darekvtb 11.12.12, 18:37 Kogo na tym zdjeciu tak radosnie witaja Londynczycy? Podpowiedz dla p-a: - to Rusek - to komunista - to krasnoarmiejec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 18:43 Sadzisz ze w Chinach mieszka 1 350 000 000 Ruskich? Ty przeceniasz ich mozliwosci.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 18:47 Darek, dylematy i szachmaty Ruskich JUŻ nie są ważne. Uciekaj stamtąd. Polska to matecznik. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dylematy Rassiji są ważne, Woytek. 11.12.12, 18:54 Rassija znajduje sie w podobnej sytuacji jak Polska w latach 1935-38... Niby wojna jej nie grozi, ale... sama tak dalej plynac nie moze. Bo jest gospodarczo i ludnosciowo za slaba... Rassija moze skumac sie z Zachodem, albo z Chinami... Nie jest nam obojetne - z kim sie skuma. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Dylematy Rassiji są ważne, Woytek. 11.12.12, 19:22 j-k napisał: > Rassija znajduje sie w podobnej sytuacji jak Polska w latach 1935-38... > Niby wojna jej nie grozi, ale... sama tak dalej plynac nie moze. > Bo jest gospodarczo i ludnosciowo za slaba... ---------------------- Jotka, pełna zgoda. Jak będziesz wznosił toast na jakiejś uroczystości to dodaj "i za Wojtka". --------------------- > Rassija moze skumac sie z Zachodem, albo z Chinami... > Nie jest nam obojetne - z kim sie skuma. -------------------- Rosja jeszcze w tej chwili coś rozgrywa. Pies drapał co rozgrywa. Jednak za lat kilka, kilkanaście nie będzie rozgrywała, a będzie rozgrywana. Przez kogo i na jakich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ty prav, Wojtek, ale... 11.12.12, 20:13 [b] > Rosja jeszcze w tej chwili coś rozgrywa. > Pies drapał co rozgrywa. > > Jednak za lat kilka, kilkanaście nie będzie rozgrywała, > a będzie rozgrywana. > > Przez kogo i na jakich warunkach? Otoz to. jednakze ma KILKANASCIE lat - by grac na pozycji rozgrywajacego. jezeli tego nie zrobi - JAAASNE - ze rozgrywac za nia beda inni. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 19:19 "Polska to matecznik." - owszem, ale teraz.. juz jest dla mnie za mala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 19:24 darekvtb napisał: > "Polska to matecznik." - owszem, ale teraz.. juz jest dla mnie za mala :-) ------------------ Darek, uciekaj do Polski. Pozdrawiam Wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 19:28 "uciekaj do Polski." - Wpadne za tydzien, ale tylko na jeden dzien.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 19:32 darekvtb napisał: > "uciekaj do Polski." > - Wpadne za tydzien, ale tylko na jeden dzien.. ---------------- Oceniłem sytuację tak jak umiałem. Może się mylę. Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 20:04 "Oceniłem sytuację tak jak umiałem.." A sytuacja jest taka: Kolega w piatek leci do Londynu. Chcielismy razem (bym strzelil pywko z Igorem :-), ale na Londyn trzeba co najmniej 4 dni (weekend + 2 robocze), a ja juz poprosilem o urlop na ostatni tydzien roku, i urwac sie teraz jeszcze na 2 dni - to w oczach kapitalisty szczyt bezczelnosci (felusiak - potwierdzi :-). Wiec musialem zrezygnowac i Ruslan poleci sam.. A ja na Swieta - do Polski. A potem - na poludnie UE, sprawdzic jak sie zyje dluznikom Europy. Ruscy swietuja Nowy Rok (maja wolne) od 30 grudnia 2012 do 8 stycznia 2013. Wiec wtedy na wszystkich glownych ulicach europejskich stolic bedzie slychac Rosjan :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 20:36 Dobrze Darku, że optymistycznie widzisz Świat. Ja jednak mam na myśli Twoje uczucia i wybory życiowe gdy cena baryłki ropy zanurkuje poniżej 90$. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 20:46 1. Bylem i jestem Polakiem. 2. Nie ja pierwszy, nie ostatni i nie jedyny Polak ktory zarabia na chleb za granica. 2. Dopuki USA prowadza wojny - nie zanurkuje! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 20:54 darekvtb napisał: > 2. Dopuki USA prowadza wojny - nie zanurkuje! ------------ Hm, Jankesi prowadzą wojny? Wojny prowadziły państwa Europy XIX-XX wieku. Na Kremlu są kretyni. Uważają, że te czasy się nie skończyły. PS. Uciekaj do Polski póki jet to łatwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 21:12 "Uciekaj do Polski póki jet to łatwe.." Po co? Ja jestem w Polsce co 2 miesiace. W razie potrzeby podroz zajmuje jakies 1,5 godz. Z Moskwy mam tanie loty do Pekinu, Szanghaju i na Hainan. Naprzeciwko mnie mieszka Rosjanin co wrocil z Kanady (czesto mnie zaprasza do siebie). Obok niego mieszka Francuz z zona - Tatarka. Filip robi swietne danie "koguta w winie". Maz mojej znajomej Rosjanki - Niemiec. Jajcarz jakich malo! Proponowalem mu razem spedzic Nowy Rok w Rzymie, ale fryce to sa tacy pracocholicy :-( Na urodzinach Nataszy, pilismy za jednym stolem za "pokoj na calym swiecie": ja- Polak, Andriej - Rosjanin, Niemiec i Japonczyk. I gdzie ja w Polsce znajde takie kolorowe towarzystwo???? Polska jest za nudna.. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Trzymaj sie. Rassija to wyzwanie. 11.12.12, 20:10 darekvtb napisał: > "Polska to matecznik." - owszem, ale teraz.. juz jest dla mnie za mala :-) Rozumiem. Rassija - to wyzwanie/challenge Gdybym byl 10 lat mlodszy - tez bym to wyzwanie podjal. A odwiedzalem Rassije na przestrzeni (czasowej) 25-ciu lat... I tez widzialem - jak sie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Trzymaj sie. Rassija to wyzwanie. 11.12.12, 20:26 "Rassija - to wyzwanie/challenge" Noo.. Dla kogo - wyzwanie, a dla Niemcow to zlota zyla! Volkswagen od 2006 roku juz zainwestowal w Rosji 1 000 000 000 Ojro, a w ciagu przyszlych 3-ch lat doda jeszcze 840 000 000. Teraz zaczeli budowe nowej fabryki silnikow. W 2015 fabryka bedzie produkowac 150 000 silnikow rocznie. Poniewaz troche znam Niemcow - to w te plany nie watpie! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Trzymaj sie. Rassija to wyzwanie. 11.12.12, 20:32 Darek, zapamiętaj sobie raz na zawsze. Giermania = UE. Giermania inwestuje w kraju X. Ergo. Polskie jabłka mają w kraju X zbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Trzymaj sie. Rassija to wyzwanie. 11.12.12, 20:34 Ржyнимaгyyyy :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Trzymaj sie. Rassija to wyzwanie. 11.12.12, 20:37 darekvtb napisał: > Ржyнимaгyyyy :-)))))) ---------------------- Sorry Darku, nie znam języka arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Mialem kilka rozmow n/t pracy w Rassiji... 11.12.12, 20:38 (znam dobrze rosyjski)... Giermancy mnie pytali: - nie boi sie pan, ze Rosjanie Pana - jako szefa i Paliaka - nie zaakceptuja? Nie boje sie - odpowiadalem. Rassiju haraszo znaju... Ale oni (Niemcy) sie o to bali. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Mialem kilka rozmow n/t pracy w Rassiji... 11.12.12, 20:53 Kiedy szukalem pracy w Moskwie, to mialem nadzieje ze znajde zatrudnienie w jakiejs polskiej firmie (bo jestem prawie miejscowy i jezyk..). Ale mnie uprzedzili znajomi ze Polacy mi tyle nie zaplaca co Rosjanie. Po kilku propozycjach od Polakow, stwierdzilem ze znajomi mieli racje :-) Dlatego nie pracowalem w zadnej polskiej firmie.. Rosjanie sa bardziej hojni! Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Mialem kilka rozmow n/t pracy w Rassiji... 11.12.12, 21:02 Polskie firmy astronautow to chyba w ogole nie zatrudniaja...:) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Mialem kilka rozmow n/t pracy w Rassiji... 11.12.12, 21:14 Byl jeden kosmonauta, Hermaszewski. Ale nawet jemu emeryture chcieli odebrac (bo to komunista!) Wiec u Polakow nikt nie ma lekkiego zycia - nawet kosmonauta! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 18:54 Bingo, też to chciałam napisać, byłeś szybszy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zagadka dla rusofobow! 11.12.12, 18:55 Feluś był szybszy, ale też chciałam napisać, że chodzi o Gagrina. No bo trudno, by Bieriezowskiego tak witali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk A czy wiecie, 11.12.12, 19:07 gdzie ten pomnik Gagarinu postawili? p.s. Darek,nie obrazasz sie za dodatkowe pytanie w twoim watku? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: A czy wiecie, 11.12.12, 19:14 Slyszalem o pomniku, ale nie wiem gdzie on jest.. P.S. W piatek moj kolega (Ruski), leci do Londynu, to go poprosze zeby zrobil pare zdjec.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: felus. 11.12.12, 19:23 Feluś był pewnie w tamtych czasach małym konsomolcem w Poslce.... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: felus. 11.12.12, 19:27 Bo mieszkam tylko 180 mil od Houston i byłem w osrodku NASA. Byłem też na szóstym pietrze book depository w Dallas. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: felus. 11.12.12, 19:31 felusiak1 napisał: > Bo mieszkam tylko 180 mil od Houston i byłem w osrodku NASA. Tam Gagarin nie doleciał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Sorry, bez sensu 11.12.12, 19:46 myślałam, że Igor pytał, skąd wiesz, że to Gagrin. A to chodziło o pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A czy wiecie, 11.12.12, 19:25 Coś ten angielski Gagarin niepodobny do prawdziwego Gagarina:-). Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:25 który wrócił, ale czy rzeczywiście był pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:26 Pierwsza była bodaj Łajka. I też wróciła! Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:30 Дo чегo дoшлa нayкa - нaд землей летaет.. cyкa! (c) Первый пoлет Белки и Стрелки Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:33 Ha, ha, fajne. A Biełka i Striełka były przed Łajką, czy po? No i co z tą Łajką? Wyczytałam właśnie, że podobno padła na zawał ze stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:37 Zadno zwierzatko nie przezylo,zreszta nie mialo szans.Poniewaz nie bylo opracowane jeszcze ladowanie na Ziemie w kapsule powrotnej. Gagarin wyskoczyl z kapsuly i wyladowal na spadochronie. Biedne suczki nie mieli na to szans. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:43 Dobrze, że to się stało tak dawno temu. Dziś zachodnie organizacje ochrony zwierząt dopiero by się rozwrzeszczały nad Putinem! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: gagarin był pierwszym 11.12.12, 19:48 Amerykanie rowniez sporo zwierzyny poswiecili ,zdobywajac kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk felus,Gagarin byl pierwszym. 11.12.12, 19:39 San Sanycz,o ktorym mowia,ze byl pierwszym kosmonautom i ktory zginal,byl tylko manekinem. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan pan Twardowski był pierwszy 11.12.12, 19:51 i to na księżycu. I to nie ksiądz Twardowsk("...Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą i ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą"), ale ten od pani Twardowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
j-k NIE. 11.12.12, 20:18 felusiak1 napisał: > który wrócił, ale czy rzeczywiście był pierwszy? nie. nie byl pierwszym, ale to ze Rassijanie o tym nie wspomna - jest zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Anglia, fotki 11.12.12, 20:31 stara dobra Anglia ir-ingr.livejournal.com/1200294.html Odpowiedz Link Zgłoś