Dodaj do ulubionych

Brzezinski coraz bardziej wywazony i rzeczowy.

25.05.14, 10:15
Wywiad w TVN 24 w najlepszym stylu polityka z pewna perspektywa:
w zadnym razie antyrosyjski, ale tam, gdzie sie nalezy, krytyczny do bolu.
fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/zbigniew-brzezinski-w-faktach-po-faktach-m-in-o-sytuacji-na-ukrainie,431939.html
Wielokrotnie pisalem - sprawia mi przyjemnosc, gdy madrzy ludzie mowia to samo, co ja mysle.
Obserwuj wątek
    • borrka NATO 25.05.14, 10:18
      Ciekawe - Zbig nie uwaza za mozliwe z punktu widzenia USA, przyjecia Ukrainy do Paktu.
    • polski_francuz Dobrze po polsku mowi 25.05.14, 10:41
      chociaz lekki akcent slysze. Analizuje logicznie i tak trzeba.

PF
    • mara571 podaje wlasciwy link 25.05.14, 15:59
      faktypofaktach.tvn24.pl/brzezinski-putin-zaczyna-rozumiec-ze-przeholowal,431973.html
      W analizie kryzysu ukrainskiego bardzo celna jest uwaga o braku prawdziwego przywodcy wsrod separatystow. Dalej tego nie rozwija, a ja sadze, ze to olbrzymi problem, bo rebelii przewodza watazkowie, ktorych poziom testosteronu jest wysoki, ego jeszcze wieksze. Niestety maja bron.
      Kapitalne jest porownanie ukrainskiej niepodleglosci u Polska miedzywojennej. 25 zmarnowanych lat.
      • br0f Re: podaje wlasciwy link 25.05.14, 16:08
        moja droga towarzyszko ksiezniczko. brak przywodcy swiadczy o oddolnym charakterze (rebelia)w odroznieniu o rewolucji (odgorne kierowanie). i nie unikaj znanych faktow w analizie wytarzen yakich jak dopchanie sie kliki kijowskiej do koryta po grzbietach chamow za pomoca przemocy i palenia opon. sprobuj moja droga towarzyszko ksiezniczko takich majdanowskich wyborow w reichu. policja rozbedzilaby chamow bardzo szybko
        • mara571 jak na razie wieszczu apokalipsy 25.05.14, 16:33
          ca 10% niemieckiego spoleczenstwa nalezy do kategorii "chamow", ktorzy byc moze mogliby zorganizowac niemiecki Majdan. A i tak go nie zorganizuja, bo im sie nie chce. W koncu co miesiac kasa plynie i tylko od czasu do czasu upiedliwy urzednik z ARGE chce dowodow, ze sie szuka pracy.
          Notabene 2005 byli tacy, ktorzy organizowali Montagsdemo co tydzien. Ruch zmarl smiercia naturalna, ale niektorzy organizatorzy zrobili kariere w partii Die Linke.
          • br0f Re: jak na razie wieszczu apokalipsy 25.05.14, 18:23
            dalaej w zaparte po to tylko zeby uciec od bolesnej rzeczywistoscii tak dlugo jak kasa plynie . jak kasa przestanie plynac to dale policja bedzie bic chamow po ryjach , mocniej zeby chamom wybic z glowy buntowanie. moja droga ja wcale ruskich nie bronie , ja tylko mowie ze w obiektywnej rzeczywistosci obowiazuja obiektywne prawa . jak jedni moga finansowac przewroty to i drugim tego prawa odbierac nie mozna. co zas do samego brzezinskiego to przeciez on jest psychopata jak wiekszosc politykow
      • polski_francuz Spokojny ton 25.05.14, 16:49
        i spokojna ocena, po wysluchaniu calosci. Nie szukal wiekszej krytyki "po smolenskiej" polityki w Polsce chociaz go az jezyk swierzbil.

Cenne uwagi o poparciu spolecznym (malym) na Ukrainie w porownaniu do powstan polskich (styczniowego i listopadowego). I dobre zrozumienie tego co sie dzieje na Ukraine: powolnego tworzenia narodu. O ilez wolniejszego niz w Polsce. Bo o ilez blizsza i o ilez niebezpieczniejsza jest, w stosunku do Ukrainy, Rosja.

Takze cenne uwagi o rodzacej sie klasie sredniej w Rosji. O tej klasie, ktora przyjmie wladze po Putinie.

PF
        • mara571 Re: Spokojny ton 25.05.14, 17:06
          polski_francuz napisał:

> i spokojna ocena, po wysluchaniu calosci. Nie szukal wiekszej krytyki "po smole
          > nskiej" polityki w Polsce chociaz go az jezyk swierzbil.
          >
          > Cenne uwagi o poparciu spolecznym (malym) na Ukrainie w porownaniu do powstan p
          > olskich (styczniowego i listopadowego). I dobre zrozumienie tego co sie dzieje
          > na Ukraine: powolnego tworzenia narodu. O ilez wolniejszego niz w Polsce. Bo o
          > ilez blizsza i o ilez niebezpieczniejsza jest, w stosunku do Ukrainy, Rosja.
          >
          > Takze cenne uwagi o rodzacej sie klasie sredniej w Rosji. O tej klasie, ktora p
          > rzyjmie wladze po Putinie.

Nie ludz sie.
          Zreszta jak dobrze poszukasz, to stwierdzisz, ze synowie dzisiejszej elity juz dostaja wysokie stanowiska w strategicznych firmach. Studiowali owszem na elitarnych zachodnich uczelniach, ale podejrzewam, ze nauczyli sie przede wszystkim efektywniejszego zarzadzania firmami. Zeby wycisnac wiecej forsy z przedsiebiorstwa. Dla kogo?
          Nie ludzisz sie chyba, ze dla pracownikow firmy.
          • polski_francuz Spoleczenstwo informacji 25.05.14, 17:16
            tu jest pies pogrzebany. Jesli wszystko o wszystkich sie wie to jest bardzo trudno: krasc, zachowywac przywileje, oszukiwac...itd. Na powszechnosc informacji licze wlasnie.

Zreszta przewaga Niemec nad Francja ma te wlasnie nature. Niemcy staraja sie wytlumaczyc ludowi o co biega. Francuskie elity pysznia sie dostepem do takich informacji, ktorych lud nie ma.

PF
            • br0f Re: Spoleczenstwo informacji 25.05.14, 18:29
              dale przerazajaca naiwnosc . i jak cos wiesz do do kogo z tym pojdziesz? jak dlugo z ta wiedza pozyjesz?
              • polski_francuz Jak tam pogoda w Kanadzie? 25.05.14, 18:43
                Bylem kiedys w maju w Montrealu i bylo zimno jak cholera. Mnie tez do glowy przychodza durne komentarze jak na zewnatrz zimno. Przenies sie gdzies do Teksasu. Popijesz tequile nad basenem i zaraz poprawi ci sie humor.

PF
                • br0f Re: Jak tam pogoda w Kanadzie? 25.05.14, 20:09
                  kanada to kraj wielki to i pogda rozna. jedyne miejsce na ziemi gdzie ludzie jeszcze pracuja zeby zyc to poludniowa ameryka i tam jest moje przeznaczenie.
        • br0f Re: Spokojny ton 25.05.14, 18:27
          jak zwykle wipisujesz eklektyczne dyrdymaly ukraina sladem innych narodow traci panstwowosc podporzadkowujac sie miedzynarodowce finansowej.
          bez kontroli finansow kazde panstwo jest ku... polityczna. stara to prwda ktora do ciebie nigdy nie dotrze. mozna wszystko oerawiac w narodowe ramki tylko kto za to zaplaci i na jakich warunkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka