Dodaj do ulubionych

Multi-kulti robi postępy

15.11.13, 16:44
Popularna (tak piszą) prezenterka norweskiej telewizji NRK - Siv Kristin Saellmann dostała od męża gustowny prezent: maleńki złoty krzyżyk (1,5 cm wysokości) wysadzany czarnymi brylancikami, więc szczęśliwa kobitka założyła go sobie na szyję do pracy.

Obrazek tu:
www.bbc.co.uk/news/blogs-news-from-elsewhere-24821518
I chociaż trzeba było bardzo wprawnego sokolego oka, by na ekranie dostrzec na jej piersi to maleńkie cudo, to jednak islamusy mają doskonały wzrok i dostrzegły. I rozległ się jazgot jak muezinów z minaretu. I szefowie Siv Kristin natychmiast złożyli jej propozycję nie do odrzucenia: albo zdejmie krzyżyk, albo oni ją zdejmą z roboty. Jako że o tak dobrą robotę w jej branży i jej wieku nie tak łatwo nawet w Norwegii, kobieta zdjęła krzyżyk. Tym łatwiej jej to przyszło, że nie nosiła go z przekonania religijnego (chociaż jest chrześcijanką), a jeszcze bardziej "ułatwiła" jej decyzję znajomość losów angielskiej pielęgniarki Shirley Chaplin, czy stewardessy Nadii Eweidy.

Temat poprawności multi-kulti często jest poruszany na forum, ostatnio jakaś urzędniczka jakiejś ONZ-owskiej agendy chciała (a może i dalej chce) zlustrować belgijskie czy holenderskie obrzędy ludowe, bo występują w nich kolorowe szwarccharaktery.

Jak ze złośliwą satysfakcją piszą "Vesti" w duńskim mieście Kokkedal rada miejska wyasygnowała 60 tys. koron na obchody muzułmańskiego święta Kurban-bajram, a odmówiła dotacji 7 tys. koron na choinkę bożonarodzeniową.

www.vesti.ru/doc.html?id=1154749
Ten tekst jest po putinowsku (żirynowsku) podstępny i złośliwy. Bo uderza nie tylko w czułą nutę prawdziwych Polaków-patriotów, ale i stawia ich po stronie takich sprzedawczyków, kosmopolitów, komsomolców, Żydów, Ruskich, Niemców (wybrać właściwe);)
Obserwuj wątek
    • igor_uk Nie tylko multi kulti robi postepy. 15.11.13, 17:02
      Pedalstwo rowniez co raz bardziej podnosi glowe:

Jak by ktos nie wiedzial o co chodzi,to polecam polskie zrodlo
      www.fakt.pl/znany-w-usa-dzialacz-gejowski-dan-savage-zaleca-przymusowe-aborcje,artykuly,428845,1.html
      • igor_uk Lubat,zeby nie bylo nieporozumien. 15.11.13, 17:05
        Nie mam zamiaru zmienic temat Twojego watku,poniewaz jestem pewien tego,ze i multi-kulti i pedalizacja kieruja ci sami ludzi ,ktore maja swoj wlasny cel.
        • lubat Re: Lubat,zeby nie bylo nieporozumien. 15.11.13, 18:46
          Igor, ja nie czuję się właścicielem wątku i każdy ma prawo napisać co tylko zechce. A do tego problem poruszony przez Ciebie jest dosyć ściśle skorelowany z postem wyjściowym.
    • eva15 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 17:56
      We frankfurckich przedszkolach postanowiono "przechrzcić" święto Sw. Marcina na święto latarni (w tym dniu dzieci chodzą z własnoręcznie wykonanymi lub kupionymi papierowymi latarenkami).
      • mara571 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 18:59
        to byla ponoc inicjatywa rodzicow poprawnie politycznych.
        Znasz reakcje zwiazku muzulmanskiego?
        Ona jest nieslychanie ciekawa....
        • wojciech.2345 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 19:09
          mara571 napisała:

> to byla ponoc inicjatywa rodzicow poprawnie politycznych.
          > Znasz reakcje zwiazku muzulmanskiego?
          > Ona jest nieslychanie ciekawa....
          ----------------------------
          Muzułmanom nie przeszkadza chrześcijaństwo.
          Im nie po drodze z ateuszami.
          • mara571 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 19:23
            dokladnie o to chodzi.
            Oczywiscie muzulmanie planuja uswiadamianie innych dzieci w przedszkolach i szkolach, ze oni swietuja Ramadan i Kurban Bajram.
            Ciekawe, ze jedynie postkomuchy z Die Linke glosno krzyczaly, ze czas skonczyc z ta tradycja. Zieloni milczeli.

www.derwesten.de/politik/selbst-muslime-halten-nichts-von-sankt-martins-verbot-in-kitas-id8637903.html
            • eva15 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 20:32
              Tak, zupełnie inne siły walczą z chrześcijaństwem, powoływanie się na rzekomą wrażliwość muzułmanów jest często tylko zasłoną dymną. Inna rzecz, że daje to muzułmanom czelność do wysuwania własnych roszczeń.
              • mara571 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 21:12
                jest jasne, ze muzulamnie nie sa zainteresowani w odgornej ateizacji.
                Moze byc ciekawie, kiedy sie faktycznie wlacza i pozbawia argumentow niektorych milosnikow multikulti.
                • eva15 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 21:45
                  Oni na razie otrzymują inne, jasne sygnały. Ich religia jest szanowana, robi się na jej rzecz ustępstwa, dopłaca im się do budowy meczetów etc. Nie mają więc powodów do narzekań.
    • malkontent6 Nie w Hameryce. 15.11.13, 18:12
      Bardzo popularna konserwatywna komentatorka polityczna Laura Ingraham:

www.google.com/search?q=%22laura+ingraham%22&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cFWGUqrjA_Kr4AOUoIGoBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=706#facrc=_&imgdii=_&imgrc=IeP9jJRjQ5QKmM%3A%3BzqiWG4qMFWHGXM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.travelinlibrarian.info%252FCGTDK%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F04%252F2013.04.02-Laura-Ingraham-on-The-OReilly-Factor.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.travelinlibrarian.info%252FCGTDK%252F2013%252F04%252F18%252Fdean-koontz-books-on-the-oreilly-factor%252F%3B1396%3B773
      • malkontent6 Przepraszam... 15.11.13, 18:13
        Przepraszam za ten paskudny link. Nie zauważyłem. I is sorry. :(
        • mara571 Re: Przepraszam... 15.11.13, 19:38
          tnij.org pomaga.
          A tak wracajac do tematu: jestescie w USA daleko za Murzynami.
          Nie macie odpowiednika Europejskiego Trybunalu Praw Czlowieka.
          Tam siedza juz wylacznie lewacy.
          • igor_uk Mara,mam pytanie. 15.11.13, 19:57
            Ciagle uzywasz slowa lewaki .Kim oni sa,Twoim zdaneim i maja cos wspolnego z ludzmi o lewicowych pogladach?
            • mara571 Re: Mara,mam pytanie. 15.11.13, 20:11
              Owszem, oni sami uwazaja sie za nowoczesna lewice.
              Zmodyfikowana definicja pochodzaca od samych lewakow brzmi:
              "Lewak – element społeczeństwa występujący pojedynczo lub zbiorowo, popierający lewicę, homoseksualizm i Muzykę Przeciwko Rasizmowi. Zadaniem lewaka jest niszczenie naszej wspólnie budowanej Polski!
              Do ugrupowan lewackich zaliczam srodowiska ekologow, LGBT, feministyki, wyznawcow ideologii gender i multikulti i wojujacych ateistow.
              W Polsce lewacka ideologie reprezentuje Partia Palikota.
              • igor_uk Re: Mara,mam pytanie. 15.11.13, 20:15
                Mnie nie interesuje to,za kogo oni sami sobie uwazaja,bo to ja wiem.
                Moim zdaniem lewacy maja tyle samego wspolnego z ludzmi o pogladach lewicowych,co i radykalni islamisci z muzulmanami.
                • mara571 Re: Mara,mam pytanie. 15.11.13, 20:28
                  zgadzam sie z toba.
                  Wytlumacz to Palikotom, Rozenkom czy Hartmanom.
                • mara571 Re: Mara,mam pytanie. 15.11.13, 20:40
                  jeszcze link do glosu madrego czlowieka
                  niezalezna.pl/43696-przegnac-lewactwo-ze-szkol
          • malkontent6 Re: Przepraszam... 15.11.13, 20:28
            mara571 napisała:

> tnij.org pomaga.

Wiem, za późno zauważyłem

> A tak wracajac do tematu: jestescie w USA daleko za Murzynami.
            > Nie macie odpowiednika Europejskiego Trybunalu Praw Czlowieka.
            > Tam siedza juz wylacznie lewacy.

Lewaków tu dużo bez trybunałów. :)
    • mara571 Zyby bylo smiesniej, ten holenderski 15.11.13, 18:58
      "czarnuch" jest postacia pozytywna, bo przynosi dzieciom prezenty wchodzac do mieszkan przez komin.
      Przypominal link do Spiegla, bo ten dzien mikolajkowy juz 17 listopada, czyli w niedziele.
      www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/amsterdam-haelt-am-nikolausfest-mit-schwarzen-nikolaushelfern-fest-a-930939.html
    • wojciech.2345 Ukraina nie wznowi importu gazu z Rosji 15.11.13, 20:09
      Źródło w UkrTransGazie, spółce zarządzającej ukraińskimi gazociągami "zapewnia, że (ukraiński koncern) Naftohaz nie planuje zakupu w tym roku więcej rosyjskiego gazu". Decyzja ta mogłaby ulec zmianie tylko wtedy, gdyby tegoroczna zima okazała się na Ukrainie wyjątkowo mroźna. Lokalni dystrybutorzy gazu mają dość surowca z zapasów, dlatego Naftohaz nie przewiduje, by wynikła potrzeba zwiększenia importu od rosyjskiego koncernu Gazprom - pisze "Kommiersant".

biznes.interia.pl/wiadomosci/news/ukraina-nie-wznowi-importu-gazu-w-rosji,1965121,4199
      • igor_uk wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 20:47
        Juz wznowila.
        • wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 20:51
          igor_uk napisał:
          > Juz wznowila.
          ---------------
          Nie wiem o tym.
          Po jakich cenach ten gaz?
          • igor_uk Re: wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 21:02
            W tej samej,wojtus.
            Gazprom uznal,ze Naftogaz jest winny mniej o 800 mln baksow (1mlrd 200mln Naftogaz jest winny na ta chwile),poniewaz to dlug Firtasza,ktory rowniez zajmuje sie importem rosyjskiego gazu.
            Wojtus,to wszystko jest zbyt trudne dla ciebie.W kartoflach jestes szanowanym ekspertem,w kazdym innym temacie ,zwyklym pajacem.
            Badz ekspertem ,wojtus, i pisz wylacznie o kartoflach.
            • wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 21:08
              Igorku,
              jeśli Rosja nie będzie importowała z Ukrainy produktów
              przemysłowych, to Ukrainie jest potrzebne MAŁO gazu.
              Poniał?

Matuszka jest na przegranej pozycji.
              • igor_uk wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 21:14
                Miales pisac o kartoflach.
                • wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 15.11.13, 21:23
                  igor_uk napisał:
                  > Miales pisac o kartoflach.
                  -------------
                  Igorku,
                  złodzieje z Rosji nie mają oferty dla złodziei z Ukrainy.
                  Jesteście bardzo słabi.
            • ubiquitousghost88 Yes, yes, yes... a ty Igruszka o Żydkach... 15.11.13, 21:16
              igor_uk napisał:

> Badz ekspertem ,wojtus, i pisz wylacznie o kartoflach.
              -------------------------------------------------------------------------------

Igruszka, dzięki ci za przysługę, że mnie na forum GW na Żyda lansujesz:
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,148022606,148049183,A_kto_jest_Rosjaninem_.html
              Niestety, ty się ze wszystkimi twoimi inicjatywami w życiu spóźniasz cholernie.
              Łagodna Polka musiała ci ruską wiedźmę sama zębami wygryzać, chciał ty, czy nie chciał.

Mnie na Żyda próbowali wylansować już Kitajcy, 15 lat przed tobą, kazioł.
              W kuluarach pewnych negocjacji, w których reprezentowałem stronę zachodnią, podszedł do mnie chyłkiem jeden z nich i pyta (widocznie... poznali się na mnie jak, za przeproszeniem, ty, kazioł):
              „Mr. Ubludek, czy pan przypadkiem nie jest Żydem?”
              A ja njemu: „I’m not, but I do not feel myself to be particularily proud of this fact”…
              A on mnie: “Sorry, but we have noticed that you are very clever. We know Europe pretty well and… we find that clever are there only them…”

forum.gazeta.pl/forum/w,50,148065237,148065237,Igruszka_dzieki_ci_za_przysluge_.html (wygryzione przez wściekłego Igruszkę, of course...)

• igor_uk Nieudany geniusz. 15.11.13, 21:21
                forum.gazeta.pl/forum/w,154812,148066380,148066380,Nieudany_geniusz_.html
    • martinsam1 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 21:38
      EUropa musi odrzucic kolonializm islamu
      • martinsam1 Re: Multi-kulti robi postępy 15.11.13, 21:42
        chrzescijanstwo i postchrzescijanski laicyzm są zbyt milosierne i naiwne
        na swiecie toczy się nieustanna walka o przetrwanie
    • kylax1 Jak zwykle bredzisz po kremolowsku./ 15.11.13, 22:25
      Jeżeli chodzi o kwestie Chaplin i Eweidy, to zapoznaj się z orzeczeniem ETPC w Strasburgu.

Wyraźnie było powiedziane, że jeżeli biżuteria (w tym krzyżyk) przeszkadza w wykonywaniu czynności medycznych, można go zakazać. Dlatego Chaplin przegrała.

Eweidy natomiast wygrała, bo British Airways zezwalały na symbole religijne Sikhom i muzułmanom, dlatego nie miały powodu, by zakazywać krzyżyka na szyi Eweidy.

Znowu propaganda kremlowska, jak to w Europie źle. Paszli won do Moskwy...
      • kaszebe12 Racja , kylax... 16.11.13, 08:57
        ...tylko neosyjonizm moze byc traktowany , jako sluszna droga dla gojow.-O ktorej sie wybierasz do synagogi ?
        • igor_uk Re: Racja , kylax... 16.11.13, 09:26
          Dobrze trafiles,kaszebe.Kylax jest zydkiem,propagujacym syjonizm i wszystko,co z nim jest zwiazane,miedzy innym zwalczanie religii,poza ta sluszna,tradycje i wszystkiego,z czym narody identyfikuja sie.
          • kaszebe12 Re: Racja , kylax... 16.11.13, 10:00
            - Tragikomiczna jest liczba "obywateli", ktorzy ulegaja tej propagandzie.-Zyje , badz co badz, w kraju , ktorego panstwowe granice zatrzymuja chmury Czernobyla i zagrypione ptaki , a jakze !
      • lubat Re: Jak zwykle bredzisz po kremolowsku./ 16.11.13, 12:06
        kylax1 napisał:

> Jeżeli chodzi o kwestie Chaplin i Eweidy, to zapoznaj się z orzeczeniem ETPC w
        > Strasburgu.
        > Wyraźnie było powiedziane, że jeżeli biżuteria (w tym krzyżyk) przeszkadza w wy
        > konywaniu czynności medycznych, można go zakazać. Dlatego Chaplin przegrała.
        >
        > Eweidy natomiast wygrała, bo British Airways zezwalały na symbole religijne Sik
        > hom i muzułmanom, dlatego nie miały powodu, by zakazywać krzyżyka na szyi Eweidy.
        >
        > Znowu propaganda kremlowska, jak to w Europie źle. Paszli won do Moskwy...
        >

Kłapiesz swoim kaczym dziobem zupełnie nie na temat i bez sensu. Doskonale znam los obu pań. Jeżeli krzyżyk "przeszkadza w wykonywaniu czynności medycznych" pielęgniarki w większym stopniu niż zegarek na ręku czy obrączka, nie mówiąc już o włosach na głowie, to norweska żurnalistka nie miała złudzeń, jaki będzie wyrok wszystkich trybunałów.

Co do stewardessy wiem nawet, że dostała 2 tys. euro odszkodowania.

Ale to co ja miałem na myśli w poście założycielskim, to była trwająca parę lat droga sądowa, w czasie której obie nie mogły pracować w firmach, z którymi się sądziły. I tego właśnie (wypadnięcia z rynku pracy) chciała uniknąć Norweżka.

Więc nie kwakaj o moim bredzeniu.
        • ubiquitousghost88 Zamów u mnie wierszyk... 16.11.13, 14:34
          ...on też zasłużył się coniemiara...:)
    • j-k Ciesz sie, ze w Polsze wolno... 16.11.13, 13:47
      jeszcze...
      • wojciech.2345 Re: Ciesz sie, ze w Polsze wolno... 16.11.13, 13:57
        j-k napisał:
        > jeszcze...
        -------------
        Brawo Jotka,
        Kylax tego nie docenia.
      • mara571 watpie, aby Kylax sie cieszyl, ze w Polsce 16.11.13, 14:08
        jeszcze wolno nosic krzyzyk lub inne symbole religine.
        On nalezy do grupy wojujacych ateistow. Dal nich nawet symbole sa grozne.
        • kaszebe12 Re: watpie, aby Kylax sie cieszyl, ze w Polsce 16.11.13, 14:31
          - "Wojujacy ateisci" , Maro ? - Ciekawie sie nazywa prymitywnych neosyjonistow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka