Gość: tajniak IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:57 ależ oni są nieustępliwi . Niepotrafią pogodzić się z myślą że sld ma mniej wyznawców niż KK. Jaki to prymitywne szukać wyborców walcząc z kościołem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Super DidżeJ Heniu Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 12:59 Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra - nie tylko katolickiemu ale tez prawoslawnemu, ewangelikom a takze zydom. Niech oddadza kosciolowi katolickiemu 1/3 tego co mial przed wojna to ja POPRE LIKWIDACJE TEGO FUNDUSZU. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Pol Polski nalezy juz do kosciola ! 18.09.04, 13:29 Jeszcze im malo - darmozjadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 15:33 dlatego jest źle. Jak cała Polska będzie należeć do kościola to będziemy mieli raj. Tęsknię do tych stosów i innych radosnych widowisk których głownymi bohaterami będą heretycy, żydzi i inni niewierni komuniści. Ręce precz od Kościola Katolickiego w Polsce Łączę się w modlitwie za Twą zagubioną duszę i odmawiam różaniec z koralików F-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotka recenzja Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:42 No, no, dowcip w sam raz na miare twojej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! 18.09.04, 18:28 A twojej glupoty nawet zmierzyc nie mozna !! Zero bezwzgledne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man SLD niech odda zrabowane 45 lat !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.04, 18:39 Okradli nas z normalnego życia i nadal okradają. Komuniści (obecnie baronowie SLD) potrafią sięgać tylko do cudzych kieszeni, w dodatku są nietykalni. Kiedy ten Naród zrozumie, że tzw. lewica to największe zło i gnój Polski ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pożyteczne_nauki Re: SLD złupi teraz swojego cichego wspólnika ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: SLD niech odda zrabowane 45 lat !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 02:52 a co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: SLD niech odda zrabowane 45 lat !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 02:56 ci nie z SLD odebrali mi prace, mozliwosc utrzymania domu i dzieci. Najwieksi krwiopijcy i zakala tego kraju. Jedni rabowali wedlug ciebie 45 lat ale moi rodzice a potem ja mialem prace, obecna prawica rabuje dopiero 15 lat i spustoszenie ktorego nawet lrewica nie zrobila za te 45 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Kto rzadzil przez ostatnie 15 lat - prawica? IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.09.04, 06:57 Podobno przez ostatnie 15 lat rzadzila prawica : 1995-do dzis prezydent Kwasniewski zawetowal jedyna sensowna ustawe rzadu AWS- UW czyli obnizenie podatków 1994-1998 premierzy Pawlak, Oleksy, Cimoszewicz wszyscy prawicowcy 2002-2004 premier Miller prawicowiec dzis premier Belka tez prawicowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Jeżeli któregokolwiek IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 19.09.04, 11:16 Z premierów ostatniego 15-lecia ktoś uważa za prawicowaego, to niech się mocno zastanowi albo doczyta, czym w istocie jest "prawica" i jakie ma założenia działań. Najbardziej prawicowym (gospodarczo) premierem powojennej Polski był... Mieczysław F.Rakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jeżeli któregokolwiek IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 21:52 Rakowski popełnił niewybaczalne głupstwo zawierzając Glempowi. Fundując kościołowi ustawę, za którą najpierw on sam zapłacił a teraz płacimy my wszyscy - sądził naiwny, że kościół dotrzymuje umów ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
pan.to.nima Re: Jeżeli któregokolwiek 30.07.05, 04:49 Nie wiem o czym mowisz, ale zawierzajac Glempowi zawierzyl Maryi, na wieki wiekow amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 22:48 całe top forum jak i caly ten kraj to jedna glupota do kwadratu. Uśmiechnij się, wyluzuj to od razu zrobi Ci się lepiej. Jak nie potrafisz to wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: 80.48.247.* 18.09.04, 23:52 Z takim tekstem, to na www.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! 19.09.04, 14:21 a myslalem ze do radia Ma ryja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 20.09.04, 01:45 jak zwykle, zle "myslales" Odpowiedz Link Zgłoś
zhk A skąd on to ma??? 19.09.04, 10:56 A skąd to kościół miał? z 10 ciny, czt z datków niednych ludzo. Napewno nie z viężkiej pracy. ale hipokrytycznych biznesów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: Pol Polski nalezy juz do kosciola ! IP: 212.122.206.* 19.09.04, 10:16 Od razu widać, że z ciebie prawdziwy katolik. Zabić, zniszczyć co inne, postępowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony A klechom wciaz malo i malo. Precz z Konkordatem IP: 5.2.1R* / 200.35.96.* 18.09.04, 16:55 Odebrac im polska ziemie i wydzierzawic biednym bylym pracownikom PRGRow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: ODURZONY IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.04, 17:15 Nie pij tyle piwa, ty "odurzony" byly "PRGRowcu", a bedziesz mial szmal na ziemie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Nie piwo tylko berbelucha, bełtem też zwana odurza IP: *.dc.dc.cox.net 18.09.04, 22:43 naszego odurzonego siarką piekielną.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USTA MARIANA TRUP POLITYCZNY LSD-up JESZCZE SZCZEKA IP: *.sympatico.ca 19.09.04, 05:46 Ta farma urbana i male Adolfki nie moga sie pogodzic z faktem, ze ich dni sa policzone. Sa ludzie, ktorzy ich uczciwie rozlicza. Te pranie pludrow LSD-up czuc zdalego. Za brak moralnosci placi sie podwojnie. Pamietajcie wiedenczycy, ze chlop polski ma ciezka reke. Obrobic caly narod to mozna na krotka mete. W prognozach dlugoterminowych to swinstewko sie nie ukryje. Odpowiedz Link Zgłoś
spanion Re: TRUP POLITYCZNY LSD-up JESZCZE SZCZEKA 19.09.04, 09:14 Składamy wniosek do Sądu o delegalizację SLD- jeżeli uważasz podobnie.Kontakt spanion@gazeta.pl Jeżeli masz informację o działaności o charakterze przestępczym SLD, działaniu na szkodę Państwa przez SLD prześlij informacje. Do wiadomości portalu gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Kościoły to jad dla wolnosci czlowieka!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Kościoły to jad dla wolnosci czlowieka!!!!!!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 18.09.04, 14:27 ..a mnie wbijano do głowy z mizernym skutkiem że "to opium dla mas". Ale relikt z tego Andrew!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata Andrew - a gdzie chronili sie bojowcy scigani.. IP: 63.227.76.* 18.09.04, 17:46 przez eSB-eckich i ruskich pacholkow w latach 70-80-tych? Czyz nie do Kosciola? Kryli sie tam przed Zbrodniczym bolszewickim rezimem PZPR (dzis SDL), banda sowieckich zdrajcow, mordercow, zlodziei. :-(((*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kościoły to jad dla wolnosci czlowieka!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 18.09.04, 19:00 co za oszolomy na tym forum! Widac ze wam kosciol w lbach przewrocil! Czy wy osly nie mozecie zrozumiec ze pieniadze zabrane kosciolowi moga byc przeznaczone na edukacje z ktora kosciol tak bardzo walczy. Oni nie chca wyksztalconych ludzi, bo wtedy trudniej jest nimi manipulowac...oczywiscie duzo latwiej jest ponazekac na komuchow. Powodzenia wam wszystkim......z samoobrona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Ty się odwal od prywatnych pieniędzy ludzi, w tym IP: *.dc.dc.cox.net 18.09.04, 22:45 moich, które dostają kocioły w Polsce. Jak chcesz być dobrym wujkiem to dawaj swoje. I załóż se za nie szkołę, nikt Ci nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: Ty się odwal od prywatnych pieniędzy ludzi, w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.04, 12:25 Masz rację, Kurt, rób sobie ze swoimi prywatnymi pieniędzmi co uważasz. Ale odwal się od moich, branych z moich podatków, na potrzeby (baaardzo duże!) KK, jak np.: realizacja postanowień nieszczęsnego konkordatu, w tym fikcyjne, bo - z braku frekwencji - nieodbywające się (przynajmniej w liceach) lekcje religii, czy też nieopodatkowana działalność gospodarcza ("charytatywna"), fundusz kościelny, gdy już zwrócono Kościołowi nawet to i owo, co zabrała caryca Katarzyna, finansowanie przez - niekiedy ubożuchne - gminy papieskich pobytów czy choćby przelotów nad ich terenem podczas Jego wizyt w kraju, "sprzedawanie" za symboliczną złotówkę, wartościowych terenów bądź budynków (najlepiej świeżo po remoncie) w różnych miastach, itp., itd. Ja nie chcę, Kurt, być dobrym wujkiem dla KK! A muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt A podatki to kto placi, tylko ateisci? IP: *.dc.dc.cox.net 19.09.04, 15:34 Ja tez place podatki i prawdopodobnie wyzsze niz Ty. I nie chce, aby moje podatki szly na ateistow i satanistow. Dlaczego musze placic np. na utrzymanie takiej prof. Szyszkowskiej (pensja uniwersytecka placona z budzetu), oszalalej ateustki? No, slucham? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan UPR Re: Ty się odwal od prywatnych pieniędzy ludzi, w IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 20.09.04, 01:49 nie musisz. Zaglosujesz na UPR i wtedy podatki bedzie sie placic tylko na policje i wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Kościoły to jad dla wolnosci czlowieka!!!!!!! IP: *.globtel.pl 20.09.04, 00:06 Ciekaw jestem kto spowodował twoje oszołomstwo. Czy ty kretynie jeszcze nie zauważyłeś jak to twoje komuchy manipulują ludźmi, aby utrzymać się u władzy. Że przedewszystkim im powinno sie pozabierać majątki i stanowiska. Przecież nikt inny jak tylko ci hipokryci znajdujący posłuch u takich bałwanów jak ty zawłaszczył majątkiem tego państwa znajdując sobie bardzo wiele ciepłych i bardzo dobrze płatnych posadek. Czy nie zauważyłeś ilu byłych towarzyszy stało się raptem właścicielami albo współudziałowcami wielu polskich firm. I co jak myślisz zrobili to z myślą o ludziach pracy o których dobro tak się "starają". Tą metodą zabierania komuś i zatrzymywania sobie mają opanowaną do perfekcji, a co w tym wszystki jest najgorsze, że znajdują jeszce tylu naiwnych i głupich, którzy wierzą w ich jakże idiotyczną ideologię. Wszystkich komuchów należy posłać na śmietnik historii. Do diabła nie ma co, bo z nim to się oni już dawno zbratali. Na pohybel im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Kościoły to jad dla wolnosci czlowieka!!!!!!! IP: *.globtel.pl 20.09.04, 00:09 Ciekaw jestem kto spowodował twoje oszołomstwo. Czy ty kretynie jeszcze nie zauważyłeś jak to twoje komuchy manipulują ludźmi, aby utrzymać się u władzy. Że przedewszystkim im powinno sie pozabierać majątki i stanowiska. Przecież nikt inny jak tylko ci hipokryci znajdujący posłuch u takich bałwanów jak ty zawłaszczyli majątkiem tego państwa znajdując sobie bardzo wiele ciepłych i bardzo dobrze płatnych posadek. Czy nie zauważyłeś ilu byłych towarzyszy stało się raptem właścicielami albo współudziałowcami wielu polskich firm. I co jak myślisz zrobili to z myślą o ludziach pracy o których dobro tak się "starają". Tą metodą zabierania komuś i zatrzymywania sobie mają opanowaną do perfekcji, a co w tym wszystki jest najgorsze, że znajdują jeszce tylu naiwnych i głupich, którzy wierzą w ich jakże idiotyczną ideologię. Wszystkich komuchów należy posłać na śmietnik historii. Do diabła nie ma co, bo z nim to się oni już dawno zbratali. Na pohybel im Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:04 a niby skąd kościół to wszystko miał? ukradł wcześniej, więc nic mu nie należy oddawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM IP: *.rene.com.pl 18.09.04, 14:18 Skąd miał. Wystarczy poczytać ksiązki (historyczne). Jeśli np. chłopak lub dziewczyna z majątku udawali się do klasztoru lub przyjmowali święcenia kapłąńskie zabierali należną im działkę posagu i z własnej woli wnosili to do majątku kościoła. Były dotacje, donacje na rzecz kościoła: ziemia, lasy, nieruchomości, ruchomości. Człowieku wiesz na czym polega zycie. Chyba że żyjesz w czasach komuny i wydaje ci się, że wszytsko od początku świata było państwowe. Tak "państwo" po II wojnie kradło odbierając ludziom, kosciołowi, instytucjom majątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Były też wyprawy krzyżowe IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 15:23 A skąd to się wzięła bazylika św. Marka w Wenecji, jak nie z kradzieży? Jest to przecież "trofiejka" przywieziona wprost z Konstantynopola!!! Ach te belki pośród słomy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Były też wyprawy krzyżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:38 Tak, popularne były zwlaszcza XIIwieczne krucjaty na pogańskie mazowsze. skąd w rzymie bazylika św. piotra? toz to przeciez zywcem z radomia wywiezione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud Re: ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM IP: 212.160.138.* 18.09.04, 15:36 Oj nie dokładnie czytałeś, nie .Jak nie jesteś za stary to poczytaj sobie jeszcze - może coś więcej zapamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol [...] IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 18.09.04, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek Re: ZABRAĆ WSZYSTKO Meerkatowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:51 Karol!!! Ty to jestes "mlot" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 18.09.04, 15:03 Głupiś jak baran. Widać ,że SLD obsrało ci mózg i nie potrafisz myśleć sam. Życzę powodzenia baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.09.04, 15:04 same rzeczowe argumenty jak na katolika przystało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLIGLOWA ZABRAĆ WSZYSTKO ZŁODZIEJOM Z LSD-up. IP: *.sympatico.ca 18.09.04, 23:38 Ten czas zbliza sie nieublaganie. Niech tylko parlament z nieudacznikami i spryciulami z LSD-up padnie. Bedzie pranie pludrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 14:51 Ano własnie gdzies sie te majątki rozpłyneły , nowy polski rząd powinien powołać specjalną komisję do wyśledzenia histori tych majątków coś mi sie wydaje ze uczerwonych pająków je znajdziemy, a potem już sprawa prosta majątki oddaje sie prawowitym włascicielom a Fundusz Kościelny likwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izolint Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:09 Gość portalu: jak napisał(a): > Ano własnie gdzies sie te majątki rozpłyneły , nowy polski rząd powinien > powołać specjalną komisję do wyśledzenia histori tych majątków coś mi sie > wydaje ze uczerwonych pająków je znajdziemy, a potem już sprawa prosta majątki oddaje sie prawowitym włascicielom a Fundusz Kościelny likwiduje. No, prawie proste. Troche dokumentów szlag co prawda w czsie wojny trafił, ale jeszcze niektórzy ludzie pamietają jak to było. Znam przykłady, że majątek przejęty za długi, przegrany w karty albo sprzedany (przed wojną) a po wojnie znowu klechy traktują go jak swój. I teraz głośno się dopominają zwrotu. Bydło pazerne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 20.09.04, 01:53 to cos jak zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.09.04, 14:55 W Krakowie kościół jest właścicielem większego obszaru niż miało całe miasto na początku XX wieku. CO tu jeszcze by 'zwrócić' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 15:08 Gminom żydowski zwrócono cały przedwojeny majątek a Kościołowi katolickiemu około 20% , reszty trzeba poszukac bo ta umowa z czasów Bieruta to był zakamuflowany rabunek i niejeden ksiądz pozegnał sie nie tylko ze swoim mieszkaniem ale i z zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.09.04, 15:08 Możesz podać źródła tej statystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 15:31 Główny Urząd Statystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: A co ze zrabowanymi dobrami przez kościół? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 22:02 A kiedy Kościół odda zrabowane przez siebie dobra? Od tego należało by zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZRAELSKA RABAJOWA [...] IP: *.sympatico.ca 19.09.04, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: A co ze zrabowanymi dobrami przez kościół? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:45 Ed, jak ty cos pier....niesz, to az glowa boli. Wg. ciebie kosciół wysylał np. w krakowie zbrojne bojówki cystersów lub dominikanów ukrywających pod kapotą mauzery, by bojówki owe rabowały dobro mieszczanskie? W przeciwienstwie do chociazby "wladzy ludowej" silą kościół nieruchomości nie odbierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 21.09.04, 03:01 To różne mamy GUSy... może ja w innym kraju żyję... w/g tego mojego w latach 50 państwo przejęło od kościoła 89 tysięcy hektarów, a po 89 roku zwrócono mu 94 tysiące hektarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CF Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 18:10 Pomyliło ci się o jedno zezo - 200% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: 212.160.138.* 18.09.04, 15:26 ale Kościół to też ja - wierzący ,jestem jego członkiem. A ty chcesz decydować za mnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.osiedle.net.pl 18.09.04, 16:10 Gość portalu: zbud napisał(a): > ale Kościół to też ja - wierzący ,jestem jego członkiem. A ty > chcesz decydować za mnie?? Ale kasa na fundusz koscielny to jest m.in. moja, ty chcesz decydowac za mnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 03:07 a po co nierobom i rozpustnikom majatki, dac je na szkoBy, schroniska itp bo taka jest potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.04, 12:35 Kościół to nie ja - wierząca (zwłaszcza w Kościół) nie jestem, gdzieżbym śmiała decydować za Ciebie, Zbud, ale CHCĘ decydować w kwestii MOICH pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:49 widocznie muzyka zagłuszyła informacje o skali zwrotów mienia kościelnego z NADDATKIEM; czasami warto oderwać się od "decybeli" i zobaczyć co dzieje się w innych dziedzinach życia, a ............. dzieje się sporo, KrK ma już więcej gruntów, niż przed 1939 rokiem, mimo mniejszej powierzchni III-ciej RP, w stosunku do II-giej RP. Trudno też nie zauważyć, że KrK stał się właścicielem wielu nieruchomości historycznie przynależnych innym związkom wyznaniowym, przejął też obiekty nie będące NIGDY dobrami kościelnymi, jak choćby burdel w Legnicy, pełniący w czasie PRL-u funkcję kasyna oficerskiego wojsk radzieckich. > Gość portalu: Super DidżeJ Heniu napisał(a): > Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra - nie tylko katolickiemu ale tez > prawoslawnemu, ewangelikom a takze zydom. > Niech oddadza kosciolowi katolickiemu 1/3 tego co mial przed wojna to ja > POPRE LIKWIDACJE TEGO FUNDUSZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jest to dowód na zachowanie przysięgi ubóstwa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 22:05 i całkowitego braku zachłanności ;)) Gość portalu: normalny napisał(a): > widocznie muzyka zagłuszyła informacje o skali zwrotów mienia kościelnego z > NADDATKIEM; czasami warto oderwać się od "decybeli" i zobaczyć co dzieje się w > innych dziedzinach życia, a ............. dzieje się sporo, KrK ma już więcej > gruntów, niż przed 1939 rokiem, mimo mniejszej powierzchni III-ciej RP, w > stosunku do II-giej RP. Trudno też nie zauważyć, że KrK stał się właścicielem > wielu nieruchomości historycznie przynależnych innym związkom wyznaniowym, > przejął też obiekty nie będące NIGDY dobrami kościelnymi, jak choćby burdel w > Legnicy, pełniący w czasie PRL-u funkcję kasyna oficerskiego wojsk radzieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata Sztandar bandyckiej SLD - wyprowadzic !!! IP: 63.227.76.* 18.09.04, 16:46 Rywin i Miller - do pierdla ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:03 Gość portalu: Super DidżeJ Heniu napisał(a): > Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra - nie tylko katolickiemu ale tez > prawoslawnemu, ewangelikom a takze zydom. Niech oddadza kosciolowi katolickiemu 1/3 tego co mial przed wojna to ja POPRE LIKWIDACJE TEGO FUNDUSZU. Niech sobie KK sam odbiera to, co zostało poza granicami Polski po II wojnie światowej. Dlaczego z moich podatków mam finansować nie swoją organizację wyznaniową i płacic do tego za pretensje do czegoś, na co państwo polskie nie ma wpływu. Może się od... wreszcie od budżetu. Wystarczy już wyciagania wszystkiego, co im na myśl przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: 80.111.118.* 18.09.04, 17:54 Niech Kosciol odda zrabowane dobra - niech wyplaci odszkodowanie za dziesiecine i panszczyzne i Bog raczy wiedziec jakie jeszcze podatki, ktorymi lupil biedakow przez stulecia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Dziesiecina to byl bardzo niski podatek IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 20:02 Dziesiecina to byl bardzo niski podatek obecnie stawka najnizsza to 19% a jest jeszcze VAT akcyza ZUS KRUS i inne durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dziesiecina to była kontrybucja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 22:11 Tylko że dziesięcina przepadała bezpowrotnie w otchłaniach kościelnych finansując m.in. hulanki papieży. Tutaj masz przynajmniej zagwarantowany chociaż częściowy zwrot w postaci świadczeń w nagłej potrzebie. Porównywanie dziesięciny z "podatkami" płaconymi aktualnie na rzecz wsparcia socjalnego jest głębokim nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:49 hehe... pewnie tobie, jako spadkobiercy wszystkich tych ucisnionych biedakow? A tak poważnie, to od lat 200 przynajmniej dziesieciny sie nie pobiera. Jak chcialbys sprawdzic, kto ow podatek placil i w jakiej wysokosci, by mu zwrocic? Nieruchomosci to sprawa nieco inna - sa ksiegi wieczyste, rejestry, dokumenty wlasnosci... wszystkiego dojsc mozna. Swoja droga - na prawde nie wolelibyscie zwrotu majatkow koscielnych i rozwiazania funduszu? wolicie placic en masse - wierzacy i ateisci - na fundusz, zamiast rozwiazac sprawe nie tylko raz a dobrze, ale i w zgodzie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: 212.122.206.* 19.09.04, 09:47 Kościół posiada w tej chwili więcej dóbr niż przed wojną (ziemi o 15 tys. ha więcej). W tej chwili istnienie funduszu nie ma uzasadnienia. Moim rodzicom też odebrali dobra a ZUS płacą przez cały czas. A czyż nie byłoby moralnie i uczciwie zrzec się tych nienależnych pieniędzy - w kraju bieda, bezrobocie, brak pieniędzy na wszystko. I w końcu dlaczego ja - niewierzący mam łożyć na kler. Jeżeli księża mają nie płacić za siebie niech robią to za nich wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan B. Re: Niech oddadza kosciolom zrabowane dobra IP: *.icpnet.pl 19.09.04, 10:17 Królestwo moje jest w niebiesiech. Nic moim pasterzom do ziemskich dóbr. Powiedziałem im : oddajcie darmo co darmo dostaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk HEHE 19.09.04, 10:51 A skąd to kościół miał? z 10 ciny, czt z datków niednych ludzo. Napewno nie z viężkiej pracy. ale hipokrytycznych biznesów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazik Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:00 A ja uważam, że bardzo dobrze. Dlaczego składki emerytalne niektórych mają być opłacane z budżetu, a inni muszą wydawać na to ciężkie pieniądze. A poza tym był to jeden z punktów programu SLD. Może czas zacząć je realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazik Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 57.66.193.* 18.09.04, 13:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wte Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 57.66.193.* 18.09.04, 14:00 Ciekawe... "jeden z punkow programu SLD". Ciekawe... a co z likwidacja senatu? mieli sie likwidowac a teraz likwiduja fundusz koscielny. Ciekawa logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Aborcja na życzenie kościoła nie dotyczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:04 Przecież księża nie mają dzieci i nie odbywają stosunków płciowych z kobietami. Żyją w celibacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Aborcja na życzenie kościoła nie dotyczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:12 Gość portalu: jacek napisał(a): > Przecież księża nie mają dzieci i nie odbywają stosunków płciowych z kobietami. Żyją w celibacie. Celibat to powstrzymanie się od zawarcia małżeństwa. A jeśli chodzi o aborcję - dlaczego księża i ich poplecznicy chcą decydować za osoby, które nic z tą religią nie mają wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Kosciol pral mozgi wiernych i przejmowal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:04 ich majatki na przestrzeni wiekow, czyli popelnial przestepstwa, godzac w wolnosc jednostki. Nie jestem zwolennikiem polityki SLD, ale popieram akcje walki z bogactwem i pycha kosciola katolickiego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: masz doszczętnie wyprany mózg andrew IP: *.gryfnet.szczecin.pl 18.09.04, 14:36 ...toż to czysty bolszewik. Jedź do Moskwy i wstąp do muzeum komunizma znajdziesz swoich bolszewickich protoplastów. Przy okazji mógłbyś się do nich po bolszewicku pomodlić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: masz doszczętnie wyprany mózg andrew IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.09.04, 14:59 Świat nie dzieli się na czarne i białe - nie tylko komuniści są przeciw wydawaniu państwowych pieniędzy kościołowi. Ja wobec tej instytucji długów żadnych nie mam i nie chcę, żeby z moich podatków zasilano grupy niewyżytych seksualnie pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek Re: Kosciol pral mozgi wiernych i przejmowal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:53 Gość portalu: Andrew napisał(a): > ich majatki na przestrzeni wiekow, czyli popelnial przestepstwa, godzac w wolno > sc jednostki. > Nie jestem zwolennikiem polityki SLD, ale popieram akcje walki z bogactwem i py > cha kosciola > katolickiego w Polsce. Jestem tuz za Toba!!! Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimja i bardzo dobrze IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.09.04, 13:10 nie oszukujmy sie Kosciól biedny nie jest poradzi sobie , caly problem w tym by te pieniadze , ktore sie zaoszczedzi nie zmarnowac ... no to nie bedzie latwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Brawo SLD, lepiej późno niż wcale! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 13:14 Należy jasno oddzielić dwie sprawy, kościół katolicki od duchownych, czyli funkcjonariuszy kościelnych. Przywileje tych ostatnich rażąco odbiegają od normy. Powoduje to nadmierne zaangażowanie duchownych sferą materialną ze szkodą dla ich posłannictwa. My wierzący i praktykujący katolicy ze smutkiem patrzymy jak wzrasta mur obojętności ze strony pasterzy i pogardy dla owieczek. Dlatego zdecydowanie popieramy wszelkie działania prowadzące do zrównania statusu duchownych, palestry prawniczej, posłów, senatorów ze zwykłym społeczeństwem. SLD przegrywa w rankingach popularności, traci swój elektorat gdyż za bardzo wyeksponował właśnie te grupy społeczne zaufania społecznego. Czas na otrzeźwienie, czas na zrównanie praw i obowiązków. Czas na wyeliminowanie furtek podatkowych, na których cwaniacy zbijają ogromne majątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Brawo SLD, lepiej późno niż wcale! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 13:23 Są to niestety tylko słowa. Niedawno to samo ugrupowanie uwaliłoinicjatywę Senatu. Trudno to inaczej potraktować, jak propagandę przedwyborczą ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Brawo SLD, lepiej późno niż wcale! IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 04:16 Musi wraz z likwidacja funduszu nastapic RENEGOCJACJA KONKORDATU oraz szczegolowy przeglad zwrotow ZYDOM ich DOMNIEMANYCH majatkow oraz pociagniecie odpowiedzialnych osob za taki stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Immortal Kościół pisze się wielką literą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:17 Do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jeżeli już, to dużą a nie wielką. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:23 Pisze się: "dużą literą". Wielkich liter nie ma. Są tylko duże i małe. "Kościół mój widzę wielki i ogromny....!" Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Nie, drogi Jacku,... 18.09.04, 13:32 ... nie ma "dużych liter", a jedynie "wielkie litery". I, oczywiście, małe: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=29133 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Jeżeli już, to dużą a nie wielką. IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 18.09.04, 15:20 Jacek dostałbyś skierowanie do zerówki na reedukację gdyby nie to, że nasze państwo nie dba wcale o wyrównywanie szans!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOŚCIÓŁ!!! Re: Kościół pisze się wielką literą IP: *.res.pl / 82.160.26.* 18.09.04, 14:32 a ja bede tak pisał: bóg, jezus, kościół, papież, maryja... pianie czegoś wielką czy małą literą nie ma znaczenia - znaczenie mają ludzkie czyny. i uwierz mi, że prędzej do piekła pójdzie ten, kto na ambonie pieprzy o ubóstwie owieczek, sam mając sie za pasterza, ktorego ta idea nie dotyczy i dawaj przepychy tego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Kościół pisze się wielką literą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:52 ciekawe, czy sie obruszasz, jak ktos ci nazwisko pisze twoje z malej litery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solddier Re: Kościół pisze się wielką literą IP: *.crowley.pl 18.09.04, 16:11 A dla mnie "kościół" zawsze będzie pisany małą literą, analogicznie jak np.: mafia, banda, zgraja, darmozjad, zboczeniec, pedofil, złodziej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: kilku slow zapomials... IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.04, 16:25 Gość portalu: Solddier napisał(a): > A dla mnie "kościół" zawsze będzie pisany małą literą, analogicznie jak np.: > mafia, banda, zgraja, darmozjad, zboczeniec, pedofil, złodziej itd A dla mnie solddiery zawsze beda pisane mala litera, analogicznie ja np.: dyletant, glupek, nieuk, agresywny ateista, a moze nawet: czlonek mafii, bandyta, darmozjad, zboczeniec, pedofil, zlodziej itd... Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kościół pisze się wielką literą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 22:00 To sobie pisz wielka jak taka Twoja wola. Dla mnie to nie jest cos do czego mialbym wystarczajacy szacunek. Niestety ta instytucja sama sobie na to zapracowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:27 Będąc w pełni władzy zapomnieliście o wyborcach i z czarnymi szliście pod rączkę , teraz gdy grozi wam wykluczenie zżycia politycznego to wszystkiego się chwytacie.A to likwidacja Funduszu Kościelnego,a to zrownanie związków pedalskich z małżeństwem.Nic wam nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan2 Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 14:30 Jasne, że nic nie pomoże. I znowu ... Sztandar wyprowadzić ! o ile jest!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M toż to to atak na podstawowe prawa koscioła rzymsk IP: 217.96.48.* 18.09.04, 13:27 o katolickoego w Polsce. Prawo do utrzymywania swoich ludzi z kiesznie podatników. Te czerwone pająki pódą pewnie dalej chcą by jego emiencje i ekscelencje prałąci i biskupi jeździli z tłuszczą tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew A ty kim jestes eminencja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:47 Tak bardzo sie martwisz o pelnych pychy pralatow czy biskupow! kaplan powinien byc blisko cierpienia i glodnego czlowieka a nie w luksusowym apartamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Ministrant Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:37 Brawo SLD. Ja nie chce, zeby z moich podatkow placono purpuratom i czarnuchom za modly, aby mnie po smierci bylo tak dobrze, jak im w doczesnym zyciu. Niech sterujacy rzymskim katolicyzmem pasibrzuchy, sami wypracuja srodki na wlasne hulaszcze zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Komuchy-Dyduchy i inne - na drzewo !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Na drzewie ciasno bo takich jak Ty pelno!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud Re: Komuchy-Dyduchy i inne - na drzewo !!! IP: 212.160.138.* 18.09.04, 15:42 jak czytam co napisałeś to już wiem skąd brali sę kandydaci do UB,KGB itp "demokratycznych organizacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata [...] IP: 63.227.76.* 18.09.04, 17:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata Miller-Wnusi do b-lu nie dawaj. Klientow wyploszy IP: 63.227.76.* 18.09.04, 18:03 wasza rodzinna "uroda" ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Ręce precz od Kościoła IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 13:50 Tego już za wiele. Nasze klatkowe Kolo Różańcowe po burzliwych obradach w salce modlitewnej w piwnicy ustalilo co następuje: od jutra każda emerytka przynosi 2 kilo saletry amonowej każdy emeryt dostarcza odpowiednią ilość substancji organicznych o których uslyszeliśmy w ROZMOWACH NIEDOKOŃCZONYCH. Mieszaniem, opakowaniami zajmie się osobiście Nasz Ukochany Ksiądz Proboszcz. Zapalniki obiecał nasz brat w wierze z Górnego Śląska. Nasz boży pomysł zaopatrzymy w koraliki ze starych różańców, powinny nieść dalej niż gwoździe. Pertraktujemy w tej sprawie z O. Ks. Bogu ( ch ) wałem , który to ma nadwyżki ww. różańców. Gdy calość będzie gotowa i pobłogosławiona przez Naszego Przewodnika Duchowego zajmiemy się modlitwą i wyłonimy spośród nas niegodnych kilkoro kandydatów do wizyt jednorazowych w okolicznych biurach i komitetach SLD i pokrewnych sex Shopach. Z imieniem Maryi na ustach wyplenimy diabelskie pomioty z Ojczyzny Łączcie sie bracia i siostry w modlitwie z nami wybranymi-wybuchowymi Bug jest wielki a Maryja jeszcze większa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Masz racje Bug jest wielki i szeroki...hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Wiadomość z ostatniej chwili IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 14:11 Ojciec Maybach zatelefonował do nas po przeczytaniu naszego postu i oświadczyl że rozpoczął rozmowy z pewnymi ugrupowaniami religijnymi w sprawie materiałów rozszczepialnych. Drogie to będzie ale zakupu dokona na hipotekę Cudownej Bazyliki w mieście L. i pewnego Cudownego Ołtarza z kalafonii i aluminium w mieście G. Nie czas żałować róż gdy Wiara Prawdziwa i Jedyna jest zagrożona przez szatańskich slugusów a bug wybaczy mu konszachty z niewiernymi. Na razie zakładamy pasy cnoty do których przymocowaliśmy różańce, butelki z wodą święconą i z modlitwą na ustach ćwiczymy ataki na agentów szatana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberalna Bug jest wielki, a Jangcy jeszcze wieksza!;) IP: *.aster.pl 18.09.04, 13:56 A SLD nareszcie sie wzial za robote. Zeby tylko udalo sie doprowadzic do realizacji tych wszystkich swiatlych inicjatyw! Trzymam kciuki, bo w tym kraju dzieje sie coraz gorzej. Niedlugo co niedziela beda sprawdzac w kosciele liste obecnosci. A wtedy to nie pozostanie nic, tylko zwiac zagranice, do jakiegos swiatlejszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Bug jest wielki, a Jangcy jeszcze wieksza!;) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 14:15 A SLD nareszcie sie wzial za robote. Zeby tylko udalo sie doprowadzic do realizacji tych wszystkich swiatlych inicjatyw! Trzymam kciuki, bo w tym kraju dzieje sie coraz gorzej. Niedlugo co niedziela beda sprawdzac w kosciele liste obecnosci. A wtedy to nie pozostanie nic, tylko zwiac zagranice, do jakiegos swiatlejszego kraju. sorry ale eselde co ruszy to spieprzy... list obecności nie będzie bo wszyscy tam będziemy za granicę nikt nie będzie chciał wyjechać , to z zagranicy do nas zaczną napływać całe narody w poszukiwaniu raju na ziemi robię różaniec z koralików typu F-1 i łącze się w modlitwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Ręce precz od Kościoła IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.09.04, 15:08 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: Ręce precz od robala... IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.04, 17:35 Ales sie chlopie rozpisal! Toz ten "blyskotliwy" elaborat jest dluzszy od twojego zyciorysu, podania o przyjecie do partii z lat piedziesiatych i listu z wojska do panny razem wzietych! Reka cie nie rozbolala, synku? A dowcip jaki trysta z tego tekstu! Jakiez to talenty komedianckie sie wsrod naszych robalkow-robolkow marnuja! Proponuje, abys potrenowal jeszcze troszeczke na tym forum (tylko ostroznie, bo wysilek intelektualny moze czasem zabic, zwlaszcza jesli ktos nienawykly do myslenia za ostro wystartuje), a potem przerzuc sie na komediopisarstwo! Moze rozweselisz troche znekany przez "czarnych" Narod i Nobla przy okazji dostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Ręce precz od robOla... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 18:14 dziękuję Tatuśku za życzliwą krytykę. Musisz wybaczyć mi to starcze zdziecinnienie i braki w edukacji, w szkole partyjnej nie uczyli pewnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 212.160.105.* 18.09.04, 13:53 Widzę, że drużyna Pana Krzysia chce dla zasady, w ramach odzyskiwania przez SLD lewicowej twarzy, zapewne za radą wybitnych ideologów partii radzącch nad tym już dłuższy czas, robić rzeczy osmieszające ich w oczach ludzi, którzy widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajniak000 Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:54 Niech sld najpierw odstawi sobie korytko, a dopiero później zabiera się za innych w tym i KK . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia A JA CHCĘ LIKWIDACJI SLD! ! ! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.09.04, 13:56 / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Orlen, Naumann, Rywin, Starachowice... IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:59 Orlen, Naumann, Rywin, Starachowice... Coz to przy tym fundusz koscielny :-) chyba nikt normalny nie da sie na to nabrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata Miller, Lapinski, Jagiello - wyliczamy dalej... IP: 63.227.76.* 18.09.04, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka Kata Bydgoszcz, Oleksy, Montkiewicz.. IP: 63.227.76.* 18.09.04, 17:25 sa wsrod bandytow z SDL ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI A JA LIKWIDACJI KOŚCIOŁA !! IP: *.chello.pl 18.09.04, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz czarny [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.04, 19:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI [...] IP: *.chello.pl 18.09.04, 19:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.04, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: PAN Z WARSZAWKI??-> CZERWONY CH.J!!! IP: *.chello.pl 18.09.04, 20:33 "szkoda, ze twoja rownie postepowa mamusia nie usunela tej cizy z "pobudek spolecznych"." WIDZĘ, ŻE JESTEŚ "PRAWDZIWYM, BOGOBOJNYM" KATOLIKIEM JAKICH PEŁNO W NASZYM KRAJU. SAM TYTUŁ TWOJEGO POSTU ŚWIADCZY O KULTURZE WYNIESIONEJ Z "KATOLICKIEGO" DOMU. JA CI ODPUSZCZAM. CIEKAWE, CZY NA SPOWIEDZI KSIĄDZ CI ODPUŚCI? PEWNIE BĘDZIESZ MUSIAŁ ODMÓWIĆ Z 10 RAZY " ZDROWAŚ MARIO... ", ALBO DAĆ Z 50 ZŁ. NA TACĘ. A MOŻE WYBIERZESZ PRZYJEMNIEJSZĄ FORMĘ POKUTY? Odpowiedz Link Zgłoś
spanion Re: A JA CHCĘ LIKWIDACJI SLD! ! ! 19.09.04, 09:07 A ja nie tyle chcę co jest to w obecnej sytuacji koniecznością. Możesz przyłączyć się do wniosku o delegalizację SLD. Adres spanion@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty SLD [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 18.09.04, 14:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: SLD -- idz sie wypalowac pirdolony tworze IP: *.chello.pl 18.09.04, 18:52 TAK MÓWI BOGOBOJNY KATOLIK? WON PEDOFILU, CZARNO ZARAZO! Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana BANDYCI W SUTANNACHNADSZEDŁCZASZAPŁATY ZA GRZECHY 18.09.04, 14:07 Idźcie do diabła wredne klechy nie chcemy waszej dyktatury Będziemy walczyć za wolnosć człowieka bronić narodu przed klechokatolickim wyzyskiem Lej na PiSuar i bandytów z LPR do gnoju z nimi Nie chcemy więcej patrzeć na ich parszywe mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: BANDYCI W SUTANNACHNADSZEDŁCZASZAPŁATY ZA GRZ IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.04, 16:28 ksywke masz prawidlowa - czerwona DUPO PAWIANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADOLF,FARMA URBANA DZIS PRAWDZIWEGO ZYDA JUZ NIE MA.SA IZRAELCZYCY IP: *.sympatico.ca 18.09.04, 23:42 Czuja swoj koniec pludry z LSD-up. Beda sparwiedliwie rozliczeni. To sie czuje nosem. Troche smutno, ze prawdziwych Zydow juz nie ma. Sa tylko Izrealici i Izraeli w wiekszosci potomkowie czarnych koszernych z Abisynii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.bydg.pl 18.09.04, 14:09 Jestem za, niech wierzący się opodatkują. Dlaczego ja i moja rodzina ma utrzymywać kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest2004 jakie SLD dobrotliwe, zlikwodowac SLD, fundusz tez IP: *.chello.pl 18.09.04, 14:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ZLIKWIDOWAC I ROZLICZYC ...SLD IP: *.avenel01.nj.comcast.net 18.09.04, 14:14 ...czego sie dotkna obracaja to w syf...szarancza przy nich to bajka...zlikwidowac sld...rozliczyc bolszewikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufff Nie rozumiem IP: *.smith.man.ac.uk 18.09.04, 14:35 Nie rozumiem dlaczego kosciol w Polsce i wszelkie tematy z nim zwiazane musza wzbudzac tak silne emocje. Dlaczego to musi byc panstwo w panstwie i dlaczego duchowny jest prawie rownoznaczny z Bogiem. Dlaczego wiara nie jest czyms absolutnie prywatnym, dlaczego mamy LPR w parlamencie i dlaczego musze byc stale bombardowana debatami na tematy, ktore w zasadzie powinny odbywac sie w sredniowieczu. Niech kazdy sobie wierzy w co chce i niech zyje zgodnie z ogolnie uznawanym kodeksem wartosci w ramach panstwa prawa. Czy to nasze polskie podejscie do wiary (i to wiary innych w szczegolnosci!) i kosciola kiedykolwiek sie skonczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Spuscizna Bieruta IP: *.202-68.tampabay.rr.com 18.09.04, 14:16 Spuscizna Tow,. Bieruta jest chetnie cytowana obecnie jako dorobek na ktorym powinnismy sie jako narod opierac i kierowac. Ktora z ustaw Bieruta zakazuje obecnemu Rzadowi Polskiemu uswiecenia daty 17 wrzesnia 1939? i uczczenia smierci milionow Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Ministrant Re: Spuscizna Bieruta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:39 He, he, a czy Ty wiesz, ze od czasow Bieruta i wczesniej - dotyczczas placimy z naszych podatkow tzw. "swietopietrze" dostojnikom Watykanu? Czy Ty wiesz ile te czarnuchy nas kosztuja? Czy Ty wiesz, ze dupy nie chca ruszyc, jesli slono nie zaplacisz - do wszystkich poslug wynikajacych z Sakramentow? Gdy bylem mlody - sluzylem przy Oltarzu klechom, a napatrzylem sie na ich twarze w Zachrystii. To jeden wielki skandal, kto rzymski chrzescijanizm uprawia w Polsce. Tego nie chcial Bierut, ani Gomulka, Gierek i inni - z nich wyplenic. Dlaczego? Bo dzieki tubom z ambony, utrzymywali sie przy "wladzy". A czy Ty masz pojecie ile kosciolow i miejsc sakralnych Polska wybudowala w czasie socrealizmu? Polska - to my Polacy. Porownaj to swoim czerepem do ilosci budowli koscielnych w ostatnich 15 latach. Czlowiekiem powinien kierowac rozum i tego sie zacznij uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk odpowiedz dla: B. Ministrant IP: *.202-68.tampabay.rr.com 19.09.04, 13:21 Zupelnie nie mam problemow z tym, ze moje podatki moga finanansowac koscol. Wole to niz finansowanie Unii Europejskiej, ktora jest oparta na tak samo falszywych zalozeniach jak komunizm, albo finansowanie wojen dla biznesu. Czy wiesz cos na temet emetytur dla ksiezy? Czy wiesz ze n.p Ojcowie Misjonarze nie maja zadnych emerytur i musza sie utrzymywac z powietrza, po odejsciu z koscielnej sluzby. Co ty koles pierdolisz o jakiejs rozwojowej wizji Bieruta, czy Gomolki na temat kosciola. To byla jedna wizja, moskiewska. A koscioly, to budowali glownie wola, rekami i skladkami parafian. Ja uczestniczylem dosc aktywnie w zyciu wiejskiej parafii i moge powiedziec jak wielki entuzjazm byl wsrod prostych ludzi. Dzieki Bogu za ich zbozne czyny, bo teraz od smierci glodowej wlasnie ratuje ich kosciol Jedyna zasluga .. W zasadzie to nie mam woli i energii aby pisac wiecej. Bedziesz mial taki kraj na jaki zasluzyles i jaki sobie wywalczysz. Juz teraz dosc jasno widac jak sprawa jest zesrana. Prawdopodobnie, nie bedziesz go mial wogole. Ja pisze to z komfortowego dystansu wielu tysiecy kilometrow i wielu lat pracy i zamieszkiwania za granica. Ale rowniez dzieki tremu mam wiedze, ktorej Ty nie masz i ktora odrzucasz desperacko. Uzylem slow, ktore moze dawniej nie byly parlamentarne, ale poprawiaja ekspresje wypowiedzi. Nie traktuj tego personalnie. Z reszta, wedelug kanonow zaimportowanej pop-kulturci, nie takie rynsztoki mozna slyszec na ulicach polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac SLD PARTIA BANDYTÓW !!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 18.09.04, 14:52 SLD to organizacja , która skupia w swoich szeregach ludzi podłych ,nikczemnych i niewiarygodnie bezczelnych. SLD to organizacja która skupia w swoich szeregach ludzi z PZPR ,którzy są odpowiedzialni za katastrofę gospodarczą Polski lat PRLu , za mordowanie Polaków w grudniu 1970r , 1981r. Nikt z tej bandy nie poniósł kary za oczywiste zbrodnie. Dziś SLD to mafia. To banda zbirów , którzy opowiadają naokoło ,że są partią lewicową, że bronią ludzi pracy najemnej. Jaka jest rzeczywistość każy normalny człowiek widzi. SLD wykorzystuje naiwność ,głupotę i niewiedzą historyczną Polaków. Dlatego rządzą . Zbiry , złodzieje!!!! Ale naród wreszcie powoli zaczyna rozumieć ,kogo wybrał. Aferzystów ,kłamców , pospolitych złodzieji i kryminalistów. Dlatego towarzysze znów uderzają w Kościół. Znów wskazują Polakom wroga. Jest nim ponoć Kościół Katolicki. Dlatego trzeba mu dokopać! A ,że Polacy w swej zdecydowanej większości do patentowani głupcy, SLD liczy na poklask za swą inicjatywę. Bezczelni komunistyczni aparatczycy jak Dyduch Miller Kwaśniewski Szmajdziński i reszta barachła , powinni za swoje bandyckie czyny siedzieć w ciężkich więźieniach a nie sprawować władzę. Macie krew Polaków na swoich sowieckich łapach bydlaki !! To przez was Polacy cierpią dziś biedę i niedostatek, bo tak rządziliście krajem po wojnie. I nie Kościół jest wrogiem Polaków ale właśnie wy -komuniści z SLD-PZPR . Ale wasz złodziejski koniec nadchodzi nieuchronnie bydlaki aferzyści złodzieje i demoralizatorzy. Już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spanion Re: SLD PARTIA BANDYTÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:32 spanion@gazeta.pl Przygotowujemy sie do delegalizacji SLD ( zyjemy w Panstwie prawa) kazda pomoc i informacja sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Nareszcie !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 14:35 Juz dawno o tym trzeba bylo pomysleć i zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Teraz czekamy na czyny! IP: *.acn.waw.pl 18.09.04, 22:40 Jestem chrześcijaninem ale rozmiar wpływów kleru katolickiego w Polsce i jego średniowieczna retoryka wzywają o pomstę do niebios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... SLOCAC, SKLOCAC,SKLOCAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 18.09.04, 14:37 ...bekniecie jeszcze k...bolszewickie z sld...i wywioza was z polski na taczkach Odpowiedz Link Zgłoś