Dodaj do ulubionych

Wtopy zapadniej propagandy

28.04.14, 08:07
CIA psyopy zrobili nawijke i nawet poważne media daly sie nabrac na gawende z fotami o brodatym oficerze rosyjskiego specnazu z Gruzji ktory teraz terroryzuje w Ukrainie.Wyszło jak zwykle groteskowo, zamiast oficera specnazu jest poczciwy dzielny Kozak Babaj i to nie z Gruzji tylko z Kubania.
Obserwuj wątek
    • romrus Wtopy USA 28.04.14, 10:20
      cumentator napisał:
      > CIA psyopy zrobili nawijke i nawet poważne media daly sie nabrac na gawende z fotami o brodatym oficerze rosyjskiego specnazu z Gruzji ktory teraz terroryzuje
      > w Ukrainie. Wyszło jak zwykle groteskowo, zamiast oficera specnazu jest poczciwy dzielny Kozak Babaj i to nie z Gruzji tylko z Kubania.

Facet z broda na opublikowanych przez Departament Stanu USA zdjeciach to czeczenski oficer Hamzat z batalionu "Vostok", ktory faktycznie jest jednostka GRU.
      On jest na tym filmiku z Gruzji:
      www.youtube.com/watch?v=nG4EkXWiUQ8

W/g mnie absolutnie nie jest podobny do goscia z ksywa "Babaj".
      Jesli ten kraj ma wywiad, ktory robi w konia wlasny Dep.Stanu nie wroze mu nic dobrego:-)

Tu jeszcze kilka wpadek:
      www.fontanka.ru/2014/04/24/136/
      • dr.skrobisz Re: Wtopy USA 28.04.14, 11:11
        Na "Wyborczej" wisi artykuł "nowy wyczyn propagandy. "Głos Rosji" szykuje rozbiór Ukrainy. W Warszawie są już mapy..." itd. Że jakoby Polacy w Żytomierzu chcą autonomii i przyłączenia do Polski.
        Zadałem sobie trud. Na stronie "GR" nie znalazłem informacji, ale w internecie w dniu 11.04 pojawiła się taka informacja na ukraińskiej stronie nedelya.ua. Z odsyłaczem do źródła eurobelorus.info. Na tejże stronie informacja była, ale o tym, że... cały news to efekt ataku nieznanych hakerów.
        Gdyby GW zadała sobie podobny trud i sprawdziła wiarygodność tejże "sensacji", mogłaby najwyżej skomentować, że "GR" podaje fałszywe informacje z drugich trzecich, ukraińskich i białoruskich, a w dodatku podejrzanych źródeł. To dopiero byłby mocny argument na nierzetelność rosyjskich mediów.
        Ale krzykliwa propaganda ważniejsza - ruskie knują i szczują!!!
        • magdolot Re: Wtopy USA 28.04.14, 13:02
          dr.skrobisz napisała:

> Na "Wyborczej" wisi artykuł "nowy wyczyn propagandy. "Głos Rosji" szykuje rozbi
          > ór Ukrainy. W Warszawie są już mapy..." itd. Że jakoby Polacy w Żytomierzu chcą
          > autonomii i przyłączenia do Polski.
          > Zadałem sobie trud. Na stronie "GR" nie znalazłem informacji,

To słabowicie, Kiciuś, szukałeś. Było zwrócić uwagę na info w GW, że piękny ów artykulik jest tylko w angielskiej wersji , bo widać Głos Rosji z prób indoktrynowania Polaków jeszcze nie zrezygnował. Proszę lineczek:

voiceofrussia.com/2014_04_24/Ukrainian-territories-used-to-belong-to-Poland-turned-into-base-for-the-nationalistic-movement-7324/
    • cumentator Wtopa na inwazji rosyjskiej 29.04.14, 08:20
      Inspirowana przez CIA propaganda bez przerwy wrzeszczy o rosyjskiej inwazji. A Rosja znowu zapewnia ze inwazji nie bedzie. Znowu wtopa, Rosja jasno od pocztku mowi ze jedyna mozliwosc to wyslanie pokojowych sil humanitarnych gdyby z Jugo-Wostokiem probowano rozprawic sie ludobojstwem takim jak w Iraku czy Afganistanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka