igor-z-uk 21.12.13, 17:37 Jedna dobra,a druga zla. Od ktorej zaczac? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiblowo Re: Mam dwie wiadomosci. 21.12.13, 17:41 Zacznij dopiero, gdy bedziesz mial trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mam sporo wiecej,niz trzy. 21.12.13, 17:48 Ale te dwie sa bardzo wazne dla przyszlosci swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Mam dwie wiadomosci. 21.12.13, 17:49 no w ostatnim czasie image Rosji mocno się poprawił:) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Nie o Rosje chodzi. 21.12.13, 17:56 To nie jest zagadka.Ja tylko pytam,zgodnie z tradycja,od jakiej zaczac,bo oni mocno miedzy soba sa powiazane Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Zaczne od zlej. 21.12.13, 18:09 Zgodnie z tradycja . Niedlugo rozpocznie sie globalna wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa tez mi nowina 21.12.13, 18:17 Jaskolki donosza ze wiosna zacznie sie cos dziac Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: tez mi nowina - he,he. 21.12.13, 18:22 Ale ja wiem dla czego zacznie sie.I wlasnie to wyjasnia ta druga wiadomosc,ktora jest dobra . Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Druga wiadomosc,dobra. 21.12.13, 18:25 Saakaszwili znalazl prace,bedzie wykladal w Tufts University,to tam,gdzie ksztalca sie przyszli amerykanskie dyplomaci. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:04 Za uwolnieniem Chodora stal ponoc Aleksander Rahr Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:08 Za maly jest Rahr na to.Mogl byc posrednikiem (i na pewno byl),ale na pewno nie inicjatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:13 Rahr za maly ?? Jesli on bral udzial w uwolnieniu CHodora to cos jest na rzeczy, mysle ze znasz jego swiatopoglad ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:21 Jest za maly.A poglady jego zmieniaja sie.jeszcze by pare lat temu Rahr nie powiedzialby o Chodorkowskim,ze on bedzie nowym Solzenicynym. Porownac Solzenicyna z Chodorkowskim nie bylo madre. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wywiad Rahr. 21.12.13, 19:26 ?????????! RTVi ???? ???????? ? ?????????? ????, ???????????? ? ???????? ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Dzieki za link ale uwazam ze nie rozumiesz :) 21.12.13, 19:34 Czas pokaze ale Rahr wskazuje na ogromna zmiane w postawie Chodora a czas pokaze kto mial racje, widze ze ty skresliles Chodora a pewna grupa ludzi daje mu szanse, mysle ze lacznie z Putinem Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk A co tu rozumiec? 21.12.13, 19:51 Jaka role moze odegrac Chodor? On byl ostatnim oligarchom w Rosji . Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: A co tu rozumiec? 21.12.13, 19:53 jesli sie okaze nawroconym oligarcha aktywnie dzialajacym na rzecz interesow swojego kraju ?! Wybiegam w przyszlosc ale czas pokaze czy sie myslilem Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: A co tu rozumiec? 21.12.13, 20:03 On nie moze odgrac roli nawrocenego oligarchi,poniewaz oligarchow w Rosji juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: A co tu rozumiec? 21.12.13, 20:08 Ehh, jak nie ma wiecej wyobrazni Igor Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: A co tu rozumiec? 21.12.13, 20:13 Wyobraznia ty nie pomoze.Trzeba miec wiedze. Oligarchami sa bardzo bogaci ludzi,ktore maja realna wladze w panstwie ,ktora uzurpowali.. W Rosji realna wladze ma Putin,a on ta wladze ma z woli rosyjskiego narodu. Na Ukrainie jeszcze sa oligarchowie i oni boja sie integracji z Rosja,wlasnie dla tego,jak Putin zrobil porzadek z oligarchami u siebie. Janukowicz jest za slaby,ale wsparty przez Putina bedzie mogl mocno ograniczyc wplywy swoich oligarchow. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa kilka malych sankcji 21.12.13, 20:20 pokazalo ze Rosja moze w mig polozyc kluczowych oligarchow ukrainskich Jak Januk ich wykopie to bedzie wspaniala nowina Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I tego oligarchowie boja sie. 21.12.13, 20:25 A Janukowicz nie czuje sie,na razie,na tyle silnym,zeby postapic tak,jak Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: kilka malych sankcji 21.12.13, 20:29 Ci ukraińscy oligarchwie to, podobnie jak za Jelcyna rosyjscy, wielopaszportowcy mający poparcie... no wiadomo gdzie. Putin miał 100% poparcia w KGB, która stała nim murem, to inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa nie o to chodzi 22.12.13, 11:55 chodzi o to niezalezna.pl/49764-kulisy-moskiewskich-rozmow-oni-najbardziej-skorzystaja-na-umowie-janukowycz-putin Okazuje sie ze kluczowi oligarchowie sa na pasku Moskwy, teraz czas wyluskac i zneutralizowac zaleznych od tych innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: nie o to chodzi 22.12.13, 15:38 Na pasku nie sa,ale sa mocno uzaleznione. Dostep do rosyjskiego rynku i surowcow dla nich jest bardzo wazny. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Rahr wskazuje na gleboka przemiane u Chodora 21.12.13, 19:43 Opisuje ze Solzenicyn byl przesladowany, uciekl do Szwajcarii pozniej do USA ale pozniej stal sie glebokim patriota rosyjskim aktywnie popierajacym polityke Putina Widze Igor ze nie wierzysz w przemiane Chodora, ja czytalem jego publikacje jak siedzial w tiurmie wskazujace, ze taka przemiana istotnie u niego nastapila, choc mogl blefowac Mysle ze Putin go po chrzescjansku potraktowal czyli daje mu szanse na rozwiniecie skrzydel :))) Teraz pomysl co by bylo gdyby Chodor zaczal wykazywac podobne postawy co Solzenicyn, przeciez to katastrofa zachodniej propagandy i wielki moralne wzmocnienie Rosji ! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Brat...,litosci. 21.12.13, 20:00 Solzenicycn zawsze byl patriotem Rosji,tak samo,jak i Putin.Chodorkowski nigdy polityka nie zajmowal sie.On po prostu finansowal partii opozycyjne,moze i na zlosc Putinu.Miedzy innymi on dawal sporo kasy i dla Partii Komunistycznej Ziuganowa. Chodorkowski polityke nie robil,on robil kase dla innych,nie zapominajac i o sobie.Ale w pewnym momencie on znalazl nowych sponosorow ,jego zdaniem o wiele bardziej poteznych i razem z nimi postanowil zagrac o wszystko,czyli o Rosje. Chodora wsadzili nie za dzialalnosc polityczna,bo on takowej nie prowadzil.jego wsadzili za to,ze chcial przekazac bagactwa naturalne Rosji w rece obcych.Takiego w Rosji jemu nie zapomna.A do tego,on jest Zydem,a to nie pozwoli jemu zrobic w Rosji kariery politycznej. p.s. Czy ja napisalem chociaz by slowo o tym,ze Chodorkowski nie zmienil sie?Wrecz przeciwnie,napisalem,ze on bardzo zmienil sie i teraz nie jest grozny. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rahr wskazuje na gleboka przemiane u Chodora 21.12.13, 20:03 brat_ramzesa napisał: > Opisuje ze Solzenicyn byl przesladowany, uciekl do Szwajcarii pozniej do USA al > e pozniej stal sie glebokim patriota rosyjskim aktywnie popierajacym polityke > Putina To jest typowo zachodni błąd w ocenie Sołżenicyna. On był ZAWSZE patriotą i właśnie z tej pozycji uważał system komunistyczny za szkodliwy dla Rosji i Rosjan, później natomiast rozpoznał szybko w Putinie wielkiego patriotę i stąd jego poparcie dla Putina. Sołżenicyn się nie zmieniał i to właśnie było w nim niesamowite, on miał kompas moralny, którego się całe życie trzymał. Porównać do niego Chodora to nadużycie lub głupota, brak wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Rahr wskazuje na gleboka przemiane u Chodora 21.12.13, 20:06 Masz racje ale zdaje sie ze Rahr wie cos wiecej o intencjach i postawie Chodora Czas pokaze, moze sie mysle ale chcialbym nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rahr wskazuje na gleboka przemiane u Chodora 21.12.13, 20:09 Ja myślę, że to dużo z wcześnie na oceny, po owocach go poznamy.... Może się i zmiernił, ale nie należy zapominać, że on jest częścią zachodniego systemu (to był swój s.kinsyn) i ma wobec niego zobowiązania. Myślę, że jeśli faktycznie się zmienił, to nie będzie mu łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I w taki sposob... 21.12.13, 20:16 Saakaszwili i doborowa amerykanska dyplomacja nam gdzies zagineli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: I w taki sposob... 21.12.13, 20:22 Fakt! Ale Saaka to już tylko postać komiczna, Chodor interesująca... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk To fakt. 21.12.13, 20:45 Ale i watek,w zalozeniu moim,mial byc wesoly. Ale widze,ze nie wszystko jest stracone,yurek o wiele jedynkach zjawil sie i od razu zrobilo sie smieszniej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Najpierw Chodor będzie musiał polecieć do Londynu 21.12.13, 20:18 Najważniejsze spotkania jeszcze przed nim. Najpierw będzie musiał polecieć do Londynu lub innego wyznaczonego miejsca na konsultacje. Jego los nie jest wcale tak do końca tylko w jego rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:47 Tak, porównanie Chodora z Sołżenicynem to wielkie nadużycie ze strony Rahra. Odkąd Merkel jest u władzy Rahr powoli zazcął się zmieniać. Widocznie zrozumiał, co ma robić, jeśli nadal chce zachować swoją pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:51 On nie porownal bezposrednio a wskazuje ze Chodor moze pojsc podobna droga a to roznica Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:56 Wiem, ale już sam taki pomysł jest zaskakujący. Sołżenicyn był integralnym moralnie humanistą, Chodor to wor. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:04 Jasne ze wor ale w rosyjskiej swiadomosci, w zachodniej jest uksztaltowany propaganda na bochatera.Jesli Chodor zdecyduje sie na zachodzie grac persona popierajacego polityke wspolczesnej Rosji to jednoczesnie zada wielki cios zachodniej propagandzie z drugiej strony choc czesciowo zrehabilituje sie w rosyjskim spoleczenstwie Moze zrobic tak jak mowie albo calkiem sie wycofac, innej drogi nie ma dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:07 Putin nie potrzebuje takich propagatorow Rosji . Zobaczysz,brat...,Chodor bedzie bardzo rzadko i w miare neutralnie wypowiadac sie o Rosji . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:24 Nie sądzę. Jak piszę wyżej, Chopdor jest produktem zachodniego systemu i ma wobec niego zobowiązania. No chyba , że wróci do Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:31 Krytyka Outina z ust Chodorkowskiego moze byc odbierana,jako osobista zemsta. To moze byc ciekowo (prywatna wojna Chodorkoski - Putin),ale tylko w tym przypadku,jak Putin bedzie odpowiadac na zaczepki Chodora.Ale ja w to nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:34 Tak, to by wyglądało na prywatną zemstę. Zobaczymy jak będzie, możliwe, że Chodor nas czymś zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa,czy zauwazyla to? 21.12.13, 20:39 W innym watku wkleilem pierwszy wywiad Chodorkowskiego .Patrz na jego oczy .W nich pustka,on naprawde nie wie,co dalej ma robic. Taki Chodor nie jest groozny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,czy zauwazyla to? 21.12.13, 20:45 Widziałam i też sądzę, że on sam jeszcze nie wie, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wiecej bedziemy wiedziec w poniedzialek. 21.12.13, 21:15 W tym dniu odbedzie sie jego konferencja prasowa w Muzeum Muru Berlinskiego. Na pewno wiele nie powie,ale to zawsze lepiej,niz nic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wiecej bedziemy wiedziec dzis. 22.12.13, 09:35 Przeciez 22 grudzien to niedziela,a nie poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 19:51 Rahr był tłumaczem i doradcą Genschera jako znawca Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: brat...,kolej na Twoja. 21.12.13, 20:05 eva15 napisała: > Rahr był tłumaczem i doradcą Genschera jako znawca Rosji. < I na tym jego rola skonczyla sie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: no to beda doborowe kadry hihi 21.12.13, 19:09 Saaka ich nauczy,jak rozpoczynac z gory przegrane wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 doborowe kadry....:-)))))) 21.12.13, 20:40 Trzech homo-sovieticus sie zebralo i polityke robic chcialo..... :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk yureczek,ekspercie od trzepania workow. 21.12.13, 20:42 Czy nie widzisz,ze wlazles w butach,oblepionych goownem,na salon? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 igorczik,utrzepalem 6 workow....:-)))))))))))))))) 21.12.13, 21:34 Trzy na podsciolke i trzy na przykrycie.....:-)))) Salon powiadasz,a wiesz ze komsomolski salon to obora,wiec zapaszek fekalii nie powinien ci byc obcy,a z tego watka az sie unosi.... igor_uk napisał: > Czy nie widzisz,ze wlazles w butach,oblepionych goownem,na salon? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk yuterczek,osmieszasz sie. 21.12.13, 21:38 Przeciez ty nie posiadasz zadnej wiedzy,co widac w kazdym twoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 yuterczek??? Kto to? :-))) 22.12.13, 02:29 Martwilbym bym sie gdyby to ktos normalny mi zarzucal,ale klaunem forumowym ,nie ma sie co przejmowac...:-))) Ja cie za to dowartosciuje igorczik,ty masz wiedze,nieszczescie w tym ze poradziecka....:-))) igor_uk napisał: > Przeciez ty nie posiadasz zadnej wiedzy,co widac w kazdym twoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: yuterczek??? Kto to? :-))) 22.12.13, 02:50 Cos slabo trzepiesz te worki, wez sie za trzepanie konia..... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kto to yuterczek???A nikt,... 22.12.13, 10:45 tak samo,jak i yurek1111 . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Co z żoną Chodora??? 21.12.13, 19:53 Syn z Hameryki natychmiast przyleciał do Berlina, rodzice z Moskwy też, a po (2.) żonie ani śladu. Podobno mieszka w Szwajcarii, ale jakoś do Berlina się jak dotąd nie wybrała.. 10 lat to dużo, może znduziło jej się czekanie i zajęła się innym panem? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Co z żoną Chodora??? 21.12.13, 20:02 Ona rzeczywiscie jest w Szwajcarii i ze slow adwokata Chodorkowskiego ,czeka na meza .A jaka jest prawda,dowiemy sie wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Co z żoną Chodora??? 21.12.13, 20:12 Dlaczego czeka tam na męża? Czemu jak reszta rodziny nie wsiadła natychmiast w samolot i nie przyleciał do Berlina. Nawet ciężko chora matka Chodora mogła, a ona nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Co z żoną Chodora??? 21.12.13, 20:15 A moze nie chciala? p.s. Swiadkowie twierdza,ze matka Chodorkowskiego wcale nie wyglada na chora. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Co z żoną Chodora??? 21.12.13, 20:20 Igor, to nie jest normalne, że kochająca żona nie gna natychmiast na skrzydłach do świeżo uwolnionego męża. Widziałam matkę Chodora w tv - faktycznie nie wygląda na ciężko chorą. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa,komu Ty tlumaczysz to? 21.12.13, 20:24 Mialem trzy kochajace zony,gotowe za mna jechac na kraj swiata:-) Zony dekabrystow pojechali za swoimi mezami na Sybir,zeby byc blizej ukoochanych .A zona Chodorkowskiego do Szwajcarii,blizej ukochanej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,komu Ty tlumaczysz to? 21.12.13, 20:25 Nie byłeś zdziwiony takim zachowaniem żony Chodora, no zaczęłam Ci tłumaczyć, że jest ono dziwne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ewa,komu Ty tlumaczysz to? 21.12.13, 20:28 I za to jestem Tobie wdzieczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,komu Ty tlumaczysz to? 21.12.13, 20:30 :-)))) Przypomniałam Ci , jak żona kochać powinna:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ewa,komu Ty tlumaczysz to? 21.12.13, 20:32 Mnie tego nie musisz przypominac,bo o tym pamjetam caly czas.ja po prostu nie wiedzialem,ze moze byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Co tam panie na Majdanie? 21.12.13, 20:39 Oglądaliście to? Lubat podrzucił: www.vesti.ru/doc.html?id=1169663 Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Co tam panie na Majdanie? 21.12.13, 21:01 Na majdanie smutek. Wojtus ich opuscil.Mieszkance Kijowa maja majdaunow dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Co tam panie na Majdanie? 21.12.13, 21:05 gic4.mycdn.me/getImage?photoId=538505508237&photoType=17 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Majdan live 22.12.13, 13:07 wcale nie zdechl Ale sadzac po co chwile wznoszonych okrzykach chwala Ukrainie "chwala heroyam", zdominowali go nacjonalisci Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Brat..,znasz ten kowal? 22.12.13, 15:43 пoпaл рyccкий нa грyзинcкoе клaдбище, cмoтрит нaдпиcи нa пaмятникaх: “Рoдилcя 1920, yмер 1985, жил 10 лет”, “1925-1991, жил 1 гoд”. Спрaшивaет: кaк тaк? Емy oтвечaют, чтo в Грyзии мoжнo cчитaть, чтo живешь, еcли еcть дoлжнocть, дoм, женa, дaчa, любoвницa, кyчa денег… Tak i z tym majdanom ,on zdechl dwa tygodnia temu. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Brat..,znasz ten kowal? :) 22.12.13, 15:47 wiem Majdan teraz pracuje na korzysc Januka Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Brat..,znasz ten kowal? :) 22.12.13, 15:51 To prawda,nic tak nie kompromituje w oczach normalnych Ukraincow eurointegracji,jak ci pajace na majdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Dobry poczatek Miszy 22.12.13, 15:22 polish.ruvr.ru/2013_12_22/Chodorkowski-wezwal-do-nieupolityczniania-Olimpiady-w-Soczi/ Otworzyl u mnie kredyt zaufania :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dobry poczatek Miszy 22.12.13, 15:37 Nu i oprocz tego powiedzial,zeby opozycja nie liczyla na wsparcie finansowe od niego,ale ze zjamie sie losem skazanych za poglady polityczne.Dal do zrozumienia,ze jest wdzieczny Putinu za to,ze przeciwko jego rodziny zadnych represje nie bylo i ze oni nie odczuwali zadnej presji moralnej. Generalnie zachowuje sie, na razie, zgodnie z moimi oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Dobry poczatek Miszy 22.12.13, 15:49 Moimi tez Chce tez zajac sie dzialalnoscia spoleczna Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dobry poczatek Miszy 22.12.13, 15:52 Ciekawo,czy dowiemy sie kiedys o zakulisach tego wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś