półrocznej, czy nie.

PS. Odpisuję tak póżno, ponieważ dostałem bana do północy od cenzorów Agory.
      • przyjacielameryki Re: Igor, i masz rację, i się mylisz... 16.08.12, 22:14
        Sovietski postaraj się lepiej bo za te wypociny to premii nie dostaniesz!!! Ambasada rosyjska podniosła ostatnio poprzeczkę!
    • mara571 Wow 16.08.12, 21:21
      Igor napisal:
      "To Francja i Anglia bombardowali wojska libijskie ,USA jak by do tego nie mieli nic,oni aktywnie wspierali bojowkarze antyrzadowe finansowo i co najwazniejsze,tak okazalo sie,informacyjnie.

Dowcip ci sie udal Igor!
      Chyba jednak niezamierzony.
      • igor_uk mara,ha,ha. 16.08.12, 21:47
        Chyba nie zrozumialas do konca,co mialem na mysli.Ale nie dziwie sie temu,bo wzystko zawsze przyjmujesz doslownie,nie zwracajac uwage na niuanse.
        • mara571 Re: mara,ha,ha. 16.08.12, 22:02
          trudno nie przyjac doslownie twojego stwierdzenia o "wsparciu finansowym i informacyjnym", zwlaszcza jesli sie porowna zaangazowanie calej US Army w porownaniu z natowskimi przydatkami.

Ja twoje intecje swietnie rozumiem, w koncu nie moze byc dla Putina nic lepszego jak slaby amerykanski prezydent, kontynuujacy polityke zadluzania USA.
          -
          • igor_uk Re: mara,ha,ha. 16.08.12, 22:09
            mara,jakie zaangazowanie mieli sily amerykanskie w kompanii libijskiej?

Obama jest slabym prezydentem? mara,za nim stoja ludzi,ktore trzymaja kase calego Swiata.Czy wiesz ile zebral Obama na swoja kompanie wyborcza ,a ile Romney?
            Z Ameryki Busha wszysci nabijali sie,Ameryka Obamy zaczyna znow dyktowac swoi warunki Swiatu.
            Jedyne slabe ogniwo u Obamy,to Clintonowa.
            • mara571 ciocia wiki ci powie 16.08.12, 22:17
              en.wikipedia.org/wiki/Operation_Odyssey_Dawn
              A tak sie zaczelo:
              Day 1: 19 March 2011

21h: The first main strike involved the launch of 112 Tomahawk cruise missiles from U.S. and UK ships against shoreline air defenses of the Gaddafi regime.
              • igor_uk Powiedziala. 16.08.12, 22:30
                Америкaнcкие пoдрaзделения выпoлняли в ocнoвнoм вcпoмoгaтельные фyнкции[7].
                • mara571 tekstu angielskiego nie rozumiesz, ze podrzucasz 16.08.12, 22:49
                  nepelna wersje rosyjska?
                  A jesli na serio uwazasz, ze rola USA w tej operacji ograniczyla sie do dawania forsy i informacji, to znaczy, ze z tym listem z Bialego Domu B.O. przyslal ci jakies proszki.
                  • igor_uk Re: tekstu angielskiego nie rozumiesz, ze podrzuc 16.08.12, 23:02
                    mara, napisalem tylko to,co napisalem .jak nie potrafilas tego zrozumiec,to twoj problem.Ty mnie podrzucila wiki w jezyku angielskim (jak by nie bylo po polsku w tym temacie) ,ja tobie podrzucilem w jezyku rosyjskim . Nadal twierdze,ze najwiekszy udzial mieli lotnicze sily brytyjskie i francuskie,Zreszta wlasnie dla tego my tu wszysci nabijali sie z kolejnego Bonaparte (Sarkozy).
                    Co do proszku,to radze wiecej czytac,a nie zagladac do wiki.
                    Amerykannie w poczatkowej fazie postarali sie zniszczyc libijski system obrony przeciwlotniczej,a przez 6 miesiecy to Brytyjczycy i Francuzi gonili czolgi Kaddafi po pustynie.
                    • mara571 robisz postepy Igor 16.08.12, 23:11

• igor_uk To przykro. 16.08.12, 23:18
                        przeczytac cos dobrego o sobie w twoim poscie.
                        • mara571 mnie jest tez przykro, ze tobie jest przykro 16.08.12, 23:27
                          Na koniec, przed dluzsza przerwa: AS nie jest jeszcze gotowa do wojny.
                          Nie wiem jak szybko Hiszpanie moga zmontowac te 600 Leo, ale to troche potrwa.
    • zlotamajka Obama,jako ratunek dla Stanow hahaha 16.08.12, 21:31
      Twoj wywod Igor mozna podsumowac jednym zdaniem: Obama lepszy imperialista. To uwazasz ze amerykanski imperializm (lepszy bo soft power ktory nie wzbudza az takich protestow choc rezultat taki sam jak nie gorszy) jest dobry dla USA i dla swiata? Moze Obama jest szczegolnie dobry dla Rosji. No Romney powiedzial ze Rosja to jego wrog 1. Na koniec zacytuje felusia: pizdzisz.
      • zlotamajka Re: Obama,jako ratunek dla Stanow hahaha 16.08.12, 21:57
        For the record: za Romney'm tez nie obstaje. Uwazam ze to drugi Bush junior a patrzac na sytuacje swiata i ekonomie rezultaty beda o wiele i to wiele gorsze. Ron Paul tez USA nie uratajue. Jedyne co USA moze uratowac to mass movement ktory po prostu wywiezie tych pajacow na scenie i za scena wraz z ich meblami biurowymi. Ale na to sie nie zanosi.
        • igor_uk Drugi post mial juz jakis sens. 16.08.12, 22:02
          Szkoda ,ze okazal sie na forum z poslizgiem.
          I powiem tobie majka -nie daj bog nam dozyc do dnia,kiedy w USA stanie sie rewolucja. Trawe wtedy bedziesz jesc w Kanadzie,a i w UK nie bedzie lepiej.Zawali sie Swiat,w ktorym zyjemy i to calkiem nie zle.
          • zlotamajka Re: Drugi post mial juz jakis sens. 16.08.12, 22:16
            Jesli uwazasz ze Obama jest "dobrym prezydentem" to naprawde pizdzisz. Kto go wprowadzil na stolek i komu sluzy wiadomo: banksterom z City of London i Wall St. jak i foundation i przez nie CIA. Czy go dalej wspieraja to trudno powiedziec, zdaje sie ze sie wachaja. Jesli te ugrupowania sa dobre dla USA (mam na mysli ludzi USA) to nie moge ci pomoc. Imperializm nie byl dobry dla ZADENGO ludu kraji imperialistycznego. Imperium Rzymskie nie bylo dobre dla ludu rzymu, imperium brytyjskie nie bylo dobre dla Brytyjczykow jak i imperium rosyjskie nie bylo dobre dla Rosja. Imperium Amerykanskie nie jest dobre dla Amerykanow. Obama, jak i Romney jak i Ron Paul i cala reszta tej bandy pajacow, zlodzieji i mordercow wraz z Rockefellers i innymi NIE JEST DOBRA DLA AMERYKI. Co byloby dobre to ich wywiesc jak najdalej, najlepiej na marsa gdzie mozna im dac lopaty i niech sobie szukaja ropy i innego badziewa. Wszystkie bazy zagraniczne USA spakowac i zaczac odbudowywac kraj. Za rewolucja tez nie jestem ale jak wyrwac tym pajacom, zlodziejom i mordercom wladze?
            • igor_uk Majka,przeciez ty nie mara. 16.08.12, 22:34
              Do tej pory potrafilas czytac teksty ze zrozumieniem.
              Mi sie wydaje,ze ty nie przeczytalas postu,ktorym zaczal ten watek.
              To co ty mnie teraz piszesz,ja napisalem juz na wstepie.Przeczytaj caly post,a nie tylko tytul watku.Przeczytaj rowniez moja odpowiedz do sowietologa .Gdzie isalem,ze te ludzi nie zawachaja sie i przed tym,zeby rozwalic USA,o ile to im oplaci sie.
              Majka,wiem,ze jestes sercem rewolucjonistka,ale uwierz mi,w Stanach rewolucjonistam nie ma co robic,bo tylko zaszkodza nam-i mnie,i tobie.
              • zlotamajka Re: Majka,przeciez ty nie mara. 16.08.12, 22:44
                Przeczytalam tak i pierwszy jak i drugi post. I wlasnie z nich wynika ze "Obama jest dobry bo dobry imperialista". Od kiedy wspierasz amerykanski imperializm Igor? A moze lepiej wytlumacz w jaki sposob imperializm jest dobry dla ludu pracujacego miast i wsi. I prosze o konkrety. A ze Obama uratowal ekonomie przed upadkiem daruj sobie bo nie uratowal.
                • igor_uk Re: Majka,przeciez ty nie mara. 16.08.12, 22:55
                  Majka,ty mnie calkowicie nie zrozumialas.A nie slowem nie wspmnialem,ze wspieram dzialania Obamy . Pisalem tylko o tym,ze Obama jest najlepszym kandydatem na prezydenta USA,nawet poszedlem dalej,stwierdzilem,ze on jest jednym z najlepszych prezydentow USA wszechczasow.
                  Ja a nie slowem nie wspomnialem o tym,ze on jest dobry dla Swiata.Przeciez pisalem o tym,ze on wraz ze swoimi patronami chce wojny na BW,tylko chce to robic cudzymi rekami.Czy ja napisalem,ze to jest lepsze dla BW ? Ale to napewno jest lepsze dla USA.
                  majka,Obama jest amerykanskim Prezydentam i patrze na niego tylko z tej perspektywy.
                  Co jest dobre dla imperializma amerykanskiego,to jest dobre i dla zwyklych Amerykanow,bo dzieki temu moga bez wiekszego wysilku zyc w dostatku,dojac caly Swiat.
                  • zlotamajka Re: Majka,przeciez ty nie mara. 16.08.12, 23:05
                    Co jest dobre dla imperializma amerykanskiego,to jest dobre i dla zwyklych Am
                    > erykanow,bo dzieki temu moga bez wiekszego wysilku zyc w dostatku,dojac caly Sw
                    > iat.

To nawet nie mit ale zwykla propaganda. To nie zwykli ludzie doja caly swiat ale imperializm a zwykli Amerykanie czyli lud pracujacy miast i wsi rowniez jest dojony i na ten imperializm placi. I coraz bardziej to odczuwa na wlasniej skorze (poza felusiem i malkontentem ale ci by dali ostatnie koszule aby ten imperializm wesprzec). Jak odczuwa ano 50 mln. jest na food stamps, 100 mln jest na welfare, 30 mln (wedlug statystyk tego indykatora 6) jest bez pracy. Jesli chodzi o ludzi pracujacych wsi i miast to Obama jeden z najwiekszych union busters i wrogo ludzi pracy od przynajmniej 50 lat. Igor, albo naprawde niewiele wiesz alb rzniesz glupa. Sam wybierz ktore.
                    • igor_uk Re: Majka,przeciez ty nie mara. 16.08.12, 23:17
                      majka,daj spokoj z takimi tekstami:
                      "To nawet nie mit ale zwykla propaganda. To nie zwykli ludzie doja caly swiat ale imperializm a zwykli Amerykanie czyli lud pracujacy miast i wsi rowniez jest dojony i na ten imperializm placi."
                      jak na razie ten dojony zwykly Amerykanin ma poziom zycia o wiele wyzszy,niz te nie dojone.
                      Bo kapitalisci nauczyli sie jednemu od Radzieckiej Rosji -trzeba podzielic sie z ludem,bo w przeciwnym wypadku zabierze wszystko.
                      I oni dziela sie,jak na razie,bo maja czym.
                      Co dotyczy food stamp.
                      W Afryce marzyli by o takim luksusie.

Co dotyczy mojej wiedzy,to ona jest wszechstronna.Staram sie kazdy problem obejrzec ze wszystkich stron .
                      majka,a wiesz,ze dajac przyklad food stamp i welfare nieswiadomie podtwierdzasz moi slowa?

Aha,jak jeszcze raz przeczytam w twoim poscie cos o glupku,to bede ciebie ignorowac.Bo to nie w pierwszy raz.jak masz inne zdanie,to sprobuj udowodnic,a nie dawac mnie do wyboru, kim ja chce byc.Bo to co ty mnie tu piszesz,wiem doskonalee i bez ciebie,sam ,dla jaj,zeby podenerwowac felusia zakladalem o tym nie jeden watek. Ale co jest dobre dla jaj,nie jest dobrym dla powaznej dyskusji.
                      • zlotamajka Re: Majka,przeciez ty nie mara. 17.08.12, 18:28
                        Igor, raz tym swoimi wypocinami NIC nie udowodniles a raczej udowodniles ze wspierasz imperializm. Jesli ci z tym dobrze to twoja sprawa.
                        • igor_uk A czy ja mialem zamiar cos udowodnic? 17.08.12, 19:48
                          Wyrazilem wlasne zdanie i mnie jest absluputnie obojetnie,co o tym ktos sadzi.Raczej oczekuje,ze inni wyraza wlasne zdanie.Bo to mnie interesuje,a nie to,co mysla o mnie.
                          Co do moich wypocin,to w nich o wiele wiecej sensu,nie w twoich lewackich wrzaskach.
                          Juz nawet komunisci Ziuganowa w Rosji nie oczekuja,ze masy zmiota rzadzacych,poniewaz wiedza,ze masy moga tylko rujnowac.Ale ty,majka,nadal zyjesz w roku 1917 ubieglego wieku.Niczemu ciebie historia nie nauczyla.
                          • zlotamajka Re: A czy ja mialem zamiar cos udowodnic? 17.08.12, 20:24
                            Jesli myslisz ze ja jestem za rewolucja a tym bardziej za rewolucja stylu 1917 czy 1789 to sie bardzo i to bardzo mylisz. Po prostu uwazam ze obecna klasa rzadzaca w USA nie jest w stanie NIC zrobic a tym bardziej odbudowac ten kraj co udowodniaja niemal kazdego dnia.

Obama mesjasz i zbawiciel to juz bylo przerabiane. Jak sie skonczylo wiemy. Nie tylko nie uratowal ale pogorszyl sytuacje. Wiec nic nowego nie napisales a tylko powtarzasz jakies bzdety. Na tym koncze.
                            • igor_uk Nic majka,jeszcze nie skonczylo sie. 17.08.12, 20:45
                              Obama w czyms przypomina mnie Putina.Jemu rowniez dostal sie zrujnowany Kraj (Oczywiscie to byla calkiem inna "ruina").I Obama i Putin,nie robili zadnych rewolucji,oni postawili na rozwoj ewolucyjny,on nie daje szybkiego efektu,ale jest pewny .Wszysci zachwaycaja sie rozwojem Chin,tylko malo kto pamjeta,kiedy on zaczal sie .W Chinach juz dawnzrozumieli,ze zadnee rewolucje,a nie kulturalne,a nie przemyslowe,do dobrego nie doprowadzaja,dla tego postawili na zmudna prace i po kilkudziesieciu latach stali widoczne efekty (Deng Xiaoping zaczal swoi reformy pod koniec lat 70-ch ubieglego wieku).Stany napewno potrzebuja mniej czasu,ale jedna kadencja Obamy jest zdecydowanie za malo.
                              Tak,Obama kontynuuje imperialistyczna polityke,ale tylko taka daje szanse Stanam przetrwac.I w tym Stany i Rosja rowniez sa podobne do siebie.I jedno panstwo i drugie,moze przetrwac tylko jako imperia.
                              Co do pogorszenia gospodarki przez Obame. Mowi sie,ze liczby nie klamia.Otoz,te liczby sa po stronie Obamy.

p.s. Od 4 lat u mnie w pracy zaczeli mowic o podwyzkach.Jak dla mnie,to wazny sygnal,ze cos ruszylo sie w pozytywnym kierunku.
                              • zlotamajka Re: Nic majka,jeszcze nie skonczylo sie. 17.08.12, 21:17
                                Jesli porownujesz Obame do Putina a "rozwoj"haha ekonomiczny Stanow do Chin to rzeczywiscie nie mamy o czym rozmawiac. Ublizasz po prostu Putninowi. Jesli uwazasz ze imperium pomoze Rosji przetrwac to rzeczywiscie nie wiele nauczyles sie z histori chocby ZSSR a USA idzie wlasnie ta droga a Obama to raczej przypomina Gorbaczowa. Miejmy nadzieje ze Putin jest madrzejszy i wie ze najlepsza szanse na przetrwanie ma Rosja jako panstwo i pozbawi sie imperialistycznych ambicji. Turcji ambicje imperialistyczne zaswitaly no i rezultat mamy.
                                • igor_uk Re: Nic majka,jeszcze nie skonczylo sie. 17.08.12, 21:50
                                  majka, to co posmiejemy sie razem?
                                  Ja z twoich wypocin,a ty z moich?
                                  Porownywac Obame do Gorbaczow moze tylko czlowiek,ktory nic nie wie o Gorbaczowie,a nie o Obamie.Zreszta tak mi sie wydaje,ze wlasnie tak i jest w twoim przypadku . Zreszta o Putinie ,jak i o Rosji,rowniez nie wiele wiesz,bo te slowa:
                                  " Miejmy nadzieje ze Putin jest madrzejszy i wie ze najlepsza szanse na przetrwanie ma Rosja jako panstwo i pozbawi sie imperialistycznych ambicji",sa temu swiadectwem.
                                  • zlotamajka Re: Nic majka,jeszcze nie skonczylo sie. 17.08.12, 22:18
                                    To porownanie Obamy do Putina i gadka jak Obama "zbawi" USA pokazuje jak malo wiesz i o Obamie i o USA. To "ratowanie" USA przez Obame mielismy. Trzymaj sie lepiej spraw Rosji bo coraz bardzie sie przekonuje ze o USA malo wiesz.
                    • jbb3 Re: Majka,przeciez ty nie mara. 17.08.12, 02:03
                      Zolataja Majeczka,
                      Moj przyjaciel z Toronto majac corke z guzem w mozgu na polroczne badania musi czekac w kolejce do dwoch miesiecy. Po Twoich wywodach i dyskusji z Igorem kolejka dla Ciebie chyba jest dluzsza.
                      Przenies sie do Stanow a wylecza Ciebie.
                      PS. Z moim synem wybralismy sie do Toronto i do Polnocnnej Kaliforni na wycieczke.
                      To co pleciesz w twojej opowiesci po okolicy Niagary znamionuje o Twoim ubostwie
                      intelektualnym jak i finansowym.
                      JBB
                • gocha033 smecisz, Dobra Kobieto 16.08.12, 22:56
                  powtarzajac bajki o uratowaniu amerykanskiej gospodarki i imperializmie amerykanskim...

na zmiany gospodarcze, to nikt nie ma pomyslu i mechanizmow, by je radykalnie przeprowadzic.

a Imperializm Amerykanski - kiedys umrze smiercia naturalna, ale moze za jedno pokolenie
                  i nie wczesniej.
                  maja zbyt wiele sprzetu wojskowego , ktory mozna ANYWHERE spokojnie uzyc.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  ekonomista

• misterpee Re: Sadze ze wyborow nie bedzie 16.08.12, 22:06
          Izrael rozpocznie wojne przed wyborami, Obama oglosi stan wyjatkowy, rozpeta sienwojna nuklearna na BW, Izrael i BW beda zupelnie zniszczone. Europa skozysta z okazji i przylaczy sie do Rosji. Po tym wszystkim zacznie sie odbudowa swiata. Nowym prezydentem USA bedzie ktos z kregu Ron Paula, ale o wiele mlodszy. Obama wykreci sie i bedzie sie spowiadal przed narodem.
          • igor_uk misterpee. 16.08.12, 22:10
            ty,jak zwykle,potrafisz zazartowac ze wszystkiego.
      • igor_uk majka. 16.08.12, 21:58
        Nigdy nie chcialem tobie tego powiedziec,ale sama o to prosisz. - Nie pizdzi,o ile nie zrozumialas o co chodzi.
        Obama nie jest dobry dla Rosji,czy dla Syrii,czy dla Iranu,on nawet nie jest dobry dla Izraela.On jest dobry dla Stanow,tylko nie wszystkie to widza . Wiesz cos o tym,ze Zgromadzenie Ogolne ONZ potepila przemoc w Syrii i skrytykowalo Rade Bezpieczenstwa ? Czy wiesz kto wyszedl z tym do Zgromadzenia Ogolnego? I czy zdajesz sobie sprawe z tego,ze to wlasnie dzieki tej obamowskiej soft power moglo do tego dojsc? Majka,co jest zlego w polityce USA widze,ale i to co mozno pochwalic,rowniez to zauwazam.
        Powtorze jeszcze raz - jestem pewien tego,ze Obama jest bardzo dobrym Prezydentem,jak na taki Kraj,jakim sa USA. Jak masz inne zdanie,to sprobuj go udowodnic,a nie pisac do mnie,ze jestem debilem ktory tylko potrafi pizdziec.
        Jak na razie zapizdziela ty.
    • romad2447 Re: bunch of bull shit .. 16.08.12, 22:02
      Igor,
      sprawdz lepiej dlaczego przegral Carter i Bush senior,
      wtenczs zrozumiesz jak Amerykanie glosuja.
      I zadne elity finansowe tu nie pomoga.
      • igor_uk romado. 16.08.12, 22:11
        Zobaczymy nie dlugo ,czy kasa w Stanach jeszcze ma jakas wartosc.
        • romad2447 Re: romado. 16.08.12, 22:28
          igor_uk napisał:

> Zobaczymy nie dlugo ,czy kasa w Stanach jeszcze ma jakas wartosc.

Euro wcale nie jest w lepszej sytuacji, a w komunistyczny juan nikt nie wierzy, dollar jest w klopocie ale nie gorszym niz inne waluty.
          • igor_uk Re: romado. 16.08.12, 22:36
            He,he.Chyba nie zrozumiales mnie.Mnie nie chodzi o dolara,a tylko o ta ilosc,jaka zebral Obame na swoja kompanie wyborcza.
            • misterpee Re: Igor, nie przekonasz mnie ze 16.08.12, 23:49
              ktorys z nich jest lepszy. USA czeka nachwile zeby Lech Walesa przeskoczyl wlasnonoznie ocean i stanal na czele odnowy. Kiedy czytam alternatywna prase to widze ze Amerykanie nie sa tak glupi i widza sie kroi.
              • igor_uk moj drogi misterpee. 17.08.12, 00:02
                Przeciez nie mam zamiaru ciebie przekonywac do czego kolwiek.Wyrazam tylko swoj poglad i bardzo chetnie zapoznam sie z twoim .Wiem,ze kazdy z nas jest doroslymi ludzmi,z wlasnymi przekonaniami i wlasnym doswiadczeniem zycowym.Dla tego nie stawie cel przed soba,zeby kogo kolwiek przekonac do wlasnej racji.
                • elka-sulzer Re: No to mamy pojedynek 17.08.12, 01:51
                  mafia banksterska (Obamy) kontra mafia kasynowa Romneya, hahaha.
                  Ktora jest dla Stanow lepsza?

A co na to Amerykanie?
                  We are fucked!
                  • misterpee Re: No to mamy pocalunek 17.08.12, 03:02
                    jak Romney zostanie preziem to Obama dostanie od niego medal wolnosci, Jezeli Nasi wybiora Obame to Romney pojdzie w zapomnienie, a Bush bedzie dostawac wiecej milych upominkow.
                    Sadze jednak ze naprawde kroi sie stan wojenny, wiezienia sa juz gotowe z odpowiednio wyszkolonym w Guantanamo personelem.
                    • misterpee Re: No to mamy pocalunek Romneya i Obamy 17.08.12, 03:11
                      12160.info/video/lawyers-for-ron-paul-have-tentatively-won-the-lawsuit-against-the?xg_source=activity
                      Wiec prawnicy Rona Paula wygrali z liderami parti republikanskiej w sprawie oszustw wyborczych. Zapewne bedzie to naglosnione i pomoze Obamie w wyborze na prezydenta.
                      ale czyzby? Popularnosc Ron Paula jest w dalszym ciagu wysoka wsrod wszystkich Amerykanow. Zobaczymy !
                      • minkoff Re: Kto wie, moze i zrobia 17.08.12, 03:36
                        z Obamy zbawce. Wszak nie takie numery tu wychodza:D
                        Szlak ma przetarty, opozycje (tu nie mowie o tym cieciu z Obama sie zmagajacym) moze uciupic na wieki bez sadu czy wyroku wiec co mu stoi na przeszkodzie?
                  • igor_uk Re: No to mamy pojedynek 17.08.12, 20:03
                    Obstawiam,ze banksterska .

p.s. Elka,cos mi sie wydaje,ze ty ,jako jedyna,zrozumiala o co mnie chodzilo.
                  • zlotamajka Re: No to mamy pojedynek 17.08.12, 20:26
                    Ela, banksterska i kasynowana? Czy to nie to samo? Romney jest przeciez hedge fund hyena. Czyli to samo.
                    • elka-sulzer Re: No to mamy pojedynek 19.08.12, 09:14
                      Bingo Majka! Dokladnie to samo! Chamy maja tylko myslec, ze maja jakis wybor.
    • felusiak1 nie dałem rady 17.08.12, 04:10
      igor z przykrością zawiadamiam, że nie dałem rady przeczytać twojego inicjujacego watek wpisu.
      papier nie wytrzymał i puścił.
      ale wyłowiłem twoje słowa do mary: "Obama jest slabym prezydentem? mara,za nim stoja ludzi,ktore trzymaja kase calego Swiata.Czy wiesz ile zebral Obama na swoja kompanie wyborcza ,a ile Romney?
      Z Ameryki Busha wszysci nabijali sie,Ameryka Obamy zaczyna znow dyktowac swoi warunki Swiatu.
      Jedyne slabe ogniwo u Obamy,to Clintonowa.
      • felusiak1 Re: nie dałem rady 17.08.12, 04:16
        samo się wprowadziło. kontynuuję.
        tak się składa, że ci co trzymają kasę obdarowują romneya. faktem jest, że obama zebrał wiecej ale on jest jedynym kandydatem i nie miał przeciwników w prawyborach, tym samym cała kasa płynęła do niego podczas kiedy kasa od republikanów była rozdzielona pomiedzy kilku.
        ale na tym nie koniec. obama wydał ponad 200 mln przeciwko romneyowi. romney wydał 130 mln przeciwko innym republikanom w prawyborach a ostatnio przeciwko obamie. a jak wygladają sondaże? romney ma przewagę nad obamą. coś musi być w tym, że 200 mln nie zdołało udupić romneya.
        Masz dobre checi ale powinieneś powziąć nieco wiedzy.
        • igor_uk felus. 17.08.12, 20:01
          Juz w tej chwile jestem pewien -mam racje.Jak i ty,i majka krytykujecie moja wypowiedz,znaczy w niej jest wiecej sensu,niz wy sa wstanie pojac.
          Co do sondaze.Dziwnie,ze Rosjanin z polskim obywatelstwem,zamieszkaly w UK,musi tobie cos w tym temacie odkryc.
          Otoz,Obama ma przewage nad Romney
          www.realclearpolitics.com/
          Jedynie Gallup Tracking daje przewage Romney
          www.realclearpolitics.com/epolls/2012/president/us/general_election_romney_vs_obama-1171.html
          • felusiak1 Re: felus. 17.08.12, 23:45
            igor czy ty naprawdę wuerzysz w to, że ja nie znam realclearpolitics?
            możesz wierzyć mi na słowo, że romney prowadzi w sondażach.
            rasmussen od maja podaje przewagę romneya. to, że dzisiaj wyszło, że obama ma punkt przewagi to wyjatek. zajrzyj do środka a sam sie przekonasz. nie zwracaj uwagi na sondaże z literami RV, są bez znaczenia. ponadto są w granicach błedu. zresztą sondaże maja małe znaczenie ponieważ jedyny ważny sondaż odbedzie się 6 listopada.
            w dodatku w czerwcu i w lipcu romney zebrał wiecej pieniędzy niż obama.
            www.politico.com/news/stories/0812/79403.html
            • igor_uk Re: felus. 18.08.12, 09:00
              Wybacz,ale po mimo dobrych checi,nie moge tobie uwierzyc na slowo (he,he).Zreszta nie wierze nawet temu,co czytam w sondazach.Bo jedyny sondaz,w ktoory wierze,to wybory,chociaz nawet i temu nie zawsze mozno wierzyc.
              Co do twojego linku,same tam bla,bla,ale znalazlem i cos wartosciowego:
              "A complete picture of the campaigns’ finances won’t be available until they file their full reports to the Federal Election Commission later this month."
              • felusiak1 Re: felus. 18.08.12, 21:49
                suma się nie zmieni. dojdą szczegóły od kogo pochodzą pieniądze.
                • igor_uk Re: felus. 18.08.12, 22:51
                  Oczywiscie ,ze nie zmieni sie.Obama potrafil w sumie zebrac wiecej i o wiele szybciej kase.
                  Ale w ostetecznosi i tak wszystko rozstrzygnie sie w tym dniu,kiedy odbedzie sie glosowanie,lub w sadzie.
                  • felusiak1 Re: felus. 19.08.12, 16:43
                    potrafił ale ostatnio zbieranie kasy mu nie bardzo idzie.
                    • igor.uk53 felusiak1,a tak serio. 19.08.12, 17:15
                      Co masz przeciwko Obamie? Musze przyznac,ze wiele dobrego on nie zrobil,ale i nic zlego,moim zdanie,rowniez. Przeciez Romney,to facet,ktory ma nie rowno pod sufitem ,chociaz moge mylic sie,dla tego licze na ciebie (chociaz raz juz zawiodlem sie,bo nie pomogles).
                      • felusiak1 Re: felusiak1,a tak serio. 19.08.12, 17:27
                        przeciwko obamie, osobiście nic nie mam. przeciwko jego polityce mam wszystko.
                        piszesz, że romney ma nie równo pod sufitem.... skąd ja to znam?
                        • igor.uk53 Re: felusiak1,a tak serio. 19.08.12, 17:29
                          Co w polityce Obamy tobie nie pasuje i dla czego.Odpowiedz -wszystko,to nie powaznie.
                          • felusiak1 Re: felusiak1,a tak serio. 19.08.12, 18:01
                            absolutnie wszystko nie pasuje. począwszy od wojny klasowej po deficyt.
                            • igor_uk Re: felusiak1,a tak serio. 19.08.12, 19:40
                              Dziekuje za odpowiedz.
                          • romad2447 Re: Igor 19.08.12, 18:06
                            tysiace nowych przepisow ktore obciazaja [dodatkowe koszty] male i wielkie firmy o ktorych przecietny obywatel nigdy nie sluszy.
                            Dwa jego ostatnie oswiadczenia "share your prosperity" i "you did not build your business" sa tak radykalne,ze tylko komuch moze tak myslec.
                            Tylko duren moze zablokowac rurociag Keystone gdy sasiad Kanada oferuje ci rope.
                            Obama jest odwrotnoscia Reagana, narzuca wszystko z gory,gdzie Reagan dal wladze ludzia, ktorzy rzadza na dole.
                            • br0fl0vski Re: Igor 19.08.12, 18:09
                              komunitaryzm to to co nadchdzi . i bez znaczenia jest kto bedzie wyselekcjonowany na prezydenta
                              • romad2447 Re: Igor 19.08.12, 20:12
                                br0fl0vski napisał:

> komunitaryzm to to co nadchdzi . i bez znaczenia jest kto bedzie wyselekcjonowa
                                > ny na prezydenta

wszysto to dzieki duzej emigracji ludzi z trzeciego swiata,gdzie na zapomodze panstwowej w USA zyje sie duzo lepiej za ciezka prace we wlasnym kraju,poza tym mentalnosc,obyczje,kultura tych ludzi, duzo rozni sie od europejskiej.
                            • igor_uk romado. 19.08.12, 19:42
                              Moj przyjaciel (Obama) nie jest idealem i jemu zdarza sie palnac cos nie przemyslanego,ale na Boga,nie porownuj go do Reagana. Bo to obraza mojego druga i mnie osobiscie.
                              • romad2447 Re: romado. 19.08.12, 20:05
                                Igor,
                                nie zrozumiales, Obama jest pezeciwienstwem Reagana,czyli robi wszystko na odwrot.
                                O wyborach zadecyduje stopien bezrobocia i stan gospodarki na koniec pazdziernika.
                              • felusiak1 Re: romado. 19.08.12, 20:11
                                obama nie dorósł aby reaganowi czyścić buty.
                                • romad2447 Re: romado. 19.08.12, 20:18
                                  felusiak1 napisał:

> obama nie dorósł aby reaganowi czyścić buty.
                                  >
                                  Wiekszosc ludzi w Europie nie ma pojecia jak wielkim prezydentem byl Reagan,na szczescie bylem juz w USA i mialem przyjemnosc przezyc te stare dobre czasy.
                                  • igor_uk felus,romado. 19.08.12, 20:25
                                    Reagan byl chorym czlowiekiem,ktory nie wiele rozumial z tego,co wokol niego dzialalo sie.
                                    Wielkosc Reagana rozumia sovetskie ludzi,ktory mieli swojego Reagana,nazywal sie on Brezniew (mowa o Brezniewie u schylku zycia).
                                    • igor_uk felus,romado.,cos o Reaganie. 19.08.12, 20:50
                                      www.counterpunch.org/2012/07/25/reagan-the-real-story/
                                      The first telepresident in history, he came alive only for the camera, and appeared coherent thanks to the constant assistance of a Teleprompter. Unchoreographed moments left him babbling like a small child. With curious vehemence and farcical regularity his aides announced that he was in charge and understood what was going on.

His political convictions seemed the product of a creative catatonia. He insisted trees were a major cause of air pollution. He believed Trident nuclear missiles were recallable after firing, and dubbed the first-strike MX missile apeacekeeper. He claimed Karl Marx had invented the progressive income tax. Returning from his first trip to Latin America, he exclaimed that they’re all individual countries, which was apparently a revelation to him. He once addressed Samuel Doe, Liberian head of state, as “Chairman Moe.”

naprawde bylo co podziwiac.
                                • igor_uk romado. 19.08.12, 20:23
                                  Reagan mial taki komfort,ze nic nie musial robic,zreszta i tak by nic nie potrafil,zwlaszcza w drugiej kadencji.Wtedy istnial konkretny wrog i mozno bylo z umyslami Amerykanow robic wszystko,bo bez wroga Amerykanie nie potrafia funkcjonowac.Obama zadeklarowal sie,jako ten,ktory nie bedzie szukac wrogow,dla tego wiele Amerykanow,zwlaszcza tych,co stosunkowo nie tak dawno takowymi stali,nie potrafia odnalezc sie w tym Swiecie. I wina obarczaja Obame.
                                  • felusiak1 zasadnicze pytanie 19.08.12, 22:10
                                    jak uważasz igor, pomidorowka powinna być z makaronem czy z ryżem?
                                    • igor_uk Wylacznie z ryzem. 19.08.12, 22:45
                                      Z makaronem nie cierpie.Makarony sa dobre do rosolu.
                                      Aha,uprzedzajac nastepne pytanie -bigos jem z majonezem.kto to widzi w pierwszy raz,zazwyczaj wymiotuje,ale mnie tak bardzo smakuje.I nie tylko mnie-kazdy kto osmelil sie sprobowac bigos z majonezem,pozniej tylko tak go i je.
                                  • elka-sulzer Re: Tak jak ciebie, Igor 19.08.12, 22:53
                                    zaskakuja mnie opinie felusia na temat Obamy:)
                                    Moim zdaniem powinien po rekach O. calowac i buty mu czyscic z wdziecznosci:D
                                    A za co?
                                    A za to ze "walka klasowa", o ktorej felus wyzej wspomina, rozgrywana jest pod dyktando idoli felusia, Goldmanow, a nie 99-procentowcow, ktorym O. tyle naobiecywal.
                                    Czy ktorys z Goldmanow zostal pociagniety do odpowiedzialnosci i zadoscuczynienienie za "kreatywne inwestycje"? Jak do tej pory ...NIE!
                                    Odpowiedzialnosci prawnej jak nie zobaczylismy tak nie zobaczymy.
                                    A zadoscuczynienie?
                                    Well, od tego jest motloch, hahahaha. Goldman wszak tylko robote Boga odwala, hahaha.
                                    Dzieki O. mamy patrzec w przyszlosc a nie babrac sie w kryminalnej przeszlosci 1-procentowcow, tj. Goldmanow.

Kolejna sprawa ... tzw. Obama Care ... napisana i aktywowana pod dyktando guess who?
                                    Motlochu?
                                    NIE!
                                    Mafi ubezpieczeniowej!
                                    Czy jakis prezydent byl w stanie napedzic pod przymusem prawnym TYLU klienow garstce prywaciarzy, tj. mafi ubezpieczeniowej?
                                    Czemu wiec felus sie tak na O. obrusza?!
                                    So far 2 for 2 idzie do 1-procentowcow!

Czy O., lewak i niekonserwatysta, poskromil mafie terrorystyczno-wojenna jak obiecywal?
                                    Nie! Wrecz przeciwnie!
                                    Drone ataki na kraje z ktorymi nie jestesmy w stanie wojny dwoja sie i troja, z cala pewnoscia przysparzajac Amerykanom dozgonna "wdziecznosc" wsrod atakowanych ludow i dojac kieszen felusia zupelnia jak za panowania tej 'wlasciwej administracji' tj. "nie lewackiej", hahaha.

I could go on and go on ....

• felusiak1 Re: Tak jak ciebie, Igor 19.08.12, 23:31
                                      elka-sulzer napisała: hahahaha

hahaha ha
                                      • elka-sulzer Re: Tak jak ciebie, Igor 19.08.12, 23:54
                                        Jak sie juz wyhahahasz to skrobnij cos na temat odpowiedzialnosci prawnej np. twojej, gdy skubniesz kogos na pare kafli i gdy robi to twoj idol, np. taki Goldman ....

Walka klasowa jak najbardziej, gdzie ty obstawiasz .... nie na siebie, hehehehe.

Obama Care .... gdzie ci O. zawinil? Toz dogodzil jak mogl najlepiej "wolnorynkowcom" od ubezpieczen naganiajac klientele pod przymusem prawnym! Zyc i nie umierac ... bedac "wolnorynkowcem" od ubezpieczen, hahaha.

Mafia terrorystyczno-wojenna, gdzie ja O. poskromil?

• felusiak1 Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 00:46
                                          rzecz w tym, ze nie zostało popełnione przestepstwo a co nie jest zabronione jest dozwolone.
                                          na próżno szukasz przestepst. takowych nie było.
                                          pamiętasz elka jak goldman został oskarzony przez SEC? Goldman na odczepnego zapłacił pół miliarda kary. SEC sie odczepił ale departament sprawiedliwości prowadził szeroko zakrojone sledztwo i właśnie przed tygodniem z hakiem oznajmił iż umarza. nie maja z czym iść do sądu. nie było przestepstwa. na dobrą sprawę goldman powinien oskarżyć SEC o wymuszenie i odebrać te pól miliarda ale tego nie zrobi. z rządem sie nie zadziera.
                                          • eva15 Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 00:53
                                            Najpierw trzeba ustanowić stosowne prawo (skorumpować legislaturę i egzekutywę) a później już nie ma przestępstwa, są tylko wykorzystani głupcy.
                                            • elka-sulzer Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 01:03
                                              eva15 napisała:

> Najpierw trzeba ustanowić stosowne prawo (skorumpować legislaturę i egzekutywę)
                                              > a później już nie ma przestępstwa, są tylko wykorzystani głupcy.

:)))))))))))))
                                              Tylko czekac jak felus zacznie korumpowac legislature by moglby byc traktowany ulgowo w przypadku gigantycznych wpadek tak jak jego idole:)
                                          • elka-sulzer Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 01:00
                                            felus, jako maly biznes owner kopnij paru klientow na kilka kafli, nie jak twoj idol Goldman miliony klientow rozsianych po swiecie na miliardy zielonych, i zobaczymy czy bedzie "popelnione przestepstwo" czy nie bedzie i jak dlugo bedziemy musieli czekac na werdykt tej samej administracji ktora podobno twoim idolom nie sluzy. To jedno.

> na próżno szukasz przestepst. takowych nie było.

Znow mnie zaskakujesz! Sam twierdzisz, ze Obama wolnorynkowcom takim jak ty, tylko szkodzi a tu niespodzianka "przestepstw nie bylo":D
                                            • felusiak1 Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 01:57
                                              elżuniu, rzecz w tym, że goldman nikogo nie wpuścił na kika, kiklanaście a nawet kilkaset milionów albo miliardów a oskarżenie SEC było mocno naciagane. wszyscy klienci goldmana to tacy sami starzy wyjadacze i doskonale wiedzą w co graja. ale jeśli chcesz o tym dyskutować to daj mi konkretny przykład kogo goldman kopnął.
                                              jeśli zainwestowałem w akcje GM a nastepnie firma ogłosiła bankructwo to nie ma tu przestepstwa. kupa ludzi straciła cieżkie pieniadze na tych akcjach.
                                              natomiast jeśli kupiłem obligacje GM to prawnie należą się mi pieniądze ale w tym wypadku zostałem wy..chany przez samego obamę i nie mam dokąd iść.
                                              • elka-sulzer Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 02:36
                                                Nie wiem o co wilk oskarzal lisa w tym przypadku.... zwlaszcza ze szeregi wilka wypelnione sa lisami:)

Nie o akcje GM czy innych konkretnych firm chodzi lecz o ... upychanie przez lisa globalnym inwestorom (funduszom emerytlalnym, agencjom rzadowym) gowna opakowanego swiecacym papierkiem tj. tzw. CDSow (credit default swapow i pochodnego badziwia) z AAA ratingiem, jak sie okazalo tez szemranym! Bo lis oplaca agencje ratingowe, hahahaha, i ten rating nie jest wart papieru na ktorym go spisano, hahaha.

• felusiak1 Re: Tak jak ciebie, Igor 20.08.12, 02:45
                                                  tu zgadzam się z tobą ale o AAA ratingu decydowały nie pieniądze za usługę ratingową lecz fakt, ze upakowane w bond hipoteki miały rzadową gwarancję. z tego wynika, ze najwiekszym hochsztaplerem jest rząd federalny USA. jeśli przyjrzysz się bliżej ile wpompowano w fannie i freddie to załamiesz się z przerażenia. to wszystko pieniadze podatnika. rzecz jasna w mediach dużo jest o goldmanie i prawie nic o fannie/freddie.
                                                  nie ma to jak własną winę zwalić na banki.
                                                  • elka-sulzer Re: I tu nie nasuwa ci sie pytanie, felek 20.08.12, 02:59
                                                    felusiak1 napisał:

> tu zgadzam się z tobą ale o AAA ratingu decydowały nie pieniądze za usługę rati
                                                    > ngową lecz fakt, ze upakowane w bond hipoteki miały rzadową gwarancję. z tego w
                                                    > ynika, ze najwiekszym hochsztaplerem jest rząd federalny USA.

Ten "rzad federalny" to kto to taki, felus, komu sluzy?
                                                    Czyich interesow dogladaja takie Bideny, Shumery, Obamy, Bushe czy inne "wybrane" glowy?

jeśli przyjrzysz
                                                    > się bliżej ile wpompowano w fannie i freddie to załamiesz się z przerażenia. to
                                                    > wszystko pieniadze podatnika. rzecz jasna w mediach dużo jest o goldmanie i pr
                                                    > awie nic o fannie/freddie.

Czyzbys mial na mysli te LEGENDARNE LEWACKIE media, hahaha?

• felusiak1 Re: I tu nie nasuwa ci sie pytanie, felek 20.08.12, 04:52
                                                    nie odklejaj się od rzeczywistości. rząd, a raczej prezydent wykonuje ustawy a te są uchwalane przez kongres.na rym polega republika.
                                                    nie używam terminu lewacke nigdy. zwykle używam terminu leftystyczne a to nie to samo. tak, tzw mainstream są leftystyczne.
                                    • eva15 Elka, 19.08.12, 23:32
                                      elka-sulzer napisała:

> zaskakuja mnie opinie felusia na temat Obamy:)
                                      > Moim zdaniem powinien po rekach O. calowac i buty mu czyscic z wdziecznosci:D
                                      > A za co?
                                      > A za to ze "walka klasowa", o ktorej felus wyzej wspomina, rozgrywana jest pod
                                      > dyktando idoli felusia, Goldmanow, a nie 99-procentowcow, ktorym O. tyle naobie
                                      > cywal.

No ale widocznie to jeszcze za mało i zbyt wolno wg felusia. Obama sączy jad powoli i umiejętnie go dawkuje, dając jednocześnie znieczulenie (ma talent oratorski) . Reagan i inny Bush junior byli bardziej radykalni.
                                      • elka-sulzer Re: Elka, 20.08.12, 01:16
                                        eva15 napisała:

> No ale widocznie to jeszcze za mało i zbyt wolno wg felusia. Obama sączy jad po
                                        > woli i umiejętnie go dawkuje, dając jednocześnie znieczulenie (ma talent orator
                                        > ski) . Reagan i inny Bush junior byli bardziej radykalni.

Dokladnie, Ewka!
                                        I nawet sie nie zrachuje, ani na chwile, ze przeciez tyle O. zawdziecza!
                                        Ja, w przeciwienstwie do felusia, zbalamucona obietnicami glosowalam na O!
                                        I zostalam zrobiona w ciula! To ja mam prawo psioczyc na O., nie felus!

• felusiak1 Re: Elka, 20.08.12, 02:05
                                          to mówisz, że ci którzy na obamę nie głosowali nie mogą psioczyć? a to nowina.
                                          ja psioczę od pierwszego dnia i zyczę mu jak najgorzej. może dlatego, że wiedziałem iż to co wam naobiecywał to gruszki na wierzbie a wy kupiliście to jak czekoladki nadziewane firmy wedel, dawniej 22 lipca, dawniej E.Wedel.
                                          • elka-sulzer Re: Felus, 20.08.12, 02:44
                                            ja te czekoladki widze i u jednego i u drugiego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka