Dodaj do ulubionych

Podrzutki bywaja rozne.

20.06.13, 23:29
Do szpitala w Bolesławcu ktoś podrzucił 69-letniego, nieprzytomnego mężczyznę. Wszystko wskazuje na to, że to szpital z USA, który nie chciał go leczyć z powodu braku ubezpieczenia.

Co nie mowcie,a Stany to najbardziej humanitarny kraj na swiecie.W takiej Rosji by nikt nie bawil sie w to,zeby czlowieka za darmo dostarczyc do Ojczyzny.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • 1blueelvic Oczywiscie, ze w Rosji byloby prosciej ... 20.06.13, 23:37
      Otworzyliby okno w styczniowa noc.
      • eva15 Kłamiesz! 20.06.13, 23:43
        W Rosji by go ugotowali, zjedli i popili pół litrem, wystawiając polskiej ambadsadzie rachunek za prąd i wódkę!
        Ludzkie ludzie w tej Hameryce.
        • 1blueelvic Ty nie tylko klamiesz, ... 21.06.13, 00:29
          ale i polujesz na Moskali.

Oni jedzania maja duzo niczym osiol siana w zlobie. Obzeraja pacjentow z dziennej diety, ksiezycowe wala rowno, a prad tanszy od barszczu.

Rachunku Polsce ze wzgledu na przeszlosc rowniez nie wystawia ...
      • romrus Re: Oczywiscie, ze w Rosji byloby prosciej ... 20.06.13, 23:57
        1blueelvic napisał(a):
        > Otworzyliby okno w styczniowa noc.

W samolotie, blueelvic-meerkat-aritmus-desant?

"Samolot Ministerstwa d/s nadzwyczajnych zabral z Tajlandii matke z noworodkem oraz ciezarna kobiete, ktora zechciala urodzic na Ojczyznie".

rus.ruvr.ru/2013_03_24/Bort-MCHS-zabral-iz-Tailanda-beremennuju-i-rodivshuju-rossijanok-i-mladenca/
        • 1blueelvic Z ciebie prawnik jak z koziej doopu ... 21.06.13, 00:35
          torba podrozna.

Ze swoja prawnicza logika wygladsz jak goowno w krzakach, ktore ukryte w internetowej anonimowosci smrodek prawnika roztacza.
          • igor_uk blueelvic zrzucil maske. 21.06.13, 00:41
            I okazala sie twarz zwyklego chama.
            • 1blueelvic Jak cham z chamem ... 21.06.13, 00:51
              jw.
          • romrus Nie zapomni piguleczek, trollu:-) b/t 21.06.13, 00:42
            1blueelvic napisał(a):

> torba podrozna.
            >
            > Ze swoja prawnicza logika wygladsz jak goowno w krzakach, ktore ukryte w intern
            > etowej anonimowosci smrodek prawnika roztacza.
            • igor_uk romrus,szyzofrenia nie leczy sie pigulkami. 21.06.13, 00:44
              On potrzebuje lobotomii .Boriskie,ponoc ,pomoglo :-)
              • 1blueelvic Gdybys nie byl idiota, ... 21.06.13, 00:59
                to bys tego z oczywistych wzgledow nie napisal.

Ale idioci juz tak maja i ... pizdza jak syberyjski wiatr.

Dla ciebie proponuje lit w polaczeniu z kwasem walproinowym ...

• igor_uk Czy prawde pisza tylko idioci? 21.06.13, 01:04
                  Przeciez to ,co napisalem,jest prawda.
                  Zapomniales przelogowac sie w swoim czasie i to nie bylo moja wina. Teraz odreagowujesz ,jak zwykly cham,zreszta to robiles zawsze.
                  • 1blueelvic Z tym akurat ja nie mam problemu, ... 21.06.13, 01:09
                    to tylko i wylacznie twoj problem igor vel kamandir vel mongolczik vel igor z uk vel jeszcze cos tam.

Daj se siana bolku. Na URSIE doope tobie skopali wiec tutaj chcesz swoje problemy rozwiazywac?
                    • igor_uk Ha,ha. 21.06.13, 01:12
                      blueelvic,cieniutko zaspiewales.Czyz by zamiast lobotomii poddales sie kastracji?

Problem to ty masz i to problem z wlasna osobowsia.
                      • 1blueelvic Wychodzisz na glupka po raz drugi. 21.06.13, 01:16
                        Gdybys troszeczke pomyslal, to zreflektowalbys sie pier.nales straszna glupote, ktora swiadczy zes zwykly cymbal. Ale ty uparty ruski czlowiek i brniesz w ta glupote coraz dalej ..

Dla ciebie proponuje lit w polaczeniu z kwasem walproinowym ...
                        • igor_uk blueelvic. 21.06.13, 01:19
                          Kiedys ty mnie napisales cos podobnego,ale pozniej wycofales sie ze swoich slow.
                          • 1blueelvic Ok. 21.06.13, 01:24
                            Nie ma sprawy, nie ma problemu.

Ty sie tez wycofujesz z niektorych ustalen.
              • eva15 Re: romrus,szyzofrenia nie leczy sie pigulkami. 21.06.13, 01:00
                Nikt mu za lobotomię nie zapłaci, to beznadziejny przypadek!
                • eva15 Jemu zostaje tylko samolot 21.06.13, 01:01
                  Mogą go tylko odesłać samolotem do Polski:-)))
                  • 1blueelvic Tobie zas gruba 3 litrowa lewatywa. 21.06.13, 01:18
                    Kuracja ze szczesliwym zakonczeniem.
                • 1blueelvic Beznadziejnoscia, to ty jestes pisana ... 21.06.13, 01:05
                  kobieto z ruskimi kwitami, ... szara i smutna beznadziejnoscia.

• eva15 Re: Podrzutki bywaja rozne. 20.06.13, 23:40
      No jak tu nie kochać Hameryki?
    • kylax1 No i co z tego? 20.06.13, 23:40
      Facet chyba nie był w ogóle obywatelem USA, ale nielegalnym imigrantem. Szpital amerykański, za darmo odesłał go do Polski, wraz z opieką lekarską, prywatną karetką itd.

Jego utrzymywanie w USA kosztowałoby dziesiątki razy więcej, niż bilet na samolot + karetka.
      • 1blueelvic Debili i dzieciolow nie przekonasz. 21.06.13, 00:37
        jw.
        • igor_uk To prawda blueelvic. 21.06.13, 00:42

Zwlaszcza,jak debily i dzieioly maja wiele osobowosci.Wtedy oni dyskutuja sami z soba.
          Czemu dales nie tak dawno przyklad.
    • malkontent6 Re: Podrzutki bywaja rozne. 20.06.13, 23:43
      "69-latek jest w ciężkim stanie"

a póxniej:

"w zsadzie stan mężczyzny jest dobry i tak naprawdę bardziej od hospitalizacji wymaga on po prostu opieki."

Cała ta sprawa wydaje mi się podejrzana. Nielegalni Latynosi nagminnie leczą się tu za darmo.
      • eva15 Re: Podrzutki bywaja rozne. 20.06.13, 23:49
        Zobaczył opiekuńczą jak matka ojczyznę to mu się od razu zdrowie poprawiło!
      • igor_uk malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 20.06.13, 23:52
        I to lekarze polskie,nie patrzac na to,czy ten gosc ma srodki na leczenie,czy nie,doprowadzili jego do stanu dobrego.
        Mnie zaniepokilo w tym artykule cos innego,ale na co nie chcialem odrazu zwrocic uwage innych:

"Jak przyznaje konsul, najczęściej rodziny z Polski nie chcą mieć nic wspólnego z osobami, które przebywają w szpitalach w USA. Bliscy nie życzą sobie także, by przekazywać komukolwiek adresy czy numery telefonów."

Co sie dzieje z ludzmi?
        • malkontent6 Re: malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 21.06.13, 00:05
          igor_uk napisał:

> I to lekarze polskie,nie patrzac na to,czy ten gosc ma srodki na leczenie,czy
          > nie,doprowadzili jego do stanu dobrego.

Tak robią też lekarze amerykańscy.

> Co sie dzieje z ludzmi?

To jest inna sprawa. Ja przypuszczam, że to rodzina go sprowadziła a teraz udaje, że go nie zna.
          • eva15 Re: malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 21.06.13, 00:13
            malkontent6 napisał:

> To jest inna sprawa. Ja przypuszczam, że to rodzina go sprowadziła a teraz uda
            > je, że go nie zna.

To napewno, w końcu zwykli Polacy mają dużo kasy i poczucie humoru. Najpierw rodzina ściągnęła go i zapłaciła za samolot, bo koniecznie chciała go u siebie, potem uznała, że zrobi mu dowcip i będzie udawać, że go nie zna.
            Polacy tak mają:-))))
            • malkontent6 Re: malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 21.06.13, 00:24
              eva15 napisała:

> Najpierw rodzina ściągnęła go i zapłaciła za samolot, bo koniecznie chciała go u siebie, p
              > otem uznała, że zrobi mu dowcip i będzie udawać, że go nie zna.

Ewciu, nie wiemy jak tam było. To są zaledwie moje spekulacje. Wygląda na to, że facet jest menelem i rodzina się go wyparła. Ale może był im potrzebny do podpisania jiekiegoś dokumentu? O czymś takim akurat słyszałem.

> Polacy tak mają:-))))

Za mało znasz Polaków, aby wydawać opinie. :)
              • igor_uk malkontent,czytaj uwazniej. 21.06.13, 00:40
                "Jak przyznaje konsul, najczęściej rodziny z Polski nie chcą mieć nic wspólnego z osobami, które przebywają w szpitalach w USA"

W cytacie nie mowi sie o konkretnie tym facecie .Zauwaz,konsul uzyl slowa "najczęściej".

p.s. A czy obejrzales wideo,ktotre jest w zalinkowanym przez mnie artykule?
                Przeciez tam mowi redaktor,ze gosc dostal udaru. A amerykanskie lekarze pozbyli sie go,zamiast tego,zeby jemu pomoc.
                • malkontent6 Re: malkontent,czytaj uwazniej. 21.06.13, 04:59
                  igor_uk napisał:

> "Jak przyznaje konsul, najczęściej rodziny z Polski nie chcą mieć nic wspólnego
                  > z osobami, które przebywają w szpitalach w USA"

To dziwne. Moja żona kilka razy była tu w szpitalu a jej rodzina do tej pory nie zerwała z nią kontaktów. Widocznie należymy do tej małej grupy, której rodzina się nie wyparła. :)

> Przeciez tam mowi redaktor,ze gosc dostal udaru. A amerykanskie lekarze pozbyli
                  > sie go,zamiast tego,zeby jemu pomoc.

Igor, o ile znam tutejsze realia, to lekarze takiego faceta leczą a później, jeśli jest bezdomny i nie ma rodziny, przesyłają go do jakiegoś domu opieki dla tego typu ludzi.
                  • igor_uk Pare pytan,malkontent. 21.06.13, 17:41
                    Jak Twoja zona lezala w szpitalu,czy wy prosili o pomoc rodzine?
                    Czy rodzina z Polski zaproponowala pomoc?
                    I ostatnie pytanie:
                    Czy Twoim zdaniem Konsul RP jest klamca?
              • eva15 Re: malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 21.06.13, 00:40
                Z Jackowa Polaków znam tylko tyle, co na forum, to fakt. Jeślii chodzi o przebywanie z Polakami w PL, to jestem tam w ciągu jednego roku zapewne znacznie częściej niż ty przez 10 lat:-)))
                No ale dlatego ty jesteś specem!
                • malkontent6 Re: malkontent,"podrzutek" byl nie przytomny. 21.06.13, 04:52
                  eva15 napisała:

> Z Jackowa Polaków znam tylko tyle, co na forum

Co to jest Jackowo? :)
    • eva15 Ciekawe, czy dożyję czasów gdy Niemcy 20.06.13, 23:46
      zamiast dawać pomoc socjalną i lekarską pakują setki tys. swoich cennych, nielegalnych przybyszów w samoloty i wysyłają ich do ich ojczyzn.
      To by się chyba nazywało nazizmem!
      • igor_uk Lepiej nie. 20.06.13, 23:58
        Bo co by w Polsce stalo sie,jak by przybylo tyle bezrobotnych.
        • eva15 Re: Lepiej nie. 20.06.13, 23:59
          I to jeszcze chorych bezrobotnych!
          • igor_uk Re: Lepiej nie. 21.06.13, 00:45
            Chory bezrobotny jest koszmarem dla kazdego kraju.Ale nie dla Stanow,bo tam na takich czeka tylko dama z kosa.
          • malkontent6 Re: Lepiej nie. 21.06.13, 05:02
            Dobrze, że Rosjanie nie włóczą się po świecie w takich ilościach jak Polacy, bo i wy mielibyście ten problem. Biorąc pod uwagę średnią długość życia w Rosji można powiedzieć, że opieka medyczna nie jest tam na najwyższym poziomie.
    • 1blueelvic A tak na marginesie, ... 21.06.13, 00:49
      to trzeba byc niesamowitym ... ups, sukinsynem, zeby nie wspomniec o corkach tego biednego faceta, ktore nie chcialy miec z ojcem nic do czynienia. Za chamstwo dzieci i ich znieczulice rowniez Stany sa odpowiedzialne.

Upolitycznienie ... to jest to. Obyczaje prosto z rynsztoka.
      • igor_uk A tak na marginesie, blueelvic. 21.06.13, 01:07
        Dla czego bronisz niegodziwego postepowania amerykanskich lekarze?
        • 1blueelvic Ja ich nie bronie ... 21.06.13, 01:13
          Postepuja zgodnie ze swoimi wytycznymi ... lepszymi lub gorszymi, ale zawsze z wytycznymi.

Dlaczego nie wspomniales o corkach? To tutaj jest problem.

Skad wiesz, ze nie postepowali w dobrej wierze?
          • igor_uk Czytaj uwazniej. 21.06.13, 01:17
            Pisalem o tym w o wiele szerszym kontekscie,niz tylko ten pojedynczy czlowiek.
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,145268396,145268801,malkontent_podrzutek_byl_nie_przytomny_.html
            • 1blueelvic To artykul o tym mowi ... 21.06.13, 01:22
              Ty ten fragment pominales w czolowce watku, ... a moim zdaniem powinienes to zrobic.

Dlasza dyskusje sledzilem wybiorczo.
              • igor_uk Re: To artykul o tym mowi ... 21.06.13, 01:30
                Zalinkowalem calosc artykula i kazdy mogl to przeczytac.
                Oprocz tego nie rozumiesz tego,ze ja znajuduje sie w trudnej sytuacji.Ja nie moge pozwolic sobie na krytyke poczynan Polakow.
                • 1blueelvic Alez mozesz ... 21.06.13, 01:40
                  Dlaczego niby nie?

Ja napisalbym ten watek inaczej ... i o maly figiel bym to zrobil. Byles szybszy.

Problem w tym artykule ma dla mnie znacznie inny wymiar ... Mam na mysli portret dzisiejszej rodziny i jej specyficzny aspekt moralny, za ktory odpowiada ... Tu byloby pole do swietnej dyskusji z perspektywy roznych doswiadczen i nie tylko.

• misterpee Re: czy bluelevic i kylax 21.06.13, 05:14
                    to sama osoba. Pisza z ta sama hutzba, w sprawach ktore jasne .
                    W wiec staruszkow wysylaja do polski bo sa bezdomni i moze nielegalni. Nie jest to jedyny powod. Chyba na tym Forum opisano przypadek starszego i bogatego pana, ktoremu "przyjaciele" zaoferowali pomoc w zalatwianiu spraw finasowych i administracyjnych. Zaladowali staruszka w samolot i wyslai do domu starcow w Europie, a sami zgarneli jego forse do swojej kieszeni. Jak widac Obamaland jest na krawedzi desperacji jezeli slyszy sie o podobnych przypadkach dosyc czesto.
                    • romad2447 Re: misterpee 21.06.13, 12:14
                      Ty jako znawca Ameryki,powiedz nam ile tej forsy tam bylo ?
                      Bo inaczej to jestes kretyn[ka] do 10 potegi !
                    • 1blueelvic Jasnosc ciebie oslepia ... 21.06.13, 12:45
                      Do myslenia polecam ciemne okulary.
                  • igor_uk Re: Alez mozesz ... 21.06.13, 17:44
                    Jak by uwazniej czytal posty zalozyciela watku,to by dostrzegl,ze wlasnie w ten sposob i miala potoczyc sie dyskusja.
      • malkontent6 Re: A tak na marginesie, ... 21.06.13, 05:11
        1blueelvic napisał(a):

> Za chamstwo dzieci i ich znieczulice rowniez Stany sa odpowiedzialne.

Za co jeszcze Stany są odpowiedzialne? Za stonkę ziemnianczaną też?

Ja ma dziwne wrażenie, że ta sprawa wyglądała trochę inaczej.
        • 1blueelvic Re: A tak na marginesie, ... 21.06.13, 12:39
          Za chamstwo dzieci i ich znieczulice rowniez Stany sa odpowiedzialne.

Zamiast znaku zapytania postawilem kropke. Reszta bez zmian.
        • igor_uk To skad biora sie klamcy w dyplomacji polskiej. 21.06.13, 17:54
          Jak malkontent sadzi,ze sprawa mogla w rzeczywistosci wygladac inaczej,to znaczy konsul RP klamie.
          • malkontent6 Re: To skad biora sie klamcy w dyplomacji polski 21.06.13, 19:30
            Igor, polska dyplomacja to jest nadal ciekawostka przyrodnicza. Na placówki do do USA oni przyjeżdżają głównie po to, aby ich dzieci chodziły tu do szkoły i w ciągu 4-6 lat mówiły po angielsku jak Amerykanie, bo to im pomaga w przyszłości w karierze.

Ta pani prawdopodobnie miała na myśli rodziny polskich bezdomnych (czyli meneli, alkoholoków). Być może te rodziny są takie same jak ci bezdomni.
            • igor_uk Nie do konca o to chodzi,malkontent. 21.06.13, 19:39
              A chodzi o zachowaniu amerykanskiego szpitalu
              Pani Konsul powiedziala:
              " Szpital ze stanu New Jersey nie chciał tego zrobić. Za naszymi plecami przetransportowali nieprzytomnego do Polski – mówi konsul. – Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, by decyzję o transporcie nieprzytomnej osoby podejmować bez porozumień. Przecież między placówkami musi być umowa, muszą być dokumenty. Nie można postawić pacjenta pod drzwiami i odjechać " .
              Twoim zdaniem,mialo byc inaczej. A to znaczy,ze ona klamie.
              • malkontent6 Re: Nie do konca o to chodzi,malkontent. 21.06.13, 19:47
                Chciałem ci tylko powiedzieć, ze polska dyplomacja jest na ogół kiepskiej jakości.

Nie mam pewności czy ta pani wie wszystko. O ile wiem pacjent musi wyrazić zgodę na przewiezienie do innego szpitala. Ta sprawa jest bardzo dziwna.
      • mara571 jestes pewny 1blueelvic? 21.06.13, 21:55
        1blueelvic napisał(a):

> to trzeba byc niesamowitym ... ups, sukinsynem, zeby nie wspomniec o corkach te
        > go biednego faceta, ktore nie chcialy miec z ojcem nic do czynienia. Za chamst
        > wo dzieci i ich znieczulice rowniez Stany sa odpowiedzialne.

Piszesz o chamstwie i o corkach. A wiesz cos o okolicznosciach?
        Corka moich przyjaciol zginela w wypadku samochodowym, maz przezyl. ich dziecka w samochodzie nie bylo. Przyjaciele zajeli sie wnuczka, a tatus po wyjsciu ze szpitala juz sie po dziecko nie zglosil. Mala miala wtedy 3 lata. Wkrotce minie 12 lat, w tym czasie dziewczyna widziala ojca dwukrotnie, tatus pisze od czasu do czasu od 4 lat maile, nigdy nie dal grosza na utrzymanie. Zalozyl nowa rodzine, poza Polska, rozwiodl sie i na dziecko z drugiego zwiazku tez nie placi.
        Dziadkowie sa rodzina zastepcza i nie moga w polskim sadzie uzyskac wyroku pozbawienia praw rodzicielskich. A poniewaz tatus jest nadal tatusiem, musi wyrazic zgode na wystawienie paszportu corce. Przed trzema laty, kiedy poprzedni dokument stracil waznosc, dziadek wynajal detektywa, ktory znalazl tatusia w Nowym Jorku. Tylko szatazem udalo sie go zmusic do udania sie do konsulatu, aby tam zlozyl podpis na odpowiednich dokumentach.
        On jest tez kandydatem na takiego bezdomnego i nieubezpieczonego, ktory nielegalnie przebywa w USA.
        Czy uwazasz, ze po uplywie nastepnych 20 lat corka nie bedzie miala moralnego prawa do odmowienia przyjecia ojca i zaplacenia rachunku za jego leczenie?
        • malkontent6 Re: jestes pewny 1blueelvic? 21.06.13, 22:05
          Mara, piszesz o smutnych przypadkach, które ja też tu widziałem. Znałem osobiście faceta, który miał zamiar ściągnąć tutaj żonę i troje dzieci. Niby zaczął coś robić w tym celu, ale poznał pewną Latynoskę i zmienił zdanie na temat swojej przyszłości. Ale miał pretensje do żony, że pod jego nieobecnosć nie dbała o synów i zeszli na złą drogę.
          • mara571 Re: jestes pewny 1blueelvic? 21.06.13, 22:13
            w tym przypadku zagrozen nie ma. Dziewczyna jest zdolna, ambitna, najbardziej brakuje jej matki. I o to ma zal do tego tam na gorze.
            Ale to sa cienie emigracji, jezeli nie wyjdza cala rodzina.
    • wojciech.2345 powstaje rurociąg do transportu gazu łupkowego 21.06.13, 12:23
      PetroChina Company, największy azjatycki producent ropy i gazu, rozpoczął budowę rurociągu do transportu gazu łupkowego z prowincji Syczuan. Chiny posiadają największe złoża gazu łupkowego na świecie.
      • darekvtb Polacy vs. Chevron - Na kogo pan stawia? 21.06.13, 13:39
        Kuchnia polowa, wojskowy namiot i filmy o gazie łupkowym. Tak mieszkańcy Żurawlowa protestują przeciwko inwestycji firmy Chevron. Blokada trwa od poniedziałku.
        • wojciech.2345 Re: Polacy vs. Chevron - Na kogo pan stawia? 22.06.13, 12:09
          Kitajce budują rurę do transportu gazu głukowego.
          Oszaleli?
        • mara571 Stawiam na kasę, której życzą sobie 22.06.13, 13:03
          I mieszkańcy i gmina.
    • 1blueelvic Czy zauwazyles igor ... 21.06.13, 13:00
      ze odpowiadalem ironia na ironie?

Twoje:

Co nie mowcie,a Stany to najbardziej humanitarny kraj na swiecie.W takiej Rosji by nikt nie bawil sie w to,zeby czlowieka za darmo dostarczyc do Ojczyzny.

Moje:

Oczywiscie, ze w Rosji byloby prosciej . Otworzyliby okno w styczniowa noc.

Ps. to nie ja wyprowadzilem ten watek w krzaki i ty o tym dobrze wiesz.
      • igor_uk Oczywiscie,ze zauwazylem. 21.06.13, 17:48
        Dla tego w zaden sposob nie zareagowalem na twoi slowa,poniewaz wiedzialem,ze to tylko ironia.
        Gorzej pkazalo sie z toba,kiedy ty dosc bezpardonowo zaatakowales Ewe,ktora podtrzymala ironiczny ton naszych wypowiedzi.
        Ale i tak nie sadze,ze watek zostal wyprowadzony w krzaki .
    • malkontent6 Sprawa staje się głośna. :) 21.06.13, 20:34
      Ciekawe są wypowiedzi pod zalinkowanym artykułem na WP.

forum.gazeta.pl/forum/w,44,145264347,145264347,jak_sie_leczy_hotdogi_i_inne_mcovy_w_hamericzku_he.html
      • igor_uk To prawda. 21.06.13, 20:40
        Sprawa w Polsce nabiera rozglosu.
        Dosc sporo mowilo sie o tym zderzeniu w Polsacie i na dwojce.
        • malkontent6 Re: To prawda. 21.06.13, 20:42
          W komentarzach pod artykułwm w Wirtualnej Polsce Polacy z USA też mają wątpliwości. Tak jak ja.
          • igor_uk Lojalnosc za wszelka cene. 21.06.13, 20:56
            Coz,mnie to jest znane :-)

p.s. Predziej uwierzysz w to,ze pol Polski sa klamcami,niz w to,ze jakis szpital w Ameryce postapil niegodziwie.
            • malkontent6 Re: Lojalnosc za wszelka cene. 21.06.13, 21:26
              Igor, moja żona była tu w szpitalu kilka razy. Znajomi też. Ja znam tutejszą służbę zdrowia.

Meksykanki w ciąży nagminnie przekraczają granice USA żeby urodzić dziecko włąśnie tutaj. Po prostu wchodzą do szpitala z wielkimi brzuchami i rodzą. Nie można ich nie wpuścić mimo, że wiadomo, że nie zapłacą.
        • lubat Re: To prawda. 21.06.13, 20:52
          igor_uk napisał:

> Sprawa w Polsce nabiera rozglosu.
          > Dosc sporo mowilo sie o tym zderzeniu w Polsacie i na dwojce.

Rozgłos nie ma większego znaczenia. Może miałby, gdyby taki numer wykręciła np. Litwa, a już na pewno, gdyby to był Łukaszenka. A gdyby Putin - to kaczki już by wzywały do zbombardowania Kremla.

W tym przypadku, jeśli już w Polsce nabierze to rozgłosu, to jakiś urzędnik Departamentu Jakiegoś Tam w randze woźnego wezwie polskiego ambasadora na dywanik i sprawa będzie migiem załatwiona: zwrócimy hamerykanom dotychczas poniesione koszty.
          • igor_uk Jak obliczyli w TV. 21.06.13, 20:59
            Koszta nie sa zbyt wysokie,cos w granicach 70 000 zlotych,czyli wartosc byle jakiego autka.
            Polska nie zbiednieje ,a Hamerykanie znow poczuja sie dowartosciowani :-).
    • strondzo Re: Podrzutki bywaja rozne. 22.06.13, 11:40
      każdego przygłupa przyjacielaAmeryki może to spotkac ! ten czlowiek mieszkał w USA 30 lat
      felusia też to może spotkac !
      • igor_uk Oczywiscie,ze kazdego z nich to moze spotkac. 22.06.13, 14:10
        Tylko problem polega na tym,ze oni w to nie wierza.
        Gosc,o ktorym mowa w tym watku,na pewno rowniez w takie cos nie wierzyl.Przeciez on mieszkal w najbardziej demokratycznym kraju na swiecie,w ktorym czlowiek stanowi najwieksza wartosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka