Dodaj do ulubionych

Bardzo trudna zagadka.

23.11.13, 21:58
Co widac na tym zdjeciu?
fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ph/ua/nrho/4NEHjTl1OhbxDYZcAX.jpg
Podpowiedz:
To jest Moskwa rok 1971.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 a na tym zdjęciu? 23.11.13, 22:01
      forum.gazeta.pl/forum/w,243842,148172221,148172221,Ukraina.html
      • igor_uk wojtus. 23.11.13, 22:04
        Zaloz osobny watek zagadka.
        Chetnie zabiore tam glos.
    • wojciech.2345 Ненaвиcть в 23.11.13, 22:03
    • polski_francuz Prymitywne zagadki rosyjskiego emigranta:) 23.11.13, 22:11
      Kolejny watek o niczym stworzonym przez rosyjskiego emigranta.

Nie jest w stanie zabrac konstruktywnego glosu na zadnym normalnym watki a sam stwarza jakies kompletne glupoty.

Dlaczego?

PF
      • igor_uk pefciaa,jestes malutka msciwa gadzina. 23.11.13, 22:18
        Ja w twooim watku wykazalem twoja glupote i zrobilem to bardzo rzeczowo.Ty ze po prostu wlazles w tem watek i wyproznil sie.Nic wiecej.

p.s. jak dowiesz sie,co jest odpowiedzia,to moze zrozumiesz,jak jestes maly.
        • polski_francuz Zagadka 23.11.13, 22:31
          jest zupelnie glupia bo pokazuje tlum na zimowej ulicy. Co tu zgadywac? O czym tu pisac?

Co kogo obchodza takie zagadki?

Nielatwo jest stworzyc interesujacy watek i ten z pewnoscia do interesujacych nie nalezy. Na marginesie zauwaze, ze nie nalezy oceniac forumowiczow. Co czynisz nagminnie.

Oducz sie tego bo jest to sprzeczne z regulami forum.

PF
          • igor_uk Re: Zagadka 23.11.13, 22:33
            i to piszesz ty?
            ktory nauczyl mnie ocenianiu innych:-)
            Czy masz zaniki pamieci,czy celowo robisz za idiota?
            • polski_francuz Kandydatem 23.11.13, 22:41
              nauk ponoc jestes, o ile pamietam?

Czy od kandydata nauk (po polsku doktora nauk) takich zagadek mozna sie spodziewac?

PF
              • igor_uk Tak,pefcia,jestem. 24.11.13, 00:21
                Chociaz do tego mam duzy dystans.
                A zagadka,to widzisz li ,pefcia .Jak bedziesz znac odpowiedz,to wtedy zdziwisz sie.
                • polski_francuz Kandydat 24.11.13, 09:27
                  jakich nauk ciekaw jestem?

PF
                  • wojciech.2345 Re: Kandydat 24.11.13, 12:55
                    polski_francuz napisał:
                    > jakich nauk ciekaw jestem?
                    ----------------
                    PF-ie,
                    kiedyś była na ten temat dyskusja na forum.

Putin ma doktorat, którego tekstu być może na
                    oczy nie widział.
    • eva15 Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 22:28
      Pogrzeb/pożegnanie Chruszczowa.
      • igor_uk Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 22:29
        Jestes baardzo daleko,Ewa.
        • polski_francuz Po przyjacielsku 23.11.13, 22:35
          moze byscie poszli z takimi zagadkami na forum Rosja?

Tam to pasuje tutaj to pasuje jak "kwiatek do kozucha".

PF
          • eva15 Re: Po przyjacielsku 23.11.13, 22:50
            polski_francuz napisał:

> moze byscie poszli z takimi zagadkami na forum Rosja?

Powiedz, biedaku, czy ktoś cię zmusza do wchodzenia na takie wątki?
            • polski_francuz Moja motywacja? 24.11.13, 09:29
              Jest oczywista. Wystarczy sie troche tylko zastanowic.

Zaloze sie o moje zdjecie w stroju wakacyjnym, ze nawet ty potrafisz znalezc odpowiedz na to pytanie.

PF
        • eva15 Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 22:43
          Możliwe, ja trochę żartowałm, z tego co wiem, Chruszzcowa pogrzebano po cichu bez hałasu:-)))

Wiem, skąd masz to zdjęcie, ale zdjęć jest tam tak dużo, że nie mamm zdrrowia szukać:

pastvu.com/

• igor_uk Ewa. 24.11.13, 00:22
            Kazdy to wie,Bo ja celowo pozostawil na dole zdjecia adres ,chociaz i moglem go usunac.
            To byla kolejna podpowiedz,ale dla uwaznych.Ty,jak widac,do takowych nalezysz.
      • wojciech.2345 Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 22:30
        To Tatarzy.
        • igor_uk Wojtus. 23.11.13, 22:34
          Baardzo blisko.Chociaz nie tylko oni.
          • wojciech.2345 Re: Wojtus. 23.11.13, 22:36
            igor_uk napisał:
            > Baardzo blisko.Chociaz nie tylko oni.
            ------------
            Igorku,
            ja wiem skąd wziąłeś to zdjęcie.
            Niech się inni bawią.
          • igor_uk Wiem,wojtus., 23.11.13, 22:39
            Ze tobie pomoglo to,co widac w lewym dolnym rogu,ktore celowo nie usunelem,ale odpowiedz dales nie pelna.Bo z tego linku wiele nie dowiesz sie.
            • wojciech.2345 Re: Wiem,wojtus., 23.11.13, 22:40
              Igorku,
              można to znaleźć używając Google.
              Kilkadziesiąt sekund.
    • wojciech.2345 Ekonomicznie opłacalne wydobycie gazu z łupków.... 23.11.13, 22:39
      szybciej niż sądziliśmy?

Dennis McKee, prezes zarządu United Oilfiield Services, ocenił w rozmowie z CNBC perspektywy wydobycia gazu z łupków. Jego zdaniem w ciągu ostatnich miesięcy klimat inwestycyjny w Polsce poprawił się. Wkrótce kolejne firmy mogą ogłosić, że będą mogły w ekonomicznie uzasadniony sposób wydobywać gaz z łupków nad Wisłą.

Pomimo spadającej ilości wierceń w Polsce firmy coraz częściej decydują się na wykonanie szczelinowań hydraulicznych w kolejnych odwiertach. To zdaniem prezesa zarządu UOS może spowodować wysyp pozytywnych informacji dla polskiego sektora wydobywczego.

gazlupkowy.pl/ekonomicznie-oplacalne-wydobycie-gazu-z-lupkow-szybciej-niz-sadzilismy/
      • polski_francuz Czy odejscie 23.11.13, 22:43
        ministra Ochrony Srodowiska mialo cos wspolnego wlasnie z dynamika rozwoju odwiertow gazu lupkowego w Polsce?

Rozne opinie czytuje...

PF
        • wojciech.2345 Re: Czy odejscie 23.11.13, 22:49
          polski_francuz napisał:

> ministra Ochrony Srodowiska mialo cos wspolnego wlasnie z dynamika rozwoju odwi
          > ertow gazu lupkowego w Polsce?
          >
          > Rozne opinie czytuje...
          -----------------
          Coś mi się obiło o uszy, że chodzi o stronę prawną, a nie o same odwierty.

Ruscy mają prawo do jakiś odwiertów, ale koncesje wzięli po to by nic nie
          robić. Blokują.
          • polski_francuz Rosjanie maja 24.11.13, 09:31
            jakies prawa do odwiertow? No jest rzeczywiscie skandal. I glowy powinny leciec.

PF
    • wojciech.2345 Geofizyka Toruń zlokalizowała złoże gazu ziemnego 23.11.13, 22:42
      Na terenie koncesji Chojnice – Wilcze, należącej do koncernu FX Energy, odkryto duże pokłady gazu ziemnego. O obiecujących szacunkach poinformowała władze samorządowe Geofizyka Toruń, która była odpowiedzialna za wykonanie badań sejsmicznych.

Już w maju koncern informował, że badania odwiertu Tuchola 3 potwierdziły występowanie gazu ziemnego w miejscowości Siciny, na obszarze gminy Kęsowo. Teraz tę informację potwierdza wójt gminy Chojnice Zbigniew Szczepański. – O tym, że na naszym terenie są złoża gazu ziemnego, którego wydobywanie będzie bardzo opłacalne poinformowali mnie pracownicy Geofizyki Toruń, którzy prowadzili poszukiwania gazu na terenie naszej gminy oraz w gminie Kęsowo w powiecie tucholskim – stwierdził. Koncern zapowiada również rozpoczęcie pod koniec tego roku kolejnego odwiertu na koncesji Chojnice – Wilcze w sąsiedztwie odwiertu Tuchola-3.

gazlupkowy.pl/geofizyka-torun-zlokalizowala-zloze-gazu-ziemnego-w-chojnicach/
      • polski_francuz Czytalem opinie 23.11.13, 22:47
        ze zloza w Polsce moga byc bardzo duze, ale sa jeszcze nie oszacowane.

Ciekaw jestem opinii na ten temat, tworcy tego watku, kandydata nauk. Wyemigrowal przeciez z kraju "stojacego gazem" i jego doswiadczenie moze cenne w uzyskiwaniu przez Polske niezaleznosci energetycznej od Rosji.

PF
        • wojciech.2345 Re: Czytalem opinie 23.11.13, 22:50
          polski_francuz napisał:
          > Wyemigrowal przeciez z kraju ...
          -------------
          Ja nie wierzę w ani jedno słowo Igorka.
          Wcale nie zdziwiłbym się gdyby mieszkał w igloo.
          • polski_francuz Bezczelny klamca 24.11.13, 09:33
            z tym sie zgadzam. I takich trzeba zwalczac by swoja bezczelnymi klamstwami nie zanieczyscili naszego forum.

PF
            • wojciech.2345 Bezczelny klamca? Nie, wyższa szkoła jazdy 24.11.13, 12:51
              A może zawodowiec?
      • brat_ramzesa widzisz wojtus 23.11.13, 23:14
        nawet czekiscie trafil sie gaz kaszubski ehhhhh
    • wojciech.2345 Moskwa potrzebuje kilkunastu meczetów 23.11.13, 23:03
      Rosyjski mufti z oburzeniem zareagował na słowa mera Moskwy, że rosyjskiej stolicy wystarczą cztery istniejące meczety. Duchowny chce, by każda dzielnica miała swoją islamską świątynię.
      ...
      Duchowny twierdzi, że cztery meczety, które mogą łącznie pomieścić pięć tysięcy osób, a obsługują półtoramilionową populację moskiewskich muzułmanów, są zdecydowanie niewystarczające i w każdej z dzielnic powinna powstać islamska świątynia.

- Jest zupełnie oczywiste, że w każdej z dwunastu moskiewskich dzielnic powinien być choć jeden meczet. Ich budowa jest niezwykle pilna i to zadanie powinno być wykonane jak najszybciej - dodał stanowczo mufti Abbiasow.

Według statystyk muzułmanie stanowią około 20 procent mieszkańców Moskwy.

www.rp.pl/artykul/11,1067034-Rosyjski-mufti--Moskwa-potrzebuje-kilkunastu-meczetow.html
    • 1blueelvic Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 23:31
      Sadze, ze sa to muzulmanie w poblizu meczetu w Moskwie z okazji Eid al-Adha ... Poklon w strone Abrahama.
      • wojciech.2345 Re: Bardzo trudna zagadka. 23.11.13, 23:38
        gerzro.livejournal.com/111233.html
      • igor_uk Bingo,blu. 24.11.13, 00:24
        To bardzo dobra odpowiedz.Wyczerpujaca.
        A teraz sprobuj domyslic sie,dla czego ja ten watek otworzylem?
        • eva15 Zawsze twierdzę, że mamy komunizm w innej szacie 24.11.13, 00:55
          Dlatego otworzyłeś, by wykazać, że co prawda komunizm tępił chrześciajaństwo ale nie walczył z religią muzułmańską? Zupełnie jak dzisiejszy neoliberalizm??
          • pimpus18 Re: Zawsze twierdzę, że mamy komunizm w innej sza 24.11.13, 01:06
            Ta komuna Tobie coś na głowę już (pewnie dawno) na głowę padła.

A może wtedy za komuny był już neoliberalizm?

Balcerowicz już twórczo działał i jak Merkelowa przeszedł przez smutę okresu przejściowego jak Wałęsa!?
            • igor_uk Nie o to mnie chodzilo,Ewa. 24.11.13, 01:24
              Chcialem pokazac,ze religia w ZSRR nie byla az tak mocno przesladowana w trakcie calego istnienia tego kraju,jak by to wynikalo z dzisiejszych przekazow.Malo tego,"partia" wykazywalas tolerancja,pozwolajac muzulmanem obchodzic swoje swieto w Moskwie.
              Sytuacja z religia przed i posle wojny roznila sie radykalnie i w latach powojennych nikt z religia nie walczyl.Moze dla tego,ze byla "spacyfikowana"?

p.s. W dniu Wielkiej Nocy wszedzie tam,gdzie byli czynne cerkwie ,przez cala noc mozno bylo obserwowac ogromne tlumu ludzi .Sam kiedys chodzilem posmiac sie z "otumanionych opiumem dla narodu".Coz,bylem tak wychowany.Ale pod wplywem mojej Babci nabralem szacunek do wierzacych,chociaz sam nigdy takim nie stal.
        • pimpus18 Re: Bingo,blu. 24.11.13, 01:07
          Ile czasu mam jeszcze?

Możesz powtórzyć pytanie?
          • igor_uk Re: Bingo,blu. 24.11.13, 01:24
            Nie masz juz czasu,Pimpus.odpowiedz prawidlowa juz jest dana.
    • wojciech.2345 Zjadł 6 ludzi! 24.11.13, 01:30
      Co za horror! W ręce policji wpadł 24-letni kanibal Aleksander Byczkow, który przyznał się przed rosyjskimi śledczymi, że zjadł sześć osób

Co ciekawe, Aleksander Byczkow został zatrzymany za kradzież. I dopiero podczas przesłuchania w tej sprawie przyznał się, że w przydomowym ogródku zakopał szczątki sześciu osób.

Wcześniej zjadł ich serca i wątroby. Śledczy byli w szoku, gdy mężczyzna zaczął o tym opowiadać. Oczywiści postawiono mu już zarzuty. I czeka go dożywocie

www.fakt.pl/Zatrzymali-kanibala-Zjadl-6-ludzi-Kanibal-w-Rosji,artykuly,152880,1.html
      • igor_uk Co za straszna tragedia. 24.11.13, 01:39
        Wojtus,czemu ciebie to nie interesuje?

DZIECI Z ZAMRAŻARCE
        www.se.pl/dzieci-z-zamrazarce,283912/
        • wojciech.2345 Wyspa kanibali 24.11.13, 01:43
          Jak co roku, wiosną 1933 mieszkańcy jednej z wiosek nad rzeką Ob popłynęli na wyspę Nazino obdzierać korę z drzew. Tym razem ich oczom ukazał się przerażający widok. 6 tysięcy ludzi uznanych przez reżim za "elementy zdeklasowane i szkodliwe społecznie" zostało zesłanych tu z odległych części sowieckiej Rosji.
          ...
          Jak się szło po wyspie, to się widziało mięso zawinięte w szmaty. Mięso człowieka, którego wcześniej przywiązali do drzewa i pokroili. Jak widzieli Jakima Iwanowicza, lekarza, to chyba mówili między sobą: "Tego można by zjeść; taki tłusty". On uciekł. Milicja go zabrała, żeby go nie zjedli. Potem go aresztowano jako wroga ludu.

facet.interia.pl/obyczaje/militaria/news-wyspa-kanibali,nId,450122
    • wojciech.2345 ukochane czekistki i czekiści 24.11.13, 02:46
      Papatki.
      Idę spać.
      • 5magna Re: ukochane czekistki i czekiści 24.11.13, 03:05
        To ci w Polsce to mieli nawet zamrazarki. Wysoki standart zycia.......
    • wojciech.2345 Czeczeńska mafia. Młodzi, wykształceni i brutalni 24.11.13, 12:47
      Mają po 30 lat, skończyli najlepsze uniwersytety, rozbijają się po mieście drogimi samochodami uzbrojeni w kałasznikowy. Nikt nie jest ich w stanie powstrzymać. Poznajcie czeczeńską mafię.

facet.interia.pl/obyczaje/styl-zycia/news-czeczenska-mafia-mlodzi-wyksztalceni-i-brutalni,nId,1053869
      • igor_uk Wojtus,czy czytasz to,co wklejasz? 24.11.13, 12:58
        Bo robisz z siebie posmiewisko :
        "Cios

Przez ponad 30 lat swej działalności Czeczeni byli praktycznie bezkarni. Zmieniło się to dopiero na początku tego stulecia. Pierwszy cios spadł na organizację w 2004 roku, kiedy został aresztowany Omar Bukajew. Tuż po nim wpadł kolejny członek Rady Starszych - Salman Abdurzakow. Niejako przy okazji odkryto, że Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Federacji Rosyjskiej przelewało spore sumy na konta obu "ojców chrzestnych". Dziś mafia jest w odwrocie w Rosji, ale nadal prężnie działa na Kaukazie, gdzie wcale nie kryje się ze swoimi posunięciami."

Ale tym nie mniej musze zauwazyc,ze odwalasz kawal dobrej uzytecznej roboty dla mnie .
        • wojciech.2345 To przeczytałem w całości /bt 24.11.13, 13:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka